mindreader Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Εχω ενα roundcube webmail που μου δινει ο hosting provider μαζι με το site μου που εχω εκει το hosting μου. Επειδη το μεγεθος του mailbox ειναι περιορισμενο (300mb), και επειδη πεφτει πολυ spam, εψαξα να δω τι δυνατοτητες εχω για να περιορισω το spam, να μην γεμιζει το mailbox αχρηστα mails. Οπως φαινεται, το roundcube δεν εχει καμια δυνατοτητα να μαρκαρεις συγκεκριμενα emails ως spam! Αυτο που ειναι τοσο δεδομενο και αυτονοητο, σε ολα τα λοιπα free webmails, yahoo, gmail κλπ εδω και δεκαετιες, σε αυτο απουσιαζει! Ψυχρολουσία! Παμε παρακατω λοιπον... Ο hosting provider μου εδω μια 'λυση' για το θεμα, προτεινοντας χειρισμο του spam, σε επιπεδο plesk και dns, αλλα το βρισκω απο too much εως περιπλοκο. Δηλαδη, το μονο που θα θελα ειναι να μαρκαρω junk mail ως spam, και να μην ξαναδεχομαι αλληλογραφια απο συγκεκριμενες διευθυνσεις, αλλα δεν βλεπω να γινεται ευκολα. Καποια ενδεικτικα αρθρα εδω https://top.host/support/kb/article.php?id=1015 https://top.host/support/kb/article/Διαχείριση-υπηρεσίας-spamexperts-954.html Εσεις πως βλεπετε το ολο θεμα, και τι θα προτεινατε;
theo93 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Τα mails έρχονται από φόρμα του site; Αν ναι, τότε βάλε recaptcha.
CyberCr33p Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Η "εκπαίδευση" του anti-spam φίλτρου μεταφέροντας μηνύματα από το Inbox στο Junk (και το αντίστροφο) δεν έχει να κάνει στην ουσία με το roundcube αλλά με τον IMAP server (π.χ. Dovecot) που στέλνει μια εντολή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για anti-spam όπως για παράδειγμα το spamassassin ή το rspamd και του "λέει" αυτό το μήνυμα είναι spam/ham. Στην ουσία "εκπαιδεύει" μια βάση με λέξεις ή φράσεις που είναι spam ή ham. Οπότε απλά να υπάρχει ο φάκελος Junk στο roundcube, δεν λέει από μόνο του κάτι, μιας και πρέπει να είναι σωστά στημένη και η υπόλοιπη υποδομή που δουλεύει πίσω από το roundcube. Τώρα ακόμα και στη περίπτωση που δουλεύει σωστά η υποδομή και να μεταφέρεις τα μηνύματα στο φάκελο Junk, το σύστημα δεν δουλεύει με μπλοκάρισμα των διευθύνσεων των αποστολέων, αλλά με το περιεχόμενο, οπότε "εκπαιδεύοντας" το σύστημα θα μπλοκάρεις στο μέλλον μηνύματα με παρόμοιο περιεχόμενο. Εάν θέλεις να μπλοκάρεις συγκεκριμένους αποστολείς, που αυτό το κάνεις εάν δέχεσαι μηνύματα από τις ίδιες διευθύνσεις ξανά και ξανά, πρέπει να το κάνεις με sieve φίλτρα. Πιθανότατα να μπορεί να ρυθμιστεί αυτό και μέσω roundcube (ανάλογα εάν δίνει τέτοια δυνατότητα ο webhost σου). Δες και το screenshot που σου στέλνω. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από CyberCr33p 2
mindreader Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, theo93 είπε Τα mails έρχονται από φόρμα του site; Αν ναι, τότε βάλε recaptcha. Οχι, δινω και κλασικο email address για οποιον θελει. 5 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Η "εκπαίδευση" του anti-spam φίλτρου μεταφέροντας μηνύματα από το Inbox στο Junk (και το αντίστροφο) δεν έχει να κάνει στην ουσία με το roundcube αλλά με τον IMAP server (π.χ. Dovecot) που στέλνει μια εντολή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για anti-spam όπως για παράδειγμα το spamassassin ή το rspamd και του "λέει" αυτό το μήνυμα είναι spam/ham. Στην ουσία "εκπαιδεύει" μια βάση με λέξεις ή φράσεις που είναι spam ή ham. Οπότε απλά να υπάρχει ο φάκελος Junk στο roundcube, δεν λέει από μόνο του κάτι, μιας και πρέπει να είναι σωστά στημένη και η υπόλοιπη υποδομή που δουλεύει πίσω από το roundcube. Τώρα ακόμα και στη περίπτωση που δουλεύει σωστά η υποδομή και να μεταφέρεις τα μηνύματα στο φάκελο Junk, το σύστημα δεν δουλεύει με μπλοκάρισμα των διευθύνσεων των αποστολέων, αλλά με το περιεχόμενο, οπότε "εκπαιδεύοντας" το σύστημα θα μπλοκάρεις στο μέλλον μηνύματα με παρόμοιο περιεχόμενο. Εάν θέλεις να μπλοκάρεις συγκεκριμένους αποστολείς, που αυτό το κάνεις εάν δέχεσαι μηνύματα από τις ίδιες διευθύνσεις ξανά και ξανά, πρέπει να το κάνεις με sieve φίλτρα. Πιθανότατα να μπορεί να ρυθμιστεί αυτό και μέσω roundcube (ανάλογα εάν δίνει τέτοια δυνατότητα ο webhost σου). Δες και το screenshot που σου στέλνω. CyberCr33p, πολλα ευχαριστω για τις τοσο χρησιμες πληροφοριες. Επειτα απο την αναλυση σου, και το screenshot, βλεπω οτι και το δικο μου roundcube εχει τετοιες δυνατοτητες. Αυτο που θελω να κανω, ειναι emails απο συγκεκριμενες διευθυνσεις, να μην τα λαμβανω, να μην μου ερχονται. Βεβαια, ειναι ενα ερωτηματικο για μενα, κατα ποσο απλως 'δεν θα ερχονται' αλλα εμμεσως θα γεμιζουν το mailbox, ή αν ο server δεν θα τα δεχεται καν, οποτε δεν θα γεμιζει το mailbox με σκουπιδια. Εγω θα προτιμουσα, αν υπαρχει επιλογη, να μην ερχονται καν, να μην προσμετρωνται καν στο mailbox. Υπαρχει τετοια επιλογη ομως; Βασικα ομως, τωρα που βλεπω οτι εχουμε παρομοιο roundcube, μπορεις να μου πεις, πως να σεταρω φιλτρα, με βαση αυτο που θελω(οπως ειπα στην παραπανω παραγραφο), και αν ξερεις να μου πεις αν οντως κατι τετοιο με καλυπτει, αν ειναι δηλαδη μια λυση σε αυτο που ζητω; Οτι ξερεις πανω σε αυτο, και βηματα-screenshots, αρκει να κανει δουλεια/να πιανει τοπο, θα με βοηθουσε. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από mindreader
CyberCr33p Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δες το screenshot: Για αρχή βάλε κάποιο δικό σου e-mail, π.χ. από κάποιο gmail για να κάνεις δοκιμή. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από CyberCr33p 1
mindreader Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Δες το screenshot: Για αρχή βάλε κάποιο δικό σου e-mail, π.χ. από κάποιο gmail για να κάνεις δοκιμή. Επειδη μπερδευτηκα λιγο, πως παει η σωστη σειρα; Πρωτα δημιουργω κατι στο 'filter set', και μετα απο αυτο, δημιουργω κατι στο σκετο 'filter'?
CyberCr33p Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μπορείς να δημιουργήσεις είτε νέο 'filter set' είτε αυτό που έχει με όνομα roundcube (άδειο θα είναι αρχικά). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα