Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. 23MB/s μεταφορά αρχείων από pc σε ds119j ,θεωρείται φυσιολογική; Κάρτα δικτύου στο pc 1Gbps. Router asus rt-ac53 gigabit, καλώδια δικτύου όλα cat6.Δοκιμάζω με ένα αρχείο mkv 3gb. Περίμενα ταχύτητα κοντά στα 40-50 . Έχω δοκιμάσει κ διαφορετικά καλώδια όπως και ένα switch gigabit και σα να έχει ταβάνι τα 23. Δοκίμασα και όλα τα speed and duplex, μέσα στα windows αλλά δεν βλέπω διαφορά. Στα 100mbps full duplex δουλεύει όπως πρέπει, δλδ,10-12 στο 1.0Gbps και στο auto negotiation ,συμπεριφέρεται σαν να έχει κόφτη στα 23mb/s.Έχω δοκιμάσει και με switch 1000 και μόνα τούς πάνω σε ένα asus rt-ac53 gigabit. 

Λοιπόν, μετά απο ολα αυτα κατέληξα πώς υπάρχει θέμα με smb. Λογικά με ρυθμίσεις που έχω στο NAS?? Τα windows είναι φρέσκια εγκατάσταση σχετικά. Και ενώ σε Smb έχω ταβάνι 23Mb/s με FTP ή μεταφορά τερματίζει το gigabit (91-96MB/s).Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω από που να το ψάξω πλέον με της ρυθμίσεις του nas; κάτι με κόβει στα windows;

Δημοσ.
22 hours ago, nikpoth said:

Παιδιά καλησπέρα. 23MB/s μεταφορά αρχείων από pc σε ds119j ,θεωρείται φυσιολογική; Κάρτα δικτύου στο pc 1Gbps. Router asus rt-ac53 gigabit, καλώδια δικτύου όλα cat6.Δοκιμάζω με ένα αρχείο mkv 3gb. Περίμενα ταχύτητα κοντά στα 40-50 . Έχω δοκιμάσει κ διαφορετικά καλώδια όπως και ένα switch gigabit και σα να έχει ταβάνι τα 23. Δοκίμασα και όλα τα speed and duplex, μέσα στα windows αλλά δεν βλέπω διαφορά. Στα 100mbps full duplex δουλεύει όπως πρέπει, δλδ,10-12 στο 1.0Gbps και στο auto negotiation ,συμπεριφέρεται σαν να έχει κόφτη στα 23mb/s.Έχω δοκιμάσει και με switch 1000 και μόνα τούς πάνω σε ένα asus rt-ac53 gigabit. 

Λοιπόν, μετά απο ολα αυτα κατέληξα πώς υπάρχει θέμα με smb. Λογικά με ρυθμίσεις που έχω στο NAS?? Τα windows είναι φρέσκια εγκατάσταση σχετικά. Και ενώ σε Smb έχω ταβάνι 23Mb/s με FTP ή μεταφορά τερματίζει το gigabit (91-96MB/s).Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω από που να το ψάξω πλέον με της ρυθμίσεις του nas; κάτι με κόβει στα windows;

οτι εισαι gigabit Δεν σημαινει οτι θα πιασεις 120+ mbytes/sec.δες καταρχην στα ποσα τερματιζει το Nas.εχω δει Nas της πλακας να εχουν 1000αρα  και να μην πιανουν ουτε τα 100 λογω hardware.

εναλλακτικα δοκιμαζεις Pc με Nas Κατευθειαν να δεις τι σου κανει bottleneck.

Δημοσ.

Ναι, δεν περίμενα 120mbytes, αλλά το συγκεκριμένο πρέπει να παίζει 50/70 . Αυτή την στιγμή το έχω παρει μαζί στο εξοχικό για δοκιμές. Με έκπληξη το βλέπω να περνάει μεγαλα αρχεία mkv ,απο 88MB/s μέχρι 102!! Ρούτερ 100mbps - switch 1000 - καλώδια cat5e!! Άρα έχουμε δεδομένο πλέον ότι το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις το windows, στο σπίτι. 

Δημοσ.
2 minutes ago, nikpoth said:

Ναι, δεν περίμενα 120mbytes, αλλά το συγκεκριμένο πρέπει να παίζει 50/70 . Αυτή την στιγμή το έχω παρει μαζί στο εξοχικό για δοκιμές. Με έκπληξη το βλέπω να περνάει μεγαλα αρχεία mkv ,απο 88MB/s μέχρι 102!! Ρούτερ 100mbps - switch 1000 - καλώδια cat5e!! Άρα έχουμε δεδομένο πλέον ότι το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις το windows, στο σπίτι. 

η σε καποια αλλη συσκευη στο δικτυο αν μιλαμε για αλλο Switch στο σπιτι και αλλο στο εξοχικο. μετα μπορει να φταιει το Pc αν ειναι παλιο,μπορει να κλειδωνει η καρτα στα 100 αντι για 1000 ή να  τρωει κανα κολλημα λογω παλιων Drivers ειδικα αν οι Drivers ειναι των windows που περνανε.θα περναγα τους τελευταιους απο το site του κατασκευαστη της καρτας δικτυου.Προσοχη οχι της εταιρειας του Mobo αλλα της εταρειας της καρτας δικτυου.της Mobo οι Drivers για την καρτα δικτυου μπορει να ειναι παλιοι.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, imblish said:

μην ξεχνάμε και την ταχύτητα εγγραφής του δίσκου μάλλον.

πραγματι ενας μηχανικος αμα ειναι λιγο παλιος ή το Pc ειναι παλιο ενδεχεται να κανει εκει bottleneck.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...