DiaperCh@nger101 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω ακριβώς τις ανάγκες του ts, ούτε έχω καταλάβει καλά αν τις ξέρει ο ίδιος. Επειδή έχει σταθεί στην υποστήριξη, η Dell μόνο, ούτε lenovo λολ, hp πιο lol, προσφέρει service onsite same/next day αναλόγως χρέωσης βέβαια. Άμεση αντικατάσταση από Πλαίσιο, e-shop και λοιπούς λιμοκοντόρους γελάνε τα πληκτρολόγια. Μπορεί να έχει συμβεί κάπου/κάποτε αλλά είναι τόσο hit or miss που ΔΕΝ αφορά τον επαγγελματία. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από DiaperCh@nger101 3
radiohead Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 19 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Δεν ξέρω ακριβώς τις ανάγκες του ts, ούτε έχω καταλάβει καλά αν τις ξέρει ο ίδιος. Επειδή έχει σταθεί στην υποστήριξη, η Dell μόνο, ούτε lenovo λολ, hp πιο lol, προσφέρει service onsite same/next day αναλόγως χρέωσης βέβαια. Άμεση αντικατάσταση από Πλαίσιο, e-shop και λοιπούς λιμοκοντόρους γελάνε τα πληκτρολόγια. Μπορεί να έχει συμβεί κάπου/κάποτε αλλά είναι τόσο hit or miss που ΔΕΝ αφορά τον επαγγελματία. Μαζί σου αλλά παρ'το πιο χαλαρά ο ts δεν ξέρει κι από χτες τι κουμασια είμαστε 1
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, radiohead είπε Μαζί σου αλλά παρ'το πιο χαλαρά ο ts δεν ξέρει κι από χτες τι κουμασια είμαστε Είπα να τον ταρακουνήσω. 1
tasos9791 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Να 'στε καλά παιδιά δεν παρεξηγώ, αρκεί να βγάλει κάπου η κουβέντα μπας και βγάλω άκρη.. από οθόνη τι να δω, μόνο Dell πάλι για καλό support ή και με LG, Samsung είμαστε ok? 1
akoinonitos Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν σε καίει η άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση προβλήματος κοιτα εδω και ρίξε μια ερώτηση, δεν χάνεις τπτ. Έχει και κάποια έτοιμα συστήματα της dell στο mg manager αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να αλλάξεις κάποια parts μετά από επικοινωνία. Επισης Ποιο είναι το σχεδιαστικό πρόγραμμα γτ η εταιρία μπορεί να πρότεινε 8700 αλλά μπορεί η δουλειά να γίνεται και με έναν 6core i5 ξέρω γω. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από akoinonitos
tasos9791 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αν σε καίει η άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση προβλήματος κοιτα εδω και ρίξε μια ερώτηση, δεν χάνεις τπτ. Έχει και κάποια έτοιμα συστήματα της dell στο mg manager αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να αλλάξεις κάποια parts μετά από επικοινωνία. Επισης Ποιο είναι το σχεδιαστικό πρόγραμμα γτ η εταιρία μπορεί να πρότεινε 8700 αλλά μπορεί η δουλειά να γίνεται και έναν 6core i5 ξέρω γω. Ναι , σίγουρα θα μιλήσω και με Dell μπας και έχουν καμιά καλή προσφορά με next day support Το πρόγραμμα είναι το MatrixGold https://www.gemvision.com/matrixgold/systemrequirements και λένε καλύτερα i7 και πάνω
radiohead Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 13 λεπτά πριν, tasos9791 είπε Να 'στε καλά παιδιά δεν παρεξηγώ, αρκεί να βγάλει κάπου η κουβέντα μπας και βγάλω άκρη.. από οθόνη τι να δω, μόνο Dell πάλι για καλό support ή και με LG, Samsung είμαστε ok? Από την μικρή μου εμπειρία hp και dell σου την αντικαθιστούν άμεσα είτε με νέα είτε με refurbished. Για την benq δεν είμαι σίγουρος. Αλλά έχουν τηλέφωνο επίσης δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις +30 210 4804500 (507)
akoinonitos Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, tasos9791 είπε Ναι , σίγουρα θα μιλήσω και με Dell μπας και έχουν καμιά καλή προσφορά με next day support Το πρόγραμμα είναι το MatrixGold https://www.gemvision.com/matrixgold/systemrequirements και λένε καλύτερα i7 και πάνω Λίγο μπερδεμένα τα λέει σαν να μιλάει γενικά και όχι ειδικά για το πρόγραμμα, τι multitasking γράφει? Έχεις δουλέψει το πρόγραμμα σε άλλο σύστημα ποτέ? Τους πολλούς πυρήνες ίσως τους χρειάζεσαι στο rendering, rendering θα κάνεις με την gpu η με την cpu? Επίσης πόση ώρα μπορεί να παίρνει να κάνεις rendering ένα κόσμημα ξέρω γω. Πάρε το 8700 μια χαρά θα είναι απλά μου γεννιούνται απορίες για το αν όντως χρειάζονται 12 θρεντς εντέλει Tα βρήκα και εδώ https://www.gvukdesign.co.uk/support/system-requirements/ Eπίσης μπορείς να φτιάξεις σύστημα της επιλογής σου από msystems και από ότι βλέπω έχει και τεχνική υποστήριξη. https://www.msystems.gr/index.php?section=systems&system=16 Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από akoinonitos
mohic4n Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω μαγαζι, οποτε ακου τι θα σου πω. Μια φορα θα γραψω και δεν θα ξανααπαντησω σε αυτο το θεμα. Τα λεφτα ειναι δικα σου και το τι θα κανεις με αυτα ειναι δικο σου προβλημα. Μιλαω ετσι γιατι εχω βαρεθει να εξηγω σε ατομα οπως και εσενα - που ειναι κολλημενα με ενα μαγαζι - τι ειναι καλυτερο και τι οχι. 1) Για το προγραμμα θα βρεις ατομο που το δουλευει ηδη και θα τον ρωτησεις τι pc εχει και πως "παει". Αν δεν γνωριζεις ατομο ρωτα την εταιρεια αν μπορει να σε κατευθυνει σε καποιον κοντα σε εσενα, παντα βεβαια με τη συγκατάθεσή του. 2) Οπως ανεφερε και ενα παλικαρι παραπανω, θα πρεπει να ρωτησεις το rendering που θα γινεται: στη cpu ή τη gpu; Αν στη 1η, τοτε κοιτας Ryzen, αν στη 2η πας για καλη gpu. EDIT: Αναφορά σε κείμενο Processor Intel I7 Quad Core, 2GHz (7th Generation) Or Higher Minimum: Intel i5 Quad Core, 2GHz (7th Generation) or Higher Intel Xeon Series processors are not recommended. MatrixGold™ is a very processor intensive program, so getting a fast processor is the best way to increase your performance. We do not recommend the i3 chipset for MatrixGold™ as they are only dual-core entry level processors in the ‘i series’, and are meant more for low-power mobile platforms. While you can find a suitable computer with an i5 chip, if you plan on doing a lot of rendering, animations, or multi-tasking, the i7 would be a better option. Αρα πας για καλο I7 με υψηλο χρονισμο, μιας και απο οτι καταλαβαινω οι πολλοι πυρηνες δεν θα κανουν διαφορα. 3) Θα κοιταξεις να παρεις αθορυβο συστημα! Μλκιες του στυλ κουτια fazn, xazn, skazn kai skata τα ξεχνας. Δινεις 10-20€ παραπανω και παιρνεις κατι καλυτερο. Ειδικα αν το συστημα το στησεις κομματι - κομματι. Το ρημαδοκουτι αν ειναι καλο θα το κρατησεις και σε upgrade. Πιστεψε με αν θα θελεις να κανεις δουλεια και να εχεις ησυχια για να συγκεντρωθεις, το αυτι σου θα πιανει και το παραμικρο. 4) Υποστηριξη! Αν θες αμεση υποστηριξη - και με το αμεση εννοω - δλδ να το πας σημερα το πρωι και αποψε το απογευμα το αργοτερο θα το παρεις να κανεις τη δουλεια σου, μονο σε μαγαζι της γειτονιας σου θα το βρεις. Το μονο ανταλλακτικο που δε θα μπορεσει να σου αλλαξει αμεσα ειναι η μητρικη. Προσωπικα, ολα τα αλλα τα αλλαζω και παραδιδω το pc αμεσα και οταν επιστρεφει το ανταλλακτικο το βαζω στον πελατη. Αν με το αμεση υποστηριξη, εννοεις την επομενη μερα να φτιαχτει και να δουλευεις, μονοδρομος DELL. Μιλα μαζι τους για το σημαινει on-site εγγυηση, ποση παρεχουν συνολικα και τι ισχυει για καθε χρονο της (βλ. εγγυηση) αναλογα στο προιον που θα καταληξεις. ΟΥΤΕ HP κοιτας, ουτε Lenovo ουτε αλλου. Σε οποιοδηποτε ετοιμο pc παντως και αν καταληξεις θα εχεις την ησυχια σου και την ποιοτητα των υλικων. Δεν ειναι τυχαιο που refurbished pc Dell, HP, Lenovo, Fujitsu, κλπ. με C2D/S775 δουλευουν ακομη καλα, ενω στημενα pc κομματι - κομματι εχουν παραδωσει πνευμα εδω και καιρο. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από mohic4n
discoboyminimal Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Στις 24/4/2019 στις 12:33 ΜΜ, tasos9791 είπε Καλησπέρα, Μετά από αρκετά χρόνια εργασίας σε laptop ήρθε η ώρα να κάνω μια σύνθεση σταθερού για σχεδιαστικό πρόγραμμα κοσμήματος. Το μόνο που έχω καταλήξει, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία του Software που θα χρησιμοποιήσω, είναι ο επεξεργαστής και είναι ο i7 - 8700 από κει και πέρα έχω βρει τα παρακάτω παρελκόμενα όμως με κάθε επιφύλαξη καθώς έχω πάνω από 10 χρόνια να στήσω PC και έχω μείνει αρκετά πίσω.. Θα μπορούσατε να μου πείτε αρχικά αν είμαστε απο θέμα συμβατότητας Ok η θά πρέπει να προσέξω κάτι? τασο καλημερα φιλε , εγω χρησιμοποιω το jewelcad για σχεδιασμο κοσμηματων και πιστεψε με , τρεχει σε διπυρηνο του 2012 χωρις καν καρτα γραφικων. τωρα ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιησεις εσυ δεν ξερω , αλλα γενικοτερα τα CAD για σχεδιασμο κοσμηματος δεν ειναι και τοσο βαριά. γνωμη μου να μην πεταξεις ΠΟΛΛΑ λεφτα για μηχανημα που θα κανει μονο αυτη τι δουλεια
radiohead Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Τα requirements τα είδαμε. Ένα χιλιάρικο είναι για εργαλείο δουλειάς δεν είναι πολλά. Ένα μονοπετρο ο πύργος δύο ζευγάρια καλά σκουλαρίκια η οθόνη Το προφανές είναι το rendering στη gpu οπότε μια νορμάλ σύνθεση προτάθηκε. Από εκεί και μετά όπως είπε και ο mohic, μόνο μητρική δε θα σου βρει ο τεχνικός της γειτονιας οπότε ξανασκεψου και αυτό το σενάριο. Για κάτι αντίστοιχο σε dell θες ένα 1500αρι κακά τα ψέματα.
tasos9791 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 ok παιδιά το κοιτάω από βδομάδα αρχικά με Dell , ευχαριστώ! 8 ώρες πριν, discoboyminimal είπε τασο καλημερα φιλε , εγω χρησιμοποιω το jewelcad για σχεδιασμο κοσμηματων και πιστεψε με , τρεχει σε διπυρηνο του 2012 χωρις καν καρτα γραφικων. τωρα ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιησεις εσυ δεν ξερω , αλλα γενικοτερα τα CAD για σχεδιασμο κοσμηματος δεν ειναι και τοσο βαριά. γνωμη μου να μην πεταξεις ΠΟΛΛΑ λεφτα για μηχανημα που θα κανει μονο αυτη τι δουλεια Καλημέρα φίλε μου, το πρόγραμμα είναι το MatrixGold το οποίο είναι σχετικά καινούριο και έχει απαιτήσεις για I7 και πάνω απ'ότι γράφουν στο site τους. Τους έστειλα ερώτηση σχετικά με το που κάνει το render και περιμένω απάντηση πριν να καταλήξω στα parts.. Να σε ρωτήσω εσύ που έχεις εμπειρία σε αντίστοιχο πρόγραμμα τι οθόνη χρησιμοποιείς και αν είσαι ευχαριστημένος 1
Loinen Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αφηνω αυτο εδω Στις 24/4/2019 στις 5:05 ΜΜ, tasos9791 είπε Καταρχήν να σε ευχαριστήσω πολύ για τον χρόνο και τις προτάσεις σου. Σχετικά με το κατάστημα να σου πω την αλήθεια προτιμώ από το πλαίσιο για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω. Ίσως θα μπορούσα να πάρω από αλλού την οθόνη μόνο άντε και το κουτί αν δεν θεωρείται καλό το Fazn Blaze Midi Tower https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/koutia-cases-pc/Fazn-Case-Fazn-Blaze-Midi-Tower-K11.htm Τώρα σχετικά με τις τιμές τους περιμένω να μου κάνουν εγγραφή στο πλαίσιο pro που γράφουν ότι δίνουν καλύτερες τιμές σε επαγγελματίες μπας και κάνουν κάποια επιπλέον έκπτωση Όσο αφορά τον δίσκο θα χρειαστώ μόνο 1 SSD πιστεύω max 240GB αφού τον θέλω μόνο για τα σχέδια που θα επεξεργάζομαι και μετά θα τα κάνω backup στο NAS που έχω Σχετικα με την υποστηριξη του πλαισιου σε επαγγελματιες ειναι καθαρα μαρκετιστικο τρικ. Π4## μπλε. Σε βγαζουν τρελο, υποτιμουν την νοημοσυνη σου, και περναει το δικο τους. Ο ετοιμος υπολογιστης που πηραμε ( και ευτυχως βαλαμε μυαλο και δεν ξαναπερασαμε απο το καταστημα ) μεσα στο διμηνο τα επαιξε. Το τροφοδοτικο για να ειμαι σαφης. Ο τεχνικος μας ειπε οτι εμεις καψαμε τον ε΄πεξεργαστη.... Εβγαλε τρελους ολους εμας επειδη δεν ηθελε να μας εξυπηρετησει. Απο τοτε αγοραζουμε ολα τα πραγματα απο Γερμανια σε τιμες κοστους και ασε το καθε πλαισιο να χτυπιεται. i7 8700 -325 ευρω , RX 570 - 110 ευρω. Δεν πιστευω να βρεις καλυτερες τιμες απο αυτες Επισης εχω το eagle cad για ηλεκτρονικα κυκλωματα και τρεχει σε ενα amd A6 μαζι με μια rx 550 και παει αερας. Μηπως να σκεφτεις να πας σε κατι πιο οικονομικο; Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από Loinen
thetiesthatbind Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Μη διαφημίζετε τα βίντεο του βασιλιά των ηλιθίων. 1
PC_MAGAS Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tasos9791 είπε Καλημέρα φίλε μου, το πρόγραμμα είναι το MatrixGold το οποίο είναι σχετικά καινούριο και έχει απαιτήσεις για I7 και πάνω απ'ότι γράφουν στο site τους. Τους έστειλα ερώτηση σχετικά με το που κάνει το render και περιμένω απάντηση πριν να καταλήξω στα parts.. Δεν νομίζω να ΜΗΝ παίζει σε AMD τι στο καλό σε Assembly το αναπτύσσουν; Και πάλι οι AMD και οι Intel τρέχουν λίγο η πολύ τα ίδια προγράμματα. Ίσως να σε ενδιαφέρει η GPU ρώτα εάν τρέχει καλύτερα σε Nvdia κάρτες γραφικών ή σε AMD κάρτες γραφικών. Ο λόγος είναι ότι μπορεί το λογισμικό να υποστηρίζει/τρέχει καλύτερα (ταχύτερα) μια τεχνολογία της NVIDIA εν ονόματι CUDA έναντι άλλων αντίστοιχων. Εάν είναι τότε ίσως combo intel και καλής CUDA κάρτας γραφικών να παίζεις ωραία μπάλα. Όσο αφορά την οθόνη Χμμ σε βολεύει μικρή η μεγάλη οθόνη; Πως εργάζεσαι με το παρόν laptop; Μπορείς με 1 ή με 2 οθόνες πχ. στο ένα παράθυρο να έχεις live το rendering του κοσμήματος και από το άλλο να έχεις το παράθυρο που σχεδιάζεις το κόσμημα, θα πρέπει να το δεις εσύ πως σε βολεύει. Ίσως εάν περάσεις από ένα κατάστημα και κάνεις μια δοκιμή σε οθόνη και να πάρεις μια αίσθηση. Από την άλλη μια ασφαλή επιλογή είναι να πάρεις μια ~20 ιντσών και να δεις πως σε βολεύει, αργότερα απλά παίρνεις άλλη μια εξίσου μεγάλη ή μικρότερη εάν έχεις το budget. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από PC_MAGAS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα