kotsos1983 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Καλημερα στα μελη,θελω να ρωτησω γιατι θελω να αγορασω ενα Ps4 Pro απο amazon,λογικα δινει την ετησια εγγυηση απο τη Sony,η Sony Hellas σε καλυπτει ή θελει να ειναι Ελληνικης αντιπροσωπειας;ρωταω γιατι το αντιστοιχο δεν συμβαινει στα xiaomi που ειναι αγορασμενα απο Κινα και οχι απο την επισημη αντιπροσωπεια
jerry banana Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, kotsos1983 είπε Καλημερα στα μελη,θελω να ρωτησω γιατι θελω να αγορασω ενα Ps4 Pro απο amazon,λογικα δινει την ετησια εγγυηση απο τη Sony,η Sony Hellas σε καλυπτει ή θελει να ειναι Ελληνικης αντιπροσωπειας;ρωταω γιατι το αντιστοιχο δεν συμβαινει στα xiaomi που ειναι αγορασμενα απο Κινα και οχι απο την επισημη αντιπροσωπεια σε καλύπτει το αντίστοιχο κατάστημα απο τη χώρα του amazon απο την οποία θα επιλέξεις να το αγοράσεις.Αλλα λογικα εαν τους στειλεις mail θα σε καλύπτει κανονικά και η ελληνική. 1
kotsos1983 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Ευχαριστω για την απαντηση,2η ερωτηση η πλειοψηφια των μαγαζιων δινουν μονοετη εγγυηση,πως γινεται καποια ελαχιστα δινουν 2ετη εγγυηση;
Fulgore Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 17 λεπτά πριν, kotsos1983 είπε Ευχαριστω για την απαντηση,2η ερωτηση η πλειοψηφια των μαγαζιων δινουν μονοετη εγγυηση,πως γινεται καποια ελαχιστα δινουν 2ετη εγγυηση; Η 2ετης εγγυηση ειναι του πωλητη γιαυτο. Περαν τουτου η εγγυηση του amazon ειναι καλυτερη απο αυτη της Ελληνικης αντιπροσωπειας. 1
panther_512 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, kotsos1983 είπε Ευχαριστω για την απαντηση,2η ερωτηση η πλειοψηφια των μαγαζιων δινουν μονοετη εγγυηση,πως γινεται καποια ελαχιστα δινουν 2ετη εγγυηση; Βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ο πωλητής είναι υπόχρεος να παρέχει 2ετή εγγύηση, ανεξάρτητα από την εγγύηση που δίνει ο κατασκευαστής (συνήθως ένα χρόνο). Κάποια μαγαζιά επιμένουν να αναφέρουν τον ένα χρόνο εγγύησης, διότι αυτή είναι η εγγύηση του κατασκευαστή. Εσύ σε κάθε περίπτωση για αγορές εντός της ΕΕ απαιτείς και δικαιούσαι 2ετούς εγγύησης από τον πωλητή. Δεν σε ενδιαφέρει τί κάνει/δίνει ο κατασκευαστής του προϊόντος ή το επίσημο σημείο service. Αυτά είναι θέματα του πωλητή. 1 2
kotsos1983 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Να καταλαβω δηλαδη αν αγορασω απο ενα επωνυμο μαγαζι που σου λεει οτι εχει εγγυηση 1 χρονο και παω μετα απο 1,5 χρονο με καποια βλαβη,εγω καλυπτομαι αν παω στο μαγαζι και του πω λογω Ευρωπαικη νομοθεσιας οτι πρεπει να εχω 2 χρονια εγγυηση ή θα μου πει εγω οταν το πουλουσα ανεφερα 1 χρονο εγγυηση Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από kotsos1983
panther_512 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Kανένα ιδιωτικό συμφωνητικό δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αυτός μπορεί να δηλώνει και να υπονοεί ότι θέλει. Η νομοθεσία είναι σαφής. Απλά όταν κάνεις την αγορά από μαγαζί που ισχυρίζεται ότι η εγγύηση είναι 1 χρόνος, κάνεις κακή αρχή, διότι αν συμβεί κάτι στον ενάμιση χρόνο θα αρνηθεί αρχικά να σε εξυπηρετήσει και πολύ πιθανών να αναγκαστείς να προβείς σε καταγγελία. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από panther_512 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 1 minute ago, kotsos1983 said: Να καταλαβω δηλαδη αν αγορασω απο ενα επωνυμο μαγαζι που σου λεει οτι εχει εγγυηση 1 χρονο και παω μετα απο 1,5 χρονο με καποια βλαβη,εγω καλυπτομαι αν παω στο μαγαζι και του πω λογω Ευρωπαικη νομοθεσιας οτι πρεπει να εχω 2 χρονια εγγυηση ή θα μου πει εγω οταν το πουλουσα ανεφερα 1 χρονο εγγυηση Όλα τα προϊόντα που πωλούνται εντός ΕΕ έχουν νόμιμη εγγύηση καλής λειτουργίας διάρκειας δύο ετών. Επειδή η εγγύηση πάει πακέτο με την πώληση, υπόχρεος τήρησης της νόμιμης εγγύησης είναι ο πωλητής. Ας αναφέρουν ότι θέλουν στο σάιτ τους. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα