Mr^Robot Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα. Οκτωβρίο τ 2017 επιτέλους κατάφερα και "έστησα" και εγώ ένα σπιτικό. Ιδιοκτήτο κάτω από το πατρικό μου παλιά κατασκευή αλλά πλήρως ανακαινισμένο και διαμορφωμένο περίπου στα 70 τετραγωνικά . Καθώς φέτος ήταν ο δεύτερος χειμώνας που περάσαμε χωρίς κεντρική θέρμανση καθώς δεν το επέτρεπαν τα οικονομικά πλέον θέλω να κάνω το βήμα , αλλά δεν ξέρω τι να επιλέξω. Υπάρχουν πέντε αναμονες για σώματα μέσα στο σπίτι καθώς και μια μικρή αποθήκη εξωτερικά με αναμονες για λέβητα. Για αρχή αφού το είχαμε συζητήσει και με τον υδραυλικό όταν περνούσε της γραμμές έβαλε έναν δεύτερο θερμοστάτη; στο υπάρχον δίκτυο / λέβητα του πατρικού (πάνω) ο οποίος είναι σε διπλανή αποθήκη και δουλεύει με πετρέλαιο και φαινομενικά ικανός να "σηκώσει" ακόμα μερικά σώματα. * αργότερα σκεφτόμουν να βάλω λέβητα ώστε να είναι τελείως αυτόνομο το σπίτι από το πάνω , και σκεφτόμουν να κινηθώ σε αέριο η πελετ. Έλεγα να έβαζα τότε έστω μόνο τα σώματα αλλα τα οικονομικά δεν το επέτρεψαν αφού ετοιμάζομασταν και για γάμο και για κακή μου τύχη στο καπάκι με έδιωξαν από την τότε μου εργασία με αποτέλεσμα όλα να πάρουν την κατρακύλα. Πέρα από το κρύο επιπρόσθετα το σπίτι άρχισε να μπαζει υγρασία από παντού και κάθε πρωί ήμασταν με μια σφουγγαρίστρα αφού εμφανιζόταν ακόμα και από κάτω από ολοκαίνουργια αλουμινένια παράθυρα /πορτες δημιουργόντας διάφορες υλικές ζημιες. Συνοψίζοντας πλέον θέλω μια καλή λύση όσο αφορά σε θερμαντικά σώματα (5) στο σύνολο συμπεριλαμβανομένου του μπανιου , χωρίς να βάλω και πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη αλλά να κάνω και την δουλειά μου. Πέρα του κρύου ευελπιστώ να λύσω και το μεγάλυτερο κομμάτι του προβληματος στο θέμα της υγρασίας. Κάθε συμβουλή / βοήθεια δεκτή. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από Mr^Robot
Mr^Robot Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Επαρχία , Κρήτη. Αυτό δεν το ξέρω. Το ποίο πιθανό πως όχι , δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσης για το αέριο ; (Άσχετος είμαι τελείως)
NikosKallithea Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Υπολογισμο σαφως δεν μπορεί κανεις απο εδω να κανει Πέραν αυτού διαβάζω και κάποια νερά από τα παράθυρα Τι εννοείς υγρασία; υγρασία είναι υγρασία δεν είναι νερό Πάντως πέντε σώματα καυστήρες δεξαμενές και τα λοιπά το πεντοχίλιαρο δεν το γλιτώνεις. Όπως και να χει θέλεις μηχανικό για να σου κάνει τη μελέτη
Mr^Robot Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχει πολύ Υγρασία στους τοίχους της πρωινές ώρες κυρίως πάρα τα καινούργια κουφώματα (πχ κάτω από ένα παράθυρο) που έχει το σπίτι , με αποτέλεσμα να λιμνιαζει νερό στο πατωμα κατά διάρκεια της νύχτας. Ήθελα να δείξω πόσο έντονα υπάρχει το πρόβλημα της υγρασίας και την πεποίθηση μου ότι θα λυθεί βάζοντας ένα καλο θερμαντικό σώμα στο Χ δωμάτιο. Κατά τα άλλα , 5k γιατί ; Γραμμές και αναμονες υπάρχουν σε όλο το σπίτι. Καταλαβαίνω ότι ένας αξιολογος καυστήρας μπορεί να ξεκινάει από 1,5k. Στην προκειμένη σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα που προ αναφέρω (πετρελαίου) όποτέ μένουν τα σώματα /υλικά και τα εργατικά . Στο μυαλό μου στογγυλα για 5 σώματα το υπολόγιζα Μαξ 1k για κάτι αξιόλογης ποιότητας ( χωρίς να έχω ρωτήσει / η να έχω κάποια ιδέα γενικά ) και θα βάλω κ 500ε μάστορα και ότι άλλο χρειαστεί.( Χωρίς να έχω ρωτήσει πάλι ) Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό αυτό που έχω στο μυαλό μου ; Μου διαφεύγει κάτι ; Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από Mr^Robot
kanesaxo Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Υπολογισμο σαφως δεν μπορεί κανεις απο εδω να κανει Πέραν αυτού διαβάζω και κάποια νερά από τα παράθυρα Τι εννοείς υγρασία; υγρασία είναι υγρασία δεν είναι νερό Πάντως πέντε σώματα καυστήρες δεξαμενές και τα λοιπά το πεντοχίλιαρο δεν το γλιτώνεις. Όπως και να χει θέλεις μηχανικό για να σου κάνει τη μελέτη Κάτσε ρε συ Νίκο, εύκολα τα πετάς τα 5000ρα. Πρώτα, σωστά όπως είπες χρειάζεται μελέτη απωλειών. Αυτές θα καθορίσουν το μέγεθος των σωμάτων σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία ζεστών κτλ που δεν είναι της παρούσης. Μια σημείωση. Εάν δουλεύψεις σε χαμηλές θερμοκρασίες, θες παντού μεγαλύτερα=ακριβότερα σώματα. Έχει λύσεις στα σώματα, φθηνές και ακριβές. Βάλε κάτι στη μέση (ότι έκανα κι γω) για παράδειγμα Henrad aikman. Για έξι σώματα δύσκολα να φύγεις πάνω απ' τα 700-800 (εκτός αν είναι όλα τριστηλα και δύο μέτρων μήκους!) Για ένα λέβητα ειδικά στα 1500€ (αερίου απτό πρώτο ράφι), πετρέλαιου (μέτριοκαλο) Αναλόγως το λεβητοστάσιο, κάνα 500ρικο υλικά συν μαστορικα... Όλα είναι φαρδιά πλατιά...χωρίς δεδομένα δε βγαίνει κόστος. εγώ πάντως με δεξαμενή αερίου σώματα λέβητα κουτιά υλικά μαστορικα δε ξεπέρασα τα 5000€ (που σαν αέριο έχει ένα σωρό τσίλι μίλι να αγοράσεις)
AristidisZ Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, Mr^Robot είπε Υπάρχει πολύ Υγρασία στους τοίχους της πρωινές ώρες κυρίως πάρα τα καινούργια κουφώματα (πχ κάτω από ένα παράθυρο) που έχει το σπίτι , με αποτέλεσμα να λιμνιαζει νερό στο πατωμα κατά διάρκεια της νύχτας. Εμένα πάντως αυτό με τρομάζει, και φοβάμαι ότι δε λύνεται απλά με καλοριφέρ... 1
Mr^Robot Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 36 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Κάτσε ρε συ Νίκο, εύκολα τα πετάς τα 5000ρα. Πρώτα, σωστά όπως είπες χρειάζεται μελέτη απωλειών. Αυτές θα καθορίσουν το μέγεθος των σωμάτων σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία ζεστών κτλ που δεν είναι της παρούσης. Μια σημείωση. Εάν δουλεύψεις σε χαμηλές θερμοκρασίες, θες παντού μεγαλύτερα=ακριβότερα σώματα. Έχει λύσεις στα σώματα, φθηνές και ακριβές. Βάλε κάτι στη μέση (ότι έκανα κι γω) για παράδειγμα Henrad aikman. Για έξι σώματα δύσκολα να φύγεις πάνω απ' τα 700-800 (εκτός αν είναι όλα τριστηλα και δύο μέτρων μήκους!) Για ένα λέβητα ειδικά στα 1500€ (αερίου απτό πρώτο ράφι), πετρέλαιου (μέτριοκαλο) Αναλόγως το λεβητοστάσιο, κάνα 500ρικο υλικά συν μαστορικα... Όλα είναι φαρδιά πλατιά...χωρίς δεδομένα δε βγαίνει κόστος. εγώ πάντως με δεξαμενή αερίου σώματα λέβητα κουτιά υλικά μαστορικα δε ξεπέρασα τα 5000€ (που σαν αέριο έχει ένα σωρό τσίλι μίλι να αγοράσεις) Κάπως ετσι τα σκέφτομαι και εγώ να πω την αλήθεια , σε μια πρόχειρη αναζήτηση βγάζει χίλια πράγματα το ίντερνετ , όποτε είπα να πάρω μια γνώμη. 31 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Εμένα πάντως αυτό με τρομάζει, και φοβάμαι ότι δε λύνεται απλά με καλοριφέρ... Και έμενα με τρομοκρατεί για να πω την αλήθεια! Δεν κόστισε και λίγα .. Στην άκρη του μυαλού μου υπάρχει και η υπόνοια της κακοτεχνίας...
AristidisZ Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, Mr^Robot είπε Κάπως ετσι τα σκέφτομαι και εγώ να πω την αλήθεια , σε μια πρόχειρη αναζήτηση βγάζει χίλια πράγματα το ίντερνετ , όποτε είπα να πάρω μια γνώμη. Και έμενα με τρομοκρατεί για να πω την αλήθεια! Δεν κόστισε και λίγα .. Στην άκρη του μυαλού μου υπάρχει και η υπόνοια της κακοτεχνίας... Έκανες κάποια εργασία υγρομόνωσης στους τοίχους ;
Mr^Robot Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Έκανες κάποια εργασία υγρομόνωσης στους τοίχους ; Οχι .. Δεν μου πέρασε απο το μυαλό καν τοτε οτι θα εχω τέτοιο θέμα. Ο πεθερός λεει οτι φταίει πως δεν υπάρχουν σώματα στο σπίτι να κρατάνε την θερμοκρασία , καθώς επισης είναι και τέτοια η θέση που δεν το "βλέπει" ο ήλιος πολυ ώρα κατα την διάρκεια της ημέρας ! Η αλήθεια ειναι οτι οταν ειχα ενα αφυγραντήρα και δούλευε τα βράδια δεν υπήρχε καν το ζήτημα της υγρασίας το επόμενο πρωί. Έγινε ξεπετσισμα στοκάρισμα σοβάντισμα ... το συγκεκριμένο κτισμα ειναι παλιο.. Early 60's στην καλύτερη.. οταν έβγαζα τον σοβά για να αποκαλυφθεί ο "γδυμνός" τοιχος ήταν "φτιαγμένος".. με ότι να ναι.. πέτρες , τούβλα , πλήθους... οτι ειχαν τελος πάντων τοτε το έβαζαν στην τοτε κατασκευή. Πρέπει να ελέγξω το ζήτημα .. αν και αργά πλεον αν υπάρχει κάποια ρωγμή απο το πανω σπιτι και μπάζει . Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από Mr^Robot
AristidisZ Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Έχω δει άπειρα σπίτια χωρίς θέρμανση, αλλά ποτέ μου τέτοιο φαινόμενο (να λιμνάζουν νερά στο πάτωμα από υγρασία), οπότε δυστυχώς θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα απλά με την ύπαρξη καλοριφέρ Σίγουρα κατά πάσα πιθανότητα θα μειωθεί το φαινόμενο, αλλά μην αρκεστείς εκεί, να το ψάξεις περαιτέρω 1
Mr^Robot Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Έχω δει άπειρα σπίτια χωρίς θέρμανση, αλλά ποτέ μου τέτοιο φαινόμενο (να λιμνάζουν νερά στο πάτωμα από υγρασία), οπότε δυστυχώς θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα απλά με την ύπαρξη καλοριφέρ Σίγουρα κατά πάσα πιθανότητα θα μειωθεί το φαινόμενο, αλλά μην αρκεστείς εκεί, να το ψάξεις περαιτέρω Θα το ψάξω εννοείται .. και ελπίζω να βρω την άκρη όσο αφορά αυτό.
lary7 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Θερμομόνωση λογικά έχεις μηδέν έτσι όπως τα περιγράφεις. Από εκεί ξεκίνα, ντύσιμο όλου του σπιτιού εξωτερικά με μονωτικό υλικό και επικάλυψη με συνθετικό επίχρισμα. Αφού το μονώσεις σωστά μετά θα μπορείς να το ζεστάνεις με μια ξυλόσομπα, μέχρι να μαζεψεις χρήμα να βάλεις λέβητα και σώματα. 1 1
bill999r Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Φίλε μου για τα τετραγωνικά σου δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς πάνω από 700-800 ευρώ για τα σώματα. Θα σου πρότεινα να βάλεις κάποια επώνυμα αν και όλα έχουν τουλάχιστον 10 χρόνια εγγύηση. Εγώ επέλεξα kermi τα οποία είναι γερμανικά,έχουν 10 έτη εγγύηση και έχουν σύστημα θέρμανσης της εξωτερικής επιφάνειας πρώτα ώστε να αποδίδουν αμέσως. Επίσης για πετσετοκρεμαστρα στο μπάνιο επέλεξα βελγικη Hernrad . Για το δικό μου σπίτι 100 τμ μετά από μελέτη θέρμανσης, υπερδιαστασιολογηση σωμάτων για λειτουργία στους 50 βαθμούς ,δύο πετσετοκρεμαστρα για 2 μπάνια και 6 σώματα τύπου ventil (που βγαίνουν ακριβότερα) μαζί με θερμοστστικες κεφαλές μου κόστισαν 1300 ευρώ. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από bill999r 1
dollyyy19 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 αν εχει εγκατασταση καμιναδας,βαλε κανα τζακι να εξαφανιστει η υγρασια στο πιτς φυτιλι,και να θερμανθεις με ξυλαρακια.η υγρασια οφειλετε στο οτι εβαλες καλα κουφωματα και δεν αναπνεει το σπιτι,οποτε οτι υγρασια υπαρχει στον αερα,υγροποιηται αμεσα στα κρυα ντουβαρια....το φαινομενο ειναι τοσο εντονο ,διοτι εισαι σε νησι........στην ηπειρωτικη χωρα,θα ηταν μικροτερο το θεμα με την υγρασια.απο περιεργεια,δεν εβαλες κανα υγρασιομετρο να δεις τι ποσοστο υγρασιας??? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα