gkesi Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Γειά και χαρά σας. Έχω το skoda oktavia μοντ. 2014 και φοράει την εργοστασιακή πηγή BOLERO με την οθόνη και τις διάφορες ενδείξεις του αυτοκινήτου. Δεν με καλύπτει ο ήχος του, είναι κάπως ρηχός και χωρίς χρώμα, επίσης δεν ξεχωρίζει στερεοφωνικά και δεν έχει γενικά διαύγεια. Επειδή όμως δεν θέλω να αλλάξω την πηγή μιας και φαίνεται ωραία απο εμφάνιση, πιστεύετε ότι με αντικατάσταση των ηχείων με κάποια ποιοτικότερα θα έκανε σημαντική διαφορά ή τζάπα ο κόπος και το χρήμα? Δεν με ενδιαφέρει τόσο η υψηλή ένταση όσο η ποιότητα του ήχου.
manousos82003 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 9 ώρες πριν, gkesi είπε Γειά και χαρά σας. Έχω το skoda oktavia μοντ. 2014 και φοράει την εργοστασιακή πηγή BOLERO με την οθόνη και τις διάφορες ενδείξεις του αυτοκινήτου. Δεν με καλύπτει ο ήχος του, είναι κάπως ρηχός και χωρίς χρώμα, επίσης δεν ξεχωρίζει στερεοφωνικά και δεν έχει γενικά διαύγεια. Επειδή όμως δεν θέλω να αλλάξω την πηγή μιας και φαίνεται ωραία απο εμφάνιση, πιστεύετε ότι με αντικατάσταση των ηχείων με κάποια ποιοτικότερα θα έκανε σημαντική διαφορά ή τζάπα ο κόπος και το χρήμα? Δεν με ενδιαφέρει τόσο η υψηλή ένταση όσο η ποιότητα του ήχου. Οποιοδηποτε ηχειο περα των εργοστασιακων, αποτελει upgrade! Σαν μαρκα προτεινω τα Hertz. Γενικα επιδιωξε να εχουν μεγαλη ευαισθησια (dB) και να ειναι μεταξυ 60-80 watt.....
gkesi Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν τα watt που αναφέρεις πρέπει να είναι RMS ή όχι
manousos82003 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Στο κουτί πάντα αναγράφονται τα watt οποτε... Εξαλλου και "λαθος" επιλογή να κανεις, θα σου το πει ο εγκατάστασης! 60 rms είναι περίπου 120 watt άλλωστε και τέρμα να τα βάλεις με το εργοστασιακό ελάχιστα θα ακούγονται Προτου αγοράσεις δες τις διαστάσεις των ηχείων σε μπροστινές και πίσω πορτες! Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από manousos82003
palawiaris Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευαισθησία...... Η δική μου γνώμη: Άλλαξα σε πεζό 508 με ενσωματωμένο ενισχυτή,50 βαττ σε κάθε κανάλι (αν είναι 15 πάλι καλά), τα ηχεία. Λοιπόν, έβαλα στην αρχή τα απλά andrian Audio a165v. 88 db ,70 rms 200 ευρώ.Μέτρια έως και υποβάθμιση θα έλεγα. Βάζω τα andrian Audio a165 g. 90 db,80 rms,300 ευρώ. Καλύτερο αποτέλεσμα από τα απλά v αλλά όχι αισθητή διαφορά. Παίρνω focal των 120 ευρώ με 60 rms και 93 db, αλλά όχι ποιοτικά ηχεία. Τα χειρότερα από όλα με διαφορά,ακόμα και από τα μανίσια. Τελικά για μένα τα db στα φτηνά ηχεία είναι μάρκετινγκ. Φυσικά τα καλά andrian τα έβαλα με ξεχωριστό ενισχυτή στις πίσω πόρτες και παίζουν πολύ καλά.Στα κοντά θα συνεχίσω και μπροστά. Παρε ποιοτικά ηχεία,andrian, Audio System, Morel,focal κτλ. Φυσικά χωρίς ενισχυτή τζάμπα ο κόπος,ότι και να βάλεις.Λιγάκι πιο καθαρό ήχο,ίσως και πιο αδύναμο.Τέρμα. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από palawiaris
panoskatos Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, manousos82003 είπε Οποιοδηποτε ηχειο περα των εργοστασιακων, αποτελει upgrade! Σαν μαρκα προτεινω τα Hertz. Γενικα επιδιωξε να εχουν μεγαλη ευαισθησια (dB) και να ειναι μεταξυ 60-80 watt..... Μέγα λάθος τοποθέτηση και ίσως αστικός μύθος. Το τι ηχείο θα μπει θέλει ψάξιμο, ούτε η ευαισθησία λέει κάτι. Τι πηγή έχουμε, το που θα μπουν τα ηχεία, τι είδους ηχεία θα μπουν ιδιαίτερα μπροστά, τα υλικά στις πόρτες και άλλα πολλά και ιδιαίτερα χωρίς ενισχυτη δεν μπορούν να απαντηθούν αν δεν γίνει μελέτη. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από panoskatos
gkesi Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Να είστε καλά όλοι παιδιά. Απ`ότι βλέπω δεν είναι απλή η επιλογή ηχείων ιδίως αν είσαι και άσχετος σαν εμένα. Είχα σκοπό να τα εγκαταστήσω μόνος μου χωρίς να πληρώσω τεχνικό. Αλλά τώρα δεν το αποφασίζω να αγοράσω ένα σετ μπροστινών με κόστος το λιγότερο 150€ και να κάνω μία τρύπα στο νερό. Απλά είχα την εντύπωση ότι τα μανίσια ηχεία που βάζουν οι εταιρίες είναι του κιλού και με την αντικατάστασή τους με κάποια επώνυμα θα δω το φως το αληθινό. Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι. Οπότε, ίσως θα ήταν προτιμότερο να τοποθετηθεί κάποιος ενισχυτής παράλληλα με τα νέα ηχεία. Και επειδή απο παλαιότερο αυτοκίνητο που πούλησα έβγαλα τον εικονιζόμενο, αναρωτιέμαι αν παρόλο την ηλικία του θα μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που θέλω. Ή είναι ξεπερασμένος πλέον και δεν αξίζει να ασχοληθώ καν? Τι λέτε?
manousos82003 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gkesi είπε Να είστε καλά όλοι παιδιά. Απ`ότι βλέπω δεν είναι απλή η επιλογή ηχείων ιδίως αν είσαι και άσχετος σαν εμένα. Είχα σκοπό να τα εγκαταστήσω μόνος μου χωρίς να πληρώσω τεχνικό. Αλλά τώρα δεν το αποφασίζω να αγοράσω ένα σετ μπροστινών με κόστος το λιγότερο 150€ και να κάνω μία τρύπα στο νερό. Απλά είχα την εντύπωση ότι τα μανίσια ηχεία που βάζουν οι εταιρίες είναι του κιλού και με την αντικατάστασή τους με κάποια επώνυμα θα δω το φως το αληθινό. Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι. Οπότε, ίσως θα ήταν προτιμότερο να τοποθετηθεί κάποιος ενισχυτής παράλληλα με τα νέα ηχεία. Και επειδή απο παλαιότερο αυτοκίνητο που πούλησα έβγαλα τον εικονιζόμενο, αναρωτιέμαι αν παρόλο την ηλικία του θα μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που θέλω. Ή είναι ξεπερασμένος πλέον και δεν αξίζει να ασχοληθώ καν? Τι λέτε? Πες μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά Ειναι δικαναλος ή τετρακαναλος και πόσα watt? Edit: ψιλοστραβωθηκα αλλά το είδα! Άλλαξε μόνο τα μπροστινά μιας και είναι δικαναλος. Λογικά το μέγεθος πρέπει να είναι στις πόρτες 6.5; Προτεινω αυτά: http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=2249&ccid=9&cpid=81&t=9 Οτι αλλη μάρκα και να δοκίμασα κατάφερα και τα έκαψα :P, τα Hertz αντέχουν και είναι στα 93dB! Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι εγώ πάντως διαφορά με τα μεγάλα dB κατάλαβα....Απλά με ενισχυτή μπορεί να προκύψει άλλο θέμα, τρίξιμο στην πόρτα που λύνεται με μονωση, άλλα δεν νομίζω να φτάσεις εκεί 3 ώρες πριν, panoskatos είπε Μέγα λάθος τοποθέτηση και ίσως αστικός μύθος. Το τι ηχείο θα μπει θέλει ψάξιμο, ούτε η ευαισθησία λέει κάτι. Τι πηγή έχουμε, το που θα μπουν τα ηχεία, τι είδους ηχεία θα μπουν ιδιαίτερα μπροστά, τα υλικά στις πόρτες και άλλα πολλά και ιδιαίτερα χωρίς ενισχυτη δεν μπορούν να απαντηθούν αν δεν γίνει μελέτη. Αν διάβασες δεν θέλει να καταξοδευτει, μια απλη αλλαγή θελει.... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από manousos82003
panoskatos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, manousos82003 είπε Aν διάβασες δεν θέλει να καταξοδευτει, μια απλη αλλαγή θελει.... Διάβασα πολύ καλά τι θέλει να κάνει. Του γράφεις οτιδήποτε βάλει του εμπορίου σε σχέση με αυτά που έχει θα είναι αναβάθμιση. Κάτι το οποίο δεν ισχύει. Δηλαδή με το ζόρι να έχεις δίκιο; Κάνεις εσύ λάθος και μου γράφεις ότι δεν διάβασα καλά τι έγραψε; Δεν πάει έτσι το πράγμα. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από panoskatos
manousos82003 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panoskatos είπε Διάβασα πολύ καλά τι θέλει να κάνει. Του γράφεις οτιδήποτε βάλει του εμπορίου σε σχέση με αυτά που έχει θα είναι αναβάθμιση. Κάτι το οποίο δεν ισχύει. Δηλαδή με το ζόρι να έχεις δίκιο; Κάνεις εσύ λάθος και μου γράφεις ότι δεν διάβασα καλά τι έγραψε; Δεν πάει έτσι το πράγμα. Χαλαρωσε....Ο καθενας λεει τη γνωμη του.... Εγω πιστευω οτι τα εργοστασιακα των αυτοκινητων ειναι μαπες. Δικη μου γνωμη! Αρχικα ζητησε σκετα ηχεια και μετα αποφασισε με ενισχυτη! Μιας και εχω ριξει ενα καρο λεφτα, του λεω την γνωμη μου! Αν δεν σου αρεσει η γνωμη μου, δεν ειναι δικο μου προβλημα.... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από manousos82003
panoskatos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, manousos82003 είπε Χαλαρωσε....Ο καθενας λεει τη γνωμη του.... Εγω πιστευω οτι τα εργοστασιακα των αυτοκινητων ειναι μαπες. Δικη μου γνωμη! Αρχικα ζητησε σκετα ηχεια και μετα αποφασισε με ενισχυτη! Μιας και εχω ριξει ενα καρο λεφτα, του λεω την γνωμη μου! Αν δεν σου αρεσει η γνωμη μου, δεν ειναι δικο μου προβλημα.... Καταρχάς είμαι χαλαρός όσο δεν πάει. Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι και η γη είναι επίπεδη, αυτό δεν λέει κάτι ούτε ότι είναι σωστή άποψη . Γι αυτό είναι τα φόρουμ για να ανταλλάζουμε γνώσεις όχι μόνο γνώμες. Το λοιπών δεν ισχύει ότι οποιοδήποτε εργοστασιακο ηχειο είναι κατώτερο από οποιοδήποτε του εμπορίου. Αυτό λες και σου λέω είσαι λάθος. Από εκεί και πέρα το ότι χάλασες ένα κάρο λεφτά δεν λέει κάτι ούτε ότι έβαλες ότι πιο σωστό και οικονομικό θα μπορούσες να βάλεις. Το να προτείνεις μια μάρκα ηχείων χωρίς να γνωρίζουμε χαρακτηριστικά πηγής, μέγεθος ηχείων, διάταξη, αριθμό και μέρος τοποθέτησης είναι δώρο αδωρο. Ασχολούμαι χρόνια με το θέμα του ήχου, αν ο ts δεν παραθέσει κάποια χαρακτηριστικά όπως αυτά που αναφέρω πιο πάνω ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι κάποιος με το ίδιο αυτοκίνητο που έχει αλλάξει τα ηχεία του αλλά όχι στην τύχη και μπορεί να του μεταφέρει εντυπώσεις. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από panoskatos
manousos82003 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, panoskatos είπε Καταρχάς είμαι χαλαρός όσο δεν πάει. Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι και η γη είναι επίπεδη, αυτό δεν λέει κάτι ούτε ότι είναι σωστή . Γι αυτό είναι τα φόρουμ για να ανταλλάζουμε γνώσεις όχι μόνο γνώμες. Το λοιπών δεν ισχύει ότι οποιοδήποτε εργοστασιακο ηχειο είναι κατώτερο από οποιοδήποτε του εμπορίου. Αυτό λες και σου λέω είσαι λάθος. Από εκεί και πέρα το ότι χάλασες ένα κάρο λεφτά δεν λέει κάτι ούτε ότι έβαλες ότι πιο σωστό και οικονομικό θα μπορούσες να βάλεις. Το να προτείνεις μια μάρκα ηχείων χωρίς να γνωρίζουμε χαρακτηριστικά πηγής, μέγεθος ηχείων, διάταξη, αριθμό και μέρος τοποθέτησης είναι δώρο αδωρο. Ασχολούμαι χρόνια με το θέμα του ήχου, αν ο ts δεν παραθέσει κάποια χαρακτηριστικά όπως αυτά που αναφέρω πιο πάνω ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι κάποιος με το ίδιο αυτοκίνητο που έχει αλλάξει τα ηχεία του αλλά όχι στην τύχη και μπορεί να του μεταφέρει εντυπώσεις. Εφοσον θελει ενισχυτη, το εργοστασιακα ηχεια δεν θα το κρατησει οποτε.... Αν διαβαζες τα προηγουμενα, θα εβλεπες πως ειπε θα κρατησει την εργοστασιακη. Επισης ειπε θελει να αλλαξει μονο τα μπροστα.... Ο ενισχυτης του ειναι 2x100 και οι μπροστινες πορτες παιρνουν 6,5....Η δικη μου γνωμη ειναι η πιο πανω....Αν θελει την κραταει, αν δεν θελει κανει οτι επιθυμει... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από manousos82003
panoskatos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 16 λεπτά πριν, manousos82003 είπε Εφοσον θελει ενισχυτη, το εργοστασιακα ηχεια δεν θα το κρατησει οποτε.... Αν διαβαζες τα προηγουμενα, θα εβλεπες πως ειπε θα κρατησει την εργοστασιακη. Επισης ειπε θελει να αλλαξει μονο τα μπροστα.... Ο ενισχυτης του ειναι 2x100 και οι μπροστινες πορτες παιρνουν 6,5....Η δικη μου γνωμη ειναι η πιο πανω....Αν θελει την κραταει, αν δεν θελει κανει οτι επιθυμει... Σου παραθέτω παρακάτω τι έχει γράψει στο αρχικό του ποστ. Ούτε ενίσχυση αναφέρει ούτε τίποτα. Ο διάλογος που έχει γίνει μεταξύ μας αφορά αυτό το ποστ. "Γειά και χαρά σας. Έχω το skoda oktavia μοντ. 2014 και φοράει την εργοστασιακή πηγή BOLERO με την οθόνη και τις διάφορες ενδείξεις του αυτοκινήτου. Δεν με καλύπτει ο ήχος του, είναι κάπως ρηχός και χωρίς χρώμα, επίσης δεν ξεχωρίζει στερεοφωνικά και δεν έχει γενικά διαύγεια. Επειδή όμως δεν θέλω να αλλάξω την πηγή μιας και φαίνεται ωραία απο εμφάνιση, πιστεύετε ότι με αντικατάσταση των ηχείων με κάποια ποιοτικότερα θα έκανε σημαντική διαφορά ή τζάπα ο κόπος και το χρήμα? Δεν με ενδιαφέρει τόσο η υψηλή ένταση όσο η ποιότητα του ήχου. "
manousos82003 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, panoskatos είπε Σου παραθέτω παρακάτω τι έχει γράψει στο αρχικό του ποστ. Ούτε ενίσχυση αναφέρει ούτε τίποτα. Ο διάλογος που έχει γίνει μεταξύ μας αφορά αυτό το ποστ. "Γειά και χαρά σας. Έχω το skoda oktavia μοντ. 2014 και φοράει την εργοστασιακή πηγή BOLERO με την οθόνη και τις διάφορες ενδείξεις του αυτοκινήτου. Δεν με καλύπτει ο ήχος του, είναι κάπως ρηχός και χωρίς χρώμα, επίσης δεν ξεχωρίζει στερεοφωνικά και δεν έχει γενικά διαύγεια. Επειδή όμως δεν θέλω να αλλάξω την πηγή μιας και φαίνεται ωραία απο εμφάνιση, πιστεύετε ότι με αντικατάσταση των ηχείων με κάποια ποιοτικότερα θα έκανε σημαντική διαφορά ή τζάπα ο κόπος και το χρήμα? Δεν με ενδιαφέρει τόσο η υψηλή ένταση όσο η ποιότητα του ήχου. " Εγω παντως δεν ειδα να του εγραψα κατι παραλογο...Του ειπα ποια να βαλει βαση της δικης μου γνωμης μιας και τα εχω....Μπορουσα να του προτεινω και αλλα που ειχα καψει σε μεγαλη ενταση (μιας και θελει ποιοτητα και οχι ενταση) Και σου ανταπαντησα στο " Τι πηγή έχουμε, το που θα μπουν τα ηχεία, τι είδους ηχεία θα μπουν ιδιαίτερα μπροστά, τα υλικά στις πόρτες και άλλα πολλά και ιδιαίτερα χωρίς ενισχυτη δεν μπορούν να απαντηθούν αν δεν γίνει μελέτη. " Ζητησε να του προτεινουμε ενα ζευγαρι ηχεια για οση ποιοτητα μπορει να παρει απο το εργοστασιακο (πριν αλλαξει γνωμη) και εσυ θες ολοκληρο ιστορικο....Δεν χρειαζεται ολοκληρο ιστορικο για ενα ζευγαρι ηχεια (τουλαχιστον αρχικα). Και ναι, παλι γνωμη μου! Ασε να μας απαντησει, χασιμο χρονου η ανταλλαγη αποψεων με την απουσια του TS.... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από manousos82003
gkesi Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Καλημέρα σας παιδιά και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση αλλά δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις. Όντως η αρχική μου σκέψη ήταν μόνο αλλαγή των εμπρός ηχείων και τίποτα άλλο, δεν ήθελα να μπλέξω με καλωδιώσεις και ιστορίες. Στη συνέχεια όμως κατάλαβα (διαβάζοντας και σε άλλα forum) ότι η αλλαγή ηχείων έχει νόημα μόνο με παράλληλη προσθήκη ενισχυτή και αφού αυτός υπήρχε στην αποθήκη είπα να τον χρησιμοποιήσω. Είναι δικάναλος 2X100 watt, οπότε αν υποθέσουμε ότι τα μισά περίπου απο αυτά θα είναι RMS τι ισχύος ηχεία επιλέγουμε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα