Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΚΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ?ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΚΕΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΟΙΚΙΟ Κ ΘΑ ΕΧΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΚΕΑ Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ???Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΠΩΣ ΕΥΔΑΠ Η ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ.Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΗ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Από τη στιγμή που θα έχεις δικο σου σπίτι στο όνομά σου δικαιούσαι να πάρεις το ΚΕΑ, το ρολόι της ΔΕΗ όπως πρέπει να είναι υποχρεωτικά στο όνομά σου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ Κ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΞΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Κ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Χριστινα77 είπε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ Κ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΞΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Κ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ.

Το εξάμηνο ΙΣΧΥΕΙ. Δεν ισχύει η ΔΕΗ στο όνομα σου, προς το παρόν, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μια ερώτηση αν μπορείτε να βοηθήσετε,σε περίπτωση που υποβάλλω αίτηση Κέα,χρηματα μισθοδοσίας φαινονται στο σύστημα  ενώ ακόμα δε βλέπω τα αντίστοιχα ένσημα περασμενα?  (τσεκαρα το Ατλας)

Δημοσ.

κοιτάει την περσινή δήλωση, οπότε φέτος δεν το βλέπω να το παίρνεις, μετά τη δήλωση το 2021 και πάλι αν έχεις 6 μήνες σε δικό σου σπίτι το 2020

Δημοσ.
17 ώρες πριν, axvax είπε

Μια ερώτηση αν μπορείτε να βοηθήσετε,σε περίπτωση που υποβάλλω αίτηση Κέα,χρηματα μισθοδοσίας φαινονται στο σύστημα  ενώ ακόμα δε βλέπω τα αντίστοιχα ένσημα περασμενα?  (τσεκαρα το Ατλας)

Ένσημα Εδώ  το Άτλας δεν λειτουργεί πλέον.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

κοιτάει την περσινή δήλωση, οπότε φέτος δεν το βλέπω να το παίρνεις, μετά τη δήλωση το 2021 και πάλι αν έχεις 6 μήνες σε δικό σου σπίτι το 2020

Πώς κοιτάει την περσινή δήλωση αφού λαμβάνονται υπόψιν το τελευταίο εξάμηνο?

3 ώρες πριν, vanni είπε

Ένσημα Εδώ  το Άτλας δεν λειτουργεί πλέον.

Tι μπελάς είναι αυτός,επιλέγω το ΙΚΑ και βάζω τον αμα μου και μου λέει ότι ο αμ είναι λάθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/01/2021 at 15:55, axvax said:

Πώς κοιτάει την περσινή δήλωση αφού λαμβάνονται υπόψιν το τελευταίο εξάμηνο?

που λέει για το τελευταίο εξάμηνο? 

πρέπει το μεγαλύτερο διάστημα της τελευταίας εκκαθάρισης να μην είσαι φιλοξενούμενος. δηλαδή 6+ μήνες

η τελευταία σου εκκαθάριση για σήμερα είναι το 2019,

αφού κάνεις δήλωση σε 2-3 μήνες θα είναι το 2020,

αλλά και πάλι για το 2020 δεν θα είσαι 6+ μήνες αυτόνομος 

(Να θυμάσαι οτι το ΚΕΑ ειναι για νοικοκυριά και οχι για άτομα) 

Επεξ/σία από Dark_son20
Δημοσ.
Στις 31/1/2021 στις 12:37 ΜΜ, vanni είπε

18 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

που λέει για το τελευταίο εξάμηνο? 

πρέπει το μεγαλύτερο διάστημα της τελευταίας εκκαθάρισης να μην είσαι φιλοξενούμενος. δηλαδή 6+ μήνες

η τελευταία σου εκκαθάριση για σήμερα είναι το 2019,

αφού κάνεις δήλωση σε 2-3 μήνες θα είναι το 2020,

αλλά και πάλι για το 2020 δεν θα είσαι 6+ μήνες αυτόνομος 

(Να θυμάσαι οτι το ΚΕΑ ειναι για νοικοκυριά και οχι για άτομα) 

Σε ευχαριστώ!

Αυτό λέει ακριβώς:

"Σε περίπτωση που δεν αντλούνται εισοδηματικά στοιχεία από τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων με τις οποίες διασυνδέεται η πλατφόρμα του ΚΕΑ για τους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, στην αίτηση εμφανίζεται προσυμπληρωμένο το εισόδημα που εισπράχθηκε κατά το έτος που αφορά η τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, διαιρεμένο δια του δύο (βλ. πλαίσιο 2). Σε περίπτωση που ο αιτών το αμφισβητεί, προσκομίζει δικαιολογητικό που να αποδεικνύει ότι δεν εισέπραξε το ανάλογο ποσό κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης (πχ αντίγραφα μισθοδοσίας, επιστολή απόλυσης, εγγραφή στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ)"

... Αρα απορώ ,σε περίπτωση που υποβάλλω τώρα την αίτηση,αν δεν καταθέσω χαρτί μισθοδοσίας ,δε θα φανεί στο σύστημα τους ?(εφόσον δεν υπάρχει ακόμα νέα φορολογική)

Δεν συνεργάζονται και κάποιο σύστημα όπως το Εργάνη πχ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ΚΕΑ ειναι ανά νοικοκυριό και όχι ανα άτομο.

πέρα από τα εισοδηματικά στοιχεία, πρέπει το κράτος να ξέρει ότι εσύ είσαι ένα νοικοκυριό σαν άτομο και ότι έχεις φύγει από τους γονείς,

αυτό το κράτος το μαθαίνει από την δήλωση της μόνιμης κατοικίας στο E1.

από το παρακάτω βλέπεις ότι αφού είσαι 6 μήνες στο δικό σου νοικιαζόμενο σπίτι, μπορείς να καταθέσεις το χαρτί στο δήμο σου και να μην περιμένεις την επόμενη εκκαθάριση

1. Σε περίπτωση που η μόνιμη κατοικία διαμονής του νοικοκυριού είναι διαφορετική από αυτήν που εμφανίζεται από τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε επίσημου δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή. Συγκεκριμένα,

β. για διαμονή σε ενοικιαζόμενη κατοικία, η προσκόμιση αντιγράφου/ων ηλεκτρονικού/ών μισθωτηρίου/ών που τεκμηριώνει/ουν τη διαμονή σε ενοικιαζόμενη κατοικία για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από το μήνα υποβολής της αίτησης για το ΚΕΑ και λογαριασμού ΔΕΚΟ ή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ή κινητής τηλεφωνίας με απαραίτητο στοιχείο την αντιστοιχία της διεύθυνσης με την επωνυμία του αιτούντος,

Επεξ/σία από Dark_son20
Δημοσ.
Στις 30/1/2021 στις 7:16 ΜΜ, axvax είπε

Μην υποβάλεις αίτηση με ψευδή στοιχεία. Εξάλλου αν στο εξάμηνο είχες οτιδήποτε πάνω από 1200 ευρώ σε εισόδημα, δε θα λάβεις το ΚΕΑ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

το ΚΕΑ ειναι ανά νοικοκυριό και όχι ανα άτομο.

πέρα από τα εισοδηματικά στοιχεία, πρέπει το κράτος να ξέρει ότι εσύ είσαι ένα νοικοκυριό σαν άτομο και ότι έχεις φύγει από τους γονείς,

αυτό το κράτος το μαθαίνει από την δήλωση της μόνιμης κατοικίας στο E1.

από το παρακάτω βλέπεις ότι αφού είσαι 6 μήνες στο δικό σου νοικιαζόμενο σπίτι, μπορείς να καταθέσεις το χαρτί στο δήμο σου και να μην περιμένεις την επόμενη εκκαθάριση

1. Σε περίπτωση που η μόνιμη κατοικία διαμονής του νοικοκυριού είναι διαφορετική από αυτήν που εμφανίζεται από τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε επίσημου δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή. Συγκεκριμένα,

β. για διαμονή σε ενοικιαζόμενη κατοικία, η προσκόμιση αντιγράφου/ων ηλεκτρονικού/ών μισθωτηρίου/ών που τεκμηριώνει/ουν τη διαμονή σε ενοικιαζόμενη κατοικία για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από το μήνα υποβολής της αίτησης για το ΚΕΑ και λογαριασμού ΔΕΚΟ ή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ή κινητής τηλεφωνίας με απαραίτητο στοιχείο την αντιστοιχία της διεύθυνσης με την επωνυμία του αιτούντος,

Ευχαριστώ,το γνωρίζω πώς πάει ανά νοικοκυριο,στην περίπτωση μου μόνοπρόσωπο, και έχω μισθωτηριο εδώ και χρόνια .Θα πάω να κάνω αίτηση και θα διαπιστώσω τι γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...