Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Εν μέρει δικιο έχει.

Το χειμώνα που δουλεύω το ξυλολέβητα , φυσικά το μποιλερ δεν το δουλεύω με ρεύμα.

Γιατί έχω αυτονομία , μόνο για το μποιλερ. Το ανάβω και ζεσταίνει 

Ελπίζω γενικά να το συντηρούν το σύστημα θέρμανσης.

Εγω σύνήθως το μποίλερ το  καθαρίζω ανα 2 χρόνια απο άλατα. Και θα εκπλαγείς εάν δείς τι βγάζει. 

Το θεμα ειναι οτι κανεις στην πολυκατοικια δεν χρησιμοποιει την αυτονομη θερμανση με κεντρικο καυστηρα πλεον (ολοι εχουν aircondition), με αποτελεσμα ο καυστηρας να αναβει αποκλειστικα για το boiler, το οποιο φανταζομαι δεν ειναι και πολυ οικονομικο. Οταν προτεινα να γυρισουμε και το χειμωνα σε ρευμα, μου ειπαν οτι αυτο δεν γινεται γιατι _ΑΝ_ καποιος για οποιοδηποτε λογο θελησει να χρησιμοποιησει την αυτονομη θερμανση, τοτε δεν θα μπορει.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξερω ακριβως πως δουλευει το μποιλερ, και προσφατα ηρθαν οι συνθηκες ετσι που πηγα για διαμονη στο πατρικο μου που εχει μποιλερ.

Αν βαλεις καλοριφερ, πες κανα δυωρο(δυσκολες εποχες πλεον), για ποσες ωρες εχεις ζεστο νερο; Στον θερμοσιφωνα ειναι το ζεστο νερο, εκει παραμενει;

Αν βαλεις πχ καλοριφερ το πρωι, και δεν χρησιμοποιησεις ζεστο νερο μες τη μερα, θα εχεις ζεστο νερο για ενα μπανιο το βραδυ;

Στις 23/4/2019 στις 10:52 ΠΜ, solution1 είπε

Τώρα που τα κοιτάω, φαίνεται καλή και η λύση του ηλιακού συλλέκτη..

Από 110€ ξεκινάνε

Αυτό συνδέεται απευθείας στο boiler, σωστά;

Τι ειναι αυτο παλι; Με 150 ευρω εχεις ζεστο νερο απο τον ηλιο, χωρις ηλιακο θερμοσιφωνα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δεν ξερω ακριβως πως δουλευει το μποιλερ, και προσφατα ηρθαν οι συνθηκες ετσι που πηγα για διαμονη στο πατρικο μου που εχει μποιλερ.

Αν βαλεις καλοριφερ, πες κανα δυωρο(δυσκολες εποχες πλεον), για ποσες ωρες εχεις ζεστο νερο; Στον θερμοσιφωνα ειναι το ζεστο νερο, εκει παραμενει;

Αν βαλεις πχ καλοριφερ το πρωι, και δεν χρησιμοποιησεις ζεστο νερο μες τη μερα, θα εχεις ζεστο νερο για ενα μπανιο το βραδυ;

Τι ειναι αυτο παλι; Με 150 ευρω εχεις ζεστο νερο απο τον ηλιο, χωρις ηλιακο θερμοσιφωνα;

Ναι μπορεις να το συνδεσεις αλλα πρεπει να εχει θεση το μποιλερ και θες και κυκλοφορητη/κιτ.

Βεβαια καποιοι υδραυλικοι μου λενε πως δε θελει κυκλοφορητη τιποτα απλα το συνδεεις. Δεν εχω καταλαβει πως γινεται να δουλευει, ουτε υπαρχει  κατι τετοιο αλλα μου το εχουν πει επαγγελματιες.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

προφανεστατα και ΔΕΝ μπορεις να συνδεσεις απλα συλλεκτη σε boiler λεβητοστασιου. Θες κιτ βεβιασμενης, δλδ κυκλοφορητη, διαφορικο θερμοστατη κλπ, και προφανως προυποθετει οτι το boiler εχει δευτερο εναλλακτη

ποσες ωρες "μινιμουμ" δεν υπαρχει, εξαρταται απο το μεγεθος του εναλλακτη, το τροπο λειτουργιας (τριοδη η σα σωμα), τη θερμοκρασια του νερου του λεβητα, τη θερμοκρασια του νερου στο δοχειο κλπ

• Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ποσες ωρες το minimum, πρεπει να λειτουργησει το καλοριφερ πετρελαιου, για να ζεσταθει το νερο μεσω boiler;

Παράγοντας είναι πόσα λίτρα είναι το boiler και πόσο έχει ρυθμισμένο το θερμοστάτη στο boiler για να το ζεστάνει .

Ο κυκλοφορητης στο καλοριφέρ ποτέ το έχεις ρυθμίσει να ανοίγει ; 

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Παράγοντας είναι πόσα λίτρα είναι το boiler και πόσο έχει ρυθμισμένο το θερμοστάτη στο boiler για να το ζεστάνει .

Ο κυκλοφορητης στο καλοριφέρ ποτέ το έχεις ρυθμίσει να ανοίγει ; 

Καταλαβα....προσπαθω να βαλω σειρα στο πατρικό μου...
εγω σε οτι γινεται εγκατασταση υπο την εποπτεια μου και επι των ημερων μου, ζητω κατοπιν κατι ως καταγραφη/γραπτη τεκμηριωση.
Τωρα ορθως με ρωτατε το ενα το αλλο, και δεν γνωριζω τιποτε!
Οι γονεις τα εκαναν, αλλα ο ενας πια δεν ειναι εδω και ο αλλος δεν ειναι σε θεση να μου πει...
Θα μου πεις, αν φερεις εναν ειδικο, καπως θα βγαλει την ακρη.
Αλλα εγω πχ δεν εχω τωρα τα σωστα δεδομενα για να εκτιμησω καταστασεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Καταλαβα....προσπαθω να βαλω σειρα στο πατρικό μου...
εγω σε οτι γινεται εγκατασταση υπο την εποπτεια μου και επι των ημερων μου, ζητω κατοπιν κατι ως καταγραφη/γραπτη τεκμηριωση.
Τωρα ορθως με ρωτατε το ενα το αλλο, και δεν γνωριζω τιποτε!
Οι γονεις τα εκαναν, αλλα ο ενας πια δεν ειναι εδω και ο αλλος δεν ειναι σε θεση να μου πει...
Θα μου πεις, αν φερεις εναν ειδικο, καπως θα βγαλει την ακρη.
Αλλα εγω πχ δεν εχω τωρα τα σωστα δεδομενα για να εκτιμησω καταστασεις.

Το μποιλερ συνήθως όσοι το συνδέουν με καλοριφέρ δίνουν δική του αυτονομία και το ανάβεις οπότε θες εσύ . 

Φέρε ένα θερμουδραυλικο , και καλό θα ήταν εάν δε έχει γίνει να καθαριστεί το μποιλερ εσωτερικά όπως και να γίνει και μια συντήρηση στο λέβητα/καυστήρα  πριν αρχίσεις να το χρησιμοποιείς .

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, meletis_m είπε

Το μποιλερ συνήθως όσοι το συνδέουν με καλοριφέρ δίνουν δική του αυτονομία και το ανάβεις οπότε θες εσύ . 

Φέρε ένα θερμουδραυλικο , και καλό θα ήταν εάν δε έχει γίνει να καθαριστεί το μποιλερ εσωτερικά όπως και να γίνει και μια συντήρηση στο λέβητα/καυστήρα  πριν αρχίσεις να το χρησιμοποιείς .

Γνωριζω οτι το μποιλερ το συγκεκριμενο, δεν εχει οπως λες τη δικη του αυτονομια. Λειτουργει μονο οταν αναψεις καλοριφερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...