solution1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Λοιπόν, επειδή τελειώνει το πετρέλαιο, κι αν θέλω να έχω ζεστό νερό χρήσης θα πρέπει να βάλω τώρα, αναρωτιέμαι αν είναι οικονομικότερο να βάλω αντίσταση στο μπόιλερ και να "καίω ρεύμα" αντί για πετρέλαιο τους θερινούς μήνες. Γνωρίζει κανείς με τις σημερινές τιμές πετρελαίου - ρεύματος, ποια είναι προτιμότερη λύση για ζεστό νερό χρήσης; Το μπόιλερ , έχει υποδοχή για αντίσταση η οποία κοστίζει περίπου 50€.
lary7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Τι λέβητα πετρελαίου έχεις. Αν έχεις τις ατομικές μονάδες που σου δίνει απευθείας ζεστό νερό τότε συμφέρει αυτό. Αν έχεις κλασικό λέβητα που ανάβει για να ζεστάνει μόνο το μποιλερ, τότε μάλλον το ρεύμα θα σου έρθει φθηνότερα.
solution1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Έχω κλασικό λέβητα που ανάβει για να ζεστάνει μόνο το μποιλερ. Ο θερμοστάτης μου, έχει ξεχωριστό κουμπί για ζεστό νερό χρήσης. 1
slk200gr Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, solution1 είπε Έχω κλασικό λέβητα που ανάβει για να ζεστάνει μόνο το μποιλερ. Ο θερμοστάτης μου, έχει ξεχωριστό κουμπί για ζεστό νερό χρήσης. δοκιμασμενο φιλε μου συμφερει το ρευμα εδω και 2 χρονια το εχω γυρισει στο ρευμα (αν εχεεις και νυχτερινο ακομα καλυτερα)
lary7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, solution1 είπε Έχω κλασικό λέβητα που ανάβει για να ζεστάνει μόνο το μποιλερ. Ο θερμοστάτης μου, έχει ξεχωριστό κουμπί για ζεστό νερό χρήσης. Τοτε μάλλον καλύτερα ρεύμα, να ανάβει ολόκληρος λέβητας για να ζεστάνει μόνο ενα μποιλερ είναι σπάτάλη. Καλού κακου μαζί με την αντίσταση βάλε και εναν μετρητη ρεύματος για να ξέρεις πόσο καις και να κάνεις σύγκριση. Εναλλακτικά βάλε έναν ηλιακό και να ξεμπερδέψεις για πολλά καλοκαιριά. Σε 5 χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση.
solution1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Τώρα που τα κοιτάω, φαίνεται καλή και η λύση του ηλιακού συλλέκτη.. Από 110€ ξεκινάνε Αυτό συνδέεται απευθείας στο boiler, σωστά;
slk200gr Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, solution1 είπε Τώρα που τα κοιτάω, φαίνεται καλή και η λύση του ηλιακού συλλέκτη.. Από 110€ ξεκινάνε Αυτό συνδέεται απευθείας στο boiler, σωστά; εχεις προεγκατασταση?αν οχι δυσκολα τα πραγματα επσιης δεν νομιζω να κανει αυτο που δειχνεις,εδω εισαι https://www.skroutz.gr/c/1399/hliakoi_thermosifones.html?from=catspan&o=Ηλιακοί
meletis_m Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εάν μπορείς οικονομικά βάλε μποίλερ λεβητοστασίου τριπλής ενεργείας , δηλαδή να έχεις ζεστό νερό απο Ηλιακό όταν βάλεις , καλοριφέρ ( θα χρειαστείς και επιπλέον γραμμή / κυκλοφορητή) και με το ρεύμα θα μπορείς να το ζεστάνεις ειδικά το νυχτερινό. Εγω έχω εδω και μια 10 ετια του Φυρογένη 300λτ Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από meletis_m 1
stelios18120 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Ένα μποιλερ 3πλης και είσαι οκ ts (Αν σε παίρνει οικονομικά βέβαια) 1
bjj-p Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 16 ώρες πριν, solution1 είπε Λοιπόν, επειδή τελειώνει το πετρέλαιο, κι αν θέλω να έχω ζεστό νερό χρήσης θα πρέπει να βάλω τώρα, αναρωτιέμαι αν είναι οικονομικότερο να βάλω αντίσταση στο μπόιλερ και να "καίω ρεύμα" αντί για πετρέλαιο τους θερινούς μήνες. Γνωρίζει κανείς με τις σημερινές τιμές πετρελαίου - ρεύματος, ποια είναι προτιμότερη λύση για ζεστό νερό χρήσης; Το μπόιλερ , έχει υποδοχή για αντίσταση η οποία κοστίζει περίπου 50€. σε μια προσπαθεια υπολογισμου του κοστους και συγκρισης μεταξυ τους που ειχα κανει πριν καιρο, εβγαινε φθηνοτερο το πετρελαιο. ειδικα αν δικαιουσαι επιδοτητη. στο ρευμα δεν ειναι μονο το κοστος της κιλοβατωρας. εχει επιπλεον κοστη και αναλογα την εταιρεια και το πακετο η τιμη της κιλοβατωρας ανεβαινει μετα τις πρωτες 2000 το τετραμηνο. 6 ώρες πριν, meletis_m είπε Εγω έχω εδω και μια 10 ετια του Φυρογένη 300λτ 300 λιτρα το χειμωνα καταφερνεις να δεις ζεστο νερο απο τον ηλιο; χωρις υποβοηθηση;
meletis_m Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 18 ώρες πριν, bjj-p είπε 300 λιτρα το χειμωνα καταφερνεις να δεις ζεστο νερο απο τον ηλιο; χωρις υποβοηθηση; Έχει αναμονή για Ηλιακό. Χρησιμοποιώ το καλοριφέρ ( έχει αυτονομία) ή το ρεύμα
panos4tw Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Στις 23/4/2019 στις 7:02 ΜΜ, meletis_m είπε Εάν μπορείς οικονομικά βάλε μποίλερ λεβητοστασίου τριπλής ενεργείας , δηλαδή να έχεις ζεστό νερό απο Ηλιακό όταν βάλεις , καλοριφέρ ( θα χρειαστείς και επιπλέον γραμμή / κυκλοφορητή) και με το ρεύμα θα μπορείς να το ζεστάνεις ειδικά το νυχτερινό. Εγω έχω εδω και μια 10 ετια του Φυρογένη 300λτ Στην πολυκατοικια εχουμε boiler τριπλης μεν, αλλα λενε οτι μονο απο τις 2 πηγες ενεργειας μπορει να χρησιμοποιουνται καθε φορα: Αρα το χειμωνα ειναι ηλιος+πετρελαιο θερμανσης και το καλοκαιρι ηλιος+ρευμα. To πετρελαιο το χειμωνα μας το βαζει η εταιρια που εκδιδει τα κοινοχρηστα, η οποια πουλαει και πετρελαιο. Ισχυριζονται οτι αν το χειμωνα γυρισουμε στο ρευμα, τοτε δεν θα μπορει να αναψει η ατομικη θερμανση πετρελαιου του καθε διαμερισματος που λειτουργει με ενα κοινο κεντρικο καυστηρα.. Ειναι κατι συνηθες να δουλευει το boiler κατ'α αυτο τον τροπο ΄η να το ψαξω περισσοτερο ωστε να δω αν μπορουμε να καιμε ρευμα ολο το χρονο;
AristidisZ Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 10 ώρες πριν, panos4tw είπε Στην πολυκατοικια εχουμε boiler τριπλης μεν, αλλα λενε οτι μονο απο τις 2 πηγες ενεργειας μπορει να χρησιμοποιουνται καθε φορα: Αρα το χειμωνα ειναι ηλιος+πετρελαιο θερμανσης και το καλοκαιρι ηλιος+ρευμα. To πετρελαιο το χειμωνα μας το βαζει η εταιρια που εκδιδει τα κοινοχρηστα, η οποια πουλαει και πετρελαιο. Ισχυριζονται οτι αν το χειμωνα γυρισουμε στο ρευμα, τοτε δεν θα μπορει να αναψει η ατομικη θερμανση πετρελαιου του καθε διαμερισματος που λειτουργει με ενα κοινο κεντρικο καυστηρα.. Ειναι κατι συνηθες να δουλευει το boiler κατ'α αυτο τον τροπο ΄η να το ψαξω περισσοτερο ωστε να δω αν μπορουμε να καιμε ρευμα ολο το χρονο; Το καλοκαίρι ΟΚ, κατανοητό Τον χειμώνα αν ανάψεις δηλαδή την αντίσταση τι ακριβώς θα συμβεί ; Είτε κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά, είτε δε στο έχουν πει καλά
meletis_m Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 13 ώρες πριν, panos4tw είπε Στην πολυκατοικια εχουμε boiler τριπλης μεν, αλλα λενε οτι μονο απο τις 2 πηγες ενεργειας μπορει να χρησιμοποιουνται καθε φορα: Αρα το χειμωνα ειναι ηλιος+πετρελαιο θερμανσης και το καλοκαιρι ηλιος+ρευμα. To πετρελαιο το χειμωνα μας το βαζει η εταιρια που εκδιδει τα κοινοχρηστα, η οποια πουλαει και πετρελαιο. Ισχυριζονται οτι αν το χειμωνα γυρισουμε στο ρευμα, τοτε δεν θα μπορει να αναψει η ατομικη θερμανση πετρελαιου του καθε διαμερισματος που λειτουργει με ενα κοινο κεντρικο καυστηρα.. Ειναι κατι συνηθες να δουλευει το boiler κατ'α αυτο τον τροπο ΄η να το ψαξω περισσοτερο ωστε να δω αν μπορουμε να καιμε ρευμα ολο το χρονο; Εν μέρει δικιο έχει. Το χειμώνα που δουλεύω το ξυλολέβητα , φυσικά το μποιλερ δεν το δουλεύω με ρεύμα. Γιατί έχω αυτονομία , μόνο για το μποιλερ. Το ανάβω και ζεσταίνει Ελπίζω γενικά να το συντηρούν το σύστημα θέρμανσης. Εγω σύνήθως το μποίλερ το καθαρίζω ανα 2 χρόνια απο άλατα. Και θα εκπλαγείς εάν δείς τι βγάζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα