Προς το περιεχόμενο

30 χρόνια Nintendo Game Boy

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, tolstoy είπε

είχα απογοητευτεί απόλυτα σαν χρήστης Amstrad, Amiga 500. Απαίσια γραφικά, γελοίος ήχος και κανένα καλό παιχνίδι. 

Τα ίδια και εδώ. Ευτυχώς δεν το αγόρασα ποτέ οπότε δεν έκλεγα τα λεφτά μου.
Για να περνά η ώρα το καλοκαίρι και απλά για να έχω ανάμνηση να παίζω μέσα
στη νύχτα με φως από καντήλι (αυτό που το βάζεις στο ποτήρι)...

Η αδερφή μου είχε πάρει το colour αλλά και πάλι φόλα μου είχε φανεί. Μπροστά
σε Amstrad 1512/6128, Amiga κλπ, δεν έπιανε μια στα μάτια μου.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το έχω ακόμα και δουλεύει άριστα από το μακρινό 1993!! Μου έχουν μείνει τα Goal!, Darkwing Duck, Double Dragon 2, Tetris, Megaman 4, Megaman 2, Amazing Spiderman ενώ με ανταλλαγές είχα παίξει δεκάδες επιπλέον. Υπέροχη κονσόλα και μακάρι να βγει και η αντίστοιχη mini έκδοσή της, να φύγει preorder όπως και με το snes mini.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστηχως το πουλησα εκεινη την εποχη για να παρω Atari lynx (μεγα λαθος το σκυλομετανιωσα μετα)...οταν το ειχα πρωτοαγοράσει ειχα παρει το supermario land σαν πρωτο game ...το ειχα παιξει τοσο πολυ που ειχα βρει ΟΛΑ τα μυστικα σε καθε πιστα μονος μου...εξαιρετικό και αυτο και το super mario 2 που ηταν ετη φωτος μπροστα σε gameplay Σχεδιασμο. gargoyles quest το dark souls της εποχη χαχα ακομα θυμαμαι οτι εριχαν ιδρωτα τρελο για να προχωρησω πιστα...r type / tetris /castlevania...

Επεξ/σία από ison

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, eaglos είπε

Τα ίδια και εδώ. Ευτυχώς δεν το αγόρασα ποτέ οπότε δεν έκλεγα τα λεφτά μου.
Για να περνά η ώρα το καλοκαίρι και απλά για να έχω ανάμνηση να παίζω μέσα
στη νύχτα με φως από καντήλι (αυτό που το βάζεις στο ποτήρι)...

Η αδερφή μου είχε πάρει το colour αλλά και πάλι φόλα μου είχε φανεί. Μπροστά
σε Amstrad 1512/6128, Amiga κλπ, δεν έπιανε μια στα μάτια μου.

Παιδιά άλλο πράγμα το ένα άλλο το άλλο ο amstrad είχε πολύ χειρότερα games σαν όγκο παιχνιδιών πάντα γιατί πάνω κάτω όλοι οι γνωστοί τίτλοι ήταν σε όλα τα home pc και κονσόλες της εποχης η amiga και το st είχαν καλά games αλλά διαφορετικά, studio όπως η konami έκαναν απίστευτη δουλειά με αυτή την κονσόλα για να μην πω για την ποιότητα των μαμά παιχνιδιών της ίδιας της Nintendo. Για αυτό και όλας η μεγάλη επιτυχία του.

Επεξ/σία από drakoulis

Εμένα πάλι το αγαπημένο μου παιχνίδι ίσως γιατί ήταν το πρώτο εκτός του Tetris ήταν το Double Dragon. Επική μουσική. Δεν θα ξεχάσω ότι με το φιλαράκι μου παίζαμε το μεσημέρι ο καθένας από το μπαλκόνι του συνδεδεμένοι με λινκ μπασκετάκι, φόρμουλα τετρισ κτλπ. 

Το κόστος της κασέτας που αναφέρει ένα παιδί τι πόνος αυτά 9.000 - 12.000 τις καλύτερες τιμές της είχε ο Μουστάκας που έκανε πάρα εισαγωγή αλλά και πάλι λιώναμε στο παρακαλετό για ένα παιχνίδι. Το έχω ακόμα στο κουτί του αλλά δυστυχώς δεν ανοίγει μάλλον λόγω διάβρωσης αλλά θα το βγάλω να το καθαρίσω. Παρακάτω το καλύτερο αφιέρωμα που έχω δει από τον MKBHD

Επίσης επικό το γεγονός ότι είχαν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το Mega Man χωρίς να του αλλάξουν τίτλο...

Έμπαινε ο πατέρας μου μέσα, με έβλεπε να ζορίζομαι, με ρωτούσε:

-"τί παίζεις παιδί μου;" 

-"Megaman πατέρα"...

- "Σε #%@$@αν;  Τι παιχνίδι είναι αυτό ;"

download (2).jpeg

Mario,Wario , zelda,castlevania,prince of persia,pokemon,ducktales,kirby,mortal kombat... να τελειώνουν οι μπαταρίες πριν το σώσουμε και να ψάχνουμε όλη τη γειτονιά για να αγοράσουμε... για να μην θυμηθώ που βάζαμε τις μπαταρίες στο ψυγείο ! φοβερές εποχές

Ωρε λιώσιμο που είχα ρίξει με το tetris που ηταν bundle με το gameboy θυμάμαι 😊. Πολλές νοσταλγικές  αναμνήσεις οπως τα, gargoyle's quest, super mario land 1,2, castlevania adventure 1,2, fortress of fear, metroid 2 ,burai fighter, turigan kirby's dream land κλπ, αααααχχχχ νιάτα!

νομιζω το 93 το ειχα παρει μαζι με το tetris..απειρες μπαταριες. σε καποια φαση πλεον ειχα επαναφορτιζομενες και τροφοδοτικο γιατι δεν εβγαινε..

πρεπει να ειχα παιξει χαλαρα το 90% των παιχνιδιων που ειχαν κυκλοφορησει εδω, ολο το χαρτζηλικι πηγαινε για αγορα μεταχειρισμενων και ανταλλαγη με αλλο οταν τα τελειωνα.

το εδωσα μαζι με καμια 15ρια κουτατα παιχνιδια για να παρω το lynx...επρεπε να ειχα παρει game gear 😂

ωστοσο, το αγαπησα το Lynx και εχω μεγαλη συλλογη και απο τις δυο εκδοσεις του και τα πιο πολλα παιχνιδια..ξανα αγορασα πριν χρονια που ηταν ακομα φτηνα, πριν γινει μοδα το "retro gaming" 2 gameboy σχεδον καινουργια μαζι με δεκαδες παιχνιδια. αλλαξα casing και εβαλα backlight στο ενα και το εχω μονιμα στο κομοδινο μου για κανενα βραδυνο tetris 😁

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, IoannisBB είπε

Εμένα πάλι το αγαπημένο μου παιχνίδι ίσως γιατί ήταν το πρώτο εκτός του Tetris ήταν το Double Dragon. Επική μουσική. Δεν θα ξεχάσω ότι με το φιλαράκι μου παίζαμε το μεσημέρι ο καθένας από το μπαλκόνι του συνδεδεμένοι με λινκ μπασκετάκι, φόρμουλα τετρισ κτλπ. 

Το κόστος της κασέτας που αναφέρει ένα παιδί τι πόνος αυτά 9.000 - 12.000 τις καλύτερες τιμές της είχε ο Μουστάκας που έκανε πάρα εισαγωγή αλλά και πάλι λιώναμε στο παρακαλετό για ένα παιχνίδι. Το έχω ακόμα στο κουτί του αλλά δυστυχώς δεν ανοίγει μάλλον λόγω διάβρωσης αλλά θα το βγάλω να το καθαρίσω. Παρακάτω το καλύτερο αφιέρωμα που έχω δει από τον MKBHD

τώρα που έγραψες για μουσική. Double dragon, probotector, megaman 1, batman 1, gargoyles, navy seals, θεϊκή μουσική. Ειδική μνεία στον διπλό δράκο, όπου τα stage 1, 4 και 5, έχουν γίνει στο youtube, συνθέσεις με ηλεκτρική κιθάρα και αρμόνιο. Και το double dragon 3 είχε κάποιες καλές αλλά όχι στα επίπεδα του 1. Το κακό με αυτές τις παιχνιδομηχανές ήταν η ακρίβεια τους για την εποχή. θυμάμαι 27.000 δρχ για το πλήρες πακέτο, με το tetris, και 19.900 δρχ μόνο το gameboy χωρίς το tetris.Και φυσικά τα παιχνίδια που είχαν από 8.000 έως 12.900δρχ. Πολύ ακριβά γκάτζετ.  Από την άλλη ενώ έπαιρνε 4 μπαταρίες με 28 ώρες αυτονομία, αν το έβαζες με μετασχηματιστή μπορούσες να το λειτουργήσεις κανονικά στα 3 volt. To αντίπαλο στρατόπεδο, sega game gear, έπαιρνε 6 μπαταρίες με αυτονομία μερικών ωρών στην καλλίτερη, τα ίδια και χειρότερα γραφικά. Το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν η έγχρωμη και φωτισμένη οθόνη του και φυσικά το tuner που το μετέτρεπε σε φορητή τηλεόραση. Και μην ξεχνάμε τιμή στις... μόλις (!) 56.000 δρχ τη δεκαετία του 90 με δώρο νομίζω το columms. 

Μάχες τότε με τους μεν της nintendo και τους δε της sega.

Επεξ/σία από gdriver

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...