Προς το περιεχόμενο

30 χρόνια Nintendo Game Boy

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το 1991, 1992, 1993  έπαιζα σε Game Boy φίλου τα Hook, NBA All Star Challenge, Skate or die, Batman. Είχε τεράστια συλλογή, θυμάμαι πάνω από 30 τίτλους, την ειδική πλαστική θήκη - τσάντα και άλλα παρελκόμενα. Βέβαια ήμουν λάτρης του PC και ποτέ δεν ήθελα να αποκτήσω κονσόλα οποιασδήποτε μορφής. Ζήλεψα μόνο για τους τίτλους... Αλλά με την έλευση των CD-Rom και των καρτών ήχου σε προσιτές τιμές το 1993, 1994 δεν υπήρχε καμιά σκέψη για κονσόλα. Για την εποχή είχα καλό PC, 386DX με math coprocessor, SVGA PVGA1a με 512k,  8 MB Ram, SB PRO clone και CD-Rom από τις αρχές του 1994... Ο πατέρας μου επέμενε ότι το PC είναι καλύτερο. Είχε δίκιο... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/4/2019 στις 2:08 ΠΜ, spyropas είπε

ήτανε πανάκριβες λόγω της αδύναμης δραχμής  .  

Δεν ήταν αδύναμη η δραχμή. Είχαμε φόρο 32% σε όλα τα εισαγώμενα είδη , που καταργήθηκε τέλη του 1992. 

Αδύναμη θα είναι η επόμενη δραχμή (σύντομα, έρχεται) . 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1

4 ώρες πριν, JIMYB3 είπε

Ακριβώς τα ίδια ίσχυαν για τα nes snes και όμως αυτό δεν σταμάτησε την Nintendo αλλά ούτε και το καταναλωτικό κοινό να εξαντλήσει τα αποθέματα τους πρώτους κιόλας μήνες. 

Απλα αν θες κάτι πολύ το αγοράζεις χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Δεν νομίζω να το αγόραζα προσωπικά, αλλά αν έβγαινε το colour με φωτιζόμενη οθόνη κάτω από 90€ θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη, με την προϋπόθεση να έχει ενσωματωμένη μνήμη με παιχνίδια αλλά να δέχεται και τις κασέτες.

δίκιο έχεις αλλά δεν είδα κάπου μία συσκευή με το αυθεντικό σχέδιο να κάνει προσομοίωση. Όλες όσες είδα ήταν κάτι κονσόλες περίεργου σχεδιασμού που απλώς είχαν μέσα παιχνίδια από nes snes.  Και εν τέλει , ακόμη και οι αυθεντικές της nintendo στην τελική δεν προσέφεραν κάτι παραπάνω από ένα λογότυπο. 

Το colour νομίζω πως τα 90 που λές είναι πολύ ακριβά. Με κανενα 60άρη αν το βγάλει. Και δυστυχώς μάλλον δε θα παίρνει τις κλασσικές κασσέτες , αν και θα ήταν λαμπρή μία τέτοια λεπτομέρεια.Τότε ναι και πολύ ευχαρίστως.  Και αυθεντικό και με ένα πλεονέκτημα έναντι του ανώνυμου ανταγωνισμού.

Όταν πήγαινα δημοτικό, αρχές του 2000, κάποιοι συμμαθητές μου είχαν το game boy color. Μου άρεσε πάρα πολύ και το ζήλευα, αλλά οι δικοί μου δεν μου το έπαιρναν... Αν ποτέ το επανακυκλοφορήσει η Nintendo, όπως έκανε και με το NES και SNES, θα το αγόραζα σίγουρα, έτσι για το άχτι! Και γενικά πιστεύω ότι θα πουλούσε πολύ αν ξανάβγαινε στην αγορά, έστω και ως collectors' item.

Στις 22/4/2019 στις 11:42 ΜΜ, alet είπε

Ομορφες αναμνήσεις!

Πακέτο με Tetris κάποια Χριστούγεννα και μετά αγορά r type,zelda.

Ηταν εξωπραγματικό για την εποχή ότι μπορούσες να παίξεις, εστω κ ασπρομαυρα,video games οπου κ αν βρισκόσουν.

Το εχω ακομα κ λειτουργεί κανονικά,αλλά δυστυχώς η οθονη βγάζει αρκετα μαύρα πιξελ. 

Ειναι κοινο προβλημα και λυνεται σχετικά εύκολα. Ψαξε βιντεακια στο youtube. Θα χρειαστει να το ανοιξεις, και κολλητήρι, θα περασεις μερικες φορες δεξια αριστερά αε ενα σημειο και θα στρωσει...

• Thanks 1

Έχοντας το σαν παιδί παίζοντας κάτω από κολόνες της ΔΕΗ το βράδυ με άλλα παιδιά της γειτονιάς τότε κάνοντας μάχες και ανταλλαγές ποκεμον τις πρώτες κασέτες yellow blue red. Κάθε τρεις και λίγο μπαταρίες απτο περίπτερο 200 δραχμές η τετράδα. Απίστευτα χρόνια τότε φοβερές αναμνήσεις όσοι πρόλαβαν και μεγάλωσαν τότε 90's. Ένα δάκρυ κύλησε... 

Δεν το πήρα τότε γιατί ήταν ακριβό και δεν περισσεύανε ,έσβησα τον καημό μου πριν λίγο καιρό αγοράζοντας μια κινέζικη αντιγραφή με πολλά παιχνίδια εγκατεστημένα καθώς και το  new Nintendo 3ds xl

Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από την 1η μου επιχείρηση; Πωωωωωωω

Ναι, νοικιαζα το Game Boy στο σχολείο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α να χαθείτε βούρκωσα Μεγάλη Εβδομάδα...

Μου έδωσε τότε ο πατέρας μου λεφτά να πληρώσω τα μαθήματα αγγλικών και εγώ μπούκαρα στο παιχνιδάδικο και αγόρασα το Boulder Dash.

Το άξιζα το ξύλο που έφαγα, αλλά δεν με ένοιαζε καθόλου 😛

sorry not sorry friends GIF

Επεξ/σία από Zus
  • Like 1

Τι να πρωτοπεί κάποιος για τα συστήματα της Nintendo ...αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο μου το πήραν το 1992 μαζί με το Tetris, στο κλασικό πακέτο Ακολούθησε το πρώτο Super Mario Land. Για το σαλόνι είχα το NES, αγορασμένο από το Μινιόν λίγους μήνες νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1991 από την εταιρία C-Itoh, λίγο μετά γνωστή ως Itochu Hellas. Το 1989 αποκλείεται να είχατε Game Boy, εκτός αν είχατε κάποιον δικό σας στην Ιαπωνία.

• 1 μήνα μετά...
Στις 23/4/2019 στις 8:19 ΠΜ, Vlad27 είπε

Το έχω ακόμα και δουλεύει άριστα από το μακρινό 1993!! Μου έχουν μείνει τα Goal!, Darkwing Duck, Double Dragon 2, Tetris, Megaman 4, Megaman 2, Amazing Spiderman ενώ με ανταλλαγές είχα παίξει δεκάδες επιπλέον. Υπέροχη κονσόλα και μακάρι να βγει και η αντίστοιχη mini έκδοσή της, να φύγει preorder όπως και με το snes mini.  

Προσπάθησα να σου στείλω προσωπικό μήνυμα αλλά δεν τα κατάφερα. Αν θελήσεις να πουλήσεις το Double Dragon 2 και το Megaman 4 θα τα ήθελα πρκ. Ευχαριστώ, καλό σου βράδυ. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...