Προς το περιεχόμενο

30 χρόνια Nintendo Game Boy

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Havik είπε

Είχε ένα από τα καλύτερα game, το Warrio land 3, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν έβγαλε και άλλα στις υπόλοιπες κονσόλες της…

Wario Land: Super Mario Land 3 μιλάμε για τρελό game. Απίστευτο replayability και μουσικάρες

Επεξ/σία από mordred
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, gdriver είπε

τώρα που έγραψες για μουσική. Double dragon, probotector, megaman 1, batman 1, gargoyles, navy seals, θεϊκή μουσική. Ειδική μνεία στον διπλό δράκο, όπου τα stage 1, 4 και 5, έχουν γίνει στο youtube, συνθέσεις με ηλεκτρική κιθάρα και αρμόνιο. Και το double dragon 3 είχε κάποιες καλές αλλά όχι στα επίπεδα του 1. Το κακό με αυτές τις παιχνιδομηχανές ήταν η ακρίβεια τους για την εποχή. θυμάμαι 27.000 δρχ για το πλήρες πακέτο, με το tetris, και 19.900 δρχ μόνο το gameboy χωρίς το tetris.Και φυσικά τα παιχνίδια που είχαν από 8.000 έως 12.900δρχ. Πολύ ακριβά γκάτζετ.  Από την άλλη ενώ έπαιρνε 4 μπαταρίες με 28 ώρες αυτονομία, αν το έβαζες με μετασχηματιστή μπορούσες να το λειτουργήσεις κανονικά στα 3 volt. To αντίπαλο στρατόπεδο, sega game gear, έπαιρνε 6 μπαταρίες με αυτονομία μερικών ωρών στην καλλίτερη, τα ίδια και χειρότερα γραφικά. Το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν η έγχρωμη και φωτισμένη οθόνη του και φυσικά το tuner που το μετέτρεπε σε φορητή τηλεόραση. Και μην ξεχνάμε τιμή στις... μόλις (!) 56.000 δρχ τη δεκαετία του 90 με δώρο νομίζω το columms. 

Μάχες τότε με τους μεν της nintendo και τους δε της sega.

Το game gear ερχόταν με την κασετούλα αυτήν  image.png.8e240b88b14f93f41960aca8a3a3e8d2.png 4 Παιχνίδια σε 1 κασέτα 1 παιχνίδι αυτοκίνητα στυλ outrun (χωρίς την cabrio ferrari και την ξανθιά δίπλα σου :P )1 παιχνίδι τένις 1 παιχνίδι που βαρούσες πέναλτι και φυσικά ναι το columns.

Νομίζω ότι βγήκε και με το sonic δεν είμαι σίγουρος, με την παραπάνω κασέτα το είχα πάρει εγώ.

Εχω σπάσει game boy (το έστειλα από την ταράτσα αλλά με μίσος!!!) γιατί δεν μπορούσα να περάσω τον goro στο mortal kombat!!!

Ακόμα έχω ένα game boy ;)

LONG LIVE GAME BOY

• Like 1
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, larathabal είπε

ειχα τελιωσει ηλεκτρονικος εκεινο το καιρο και ολοι οι φιλοι μου που το ειχαν με εδειναν παραγγελιες για τροφοδοτικο….

Απίστευτες αναμνήσεις. 

Με θυμάμαι πιτσιρικά, να έχω αγοράσει για 15.000 δρχ. ένα master system μεταχειρισμένο, την εποχή όμως που το master system ήταν ήδη παρωχημένο. Το φέρνω σπίτι, το βαζω στην τηλεόραση, απογοητεύομαι από τα γραφικά που είχε (με είχαν γοητεύσει τα γραφικά των megadrive και snes που έβλεπα στις βιτρίνες και στα περιοδικά της εποχής), με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να το επιστρέψω στο μαγαζί απ' όπου το είχα αγοράσει και πήρα ένα gameboy μεταχειρισμένο. Αυτό ήταν! Στα μάτια μου ήταν πολύ πιό προηγμένο το gameboy. Αυτό που έβλεπα μου άρεσε πολύ περισσότερο. 

Και με θυμάμαι να παίζω παιχνιδάρες. Αρχικά το kung fu kid, μετά κόλλησα με το teenage mutant ninja turtles κ.α. 

Πόσες διαφορετικές εμπειρίες είχαμε όλοι μας, με αυτή τη μικρή-τεράστια κονσόλα? 

Διαβάζω για παιδιά που έπαιξαν το zelda, το marioland, pokemon κ.α. και συνειδητοποιώ ότι εγώ δεν έπαιξα ποτέ αυτά τα παιχνίδια στο Gameboy. Και αυτό δείχνει την τεράστια γκάμα τίτλων που είχε το gameboy. Εγώ το gameboy το θυμάμαι για το marioland 2 (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!), το Robocop, το Ducktales που έφτυσα αίμα για να το τερματίσω την πρώτη φορά και μετά το τερμάτιζα σε κάθε session που το έπαιζα, το Mortal Kombat με το οποίο ξεγελούσα τον εαυτό μου, παίζοντας το στην πράσινη οθόνη του. 

Ωραία χρόνια. Ξένοιαστα, ανέμελα. Μοναδική μας έγνοια, το να βρούμε μια στάλα φως για να φωτίσει η οθόνη του gameboy. 

• Like 2

Θυμαμαι οταν μου το  ειχαν παρει δωρο οι δικοι μου επαιζε προσφορα το game boy με 3 κασετες δωρο (gargoyles-r-type και ενα soccer)δεν θυμαμαι τιμη.Εκεινο το βραδυ που το αγορασα δεν μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ απο την χαρα μου και περιμενα με ανυπομονεσια να ερθει το πρωι για να ξαναπαιξω.Υπεροχα χρονια,ωραιες αναμνησεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν σήμερα θυμάμαι να γεννιέται ο αδερφός μου και για να μην έχουμε παρατράγουδα , μου φέρνουν στο σπίτι το GameBoy εννοείτε με το θρυλικό TETRIS (ατελείωτες ώρες διασκέδασης με φίλους LAN κάτω από τον πλάτανο .....) και σαν κερασάκι είχε και δεύτερη έκπληξη το B A T M A N !!!! Είχα κάνει θυμάμαι και mod για φωτισμό από πάνω με λαμπάκια......

Καλή κατάσταση και περιμένω την επανακυκλοφορία του.....

Επεξ/σία από garouf3

15 λεπτά πριν, anarchy79 είπε

Το είχα και εγώ το ασπρόμαυρο , κάπου το 91 αγορά. Το χω ακόμα, απλά έχει εμφανίσει κάτι κάθετες μαύρες γραμμές. Λέτε να φτιάχνεται πουθενά ?

Σίγουρα φτιάχνεται τώρα για το κόστος δεν νομίζω να συμφέρει, αγόρασε κανένα μεταχειρισμένο από ebay, πιο οικονομικά θα βγει.

Εγώ είχα αργήσει να πάρω (γεννημένος '90), για αυτό πήγα κατευθείαν στο colour μόλις βγήκε, πακέτο το πήρα με την yellow, αγορά που άξιζε με το παραπάνω.

1 ώρα πριν, lnwolfgr είπε

Το game gear ερχόταν με την κασετούλα αυτήν  image.png.8e240b88b14f93f41960aca8a3a3e8d2.png 4 Παιχνίδια σε 1 κασέτα 1 παιχνίδι αυτοκίνητα στυλ outrun (χωρίς την cabrio ferrari και την ξανθιά δίπλα σου :P )1 παιχνίδι τένις 1 παιχνίδι που βαρούσες πέναλτι και φυσικά ναι το columns.

Νομίζω ότι βγήκε και με το sonic δεν είμαι σίγουρος, με την παραπάνω κασέτα το είχα πάρει εγώ.

Εχω σπάσει game boy (το έστειλα από την ταράτσα αλλά με μίσος!!!) γιατί δεν μπορούσα να περάσω τον goro στο mortal kombat!!!

Ακόμα έχω ένα game boy ;)

LONG LIVE GAME BOY

τί μου θύμισες. mortal kombat 2, To πήρα από το μινιόν με αρκετή ανυπομονησία, και μετά από 3 ώρες το είχα τερματίσει. Απογοητεύτηκα οικτρά , από την έλλειψη χαρακτήρων , αφού από τους 14 είχε μόνο τους 8 και 2 έξτρα με κόλπο στα χειριστήρια (reptile - smoke). Έπεσα θύμα ενός συμμαθητή που έλεγε πως το mortal kombat 2 στο game boy είχε όλους τους χαρακτήρες και πως το έχει ήδη πάρει για το δικό του game boy και κάτι τέτοια. Φυσικά μετά έκανε τον κινέζο σαν κλασσικός έλληνας. Τέλος πάντων όταν έφτανες στον τελευταίο χαρακτήρα , τον shao khan, αν χρησιμοποιούσες όλα τα κόλπα τον περνούσες δύσκολα. Είχε όμως ένα κόλπο. Αν στεκόσουν ακίνητος και την κατάλληλη στιγμή καθώς σε πλησίαζε,  απλώς πατούσες το Α , την απλή κλωτσιά δηλαδή, τότε με 4 μόνο τέτοιες τον έβγαζες νοκ αουτ και double flawless. Αλλά ναι , ο goro στο πρώτο ήταν απλώς pain in the ass. O πιο δύσκολος χαρακτήρας από όλους. ξενέρα μεγάλη , που η nintendo, είχε αλλάξει όλα τα fatalities σε πιο politically correct κινήσεις χωρίς τη βιαιότητα του παιχνιδιού, και ένα απερκατ που διαρκούσε 80 χρόνια. Στο mortal kombat 2 διορθώθηκαν πολλές παθογένειες στο game boy . Θυμάμαι και έναν αντίστοιχο κωδικό με τα χειριστήρια του master system για το mortal kombat 1, δεν ξέρω αν ίσχυε και για το game gear , όπου σου έβγαζε μήνυμα στην τηλεόραση , now entering kombat, και είχε όλα τα αίματα και τη βιαιότητα. Αν δεν τον ήξερες, απλώς έπιαζες ξύλο χωρίς αίματα και fatalities.

• Like 1

Αχ μνήμες από GBA sp  

Πόκεμον γιουγκιο spiderman.

Ειδικά τα πόκεμον να με περνούν βδομάδες να τελειώσω μια κασέτα που τώρα τελειώνω σε 24 ώρες. Οι μάχες με φίλους οι ανταλλαγες 😞 σε πιανει μια νοσταλγια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...