Hal9000 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Πριν τριάντα χρόνια και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου του 1989, η Nintendo κυκλοφορούσε στην Ιαπωνία το Game Boy, μια διαφορετική φορητή παιχνιδομηχανή η οποία έμελλε να γράψει ιστορία. Το Game Boy συνάντησε άμεση επιτυχία όχι μόνο στη χώρα της Nintendo αλλά και στην Αμερικανική αγορά όταν κυκλοφόρησε τρεις μήνες μετά. Το ευρωπαϊκό λανσάρισμα άργησε αρκετά αφού πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1990, κάτι που όμως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για εξίσου τεράστιες πωλήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες της κυκλοφορίας του στην Ιαπωνία, η Nintendo διέθεσε ολόκληρο το stock των 300.000 τεμαχίων ενώ στην Αμερική, μόνο την πρώτη ημέρα, υπήρξαν 40.000 πωλήσεις. Μέχρι το 1998 όπου και κυκλοφόρησε το Game Boy Color, η Ιαπωνική εταιρεία είχε διαθέσει στην αγορά 64 εκατομμύρια Game Boy, ενώ ένας από τους λόγους που άργησε η έγχρωμη έκδοση ήταν η τεράστια επιτυχία του αρχικού μοντέλου σύμφωνα με τα ίδια στελέχη της Nintendo. Μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της παιχνιδοκονσόλας σίγουρα δεν εντυπωσιάζουν όμως για την εποχή του, το Game Boy ήταν πρωτοποριακό όχι μόνο της μεγάλης του αυτονομίας αλλά εξαιτίας των παιχνιδιών του, τα οποία αν και ασπρόμαυρα, είχαν τεράστιο ενδιαφέρον όπως το Super Mario Land. Άλλωστε η απόφαση της Nintendo να συμπεριλάβει στη συσκευασία δωρεάν το Tetris, αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις πιο έξυπνες κινήσεις σε λανσάρισμα κονσόλας, με το γνωστό εθιστικό puzzle game να γίνεται ευρύτερα γνωστό. Ειδικότερα στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Game Boy διέθετε επεξεργαστή 8-bit της Sharp χρονισμένο στα 4,19Mhz (ναι, MHz), παρόμοιος με έναν Intel 8080 ενώ η μνήμη περιοριζόταν στα 8 KiB και τη Video RAM στα επίσης 8 KiB. Η οθόνη, με ανάλυση 160 x 144 pixels είχε διαστάσεις 2.6 ιντσών και παλέτα 4 χρωμάτων του γκρι. Υπήρχε δυνατότητα σύνδεσης 2 Game Boy μέσω της ειδικής ενσωματωμένης θύρας για κόντρες μεταξύ φίλων αλλά και multiplayer παιχνιδιού στο οποίο συμμετείχαν μέχρι 16 διαφορετικά Game Boy με ειδικό προσαρμογέα. Τα επόμενα χρόνια η Nintendo προχώρησε στην κυκλοφορία διαφόρων μοντέλων όπως το Game Boy Pocket, Game Boy Micro, Game Boy Light, με τον κύκλο να κλείνει το 2001 με το Game Boy Advance. Στις μέρες μας, η Nintendo κρατά ζωντανή τη μνήμη της θρυλικής φορητής κονσόλας, μέσα από την υπηρεσία Virtual Console στο Nintendo 3DS eShop. Το 2009, το Game Boy αποτέλεσε το νέο μέλος στο National Toy Hall of Fame ως ένα από τα παιχνίδια που διατήρησε τη δημοφιλία του για πολλά χρόνια. Wikipedia Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Όταν επανακυκλοφορήσει αυτό θα γίνει πανικος 15 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Αθάνατο και άπειρες μπαταρίες, οικολογική συνείδηση μηδέν. Είχε ένα από τα καλύτερα game, το Warrio land 3, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν έβγαλε και άλλα στις υπόλοιπες κονσόλες της… 11 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thxerakias Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 αθανατα χρονια τοτε..ποσες φορες το ειχα πεταξει απο τα νευρα μου οταν εχανα και γκρεμιζα τοιχους...φονικο οπλο!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kiriakos500 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 kwirk... για γεροντακια ... 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Εχω τις καλυτερες αναμνησεις απο το Gameboy μου... Ηταν οι εποχες που τα παιχνιδια δε μπορουσαν να σε εντυπωσιασουν με τα γραφικα σου αλλα το εκαναν με το παραπανω με το gameplay τους. 19 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alet Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Ομορφες αναμνήσεις! Πακέτο με Tetris κάποια Χριστούγεννα και μετά αγορά r type,zelda. Ηταν εξωπραγματικό για την εποχή ότι μπορούσες να παίξεις, εστω κ ασπρομαυρα,video games οπου κ αν βρισκόσουν. Το εχω ακομα κ λειτουργεί κανονικά,αλλά δυστυχώς η οθονη βγάζει αρκετα μαύρα πιξελ. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ObeyWario! Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 22 λεπτά πριν, margaritagr είπε Όταν επανακυκλοφορήσει αυτό θα γίνει πανικος Ισχύει θα πουλήσει άνετα 1-2 εκατομμύρια πάλι Spoiler Μέχρι να βγάλουν καινούργιο για περάστε απτην αγγελία μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
militarist Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Το έχω ακόμα και δουλεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 27 λεπτά πριν, Havik είπε Είχε ένα από τα καλύτερα game, το Warrio land 3, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν έβγαλε και άλλα στις υπόλοιπες κονσόλες της… Επικό κάψιμο το συγκεκριμένο 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oscar_Mike Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 ακόμα το εχω και δουλεύει κανονικά! ε ρε, ούτε save ούτε τίποτα! τελείωναν οι μπαταρίες την ώρα που έπαιζες, το κόκκινο λαμπάκι έσβηνε σιγά σιγά και έτρεχε μαύρο δάκρυ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 οσες επανακυκλοφοριες και να γινουν, τυχεροι οσοι το ζησαμε στην ωρα του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Πω ρε φιλε!!!! Το εχω ακομα. Δουλευει ρολοι. 6 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε ακόμα το εχω και δουλεύει κανονικά! ε ρε, ούτε save ούτε τίποτα! τελείωναν οι μπαταρίες την ώρα που έπαιζες, το κόκκινο λαμπάκι έσβηνε σιγά σιγά και έτρεχε μαύρο δάκρυ Υπηρχανε πολλα παιχνιδια με save οπως pokemon red, super mario land 2 κλπ. Αλλα ναι, τα παιχνιδια της πρωτης γενιας βγαινανε διχως να κανουν save. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markos9 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 ατελείωτες αναμνήσεις! αχ... τι καλές εποχές.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
risingsun Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μεγαλωσα και γω αλλα με gbc.Ατελειωτο λιώσιμο με pokemon,mario κλπ. Η nintendo ηταν και θα ειναι η καλυτερη εταιρια για μενα. Love nintendo! 💙 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα