nikosnikosafo Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα ενα Macbook Pro 2018 από ένα κατάστημα στα νοτια προαστια της αττικης (δεν θα αναφερω ονομα ακόμα) το οποίο το βρήκα ύστερα απο αναζήτηση στο skroutz. Πριν την αγορα ειχα επισκεφτει πρώτα ενα καταστημα στο κεντρο της Αθηνας για να ζητησω προσφορα για το ιδιο μοντελο. Το πρωτο μαγαζι μου ανεφερε ξεκαθαρα οτι το προιον ειναι αμερικανικο και απλα θα εχει ευρωπαικο ανταπτορα κανονικα και εγγυηση στο εξωτερικο(και οχι INFOQUEST). Επειδη δίστασα αρκετα εκανα τηλεφωνο και στο 2ο καταστημα (ειχαν ελαχιστη διαφορα στη τιμη μεταξυ τους) και ρωτησα για το ιδιο μοντελο αν προκειται για ελληνικο προιον (καθως το παρουσιαζουν ωσ greek στη μηχανη αναζητησης) ρωτησα μαλιστα 2 φορες και ειπα ωραια θα σασ επισκεπτω να το αγορασω.Πραγματι την επομενη ημερα πηγα με ενα φιλο μου να το παρουμε. ρωτησαμε κ κει την υπαλληλο αν προκειται για ελληνικο προιον μας το επιβεβαιωσε και απο κοντα και μας ανεφερε οτι εχει ενα χρονο εγγυηση της infoquest. εν τελει το αγορασα και πηγα σπιτι να το ανοιξω. Οπως το ανοιγω ειναι ολα κανονικα με τις ζελατινες του αλλα παρατηρησα 2-3 κοκκους σκονης πανω στο μοντελο. Λεω πως ειναι δυνατον ολοκληρη Apple και να εχει επιτρεψει 2-3 κοκκους να μεινουν στο μοντελο.λεω νταξει ανθρωπινο ειναι(παρ ολο που στο εργοστασιο και στο σφραγισμα δν νομιζω να εχει σκονες) προχωραω λοιπον βλεπω το ελληνικο πληκτρολογιο αφαντο. international.λεω νταξει θα υπαρχουν κ ελληνικα προιοντα με international πληκτρολογια. Το ενεργοποιω κανονικα λοιπον το μηχανημα μπαινω στο apple support και οντως η εγγυηση ξεκινησε εκεινη την ημερα. νταξει λεω ειμαι προκατειλημμένος και το μηχανημα ειναι καινουριο. απο το apple support ζητωντας το εξουσιοδοτημενο σερβισ με βαση το serial και το location για καποιο λογο μ εβγαζε σφαλμα. περασαν οι μερες το λαπτοπ για διαφορους λογους δν το δουλεψα αρκετα να δω τη χρηση του. θεωρουσα ολα μια χαρα. ετυχε λοιπον χθες να χρειαστει να κανω αναβαθμιση καποιες προεγκατεστημενες εφαρμογεσ. (pages, ..) πατωντας λοιπον na kaνω αναβαθμιση μου πεταει το εξης μηνυμα (Αυτη η ενημερωση δεν διατιθεται γι αυτο το ID ειτε επειδη αγοραστηκε απο διαφορετικο χρηστη ειτε επειδη πραγματοποιηθηκε επιστροφη χρηματων ή ακυρωση για το στοιχειο) το ψαχνω λιγο μηπως εφταιγε το apple store μου δεν υπηρχε καποιο θεμα. Οποτε λοιπον σημερα πηρα τηλεφωνο την info quest και ρωτησα με βαση το σειριακο και μ απαντησαν οτι καλυπτεται απο εγγυηση αλλα η χωρα προελευσης ειναι η γερμανια. μαλιστα λεω ευχαριστω. δεν ρωτησα τπτ αλλο.πηρα τηλεφωνο κατευθειαν το μαγαζι αναφεροντας το προβληματισμο μου και ξεκαθαρα απο τυχη μου απαντησε η υπαλληλος οτι " μα κυριε μιλησαμε και πριν και σας ειπαμε και πριν οτι θα πρεπει να ερθετε να το ελεγξουμε αν οντως δεν αφορα ελληνικο προιον" "συγγνωμη λεω ποτε μιλησαμε " αφου καταλαβαινει τη μαλακια της λεει "συγγνωμη κυριε εσεις ποιος ειστε" και λεω " με συγχωρειτε αλλα σας παιρνω πρωτη φορα αλλα απ οτι καταλαβα κι αλλος πελατης ειχε ακριβως το ιδιο θεμα" μην σας τα πολυσυζητω πηγα απο κει και ζητησα απο την υπαλληλο π ειχαμε μιλησει τον υπευθυνο.μ απαντησε οτι ο υπευθυνος λειπει αυτη τη στιγμη. καλα λεω μπορειτε να το δειτε κ σεις. ναι οντως δν αφορα ελληνικο προιον.λεω εσεις μου το πουλησατε και σαν ελληνικο.ναι θα χει γινει καποιο λαθος απο την αποθηκη. εν συνεχεια ζητησα να γινει αμεση αντικατασταση με ελληνικο προιιον και μου ανεφεραν οτι θα πρεπει να περιμενω μετα το πασχα. Να σημειωσω οτι το εν λογω μηχανημα ειναι επαγγελματικο και θα φυγω εκτος αττικης σε 2 μερες για επαγγελματικους λογους οποτε και το χρειαζομαι. με τα πολλα ως δια μαγειας εμφανιστηκε ο αμπερ αλερτ υπευθυνος απο μεσα. του εξηγησα πως εχει το προβλημα. και μεσα στη κοροιδια επεμενε οτι ηταν λαθος της αποθηκης και οχι δικο του(σαν επιχειρηματιας) οταν λοιπον του μιλησα για γερμανια αυτος μ ελεγε πως το ξερω εγω και οτι αυτος βλεπει ενα international πληκτρολογιο και οχι ενα γερμανικο. αφου επεμεινα λοιπον παραδεχτηκε οτι τα φερνει απο γερμανια αλλα με ελληνικες προδιογραφες (ελληνικο πληκτρολογιο) και μου ειπε για αντικατασταση. η οποια θα γινοταν κατα πασα πιθανοτητα το νωριτερο μεχρι τη Μ.Πεμπτη διαφορετικα μετα το Πασχα. Αφου λοιπον ειπα ανθρωποι ειμαστε λαθη κανουμε κ εβαλα νερο στο κρασι μου συμφωνησα για αμεση αντικατασταση κ παραλαβη ελληνικου προιοντος. Οταν λοιπον ζητησα να κανω reset τα datas (χωρις να γνωριζω πως κανουν μιας κ πρωτη φορα ασχοληθηκα με mac os λογισμικο) ο κυριος εφυγε και με αφησε. ψαχνωντας λιγο ειδα πως θελω wifi και ζητησα το κωδικο τον οποιο η κοοπελα δν γνωριζε. φωναξε τον κυριο μεσα λεω. τον παιρνει τηλεφωνο και μου απανταει οτι ο κυριος μου ειπε να σας μεταφερω οτι δεν εχει ελευθερο wifi κ δεν μπορει να περιμενει 2 ωρες για το reset αν θελετε αφηστε το ετσι διαοφρετικα θα σας χρεωσει το reset. και της λεω πες του να βγει εξω. βγαινει λοιπον εξω και του λεω . τη προηγουμενη βδομαδα μου πουλησες ενα λαθος προιον ηρθα εδω το αναγνωρισες και τωρα μου δημιουργεις κι αλλο προβλημα αντι να με βοηθησεις ; και αν ερθω αυριο με το reset και δεν δεχτεις το λαθος σου τι θα μου πεις; απαιτησε δηλαδη με το τροπο του να του αφησω τα προσωπικα μου δεδομενα. εν τελει μαζεψα τον υπολογιστη και εφυγα με επιφυλαξη καθε νομιμου δικαιωματος. Το γνωριζω οτι σας κουρασα. Απλα για μενα ειναι ξεκαθαρα περιπτωση παραπλανησης καταναλωτη. το θεμα δεν ειναι οτι το λαπτοπ ηταν ελαττωματικο(εδω να αναφερω οτι δεν ανεφερα για τους κοκκους σκονης καθως δεν ειχα βγαλει φωτογραφιες ωσ αποδειξεις) το θεμα ειναι οτι λογω του marketing-παραπλανηση εγω επελεξα το συγκεκριμενο καταστημα. αυριο θα του το παω με hard reset και θα σας ενημερωσω. εχει τυχει σε κανεναν αλλο αυτο; τι πρεπει να κανω; ξερω πως αν κινηθω νομικα δν θα βγαλω ποτε ακρη. οπως επισης τι πρεπει να κοιταξω στο επομενο λαπτοπ αν θα μου κανει αντικατασταση. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από nikosnikosafo
ChrisAce Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Λυπάμαι αλλά δεν μπόρεσα να διαβάσω όλο το κείμενο και να καταλάβω ακριβώς τι έγινε. Από όσο μπόρεσα να διαβάσω, θα στο αντικαταστήσει με Ελληνικής εισαγωγής από ότι σου είπε, οπότε γλυτώνεις τα χειρότερα από ότι φαίνεται(εξαιρώντας την ταλαιπωρία σου βέβαια). Αν μπορείς όμως βάλε καμιά παράγραφο θα βοηθήσει αρκετά στην ανάγνωση και στην κατανόηση του προβλήματος γιατί και εγώ δεν μπόρεσα να το διαβάσω όλο οπότε παίζει να μην έχω καταλάβει τίποτα σωστά. EDIT: Δεν νομίζω ότι τα παραεισαγωγής σημαίνει ότι είναι και λαθραία.(είδα στον τίτλο ότι το γράφεις τώρα) Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από ChrisAce
nikosnikosafo Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 εχεις δικιο θα το διορθωσω καπως καλυτερα. με ενημερωσε την επομενη μερα οτι η αντικατασταση με το ελληνικο προιον θα ρθει σε 3-5 βδομαδες. ενω στο σαιτ του ακομα αναφερει το ιδιο προιον σε 4-10 εργασιμες. οποτε επειδη ειδα οτι δεν θα βγαλω ακρη ζητησα τα χρηματα μου πισω. η ταλαιπωρια αφανταστη οι τυποι ειναι για γελια. το να πουλας ενα γερμανικο λαπ τοπ ελληνικο ειναι απατη και παραπλανηση καταναλωτη. ολοι στο σκρουτζ αναφερουν Ευρωπαικο. αυτος το αναφερει ως greek. και ενω δεν ειναι greek.
forgotten Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Στις 24/4/2019 στις 1:19 ΜΜ, nikosnikosafo είπε εχεις δικιο θα το διορθωσω καπως καλυτερα. με ενημερωσε την επομενη μερα οτι η αντικατασταση με το ελληνικο προιον θα ρθει σε 3-5 βδομαδες. ενω στο σαιτ του ακομα αναφερει το ιδιο προιον σε 4-10 εργασιμες. οποτε επειδη ειδα οτι δεν θα βγαλω ακρη ζητησα τα χρηματα μου πισω. η ταλαιπωρια αφανταστη οι τυποι ειναι για γελια. το να πουλας ενα γερμανικο λαπ τοπ ελληνικο ειναι απατη και παραπλανηση καταναλωτη. ολοι στο σκρουτζ αναφερουν Ευρωπαικο. αυτος το αναφερει ως greek. και ενω δεν ειναι greek. απατη θα ηταν αν το λαπτοπ προοριζονταν για μη ευρωπαικη αγορα και το πουλουσαν ως ευρωπαικο ,οπως πχ κατι τηλεορασεις απο αραβικα εμιρατα κλπ παραεισαγωγης . τωρα για λαπτοπ τετοιας τιμης οπου απο οτι φαινεται στοχος ηταν να γλιτωσεις και καποιο χρημα θα επρεπε να κανεις προσεκτικοτερη επιλογη ,πχ αγορα απο αμαζον ξερω γω οπου εχει και το αψογο support . τωρα αν εσυ μετανιωσες που εσταξες τοσα λεφτα και θελεις να υπαναχωρησεις απο την αγορα βαση της καταστασης θωρω οτι εισαι σωστος , απο την στιγμη ομως που σου το αντικαθιστουν με ελληνικο μοντελο τοτε δεν μπορεις να τους προσαψεις κατι περαιτερω....
marmarinos2006 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Κοίτα θεωρώ οτι κατ' αρχήν έχεις δίκιο και σωστά ζητάς αντικατάσταση. Αλλά εφόσον το μηχάνημα δεν είναι ελατωματικό δεν είναι χρησιμοποιημένο καλύπτεται απο εγγύηση δεν ξέρω αν αξίζει η ταλαιπωρία. Δεν ξέρω αν έχει θέμα με τα updates, κάτι σχετικό αναφέρεις και αυτό είναι σίγουρα σοβαρό θέμα αλλά αν το θέμα λύνεται (δε γνωρίζω τι ισχύει στα προϊόντα apple) μήπως ταλαιπωρηθείς τζάμπα; Ξεκαθαρίζω οτι αφού έχεις δώσει ένα σκασμο λεφτά έχεις και απαιτήσεις και σωστά κάνεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Κάτι δεν μου πάει καλά. Το πληκτρολόγιο είναι όντως international? (QWERTY) Αν είναι γερμανικό μοντέλο θα πρεπε να ναι QWERTZ. Επίσης το μήνυμα που σου βγάζει περισσότερο σε scam πάει.
nikosnikosafo Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Στις 30/4/2019 στις 10:31 ΠΜ, forgotten είπε απατη θα ηταν αν το λαπτοπ προοριζονταν για μη ευρωπαικη αγορα και το πουλουσαν ως ευρωπαικο ,οπως πχ κατι τηλεορασεις απο αραβικα εμιρατα κλπ παραεισαγωγης . τωρα για λαπτοπ τετοιας τιμης οπου απο οτι φαινεται στοχος ηταν να γλιτωσεις και καποιο χρημα θα επρεπε να κανεις προσεκτικοτερη επιλογη ,πχ αγορα απο αμαζον ξερω γω οπου εχει και το αψογο support . τωρα αν εσυ μετανιωσες που εσταξες τοσα λεφτα και θελεις να υπαναχωρησεις απο την αγορα βαση της καταστασης θωρω οτι εισαι σωστος , απο την στιγμη ομως που σου το αντικαθιστουν με ελληνικο μοντελο τοτε δεν μπορεις να τους προσαψεις κατι περαιτερω.... μιλάω για παραπλάνηση καταναλωτή.Όταν σε διαβεβαιώνουν και τηλεφωνικώς αλλά και από κοντά ότι το μηχάνημα είναι ελληνικό και το ανοίγεις αλλά δεν είναι έτσι όπως το λέει τότε ναι με παραπλάνησαν. δεν μου το αντικατέστησαν τελικά. την επόμενη μέρα και αφού τους πήρα 2 τηλ μου είπαν πως το λαπτοπ έτσι όπως το ζήτησα (λες και εκανα custom παραγγελία με το να ζητάω αυτό που αναφέρουν στο site) θα είναι διαθέσιμο σε 3-5 εβδομάδες.στο site επιμένει και το αναφέρει σαν greek και αναφέρει διαθεσιμότητα 3-5 εργάσιμες ημέρες.Άρα με αυτήν την αντιμετώπιση φυσικά και ζήτησα τα χρήματα μου πίσω και ευτυχώς τα πήρα μετά απο 2 ημέρες. Είναι εντελώς απαράδεκτοι Στις 30/4/2019 στις 10:31 ΠΜ, forgotten είπε απατη θα ηταν αν το λαπτοπ προοριζονταν για μη ευρωπαικη αγορα και το πουλουσαν ως ευρωπαικο ,οπως πχ κατι τηλεορασεις απο αραβικα εμιρατα κλπ παραεισαγωγης . τωρα για λαπτοπ τετοιας τιμης οπου απο οτι φαινεται στοχος ηταν να γλιτωσεις και καποιο χρημα θα επρεπε να κανεις προσεκτικοτερη επιλογη ,πχ αγορα απο αμαζον ξερω γω οπου εχει και το αψογο support . τωρα αν εσυ μετανιωσες που εσταξες τοσα λεφτα και θελεις να υπαναχωρησεις απο την αγορα βαση της καταστασης θωρω οτι εισαι σωστος , απο την στιγμη ομως που σου το αντικαθιστουν με ελληνικο μοντελο τοτε δεν μπορεις να τους προσαψεις κατι περαιτερω.... μπορώ διότι στην αντικατάσταση την επομένη μέρα όπως απάντησαη και παραπάνω η αναμονή για το νεο λαπτοπ είναι 3-5 εβδομάδες. Που αν πάρετε τηλέφωνο εσεις για παραγγελία θα σας το έχει σε 3-5 εργάσιμες όπως αναφέρει στο site. και επειδή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ πήρα τα χρήματα πίσω. 22 ώρες πριν, kaspito είπε Κάτι δεν μου πάει καλά. Το πληκτρολόγιο είναι όντως international? (QWERTY) Αν είναι γερμανικό μοντέλο θα πρεπε να ναι QWERTZ. Επίσης το μήνυμα που σου βγάζει περισσότερο σε scam πάει. το πλήκτρολογιο ήταν querty. απο την info quest με βαση το serial μου είπαν ότι ειναι για γερμανια. Σας παραθέτω και το μήνυμα αν γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο μου το έβγαζε.
chrisgewrgi Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, nikosnikosafo είπε μιλάω για παραπλάνηση καταναλωτή.Όταν σε διαβεβαιώνουν και τηλεφωνικώς αλλά και από κοντά ότι το μηχάνημα είναι ελληνικό και το ανοίγεις αλλά δεν είναι έτσι όπως το λέει τότε ναι με παραπλάνησαν. δεν μου το αντικατέστησαν τελικά. την επόμενη μέρα και αφού τους πήρα 2 τηλ μου είπαν πως το λαπτοπ έτσι όπως το ζήτησα (λες και εκανα custom παραγγελία με το να ζητάω αυτό που αναφέρουν στο site) θα είναι διαθέσιμο σε 3-5 εβδομάδες.στο site επιμένει και το αναφέρει σαν greek και αναφέρει διαθεσιμότητα 3-5 εργάσιμες ημέρες.Άρα με αυτήν την αντιμετώπιση φυσικά και ζήτησα τα χρήματα μου πίσω και ευτυχώς τα πήρα μετά απο 2 ημέρες. Είναι εντελώς απαράδεκτοι μπορώ διότι στην αντικατάσταση την επομένη μέρα όπως απάντησαη και παραπάνω η αναμονή για το νεο λαπτοπ είναι 3-5 εβδομάδες. Που αν πάρετε τηλέφωνο εσεις για παραγγελία θα σας το έχει σε 3-5 εργάσιμες όπως αναφέρει στο site. και επειδή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ πήρα τα χρήματα πίσω. το πλήκτρολογιο ήταν querty. απο την info quest με βαση το serial μου είπαν ότι ειναι για γερμανια. Σας παραθέτω και το μήνυμα αν γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο μου το έβγαζε. Το προιον που αγορασες εχει γινει και απο αλλον επιστροφη.γιαυτο και η σκονη γιαυτο και το μυνημα.
nikosnikosafo Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 9 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε Το προιον που αγορασες εχει γινει και απο αλλον επιστροφη.γιαυτο και η σκονη γιαυτο και το μυνημα. υποτιθεται ηταν με τις ζελατινες του.η εγγυηση ενεργοποιηθηκε απο την ημερα που το αγορασα. οπως κ ο κυκλος φορτισης ηταν 0.
atheatos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, nikosnikosafo είπε υποτιθεται ηταν με τις ζελατινες του.η εγγυηση ενεργοποιηθηκε απο την ημερα που το αγορασα. οπως κ ο κυκλος φορτισης ηταν 0. https://support.apple.com/en-us/HT201585 Δεν είναι απαραίτητο να το φόρτισαν. Από το εργοστάσιο έρχεται με κάποια φόρτιση και μπορεί να αντέξει αρκετή ώρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Η εγγύηση δεν έχει να κάνει με το appleid. Αν δεν καταχωρηθεί η αγορά του online και δεν γίνει registered με το Apple ID μπορεί κάποιος να δουλέψει με το Apple ID του πχ. να μπει να κατεβάσει εφαρμογή. Οσο για τις ζελατίνες υπάρχουν μηχανήματα που κάνουν αυτή την δουλειά σε ένα οποιοδήποτε κουτί....
nikosnikosafo Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, atheatos είπε https://support.apple.com/en-us/HT201585 Δεν είναι απαραίτητο να το φόρτισαν. Από το εργοστάσιο έρχεται με κάποια φόρτιση και μπορεί να αντέξει αρκετή ώρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Η εγγύηση δεν έχει να κάνει με το appleid. Αν δεν καταχωρηθεί η αγορά του online και δεν γίνει registered με το Apple ID μπορεί κάποιος να δουλέψει με το Apple ID του πχ. να μπει να κατεβάσει εφαρμογή. Οσο για τις ζελατίνες υπάρχουν μηχανήματα που κάνουν αυτή την δουλειά σε ένα οποιοδήποτε κουτί.... Έλεγα να μν ημουν τοσο καχυποπτος τελικα την πατησα. Οπως και να εχει προσοχη στους "επαγγελματιες" της ελληνικης αγορασ.. Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα