fotodv7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Έχω διαβάσει πάσα πολλά άρθρα και το καθένα λέει διαφορετικά πράγματα. Αυτό που με παραξένεψε πιο πολύ είναι ότι προτείνουν η μπαταρία του κινητού πρέπει να κυμαίνεται από 50 έως 80%. Αυτό δεν προϋποθέτει να βγάζουμε και να βάζουμε συνεχώς τον φορτιστή; Είναι καλό να αφήνουμε όλο το βράδυ κινητό στην πρίζα; Να αφήνουμε το κινητό να κλείσει από μπαταρία;
zx1234r Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Φόρτισε το όπως θέλεις εξάλλου όλα έχουν πλέον διάρκεια ζωής τα 3 χρόνια.
rofl Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) το 50-80 ειναι παντως υπερβολη, γενικα πολλοι λενε να αποφευγονται τα ακρα ελαχιστο ~20- μεγιστο ~90 προτεινεται συνηθως. λαικα κατω απο 40 φορτιζεις οποτε βολευεσαι και δεν το αφηνεις για 15 ωρες στο φορτιστη παντως ενα συγρονο κινητο με quickcharge το 20-90 το κανει στο 40λεπτο~, οποτε αποβραδις ουτε χρειαζεται ουτε θα το εκανα. δεν ξερω αν κανει κακο, καλο παντως δε κανει σιγουρα Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από rofl
georgerapp Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Εγώ σε Sony που έχω βλέπω ότι στο 90% το led γίνεται πράσινο,αυτό μου λέει ότι μάλλον είναι καλό να μην ανεβαίνουμε παραπάνω χωρίς φυσικά να γίνεται και ανχος. Επίσης ξέρω ότι δε κάνει να πέφτει χαμηλά, δηλαδή κάτω από 20% που ισχύει και στα laptop. Εγώ προσωπικά λόγο της πολυτέλειας να έχω μπριζα εύκαιρη και στην εργασία φορτίζω οπότε να ναι κυριολεκτικά και για τζουρες, δηλαδή εάν πέσω κάτω από 40 θα το κοτσαρω για όσο να ναι αλλά δε το ξεχνάω, δηλαδή δεν κατοσταριζω. Σαν αποτέλεσμα ένα z5c που πλέον έχει πάει στην γυναίκα μου του 15 να έχει αυτονομία κουτας! Το ίδιο κάνω στο xz1 που έχω τώρα.
maneas Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Το ίδιο με τον φίλο απο πάνω, η μπαταρία μου κυμαίνεται στα 20-90% (με quick charge πια σε 30 λεπτα εχεις φορτίσει) και φυσικα όταν φορτίζει η συσκευη δεν τη χρησιμοποιούμε!
GianniSM Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Επαναλαμβάνω την απάντηση που έδωσα σε άλλη σχετική ανάρτηση Αναφορά σε κείμενο Μην ασχολείστε με βλακείες. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να το αφήνετε το βράδυ στον φορτιστή. Αν κάτσει και κάνα 2ωρο δεν χάθηκε ο κόσμος, υπάρχουν κυκλώματα που προστατεύουν την μπαταρία. Αυτό που σκοτώνει τις μπαταρίες είναι η ψηλή θερμοκρασία, πχ το αφήνεις στο ταμπλό του αμαξιού ντάλα καλοκαίρι, εκεί ναι, την πηδάς. Κατά τα άλλα όταν ολοκληρώσει κάπου 800 κύκλους φόρτισης θα αρχίσει να πέφτει πολύ η απόδοση της, και όταν μιλάμε για κύκλους φόρτισης δεν εννοούμε από πχ 30% στο 100%, αλλά από 0-100. 2
AntiCambeR Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Στις 22/4/2019 στις 8:38 ΜΜ, fotodv7 είπε Έχω διαβάσει πάσα πολλά άρθρα και το καθένα λέει διαφορετικά πράγματα. Αυτό που με παραξένεψε πιο πολύ είναι ότι προτείνουν η μπαταρία του κινητού πρέπει να κυμαίνεται από 50 έως 80%. Αυτό δεν προϋποθέτει να βγάζουμε και να βάζουμε συνεχώς τον φορτιστή; Είναι καλό να αφήνουμε όλο το βράδυ κινητό στην πρίζα; Να αφήνουμε το κινητό να κλείσει από μπαταρία; Υποτίθεται ότι γίνεται μικρότερη φθορά της μπαταρίας όταν φορτίζεται 40-80%,μικρότεροι και λιγότεροι κύκλοι φόρτισης.Αλλιώς το φορτίζεις 20 έως 80-90%.Οπως σε βολεύει. Το σημαντικό είναι να μην αδειάζει τελείως και μάλλον λιγότερο σημαντικό να μην ξεπερνάει το 90%.Δεν είναι τυχαίο οτι οσο ανεβαίνει το ποσοστό της μπαταρίας κατά την φόρτιση μειώνεται ο χρόνος φόρτισης,γίνεται μέσω του λογισμικού του κινητου για μικρότερη φθορά της μπαταρίας.
asdfaster Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 22/4/2019 στις 8:38 ΜΜ, fotodv7 είπε Έχω διαβάσει πάσα πολλά άρθρα και το καθένα λέει διαφορετικά πράγματα. Αυτό που με παραξένεψε πιο πολύ είναι ότι προτείνουν η μπαταρία του κινητού πρέπει να κυμαίνεται από 50 έως 80%. Αυτό δεν προϋποθέτει να βγάζουμε και να βάζουμε συνεχώς τον φορτιστή; Είναι καλό να αφήνουμε όλο το βράδυ κινητό στην πρίζα; Να αφήνουμε το κινητό να κλείσει από μπαταρία; Το 50-80 είναι για τα πολύ παλιά κινητά που η μπαταρίες ήταν κακίες. Αμα για παράδειγμα εγώ με note 9 φορτίσω ως το 80% από το 80% ως το 100% χάνω 2 ώρες οθόνη... είναι ένας χαζός μύθος εν ετι 2019. Oτι φόρτιση και να κανεις στο κινητό η μπαταρία θα πέσει το ίδιο. Στα 2-3 χρονια θα την αλλάξεις. Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις όλο το βραδυ το κινητό στην μπρίζα. Το μονο που μπορεί να πάθη είναι να το κάψει κάποια υπέρταση. Και από μπαταρια να το αφήσεις να κλίνη κάθε μέρα δεν θα πάθη κάτι. Tο μονο που πρέπει να αποφεύγεις είναι να φορτίζεις και να παιζεις ταυτόχρονα με το κινητό. Γιατί τότε θα πάθεις αργά η γρήγορα ένα ωραίο burn in στην οθόνη. Tα κινητά πλέον έχουν καλές μπαταρίες και αξιόπιστους φορτιστές. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από asdfaster
Comic maniak Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Στις 22/4/2019 στις 11:19 ΜΜ, georgerapp είπε Εγώ σε Sony που έχω βλέπω ότι στο 90% το led γίνεται πράσινο,αυτό μου λέει ότι μάλλον είναι καλό να μην ανεβαίνουμε παραπάνω χωρίς φυσικά να γίνεται και ανχος. Επίσης ξέρω ότι δε κάνει να πέφτει χαμηλά, δηλαδή κάτω από 20% που ισχύει και στα laptop. Εγώ προσωπικά λόγο της πολυτέλειας να έχω μπριζα εύκαιρη και στην εργασία φορτίζω οπότε να ναι κυριολεκτικά και για τζουρες, δηλαδή εάν πέσω κάτω από 40 θα το κοτσαρω για όσο να ναι αλλά δε το ξεχνάω, δηλαδή δεν κατοσταριζω. Σαν αποτέλεσμα ένα z5c που πλέον έχει πάει στην γυναίκα μου του 15 να έχει αυτονομία κουτας! Το ίδιο κάνω στο xz1 που έχω τώρα. Και εγω XZ1 εχω. Γρηγορο και καλο . 1
nickolas Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Iphone φίλου που ξέρω ότι δεν άφηνε ποτέ την μπαταρία να πέσει χαμηλά και πάντα το άφηνε να φορτίζει βράδυ στο 100%, στην 3ετία το health του ήταν λίγο πάνω από το 80%. Μιλάμε για ~500 κύκλους φόρτισης και μια χαλαρή χρήση που συχνά στο τέλος της ημέρας είχε 60% μπαταρία και το έβαζε να φορτίσει στο φουλ όλο το βράδυ πάντα. Οπότε το ολονύκτιο charging και η λειτουργία της μπαταρίας συχνά σε υψηλά επίπεδα φόρτισης, οδηγεί σε μέτρια φθορά της. Σε καμία περίπτωση δε θα καταστρέψει την μπαταρία. Αντίθετα η συχνή λειτουργία σε χαμηλά επίπεδα φόρτισης, και ειδικά αν κάποιος αφήνει συχνά το κινητό μέχρι να σβήσει είναι ό,τι χειρότερο για την μπαταρία μαζί με τις ακραίες θερμοκρασίες. Το quick charging στο βαθμό που δεν κάνει το κινητό να βράζει, δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερη επίδραση στη διάρκεια ζωής της.
Arguris3 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Στις 24/4/2019 στις 7:09 ΜΜ, asdfaster είπε Το 50-80 είναι για τα πολύ παλιά κινητά που η μπαταρίες ήταν κακίες. Αμα για παράδειγμα εγώ με note 9 φορτίσω ως το 80% από το 80% ως το 100% χάνω 2 ώρες οθόνη... είναι ένας χαζός μύθος εν ετι 2019. Oτι φόρτιση και να κανεις στο κινητό η μπαταρία θα πέσει το ίδιο. Στα 2-3 χρονια θα την αλλάξεις. Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις όλο το βραδυ το κινητό στην μπρίζα. Το μονο που μπορεί να πάθη είναι να το κάψει κάποια υπέρταση. Και από μπαταρια να το αφήσεις να κλίνη κάθε μέρα δεν θα πάθη κάτι. Tο μονο που πρέπει να αποφεύγεις είναι να φορτίζεις και να παιζεις ταυτόχρονα με το κινητό. Γιατί τότε θα πάθεις αργά η γρήγορα ένα ωραίο burn in στην οθόνη. Tα κινητά πλέον έχουν καλές μπαταρίες και αξιόπιστους φορτιστές. Εγώ πάντως έχω ακούσει ότι το βράδυ φορτίζει τέρμα η μπαταρία. Ωστόσο κατά την διάρκεια της νύχτας ο φορτιστής δίνει μικρές φορτίσεις γιατί να διατηρηθεί το 100 και αυτό φθειρει την μπαταρία περισσότερο
Ntinaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Αυτο που καταστρεφει τις μπαταριες λιθιου, ειναι η ολοκληρωτικη εκφορτιση μην αφηνετε το κινητο να πεφτει κατω απο το 15%.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα