Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε μια επιχειρηση που διαθετω συνδεονται πανω στο ρουτερ πολλα ατομα με αποτελεσμα το ιντερνετ να σερνετε οπος ειναι φυσιολογικο οποτε προσανατολίζομαι στο να αγορασω ενα 
ρουτερ και θα ηθελα να μου προτεινετε πιο ειναι το καταλληλοτερο (να σας ενημερώσω οτι εχω την ανωτερη ταχυτητα για την περιοχη που δρισκομε οποτε το ρουτερ ισος ειναι μονοδρομος)

Δημοσ.

Αν ταυτόχρονα συνδέονται πολλοί και ρουφάνε ίντερνετ και το καλύτερο ρουτερ να βάλεις δεν θα δεις διαφορά. Εγώ θα έβαζα ένα fortigate με τη δυνατότητα για 2 γραμμές σε sdwan και θα έβαζα δεύτερη γραμμή για να κάνουν load balancing μεταξύ τους.

Δημοσ.

ι ταχυτητα του ιντερνετ ειναι 17 Mbps (εχω 30 Mbps γραμμη στην περιοχη μου δεν εχει 50Mbps) μπενου ταυτοχρονα 30-50 ατομα απο ασυρματη συνδεση

Δημοσ.

Με αλλαγή ρούτερ θα δεις διαφορά μόνο στα latency αλλά τα πάντα θα σέρνονται ακόμη. Μοναδική λύση αυτό που έγραψα πιο πάνω.

Δημοσ.

Εγω θα εβαζα ενα ΜΤ και θα εφτιαχνα ενα virtual AP ( που εχω φτιαξει) που θα του εδινα μικρο bandwidth, ή θα εκανα load balance ( που το εχω κανει) με 2 γραμμες, ή θα εβαζα στατικες ips στα πισια του γραφειου και θα περναγα τον dhcp απο ενα shaping limited queue σε pcq ( Και αυτο δουλευει καλα ) ή δε ξερω εγω τι υπαρχουν αρκετοι τροποι ακομη.

Αν θες να τη βγαλεις τσαμπα με το χρεπι-ρουτερ του παροχου που πιθανως να υπαρχει στην εταιρεια, δες αν εχει τη δυνατοτητα δημιουργιας guest ssid που οριζεις bandwidth. Δε το συνιστω ομως αυτο μιας και ειναι εταιρεια διοτι παλι θα εχεις θεματα.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, M@dB0x είπε

Εγω θα εβαζα ενα ΜΤ και θα εφτιαχνα ενα virtual AP ( που εχω φτιαξει) που θα του εδινα μικρο bandwidth, ή θα εκανα load balance ( που το εχω κανει) με 2 γραμμες, ή θα εβαζα στατικες ips στα πισια του γραφειου και θα περναγα τον dhcp απο ενα shaping limited queue σε pcq ( Και αυτο δουλευει καλα ) ή δε ξερω εγω τι υπαρχουν αρκετοι τροποι ακομη.

Αν θες να τη βγαλεις τσαμπα με το χρεπι-ρουτερ του παροχου που πιθανως να υπαρχει στην εταιρεια, δες αν εχει τη δυνατοτητα δημιουργιας guest ssid που οριζεις bandwidth. Δε το συνιστω ομως αυτο μιας και ειναι εταιρεια διοτι παλι θα εχεις θεματα.

Καλά όλα αυτά αλλά κατάλαβα πως ο άνθρωπος θέλει πιο γρήγορο ίντερνετ ακόμα και για αυτούς που συνδέονται ασύρματα. Όχι δηλαδή να τους περιορίσει για να παίζουν οι υπόλοιποι καλύτερα. Ίσως και να κατάλαβα λάθος βέβαια.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, leros morano είπε

ι ταχυτητα του ιντερνετ ειναι 17 Mbps (εχω 30 Mbps γραμμη στην περιοχη μου δεν εχει 50Mbps) μπενου ταυτοχρονα 30-50 ατομα απο ασυρματη συνδεση

1ον: Η 17 άρα γραμμή για τόσους χρήστες είναι λίγη.ωστόσο απο οτι είπες είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις άρα πάμε στο 2

2ον: Θα μπορούσες να βάλεις και άλλη γραμμή την οποία να έχεις πχ μόνο για το ασύρματο ή να τη συνδυασεις με την 1η με Load balance άρα άλλο ρουτερ.

3ον: Όσο αφορά το ρουτερ, όντως εφόσον λειτουργείς με του παρόχου σίγουρα θα έχεις πρόβλημα με τόσα άτομα. Αν λοιπόν μείνεις με τη γραμμή που έχεις,  παίρνεις κάποιο σε mikrotik, zyxel κ.α.  άνω των 200ευρω, με την προυπόθεση όμως οτι έχεις συνεννοηθεί με τεχνικό να αναλάβει να κάνει bridge το ρουτερ του παρόχου και σετάρισμα το νέο. Αν έχεις ΟΤΕ είναι λίγο διαδικασία...

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι τι θα πάρεις, αλλά αν έχεις τις γνώσεις να το ρυθμίσεις κατάλληλα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι περιορισμό του bandwidth ανά χρήστη. Πάρε κάποιο Mikrotik που είναι και φθηνά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτείνω captive portal router που έχουν και στην ουσία ελενχομενη προσβαση, σε ταχυτητα και χρόνο.
Λυση ευκολη, ετοιμη και που ειναι και dual-band (θα σε καλήψει ανετα για 50-200 ατομα) δοκίμασε
 Waver SmartOne WAC52N. Δεν χρειαζεσαι γνωσεις, ολα ειναι πολυ απλα και ευκολα προσβασημα απο web interface.
Αν εχεις καποιον που ασχολειτε με Mtik παρε mikrotik, ειναι πολυ φθηνα και σταθερα.

13.png

Επεξ/σία από seris
Δημοσ.
Στις 22/4/2019 στις 7:52 ΜΜ, leros morano είπε

καλησπερα σε μια επιχειρηση που διαθετω συνδεονται πανω στο ρουτερ πολλα ατομα με αποτελεσμα το ιντερνετ να σερνετε οπος ειναι φυσιολογικο οποτε προσανατολίζομαι στο να αγορασω ενα 
ρουτερ και θα ηθελα να μου προτεινετε πιο ειναι το καταλληλοτερο (να σας ενημερώσω οτι εχω την ανωτερη ταχυτητα για την περιοχη που δρισκομε οποτε το ρουτερ ισος ειναι μονοδρομος)

Οι οικιακοι ρουτερ που δίνουν οι πάροχοι είναι για 10 περιπου χρήστες...
Δεν διαμοιράζουν σωστα την ταχύτητα είτε ασύρματα είτε ενσύρματα.. πχ αν ενας ξεκινησει να κατεβάζει torrent θα τραβήξει όλη την ταχύτητα απο τους υπόλοιπους..

Ο προτεινόμενος ρουτερ vfm είναι αυτός  
https://www.skroutz.gr/s/4323707/MikroTik-RB2011UiAS-2HnD-IN.html
μπορεί να διαχειριστεί τα άτομα που θές και ειναι και Access Point

Θα πρέπει να πρέπει να ρυθμιστεί σωστά ώστε να διαμοιράζει σωστά την υπάρχουσα ταχύτητα.
Νομίζω ότι η αγορά δεύτερης σύνδεσης είναι μονόδρομος!
Στον ρούτερ αυτόν μπορείς να συνδέσεις και 4 και 5 γραμμές και  να τις διαχειρίζεται με load balance.

Εάν υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν παραπάνω τα άτομα πχ 80-100 προτιμάς αυτό
https://www.skroutz.gr/s/7950037/MikroTik-RB3011UiAS-RM.html?keyphrase=mikrotik+rb3011
αλλά για έχεις wifi θα χρειαστείς 2 τέτοια
https://www.skroutz.gr/s/13923313/MikroTik-cAP-ac.html#reviews

To RB3011  λειτουργεί σε εταιρία με 100+ άτομα με 3 γραμμές VDSL 50 και 10-20 vpn (εξωτερικούς χρήστες) και βασικό firewall χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Τα mikrotik ειναι αξιόπιστες συσκευές και λόγω του κόστους μοσχοπουλάνε στην ελληνική αγορά και δίνουν λύσεις.
Απλά θα πρέπει να βρείτε σοβαρό τεχνικό να σας τα εγκαταστήσει 
που να το κατέχει.

Δημοσ.

Εγω εχω βαλει το 951g σε επιχειρηση με καμια 30ρια τερματικα συνολικα και LB 4 γραμμες και σωθηκαν. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...