Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Azerothakis είπε

Μετά απο αρκετό ψάξιμο...θα ακούσω την φωνή του φίλου και παρουσιαστή του παρακάτω συγκριτικού.

Πάμε για ZXR με OPAMPS SIGNETICS DIP-8 NE5534N και AD827SQ.

https://www.head-fi.org/threads/asus-stx-ii-vs-creative-zxr.728124/

Πέφτει πολύ placebo σε κάρτες, πηγές και ενισχυτικά. Ειδικά το opamp rolling είναι μπούρδα από κάθε άποψη, γιατί με κάθε αλλαγή χαλάς το αρχικό σχέδιο του μηχανικού. Όσες εταιρείες το υποστηρίζουν το κάνουν καθαρά για λόγους μάρκετινγκ.

Πάρε την AE-5 που έχει κορυφαίες μετρήσεις και ως κάρτα και ως ενισχυτής ακουστικών*. Ή την EVGA Nu audio αν έχεις ακουστικά που ζητάνε μεγάλη τάση. Η Asus STX II έχει θέμα με τους drivers και δεν αποδίδει το μέγιστο σε ήχο. Ενώ και ο headphone amp είναι κατώτερος(όπως και της ΖxR) της EVGA.

*https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/amp/creative-sound-blaster-ae-5.php

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Πέφτει πολύ placebo σε κάρτες, πηγές και ενισχυτικά. Ειδικά το opamp rolling είναι μπούρδα από κάθε άποψη, γιατί με κάθε αλλαγή χαλάς το αρχικό σχέδιο του μηχανικού. Όσες εταιρείες το υποστηρίζουν το κάνουν καθαρά για λόγους μάρκετινγκ.

Πάρε την AE-5 που έχει κορυφαίες μετρήσεις και ως κάρτα και ως ενισχυτής ακουστικών*. Ή την EVGA Nu audio αν έχεις ακουστικά που ζητάνε μεγάλη τάση. Η Asus STX II έχει θέμα με τους drivers και δεν αποδίδει το μέγιστο σε ήχο. Ενώ και ο headphone amp είναι κατώτερος(όπως και της ΖxR) της EVGA.

*https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/amp/creative-sound-blaster-ae-5.php

Οκ συμφωνώ αλλά μόνο με 1-2 αλλαγές θα πιστώ αν όντως είναι αέρας κοπανιστός το θέμα με τα Opamps.

Ορίστε και το νέο μοντέλο της CREATIVE SOUNDBLASTER X AE-9

https://www.pcworld.com/article/3324369/exclusive-first-look-creative-labs-high-end-sound-blasterx-ae-9-breaks-cover.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Azerothakis είπε

Οκ συμφωνώ αλλά μόνο με 1-2 αλλαγές θα πιστώ αν όντως είναι αέρας κοπανιστός το θέμα με τα Opamps.

Ορίστε και το νέο μοντέλο της CREATIVE SOUNDBLASTER X AE-9

https://www.pcworld.com/article/3324369/exclusive-first-look-creative-labs-high-end-sound-blasterx-ae-9-breaks-cover.html

Placebo είναι όταν ακούς ανύπαρκτες αλλαγές στον ήχο επειδή περιμένει το μυαλό σου να τις ακούσει. Μόνο αν ακούς μηχανήματα χωρίς να βλέπεις τι παίζει ή έχει αλλάξει κάθε φορά είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι θύμα placebo. Οι καλές κάρτες σήμερα δεν έχουν καμία αντιληπτή διαφορά τουλάχιστον όσον αφορά τα ηχεία. Για τα Ζ5500 δεν το συζητάμε καν.

Όπως και να'χει η ZxR υστερεί στα πάντα έναντι των AE-5 και EVGA. Ακόμα και απέναντι στην πρώτη STX που έχω και παίζει με την τελευταία έκδοση των windows. Η ΑΕ-5 είναι η σοφή και προσιτή λύση.

edit: Κάτι σημαντικό επειδή έχεις τα Ζ5500. Οι κάρτες αυτές δέχονται μεν 7.1/5.1 σήμα για να βγάλουν π.χ. surround για ακουστικά, αλλά δεν έχουν όλες εξόδους για 5.1 ηχεία. 

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με @pirmen56, πέφτει πολύ placebo στο θέμα των καρτών και για μένα είναι υπερβολή να δώσεις 200 ευρώ για να στείλεις ήχο στα Z5500 ή ανάλογης ποιότητας ηχεία τα οποία ναι μεν για pc είναι άψογα αλλά μέχρι εκεί, δεν απαιτούν τέτοια κάρτα για να παίξουν. Αλλά και ακουστικά να βάλεις επάνω ή ένα σετ ηχεία monitor, τι παραπάνω θα σου προσφέρει η ZxR έναντι της AE-5?

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα, και εγω εχω τα z 5500 και ακουγα μουσικη με optical απο on board πριν λιγες μερες πηρα την sound blaster z τα συνδεσα αναλογικα

και πραγματικα δεν περιμενα να εχει τοσο μεγαλη διαφορα και στην ποιοτητα και στο μπασο μερα με την νυχτα

Για αυτα τα ηχεια δεν αξιζει κατι ακριβοτερο 

με αυτην την καρτα που αγορασα ειμαι υπερ ευχαριστημενος ..

αυτα..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Μόλις εγκατέστησα την Sound BlasterX AE-5. Μια χαρά κάρτα ήχου είναι, όπως γενικά όλες οι Sound Blaster. Ηχεία έχω τα Edifier 2.1 S350DB (https://www.websupplies.gr/iheia-edifier-21-s350db ).

Είμαι fan της μουσικής, του καλού ήχου. Φυσικά η κάρτα της motherboard δεν ήταν κακή, μια χαρά έκανε την δουλειά της. Απλά ήθελα ένα κλικ παραπάνω. 

Ο λόγος που την αγόρασα είναι λίγο γελοίος... Το φτιάξιμο λοιπόν ήταν της "Alexa", Amazon echo dot 3 gen.. Έλεγα στην Alexa να "play Top Pop hits from 2010" και ο ήχος που έβγαζαν τα ηχεία ήταν απίστευτος (τα ηχεία έχουν + Bluetooth) .. Η Alexa μεταμόρφωνε τα ηχεία σε κάτι απίστευτο. Τα ηχεία από μόνα τους είναι φανταστικά. Όταν πρώτο- αγόρασα τα ηχεία, άκουσα ήχους σε τραγούδια που δεν ήξερα ότι υπάρχουν. Κάτι τέτοιο, το ακούς συνήθως από πολύ καλά ακουστικά.  

Σήμερα λοιπόν μετά από λίγο play Μουσικής, ο ήχος είναι απλά τέλειος! Η  AE-5 έδωσε το λίγο παραπάνω που έλειπε. + Τα καλούδια που έχει η Creative σε software. Ο driver εγκαταστάθηκε αυτόματα. Το μόνο που κατέβασα και εγκατέστησα είναι της creative το πρόγραμμα "Sound Blaster Connect 2". Την κάρτα ήχου on-board την έκλεισα (disable) από το Bios. Κακός χαμός, να έχω 3 κάρτες ήχου on.. (έχω την M-Audio Fast track external για recording). Windows έχω τα 10 Enterprise LTSC - 1809. Κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση ή να μην δουλεύει κάτι, από θέμα driver, software.

Το μόνο αρνητικό (για εμένα) ήταν, ότι για να ανάψει το Led στο λογότυπο, χρειαζόταν το 4αρι ,παλιό φυς ρεύματος. Στην αρχή την είχα χωρίς αυτό, αλλά αναγκάστηκα να το συνδέσω στο τέλος για να φωτίσει το λογότυπο.. 

Παιχνίδια προς το παρόν δεν παίζω να σας πω κάποια άποψη. Ίσως εάν βρω χρόνο και κάτι που να μου αρέσει. 

1.JPG.1ddd35d8c7137c5cb2ede0785e48b34a.JPG2.JPG.1dbd44b6a8d6a2c2694f4505d1e15f43.JPG

Επεξ/σία από renaxan
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/5/2019 στις 9:36 ΜΜ, renaxan είπε

Καλησπέρα.

Μόλις εγκατέστησα την Sound BlasterX AE-5. Μια χαρά κάρτα ήχου είναι, όπως γενικά όλες οι Sound Blaster. Ηχεία έχω τα Edifier 2.1 S350DB (https://www.websupplies.gr/iheia-edifier-21-s350db ).

Είμαι fan της μουσικής, του καλού ήχου. Φυσικά η κάρτα της motherboard δεν ήταν κακή, μια χαρά έκανε την δουλειά της. Απλά ήθελα ένα κλικ παραπάνω. 

Ο λόγος που την αγόρασα είναι λίγο γελοίος... Το φτιάξιμο λοιπόν ήταν της "Alexa", Amazon echo dot 3 gen.. Έλεγα στην Alexa να "play Top Pop hits from 2010" και ο ήχος που έβγαζαν τα ηχεία ήταν απίστευτος (τα ηχεία έχουν + Bluetooth) .. Η Alexa μεταμόρφωνε τα ηχεία σε κάτι απίστευτο. Τα ηχεία από μόνα τους είναι φανταστικά. Όταν πρώτο- αγόρασα τα ηχεία, άκουσα ήχους σε τραγούδια που δεν ήξερα ότι υπάρχουν. Κάτι τέτοιο, το ακούς συνήθως από πολύ καλά ακουστικά.  

Σήμερα λοιπόν μετά από λίγο play Μουσικής, ο ήχος είναι απλά τέλειος! Η  AE-5 έδωσε το λίγο παραπάνω που έλειπε. + Τα καλούδια που έχει η Creative σε software. Ο driver εγκαταστάθηκε αυτόματα. Το μόνο που κατέβασα και εγκατέστησα είναι της creative το πρόγραμμα "Sound Blaster Connect 2". Την κάρτα ήχου on-board την έκλεισα (disable) από το Bios. Κακός χαμός, να έχω 3 κάρτες ήχου on.. (έχω την M-Audio Fast track external για recording). Windows έχω τα 10 Enterprise LTSC - 1809. Κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση ή να μην δουλεύει κάτι, από θέμα driver, software.

Το μόνο αρνητικό (για εμένα) ήταν, ότι για να ανάψει το Led στο λογότυπο, χρειαζόταν το 4αρι ,παλιό φυς ρεύματος. Στην αρχή την είχα χωρίς αυτό, αλλά αναγκάστηκα να το συνδέσω στο τέλος για να φωτίσει το λογότυπο.. 

Παιχνίδια προς το παρόν δεν παίζω να σας πω κάποια άποψη. Ίσως εάν βρω χρόνο και κάτι που να μου αρέσει. 

1.JPG.1ddd35d8c7137c5cb2ede0785e48b34a.JPG2.JPG.1dbd44b6a8d6a2c2694f4505d1e15f43.JPG

Καλημέρα φίλε μου,

Τελικά και εγώ έπεσα στην φάση, μετά την απογοήτευση με τους drivers της TITANIUM HD που γυρισαν σε legacy απο την MICROSOFT, να παρω την AE-5.

Την βρήκα σε πολύ καλή τιμή οπότε μια δοκιμή θα άξιζε τον κόπο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ συνοδευτικά και DRIVERS οπως λες και εσυ λειτουργησαν αψογα.

Τα δοκιμασα πρωτα σε 5.1 (Logitech z5500) μετα στα 2.1 (Logitech Z2300) και τέλος στα μονιτορ Edifier S2000 Pro.

Σε παιχνιδια και ταινιες η αποδοση της ηταν καλυτερη απο TITANIUM HD, Z, Zx με βελτιωση σε ολες τις συχνοτητες και με ενεργοποιημενα ειτε απενεργοποιημενα τα εφε που προσφερει το λογισμικο της. (ZxR ή STX II δεν εχω στην κατοχη μου για να εχω αποψη)

Όσο αναφορα την ακρόαση μουσικής και κυρίως σε αρχεία FLAC ή DVD AUDIO η κάρτα ήταν μέτρια έως καλή ανάλογα το είδος της μουσικής.

Στα μόνιτορ εμφανίστηκε η διαφόρα κυρίως με την TITANIUM HD που ανάμεσα στις 3 είχε την καλύτερη απόδοση στην αναπαραγώγη. (Ειμαι μεγας fan Creative απο τα 90')

Γενικά πάντως πολύ ευχαριστημένος απο την AE-5 με εξαιρετικό λογισμικό το μόνο αρνητικό της το MOLEX εν ετη 2019 ήμαρτον που εψαχνα να βρω ανταπτορα για να της δωσω ρευμα.

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ MOLEX. (ΕΛΕΟΣ). Αναμένουμε να δούμε την EVGA NU AUDIO στην Ελλαδα

κάποια στιγμή που σύμφωνα με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά δείχνει να είναι η κορυφαία ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ κάρτα.

Παιδιά αν κάποιος εχει την CREATIVE X7 θα ήθελα μια γνώμη γιατί είναι η επόμενη που θα δοκιμάσω. (διαβάζω διάφορα στα reviews στο AMAZON, EBAY)

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, alexchal είπε

Καλησπερα,

Δηλαδη για μουσικη με τα z 5500  δεν ειναι και ΤΟΣΟ καλη; 

Φίλε μου εξαρτάται στο αυτί του καθενώς τι ακριβώς ποιότητα θέλει να ακούσει.

Γενικά τα 5.1 συστήματα δεν αποδίδουν όπως τα στέρεο μόνιτορ απο θέμα απόδοσης καθαρότητας και διάυγειας ήχου.

Έγω ας πούμε έχω σαν σύγκριση πάντα σε όλα τα ηχεία μου βάζω για ακρόαση βάζω το METALLICA-BLACK ALBUM DVD-AUDIO.

Αν ακούς disco techno π.χ. μια χαρα είσαι και μετα Z5500.(ηλεκτρονικό samples ήχο)

Αν ακούς φυσικά μουσικά όργανα τότε θέλεις να ακούσεις όσο γίνεται την κορυφαια "αναλογική" αναπαραγωγή. (για αυτό ο δίσκος σαν μέσο δεν θα πεθάνει ποτέ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...