Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,όπως αναφέρω και στον τίτλο ,θέλω να αλλάξω τον σκληρό δίσκο στο laptop μου με έναν ssd και να περάσω τα windows 10.
Θα ήθελα να βοηθήσετε ως προς τη διαδικασία,αν ο τρόπος που θα το κάνω θα είναι ο σωστός.
Σε πρώτη φάση ( μέσω τις ιστοσελίδας της microsoft )έχω φτιάξει ένα στικάκι με τα windows (bootαρισμένα).
Στην συνέχεια μπορώ να κάνω αλλαγή τον παλιό σκληρό (HDD) με τον SSD και όταν ανοίξω το pc (με το στικακι συνδεδεμένο) ,να κάνω την εγκατάσταση των windows μέσω bios ;

υγ Αν υπαρχει αντίστοιχο θέμα να διαγραφεί η να 
μεταφερθεί..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pantinosm είπε

Θα μπουταρεις με το usb και θα εγκαταστησεις κανονικα. Θα σου ζητηθει στην αρχή serial key.

Οπότε , όπως το σκέφτομαι θα το κάνω ; Νομίζω γίνεται εγκατάσταση και χωρίς το κλειδί ή έχει αλλάξει αυτό..;

Δημοσ.

αν μιλάμε για φορητό νεας γενιάς (τουλάχιστον 3-4 ετών) θα πρέπει να κάνεις disable το secure boot για να μπορέσει να εκκινήσει απο εξωτερικό μέσο διαφορετικά δεν θα το βλέπει καν το στικάκι στις εκκινήσιμες συσκευές

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

αν μιλάμε για φορητό νεας γενιάς (τουλάχιστον 3-4 ετών) θα πρέπει να κάνεις disable το secure boot για να μπορέσει να εκκινήσει απο εξωτερικό μέσο διαφορετικά δεν θα το βλέπει καν το στικάκι στις εκκινήσιμες συσκευές

Το laptop είναι κοντα 10 ετιας, το δοκιμασα κιόλας  μια το βρίσκει;

Ερώτηση θα πρέπει να βρω κ να κατεβασω και  τους  drivers ; η δεν είναι απαραίτητο; 

Δημοσ.

drivers απο το site του κατασκευαστή του λαπτοπ με βάση το μοντέλο. Να εύχεσαι κιολας να υπάρχουν για 10αρια τοσα χρονια μετα γιατι συνήθως ο κατασκευαστής δεν θα κάτσει να ασχοληθεί.

Τα 10αρι λογικά θα έχουν τους generic απο μονα τους αλλα υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργουν τα εναλλάξιμα γραφικά κλπ η να έχεις τις επιλογές για την καρτα ηχου και τέτοια.

Δημοσ.

Λίγο που κοίταξα στην hp τους εχει για λειτουργικό  windows 7...οπότε  λες δεν θα δουλεύουν τώρα για τα 10 ;  windows 10 βέβαια εχω  και τώρα  (με φορματ λογικα τα ειχα βάλει) και δουλευουν ολα.

Δημοσ.

είμαι σε παρόμοια φάση όπως ο kaykis27 και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα Product Keys,

μέχρι το καλοκαίρι του 2015 είχα τα Win7 και τότε έκανα το free upgrade στα Win10,

μήπως ξέρει κάποιος να μου πει αν το Product Key άλλαξε όταν έκανα το upgrade και μαζί με το upgrade μου χορηγήθηκε καινούργιο Product Key από την Microsoft;

ή παραμένει το ίδιο με αυτό που είχα όταν είχα εγκατεστημένα τα win7;

το πρόβλημα είναι ότι μετά από λίγο καιρό τα ξαναγύρισα στα win7 και έτσι τώρα δεν μπορώ να δω το Pruduct Key που είχα όταν έτρεχα τα Win10.

Ισως κάποιος εδώ από το φόρουμ που έκανε το upgrade και παραμένει ακόμα στα Win10 θα μπορούσε να συγκρίνει το Product Key που αναγράφεται κάτω από το λαπτοπ του και να το συγκρίνει με το Product Key που έχει τώρα στα Win10  και να μας πει αν είναι το ίδιο ή όχι.

@kaykis27

τι χωρητικότητα SSD θα βάλεις;

Δημοσ.

αν ξαναβάλεις τα 10, δεν θα βάλεις καθόλου το product key. Όταν τα windows συνδεθούν στο Internet θα ενεργοποιηθούν μόνα τους βαση της database που κρατάει η microsoft.

Απλά να βάλεις την ίδια έκδοση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, smpt είπε

αν ξαναβάλεις τα 10, δεν θα βάλεις καθόλου το product key. Όταν τα windows συνδεθούν στο Internet θα ενεργοποιηθούν μόνα τους βαση της database που κρατάει η microsoft.

Απλά να βάλεις την ίδια έκδοση.

και πως είναι δυνατόν να βρω με ποιά  έκδοση έκανα upgrade το 2015; 

αν φτιάξω ενα bootable stick από το site της microsoft και βάλλω το Pruduct Key των win7 δεν θα το δεχθεί;;;

Δημοσ.
  • If you have Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium or Windows 8.1 Home Basic, you will upgrade to Windows 10 Home.
  • If you have Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate or Windows 8.1 Professional, you will upgrade to Windows 10 Professional. An upgrade path for Enterprise versions of Windows is not supported.

από εδώ https://www.geeksinphoenix.com/blog/post/2018/11/29/how-to-get-a-free-windows-10-upgrade-for-windows-7-and-windows-8-1.aspx

επίσης  μπορείς να βάλεις το windows 7 key κατά την εγκατάσταση των 10. Αρκεί η έκδοση να είναι σύμφωνα με τα παραπάνω.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, techkid είπε

@kaykis27

τι χωρητικότητα SSD θα βάλεις;

Για μέχρι 250gb σκέφτομαι..Εκτός αν βρω καμιά προσφορά σε μεγαλύτερο.. 

• Thanks 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, kaykis27 είπε

Για μέχρι 250gb σκέφτομαι..Εκτός αν βρω καμιά προσφορά σε μεγαλύτερο.. 

Εφόσον το έχεις 10 χρόνια ,με την ευκαιρία που θα αλλάξεις σκληρό δίσκο ευκαιρία είναι να αλλάξεις και θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...