Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό επειδή δεν μένω μόνος στο σπίτι, θα ήθελα να έχω περισσότερο τον προσωπικό μου χώρο, σκέφτομαι να μετακινήσω το PC από το σαλόνι στο δωμάτιο μου αλλά δημιουργούνται κάποια προβλήματα. Αρχικά ο ρούτερ βρίσκεται στο σαλόνι και δεν ξέρω πως θα μπορούσα να τραβήξω ethernet μέχρι το δωμάτιο, υπάρχει κάποιος τρόπος, ίσως ασύρματα αλλά να μην έχω μεγάλες απώλειες; Δευτερό πρόβλημα είναι οτι η TV(smart) βρίσκεται στο σαλόνι όπου βλέπω καμια σειρά, έχω νετφλιξ αλλά βλέπω και σειρές εκτος νετφλιξ μέσω hdmi απ το desktop. Υπάρχει κάποιος τρόπος λοιπόν να κανω cast απ το pc που θα ναι στο δωμάτιο να παιζει κατι στην TV; ευχαριστώ πολυ :)

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πρώτο θα παίξεις με powerline αντί να τραβάς καλώδια αλλά δεν είναι και ό,τι πιο αξιόπιστο.

Στο δεύτερο μπορείς με chromecast αλλά θα έχεις latency ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις. Εκεί ίσως μπορείς να πας σε Powerline HDMI αλλά κοστίζει και έχει απώλειες.

Με ένα καναλάκι όπου θα περάσεις δίκτυο και hdmi θα είσαι οκ αλλά ανάλογα την απόσταση θα έχεις και το ανάλογο κόστος. Πχ hdmi 10 μέτρων δύσκολα θα βρεις φθηνό.

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Στο πρώτο θα παίξεις με powerline αντί να τραβάς καλώδια αλλά δεν είναι και ό,τι πιο αξιόπιστο.

Στο δεύτερο μπορείς με chromecast αλλά θα έχεις latency ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις. Εκεί ίσως μπορείς να πας σε Powerline HDMI αλλά κοστίζει και έχει απώλειες.

Με ένα καναλάκι όπου θα περάσεις δίκτυο και hdmi θα είσαι οκ αλλά ανάλογα την απόσταση θα έχεις και το ανάλογο κόστος. Πχ hdmi 10 μέτρων δύσκολα θα βρεις φθηνό.

για τι απωλειες μιλαμε με το powerline; Η απόσταση πες να ναι κανα 6-7 μετρα(;) με 2 τοιχους αναμεσα. Εχω vdsl 30, τωρα αν αντι για 27 που πιανω , πιανω ξερω γω 23-24 αλλα δεν εχει διαφορα στην ποιοτητα , δηλαδη ping στα games, disconnects κλπ νταξει πες κλαιν. Τωρα για το δευτερο δεν ειναι τοσο σοβαρο , εχω και λαπτοπ εξαλλου που μπορω να παιξω με hdmi απλα δεν θελω να το χω συνεχεια στο ρευμα και να καταστρεφω την μπαταρια του (βλεπω πολλες ωρες σειρες 😎 )

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.

Για το θέμα cast απο το πισι στην τιβι δες αν υποστηρίζει plex η smart tv σου. (Αν είναι LG ή Samsung έχει σίγουρα)

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, splanis είπε

για τι απωλειες μιλαμε με το powerline; Η απόσταση πες να ναι κανα 6-7 μετρα(;) με 2 τοιχους αναμεσα. Εχω vdsl 30, τωρα αν αντι για 27 που πιανω , πιανω ξερω γω 23-24 αλλα δεν εχει διαφορα στην ποιοτητα , δηλαδη ping στα games, disconnects κλπ νταξει πες κλαιν. Τωρα για το δευτερο δεν ειναι τοσο σοβαρο , εχω και λαπτοπ εξαλλου που μπορω να παιξω με hdmi απλα δεν θελω να το χω συνεχεια στο ρευμα και να καταστρεφω την μπαταρια του (βλεπω πολλες ωρες σειρες 😎 )

Αν επιλέξεις powerline, η ταχύτητα σου στο ίντερνετ δεν θα επηρεαστεί αλλά σίγουρα θα έχεις κάποιο latency στα games και στις ταινίες.

Στο σενάριο σου εγώ θα έκανα το εξής. Θα παιρνούσα ένα μικρό καναλάκι με καλώδιο ethernet κατηγορίας 5 ή 6, θα το έφτανα σε ένα φθηνό switch gigabit στον χώρο που βρίσκεται η τηλεόραση και θα αγόραζα ένα tv box και θα το συνέδεα με καλώδιο. Στο tv box θα έβαζα και το netflix αλλά και κανένα kodi ή Plex όπως είπε ο απο πάνω και ουσιαστικά θα έκανα stream απο το δωμάτιο κατευθείαν στην τηλεόραση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zx1234r είπε

Αν επιλέξεις powerline, η ταχύτητα σου στο ίντερνετ δεν θα επηρεαστεί αλλά σίγουρα θα έχεις κάποιο latency στα games και στις ταινίες.

Στο σενάριο σου εγώ θα έκανα το εξής. Θα παιρνούσα ένα μικρό καναλάκι με καλώδιο ethernet κατηγορίας 5 ή 6, θα το έφτανα σε ένα φθηνό switch gigabit στον χώρο που βρίσκεται η τηλεόραση και θα αγόραζα ένα tv box και θα το συνέδεα με καλώδιο. Στο tv box θα έβαζα και το netflix αλλά και κανένα kodi ή Plex όπως είπε ο απο πάνω και ουσιαστικά θα έκανα stream απο το δωμάτιο κατευθείαν στην τηλεόραση.

Πιο πολυ με καιει πως θα εχω καλο ιντερνετ στο δωματιο, τωρα το αλλο ειναι δευτερευον, δεν θελω να χαλασω λεφτα για tvbox κλπ , οπως ειπα εχω λαπτοπ ή περναω σε κανα στικακι τις σειρες κλπ δεν ειναι μεγαλο θεμα αυτο. 

Επειδη δεν ιδεα πως δουλευουν τα powerlines, βλεπω μερικα πανε σετ, μπορω να βαλω ενα ενδιαμεσα(στον διαδρομο) και ενα κοντα στο PC και αυτο μετα να συνδεεται στο pc?

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, splanis είπε

Πιο πολυ με καιει πως θα εχω καλο ιντερνετ στο δωματιο, τωρα το 2ο ειναι δευτερευον , οπως ειπα εχω λαπτοπ ή περναω σε κανα στικακι τις σειρες κλπ δεν ειναι μεγαλο θεμα αυτο. 

Επειδη δεν ιδεα πως δουλευουν τα powerlines, βλεπω μερικα πανε σετ, μπορω να βαλω ενα ενδιαμεσα(στον διαδρομο) και ενα κοντα στο PC και αυτο μετα να συνδεεται στο pc?

Αν δεν σε απασχολεί και τόσο το streaming και σε νοιάζει μόνο να έχεις ίντερνετ τότε συνδέσου ασύρματα στο ρούτερ και το πρόβλημα λύθηκε. Άσε τα powerlines γιατί αν η ηλεκτρική σου καλωδίωση έχει το παραμικρό πρόβλημα θα έχεις διακοπές και θα σου σπάσουν τα νεύρα.

Εγκυκλοπαιδικά πάντως, ναι δουλεύουν απο ζευγάρι και πάνω. Συνδέεις το ένα στο ρεύμα κοντά στο pc σου και το άλλο στο ρεύμα κοντά στην τηλεόραση και έτσι συνδέονται με ενσύρματο δίκτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Αν δεν σε απασχολεί και τόσο το streaming και σε νοιάζει μόνο να έχεις ίντερνετ τότε συνδέσου ασύρματα στο ρούτερ και το πρόβλημα λύθηκε. Άσε τα powerlines γιατί αν η ηλεκτρική σου καλωδίωση έχει το παραμικρό πρόβλημα θα έχεις διακοπές και θα σου σπάσουν τα νεύρα.

Εγκυκλοπαιδικά πάντως, ναι δουλεύουν απο ζευγάρι και πάνω. Συνδέεις το ένα στο ρεύμα κοντά στο pc σου και το άλλο στο ρεύμα κοντά στην τηλεόραση και έτσι συνδέονται με ενσύρματο δίκτυο.

το wifi πιανει πολυ μετρια στα δωματιο μου , δεν νομιζω οτι θα κανω δουλεια ετσι

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Ε τότε βάλε ένα ασύρματο repeater. 20€ έχουν.

+1 

Και εγώ δεν θα πρότεινα power lines , είχα 2 και έπαιζαν κομπλέ , τα άλλαξα πρίζα και πρόσθεσα και ένα τρίτο και είχαν συνέχεια αποσυνδέσεις.

Αν δεν σε απασχολεί να streamareis games απο το pc στην tv, όλα τα άλλα γίνονται με το wifi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ArisG88 είπε

Καναλακι και καλωδιο. Με ολα τα υπολοιπα θα εχεις θεματα (ταχυτητας και latency)

explain it :P

θελω να γινω και δικτυας παναθεμα με , αλλα δεν τα εχω ψαξει καθολου

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
12 ώρες πριν, splanis είπε

explain it :P

θελω να γινω και δικτυας παναθεμα με , αλλα δεν τα εχω ψαξει καθολου

Αυτό που εννοεί ο απο πάνω είναι πως όταν βάζεις repeater, αυτόματα η ασύρματη μετάδοση πέφτει στο μισό. Δηλαδή αν η ασύρματη σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σου και του router είναι θεωρητικά 54mbps, μόλις βάλεις το repeater θα πέσει στην θεωρητική 27mbps. Στην πράξη βέβαια θα είναι χαμηλότερη αλλά είναι το μοναδικό που μπορείς να κάνεις αν δεν θέλεις να βάλεις καλώδιο και κανάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...