Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 On 07/05/2019 at 12:16, poulinos said: και η απαντηση στην αρχικη ερωτηση ειναι απλα οχι Πληρωμένος από τον Σόρος... 1
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 On 29/05/2019 at 11:18, thedarks1de said: Στα 850 παντως των multimode δε νομιζω να σε απογοητευσει ουτε το Xiaomi τα 850nm τα βλεπω με το ματι ετσι και αλλιως
thedarks1de Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, poulinos είπε τα 850nm τα βλεπω με το ματι ετσι και αλλιως Καμια φορα μπορω και που και που οχι. Δε ξερω αν φταινε τα transceiver ή τα ματια μου
micos000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Αυτό το θέμα μου θύμισε κάτι που άκουσα παλαιότερα. "...εγώ κλείνω το wifi από το router για να μην εκπέμπει ραδιενέργεια!!!" ΘΕΪΚΟ. 1
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 On 29/05/2019 at 15:20, billdanos said: Εκτός αν του καρφωθεί η ίνα στο μάτι... 😛 θες κοπο ακομα και εκει.το tip δεν ειναι ουτε τρελα αιχμηρο ουτε μεταλλικο. On 29/05/2019 at 15:32, ThReSh said: Πληρωμένος από τον Σόρος... ??????δεν το πιασα να πω την αληθεια. On 30/05/2019 at 18:55, thedarks1de said: Καμια φορα μπορω και που και που οχι. Δε ξερω αν φταινε τα transceiver ή τα ματια μου μαλλον τα ματια σου εκτος αν δεν ηταν 850nm.οσες φορες ειχα κοιταξει το ειχα δει .αν ειναι πολυ φωτεινα τριγυρω ναι μπορει ναμην φαινεται και να πρεπει να βαλεις λιγο τα χερια σου γυρω γυρω ωστε να ειναι πιο σκοτεινα και να δεις. On 30/05/2019 at 23:55, micos000 said: Αυτό το θέμα μου θύμισε κάτι που άκουσα παλαιότερα. "...εγώ κλείνω το wifi από το router για να μην εκπέμπει ραδιενέργεια!!!" ΘΕΪΚΟ. ναι το εχω ακουσει και εγω αρκετες φορες σε ραντεβου ειδικα πιο παλια.να μου λενε εκπεμπει ραδιενεργεια?στο αμην να πω ναι ειναι ενα μικρο chernobyl.ειδικα οταν εβλεπαν και modem router με εξωτερικες κεραιες τους επιανε ενας πανικος.ενω οταν ηταν εσωτερικη οπως και στα κινητα που δεν φαινεται τοτε ενιωθαν καλυτερα. 1
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 On 20/05/2019 at 17:24, VonLoutsos said: Δεν παθαίνεις γιατί το φως δεν είναι εστιασμένο (όπως μπορεί να είναι σε μια οπτική ίνα) αλλά νομίζω επιπλέον οτι αυτά τα scanner καθώς και τα ftth με led δουλευουν και οχι με laser. καλα ναι τα barcode scanners εχουν πιο μεγαλη επιφανεια που βγαζει το κοκκινο φως.τωρα αν ειναι laser και τι class ειναι ή αν ειναι Led δεν το εχω ψαξει. για τα 850nm sfp ειναι class 1 laser. αλλα kai ta 1310nm που ειναι πχ για 80 km παλι ειναι laser class 1.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 7 hours ago, poulinos said: ??????δεν το πιασα να πω την αληθεια. Sarcasm... 😛
mitspetr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Ουάου! Λέηζερ σε οπτική ίνα. Πάω να συνδέσω τη μια άκρη στην έξοδο SPDIF της TV και να κάνω ότι έχω φωτόσπαθο κρατώντας την άλλη άκρη του καλωδίου... oh wait... LED είναι... πτι ρε γμτ!
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 On 09/06/2019 at 12:34, mitspetr said: Ουάου! Λέηζερ σε οπτική ίνα. Πάω να συνδέσω τη μια άκρη στην έξοδο SPDIF της TV και να κάνω ότι έχω φωτόσπαθο κρατώντας την άλλη άκρη του καλωδίου... oh wait... LED είναι... πτι ρε γμτ! ειτε lazer ειτε led το βασικο ειναι οτι δεν εχει ακτινοβολια με την μορφη που το ρωτησε ο ts δηλαδη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια.τωρα ειτε Led ειτε laser πανω απο τα 850 nm δεν θα το δεις καν με το ματι.αλλα ακομα και τα 850 nm δεν θα γινει ουτε φωτοσπαθο ουτε φωτο οδοντογλυφιδα:P και με βαση αυτο https://www.optcore.net/transceiver-laser-types/ χρησιμοποιουνται και led και Laser
mitspetr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, poulinos είπε ειτε lazer ειτε led το βασικο ειναι οτι δεν εχει ακτινοβολια με την μορφη που το ρωτησε ο ts δηλαδη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια.τωρα ειτε Led ειτε laser πανω απο τα 850 nm δεν θα το δεις καν με το ματι.αλλα ακομα και τα 850 nm δεν θα γινει ουτε φωτοσπαθο ουτε φωτο οδοντογλυφιδα:P και με βαση αυτο https://www.optcore.net/transceiver-laser-types/ χρησιμοποιουνται και led και Laser Μπορείς με απλά λόγια να εξηγήσεις ποιο οικιακό προϊόν χρησιμοποιεί laser σε οπτική ίνα;
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 3 minutes ago, mitspetr said: Μπορείς με απλά λόγια να εξηγήσεις ποιο οικιακό προϊόν χρησιμοποιεί laser σε οπτική ίνα; η ερωτηση ηταν Η οπτική ίνα είναι επικίνδυνη λόγω ακτινοβολίας? Ρωτάω γιατί δεν μπορώ να βρω μια ολοκληρωμένη απάντηση ακόμη... οποτε η απαντηση μου δεν πηγαινε σε οικιακα προιοντα αλλα πηγαινε γενικοτερα σε ολα τα ειδη οπτικης ινας απο μια συνδεση optical για tv οπως λες μεχρι multimode ,singlemode οπτικες για αυτο ανεφερα οχι μονο τα 850nm αλλα και 1310 κτλ.μεχρι gigabit και 10g interfaces δεν ηξερα οτι εσυ απευθυνεσαι αποκλειστικα σε οικιακα προιοντα.
kostasbm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 ο αλλος στη εφορια δεν ακουμπαγε το πληκτρολογιο γιατι εχει ακτινοβολια μεχρι που του εκοψε μια μπατσα ενας πελατης και απο τοτε παει σφαιρα στο πληκτρολογιο
mitspetr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, poulinos είπε η ερωτηση ηταν Η οπτική ίνα είναι επικίνδυνη λόγω ακτινοβολίας? Ρωτάω γιατί δεν μπορώ να βρω μια ολοκληρωμένη απάντηση ακόμη... οποτε η απαντηση μου δεν πηγαινε σε οικιακα προιοντα αλλα πηγαινε γενικοτερα σε ολα τα ειδη οπτικης ινας απο μια συνδεση optical για tv οπως λες μεχρι multimode ,singlemode οπτικες για αυτο ανεφερα οχι μονο τα 850nm αλλα και 1310 κτλ.μεχρι gigabit και 10g interfaces δεν ηξερα οτι εσυ απευθυνεσαι αποκλειστικα σε οικιακα προιοντα. Δεν ρώτησα αυτό. Εγώ ρώτησα κάτι συγκεκριμένο. Ξανά η ερώτηση: Μπορείς με απλά λόγια να εξηγήσεις ποιο οικιακό προϊόν χρησιμοποιεί laser σε οπτική ίνα; Μπορείς να απαντήσεις; Αν δεν μπορείς δεν χρειάζεται να το κουράζεις. Πες δεν ξέρω και τέλος. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από mitspetr
panoc Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι σημασία έχει; είτε led είτε laser είτε φακός είτε κεραία είτε ραντάρ όλα χρησιμοποιούν ένα τμήμα του ηλεκτρομαγνητικου φάσματος, ειναι δηλαδη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια, αυτό που εμείς ονομάζουμε φως είναι απλά ένα πολύ μικρό μέρος αυτού που τα μάτια μας είναι φτιαγμένα να λαμβάνουν. υποψη led και laser δεν ειναι απαραιτητο να λειτουργουν στο ορατο φασμα, παλι led και laser θα ειναι. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από panoc
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 2 hours ago, mitspetr said: Δεν ρώτησα αυτό. Εγώ ρώτησα κάτι συγκεκριμένο. Ξανά η ερώτηση: Μπορείς με απλά λόγια να εξηγήσεις ποιο οικιακό προϊόν χρησιμοποιεί laser σε οπτική ίνα; Μπορείς να απαντήσεις; Αν δεν μπορείς δεν χρειάζεται να το κουράζεις. Πες δεν ξέρω και τέλος. α.δεν χρειαζεται να "νευριαζεις".δεν καταλαβα αν αυτη ηταν η ερωτηση σου σαν ερωτηση για καποιο συγκεκριμενο λογο ή αν απλα αναφεροσουν στο τι ρωτησε ο τοπικ σταρτερ οποτε και εγινε μπερδεμα και σου απαντησα οπως σου απαντησα.Υπεθεσα οτι η ερωτηση σου πηγαινε σε αυτο που ειπε ο τοπικ σταρτερ.αλλο τοσο οταν εκανες και πλακα για το φωτοσπαθο.οποτε δεν το κουραζω/κουρασα και απλα απαντησα οτι το θεμα ηταν γενικα για οπτικες ινες και οχι συγκεκριμενα. ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Συζητηση κανουμε αλλωστε. στο δικο σου θεμα η απαντηση ειναι μονο αν καποιος εχει καποιο switch με οπτικη ινα μπορει τα sfp να παιζουν με Laser οπως αναφερει το Link που εβαλα. τωρα γενικοτερα laser ή led μπορει να υπαρχει σε διαφορες συσκευες οπως cd rom, dvd ,blu ray, οπτικη εξοδο σε tv, ενισχυτη κτλ που απο ολα αυτα οπτικη ινα συνδεεται μονο στην εξοδο στον ενισχυτη/tv . απλα δεν παιζουν ολα με οπτικη ινα οπως καταλαβαινουμε. Laser οπως γραφει το link παραπανω μπορει να υπαρχει σε δικτυακες συσκευες που παιζουν με fiber και εχουν sfp. Δεν ξερω κατι παραπανω για αυτο εβαλα το link που αναφερει πολλα για διαφορους τυπους laser όπως και για Led πανω στα δικτυα και στα sfp. ελπιζω η απαντηση μου να ηταν οσο πιο κοντα γινεται στην ερωτηση σου. Κατα τα αλλα ειτε Led ειτε laser ειναι "φως" αρα δεν εχει ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια βγαζοντας εκτος οτι το sfp που βγαζει το Led/laser παιρνει ρευμα εστω και πολυ μικρο οποτε δημιουργει ενα ηλεκτρομαγνητικο πεδιο οπως αλλωστε καθε συσκευη. Επισης μια διορθωση για τον τοπικ σταρτερ η οπτικη ινα ειναι το μεσο για να ταξιδεψει το φως αρα η ερωτηση δεν ειναι αν εχει ακτινοβολια η οπτικη ινα αλλα το εξαρτημα ειτε λεγεται sfp ειτε δεν ξερω τι που βγαζει το Led/laser το οποιο περναει μεσα απο την οπτικη ή το Led/laser που χρησιμοποιειται για οποιαδηποτε αλλη χρηση χωρις οπτικη. 2 hours ago, panoc said: Τι σημασία έχει; είτε led είτε laser είτε φακός είτε κεραία είτε ραντάρ όλα χρησιμοποιούν ένα τμήμα του ηλεκτρομαγνητικου φάσματος, ειναι δηλαδη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια, αυτό που εμείς ονομάζουμε φως είναι απλά ένα πολύ μικρό μέρος αυτού που τα μάτια μας είναι φτιαγμένα να λαμβάνουν. υποψη led και laser δεν ειναι απαραιτητο να λειτουργουν στο ορατο φασμα, παλι led και laser θα ειναι. ετσι και αλλιως και το ιδιο τo sfp ή αυτο που βγαζει το φως ειτε led ειτε laser παιρνει ρευμα για να λειτουργησει οποτε δημιουργει ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια. το ματι πανω απο τα 850 nm που ειναι το κοκκινο δεν βλεπει.καποιοι αναφερουν οτι τα 850 οριακα τα βλεπουμε και οτι το ορατο ειναι πιο κατω.παντως 1310 και 15χχ κατι σιγουρα δεν τα βλεπουμε με γυμνο ματι. Electromagnetic radiation in this range of wavelengths is called visible light or simply light. A typical human eye will respond to wavelengths from about 380 to 740 nanometers. In terms of frequency, this corresponds to a band in the vicinity of 430–770 THz. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα