Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, tsipakis είπε

octavia 4  2005 me 200,000km 

βλαβες 

ολοι οι γρυλοι παραθυρων

ολες κλειδαριες 

απο μοτερ βλαβες καμια 

γενικα εχουν πολυ καλα μοτερ με χαλια περιφερειακα 

Κάτι με το λαστιχακι στην πόρτα είχε θέμα...ξεβαφε εύκολα το πλαστικό,οι κλειδαριές καλά ήταν.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 27/4/2019 στις 1:37 ΠΜ, meletis_m είπε

Για το Avensis έλεγα τη προηγούμενη γενιά μέχρι 2002 για 1600 κ.εκ

Το Cicic δέν μου αρέσει πίσω σχεδιαστικά. Ανταλλακτικα βρίσκεις γνησια οτι θες απο εξωτερικο με διαφορα τιμής.

Γενικα είχε κυκλοφορήσει περισσότερο απο το Accord.

Εχω δεί 3 μοντέλα εντός Αθηνών , ~4000€

Κοίταζα και το Mazda 6 βγαίνει σε 1800 κυβικά , δέν ξέρω πως πήγαινει με το υγραέριο και τι γίνεται με τα ανταλλακτικά.

Σήμερα κοίταξα και τα Octavia 1.6 χρονολογιας 2005-2006 (MPI).

Απο προβλήματα έχω διαβάσει οτι βγάζουν μοτέρ παραθύρων, πολλ/στες , Maf.

Ωστόσο είναι αρκετά συμβατα με υγραέριο.

Σε όποιο και να καταλήξω δεν θα το πάρω ετοιμο υγράεριο.

Καθώς δεν ξέρω εάν έχει ρυθμιστεί σωστά σε αυτά τα χιλιόμετρα , πώς έχει δουλευτεί επίσης .

Θα βάλω ο ίδιος υγράεριο , καθώς γνωρίζω περί υγραέριου και ρυθμίσεων καθως είχα ηδη στο Accord.

ΑVENSIS του 99 εχω, με 355.000 χιλ.Μοτερ σκυλι.Τσιμπαει λιγο λαδι απο τα τσιμουχακια και μονο.Μπλοκ-πιστονια-ελλατηρια σκυλι.Αυτο το σασι(avensis πρωτης γενιας) εβγαινε  απο το 97-03, οπου εγινε η αλλαγη με το  δευτερης γενιας.Μεχρι το 2000-2001 νομιζω εβγαινε με τον 4A-FE  και μετα με τον 3ZZ-FE.Εχει μεγαλους χωρους και πορτμπαγκαζ για μετακομιση  πληρως εκμεταλευσιμο, χωρις να ειναι μαουνα.4.50 μηκος 1.71 πλατος.Η πρωτη γενια παει αρκετα καλα με τον 16αρι για εχει μικρο βαρος 1190 κιλα.Η δευτερη φευγει πανω απο τα 1300++  + του πιο μεγαλους τροχους και  νομιζω εχει ηλεκτρογκαζο.Εκει πρεπει να πας σε 18αρι.

Μπορεις να βρεις και 18αρι πρωτης γενιας, με  vvti  130 αλογα οπου πεταει, με αρκετα κατω απο 5000.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, toyo73 είπε

ΑVENSIS του 99 εχω, με 355.000 χιλ.Μοτερ σκυλι.Τσιμπαει λιγο λαδι απο τα τσιμουχακια και μονο.Μπλοκ-πιστονια-ελλατηρια σκυλι.Αυτο το σασι(avensis πρωτης γενιας) εβγαινε  απο το 97-03, οπου εγινε η αλλαγη με το  δευτερης γενιας.Μεχρι το 2000-2001 νομιζω εβγαινε με τον 4A-FE  και μετα με τον 3ZZ-FE.Εχει μεγαλους χωρους και πορτμπαγκαζ για μετακομιση  πληρως εκμεταλευσιμο, χωρις να ειναι μαουνα.4.50 μηκος 1.71 πλατος.Η πρωτη γενια παει αρκετα καλα με τον 16αρι για εχει μικρο βαρος 1190 κιλα.Η δευτερη φευγει πανω απο τα 1300++  + του πιο μεγαλους τροχους και  νομιζω εχει ηλεκτρογκαζο.Εκει πρεπει να πας σε 18αρι.

Μπορεις να βρεις και 18αρι πρωτης γενιας, με  vvti  130 αλογα οπου πεταει, με αρκετα κατω απο 5000.

Εσυ φορας τον παλιο κινητηρα-carina! Απο το 2001-02 f/l διαφανες φαναρια.. φοραει τον vvti! Αυτο δηλαδη που του προτεινω..!!!

Μια χαρα αυτοκινητο ειναι.. και σαν τεχνολογια-μοτερ! Αρκει να το βρει σε καλη κατασταση..!!!

• Like 1
Δημοσ.

τα avensis 1.6 και 1,8 vvti 2001-02 έκαιγαν λάδια από τα 50000 χιλ και η toyota τα επισκεύαζε μέσα στην εγγύηση αλλάζοντας εμβολοχιτώνια

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

τα avensis 1.6 και 1,8 vvti 2001-02 έκαιγαν λάδια από τα 50000 χιλ και η toyota τα επισκεύαζε μέσα στην εγγύηση αλλάζοντας εμβολοχιτώνια

Μπα.. πρωτη φορα το ακουω! Προφανως μεμονωμενες περιπτωσεις.. Ειχε γνωστος μου και κανενα προβλημα..!

Της ιδιας γενιας σε 1.4 ειχαν το προβλημα..

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Μπα.. πρωτη φορα το ακουω! Προφανως μεμονωμενες περιπτωσεις.. Ειχε γνωστος μου και κανενα προβλημα..!

Της ιδιας γενιας σε 1.4 ειχαν το προβλημα..

Τα avensis δεν φορούσαν 1,4 ,το θέμα ήταν ότι το έπαιρναν χαμπάρι έξω από την εγγύηση

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adsl2+ είπε

Τα avensis δεν φορούσαν 1,4 ,το θέμα ήταν ότι το έπαιρναν χαμπάρι έξω από την εγγύηση

Ειπα εγω καπου οτι φορουσαν 1.4!!!??? Καθαρα μιλαω εκεινης της γενιας ειχαν ακουστει για τον 1.4 vvti, τον φοραγε η corolla..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε

Ειπα εγω καπου οτι φορουσαν 1.4!!!??? Καθαρα μιλαω εκεινης της γενιας ειχαν ακουστει για τον 1.4 vvti, τον φοραγε η corolla..

τώρα το ξεκαθάρισες ότι αναφερόσουν για την corolla!! Ημουν κάτοχος avensis 1,8 auto vvti και ξέρω από πρώτο χέρι τι γράφω,αναγκάστικα να ρίξω teflon για να σταματήσω το κάψιμο λαδιών synthetic 5-30w

Δημοσ.
7 ώρες πριν, toyo73 είπε

Τσιμπαει λιγο λαδι απο τα τσιμουχακια και μονο

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ πως μπορώ να το δω και εγώ αυτό χωρίς να ανοίξω μοτέρ? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

τώρα το ξεκαθάρισες ότι αναφερόσουν για την corolla!! Ημουν κάτοχος avensis 1,8 auto vvti και ξέρω από πρώτο χέρι τι γράφω,αναγκάστικα να ρίξω teflon για να σταματήσω το κάψιμο λαδιών synthetic 5-30w

Εγω στο λεω γιατι ειχε βουiξει ο τοπος για τον 1.4! Μαλιστα σε κατοχο 1.4 του ειπε η toyota αν το επαιρνες 1.6 δεν θα ειχες κανενα προβλημα.. δηλαδη του avensis!

Δημοσ.

τα μοντέλα προ vvti μετά τα 120000 χιλ εκαιγαν λάδια από τα τσιμουχάκια 

2 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Εγω στο λεω γιατι ειχε βουiξει ο τοπος για τον 1.4! Μαλιστα σε κατοχο 1.4 του ειπε η toyota αν το επαιρνες 1.6 δεν θα ειχες κανενα προβλημα.. δηλαδη του avensis!

το τι έλεγε η toyota για να πουλήσει είναι άλλο πράγμα από την πραγματικότητα , από το 2003 και μετά ήρθαν όλα βελτιωμένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Ναι στους παλιους κινητηρες.. Αλλα στα τελευταια μοντελα το διορθωσαν αυτο το προβλημα.. Καινε αναλογικα στα περισσοτερα χλμ..

8 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

το τι έλεγε η toyota για να πουλήσει είναι άλλο πράγμα από την πραγματικότητα , από το 2003 και μετά ήρθαν όλα βελτιωμένα

Σεβαστο. Δεν ειμαι μεσα στην αγορα.. Και γω μιλαω με συγκεκριμενα δικα μου ντοκουμεντα..

Φαντασου περασαν τοσα χρονια και απο σ ενα μαθαινω οτι και ο 1.6 ηταν λαδιαρικος!

Επεξ/σία από gia_nnis
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Ναι στους παλιους κινητηρες.. Αλλα στα τελευταια μοντελα το διορθωσαν αυτο το προβλημα.. Καινε αναλογικα στα περισσοτερα χλμ..

Σεβαστο. Δεν ειμαι μεσα στην αγορα.. Και γω μιλαω με συγκεκριμενα δικα μου ντοκουμεντα..

Φαντασου περασαν τοσα χρονια και απο σ ενα μαθαινω οτι και ο 1.6 ηταν λαδιαρικος!

αρκετοί το αναφέρουν εδώ https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=9082&start=900   http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=15885 και αλλού αν έχεις όρεξη διάβασέ τα 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

αρκετοί το αναφέρουν εδώ https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=9082&start=900   http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=15885 και αλλού αν έχεις όρεξη διάβασέ τα 

- Από την άλλη πλευρά, το vvti avensis έχει κλείσει πιά 6ετία και πούλησε πολλά οχήματα τα οποία τώρα πιά έχουν συμπληρώσει κατά μέσο όρο 90000 km... Aν είχαμε ικανό αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα όπου vvti avensis καίνε λάδια, θα το είχαν κάνει σημαία οι ανταγωνιστές...

-Αν θυμάμαι καλά, στο δικό Avensis του 2001, βάζω 5-30 συνθετικά και τα αλλάζω κάθε χρόνο ή 15.000 χλμ, όπως προβλέπεται. Μέχρι στιγμής έχω κάνει 75.000 χλμ και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι.

Βεβαια διαβαζω και αυτο:

-Αν δεν κάνω λάθος είναι ο ίδιος με τον δικό μου 1.6 corolla ο οποίος έκαιγε λάδι(10/40) και μου άλλαξαν κινητήρα(όπως και σε πολλούς άλλους).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

- Από την άλλη πλευρά, το vvti avensis έχει κλείσει πιά 6ετία και πούλησε πολλά οχήματα τα οποία τώρα πιά έχουν συμπληρώσει κατά μέσο όρο 90000 km... Aν είχαμε ικανό αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα όπου vvti avensis καίνε λάδια, θα το είχαν κάνει σημαία οι ανταγωνιστές...

-Αν θυμάμαι καλά, στο δικό Avensis του 2001, βάζω 5-30 συνθετικά και τα αλλάζω κάθε χρόνο ή 15.000 χλμ, όπως προβλέπεται. Μέχρι στιγμής έχω κάνει 75.000 χλμ και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι.

Βεβαια διαβαζω και αυτο:

-Αν δεν κάνω λάθος είναι ο ίδιος με τον δικό μου 1.6 corolla ο οποίος έκαιγε λάδι(10/40) και μου άλλαξαν κινητήρα(όπως και σε πολλούς άλλους).

Και εγώ μέχρι να το καταλάβω έχασα την εγγύηση ,από το 1992 τογιοτάκιας με ΕΕ90 12βαλβιδο corolla 1.3 στα 130000χιλ  άλλαξα τσιμουχάκια και έτριψα βαλβίδες ,το 2001 πήρα το avensis vvti 1.8 άλλο αυτοκίνητο ,άνεση, ταξίδια ξεκούραστα, χωρίς βλάβες ,τα λάδια ήταν το μόνο άσχημο της toyota το οποίο έλυνε μέσα στην εγγύηση    

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...