cabdik Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) αγαπητοι φιλοι, οταν ακουω για λιστες αξιοπιστιας, απο το 2000 - 2005 και μετα κυριως, .......πραγματικα γελαω....!! να ρωτησω πιο ειναι πιο αξιοπιστο το Renault Clio ή το Nissan Micra? τα Audi A3 -VW Golf- Seat Leon- Skoda Rapid...?? Το Peugeot - Citroen - Opel...???? Αφου μιλατε για τα ιδια αυτοκινητα με αλλο σημα.....!!! ή.. να πουμε για τους 1.5ltr Diesel κινητηρες της MERCEDES που προερχονται απο την ........RENΑULT.....? δλδ τι να ασχοληθω με λιστες αξιοπιστιας? να κοροιδευομαστε ....? τα μονα που κανει αξιοπιστο ενα αυτοκινητο ειναι η καλη χρηση και η σωστη συντηρηση του....!! ΠΡΟΣ TS... οποιο και να παρεις μεταχειρισμενο, ειναι ρουλετα. δεν ξερεις προηγουμενως τι χρηση εχει γινει και τι συντηρηση. οποτε θα πρεπει να εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου οτι υπαρχει και πιθανοτητα να παθει καποια βλαβη, καποια στιγμη. επειδη κανεις πολλα χλμ, καλο θα ειναι -οπου και αν καταληξεις- να γινει ενας εξονυχιστικος ελεγχος απο εναν δικο σου, καλο, μηχανικο. εχεις πολυ συγκεκριμενο μπατζετ, αρα... περιορισμενες επιλογες. ειναι λιγα τα μοντελα που σου κανουν, και εχουν ηδη αναφερθει, τα περισσοτερα. εσυ θα καταληξεις σε ποιο σου κανει. αλλα αν θες φθηνη συντηρηση, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, μην παρεις πετρελαιο...!! εχουν τρελη οικονομια σε καυσιμο και αποδοση σε ταξιδια (κι εγω τα γουσταρω, για την ανεση που σου δινουν σε ταξιδια), αλλα αν αρχισεις και αλλαζεις αισθητηρες DPF, φιλτρα, καθαρισμους μπεκ, καδενες, κλπ, κλπ, ..... θα σου ερθει η εγκατασταση υγραεριου σε βενζινα τσαμπα....!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ, λογω των οριων των ρυπων εχει γινει τοσο περιπλοκη η τεχνολογια των Diesel που σου σπαει τα νευρα καθε λιγο και λιγακι.....!! μονο για καινουριο αξιζει, αλλα εκει ειναι αλλο το μπατζετ....!!! γι αυτο αλλωστε παρατησαν και την εξελιξη των Diesel Κινητηρων για επιβατικα, οι περισσοτερες εταιρειες.....!!!! Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από cabdik
nik0laus Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή ψάχνεις για μεγάλο σενταν (προερχόμενος από άκορντ) θα σου πρότεινα να κοιτάξεις αντίστοιχης κατηγορίας όγκου καθώς θα σου "κακοφανεί" αν πάρεις κάποιο μικρότερου όγκου. Όπως λες κάνεις περισσότερα από 40000 χλμ , συχνα ταξίδια να υποθέσω , οπότε ένα αυτοκίνητο με μεγάλο μεταξόνιο είναι προτιμότερο. Θα σου πρότεινα αν μπορείς να πας σε κάποιο 1800 cc αν μπορεις βέβαια να το υποστηρίξεις από θέμα τελών-τεκμηρίων κλπ (οι διαφορές σε σχέση με τα αντίστοιχης χρονολογίας 1600αρια είναι σχεδόν αμελητέες), χώρια που τα βρίσκεις και σε καλύτερες τιμές αγοράς. Πριν από 6 χρόνια ήμουν σε παρόμοια αναζήτηση μεταχειρισμένου με σένα και είχα ξεχωρίσει τα εξής 5-6 μοντέλα Αβένσις, Mazda 6, Ford Mondeo (2003 - ) , Opel Vectra, Citroen C5, VW Passat. Κατέληξα στο Σιτροέν (ήταν και κατά πολύ φθηνότερο, περίπου 30-35% από τα άλλα, και είπα μέσα μου ακόμα και εντελώς σκάρτο να μου βγεί το πετάω χωρίς να κλαίω... ) και δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή καθώς αποδείχτηκε πολύ αξιόπιστο (το είχα πάρει 2500 ευρώ ... ευτυχώς που τα γαλλικά είναι "μάπα" και δεν κρατάνε τιμή, και έχω και τα υπόλοιπα 2500 κάβα αν χρειαστεί για καμιά επισκευή) και στο ταξίδι μακράν πιο άνετο από όλα. Επίσης μετά από 20 χρόνια εμπειρίας ως εργαζόμενος στο κλάδο του αυτοκινήτου στον τομέα aftersales σου λέω ότι σε όλες τις εταιρείες τα αυτοκίνητα των μεγαλύτερων κατηγοριών είναι πολύ πιο καλοφτιαγμένα από εκείνα των μικρότερων (το Vectra είναι πιο καλοφτιαγμένο από το Astra,το Μαζντα 6 καλύτερα φτιαγμένο από το 3, το Μοντέο από το Φόκους , το Αβένσις από το Κορόλα , το Πασάτ από το Γκολφ και πάει λέγοντας...) Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από nik0laus 1 1
tsipakis Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) OCTAVIA εκλεισα 200,000κμ και ειναι του 2005 προβληματα 0 μονο φλαντζα κεφαλης απο μαλακια δικη μου Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από tsipakis 1
minus_gr Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Νομίζω ο cabdik τα είπε όλα(για τα περι αξιοπιστίας). Από την άλλη έχουμε ο καθένας τα γούστα του και καλό είναι να μην αποκλίνουμε πολύ από αυτά. Από τη στιγμή που είσαι των ιαπωνικών μείνε σε ιαπωνικό. Aλλά και αυτό να ξέρεις δεν ισχύει 100%. Φίλος πήρε suzuki swift (το προηγούμενο). Του έβγαλε σασμάν (απλή καθημερινή χρήση). Το swift ήταν made in hungary.. Αφου θα πάρεις μεταχειρισμένο αν πάρεις κάτι άλλο λαμπάκι θα καεί και θα σε ζώνουν τα φίδια που δεν πήρες ιαπωνικό οπότε δεν αξίζει. Είχα οδηγήσει 2 toyota (πατέρα-συγγενή). Δεν έβγαλαν τίποτα.Ποτέ. Οχι μεγάλες διαφορές στο κόστος συντήρησης από άλλες "λαικες¨ μάρκες. Από volvo ή premium γενικά ήταν πιο φθηνά ναι. Φρένα απλά ικαναποιητικά (επιεικώς). Ποιόητητα κύλισης ομοίως. Ηχομόνωση το επιεικώς είναι οτι είχε ηχομόνωση. Από την άλλη οικονομικό,αξιόπιστο, με χώρους (το ae111). Γνώμη μου μείνε μακριά από Honda,Mitsubishi λόγω προμηθευτή. Και οπωσδήποτε αυτό που είπε ο cabdik για το πετρέλαιο. ΥΓ:octavia αθάνατο.
gia_nnis Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 6 ώρες πριν, ritchie77 είπε Ποια ανταλλακτικα? Αφου δεν χαλαει. Και μην βαζεις στο τσουβαλι ολα τα γερμανικα. Δεν αναφερθηκα σε opel και vw. Για BMW μιλησα. Αλλα ο Ελληνας εχει καταχωρημενο στο dna του τα Toyota λογω των παππουδων με τα αγροτικα και τα hilux 😂 Εσυ παιζεις.. Παρε το bmw του 2005 με 200000χλμ και το avensis του 2005 με 200000χλμ. Πες οτι και τα 2 εχουν φαει την ιδια χρηση.. Για τα επομενα χρονια το bmw θα σου φαει περισσοτερα χρηματα σε συντηρηση-βενζινες..! Σε ενα αυτοκινητο που κουβαλει 200000χλμ ξερεις τι δεν χαλαει? Το σασι του..!!!
ritchie77 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Εσυ παιζεις.. Παρε το bmw του 2005 με 200000χλμ και το avensis του 2005 με 200000χλμ. Πες οτι και τα 2 εχουν φαει την ιδια χρηση.. Για τα επομενα χρονια το bmw θα σου φαει περισσοτερα χρηματα σε συντηρηση-βενζινες..! Σε ενα αυτοκινητο που κουβαλει 200000χλμ ξερεις τι δεν χαλαει? Το σασι του..!!! Οκ φιλε. Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα ευχομαι
gia_nnis Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, cabdik είπε αγαπητοι φιλοι, οταν ακουω για λιστες αξιοπιστιας, απο το 2000 - 2005 και μετα κυριως, .......πραγματικα γελαω....!! να ρωτησω πιο ειναι πιο αξιοπιστο το Renault Clio ή το Nissan Micra? Για τοτε το micra!!! Στο πιο κατω βιντεο ακουστε τι λεει στο 33:40 46 λεπτά πριν, ritchie77 είπε Οκ φιλε. Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα ευχομαι Επισης με ΥΓΕΙΑ! Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από gia_nnis
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 36 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Εσυ παιζεις.. Παρε το bmw του 2005 με 200000χλμ και το avensis του 2005 με 200000χλμ. Πες οτι και τα 2 εχουν φαει την ιδια χρηση.. Για τα επομενα χρονια το bmw θα σου φαει περισσοτερα χρηματα σε συντηρηση-βενζινες..! Σε ενα αυτοκινητο που κουβαλει 200000χλμ ξερεις τι δεν χαλαει? Το σασι του..!!! Σε βενζινες ανάλογα ποσο το πατάς. Σε συντηρηση μην παίρνεις και όρκο.Και πρεπει να διευκρινησεις για ποιο Bmw μιλας,ποιο μοτερ,κουπέ ή sedan.Δεν ειναι ολα ιδια.Και φυσικα αλλη αίσθηση η Μπέμπα και άλλο το avensis.Μην τρελλαθουμε. Σε αυτοκίνητο που κουβαλάει όχι 200.000χλμ,αλλά 305.000 και είναι 21 ετων είναι πολλα,παρα πολλά που δεν χαλάνε εκτός το σασί,προσωπική εμπειρία,οποτε μην είσαι τόσο απόλυτος. Καλη Ανασταση.😀
gia_nnis Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, jmmys είπε Σε βενζινες ανάλογα ποσο το πατάς. Σε συντηρηση μην παίρνεις και όρκο.Και πρεπει να διευκρινησεις για ποιο Bmw μιλας,ποιο μοτερ,κουπέ ή sedan.Δεν ειναι ολα ιδια.Και φυσικα αλλη αίσθηση η Μπέμπα και άλλο το avensis.Μην τρελλαθουμε. Σε αυτοκίνητο που κουβαλάει όχι 200.000χλμ,αλλά 305.000 και είναι 21 ετων είναι πολλα,παρα πολλά που δεν χαλάνε εκτός το σασί,προσωπική εμπειρία,οποτε μην είσαι τόσο απόλυτος. Καλη Ανασταση.😀 Και ξαναλεω δεν τυχαιο που τετοια αυτοκινητα εχουν μεγαλη τιμη αποκτησης και στο τελος πωλουνται σαν σκουπιδια!!! Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλα.. απεναντιας!!! αλλα δεν κανουν για το Ελλαντα..! ΥΓ. Ειναι οπως λεμε αλλη αισθηση να δουλευεις θυρωρος σε υπουργειο με 1500ευρω το μηνα! και αλλο φυλλαδια με 3ε/ωρα και ανασφαλιστος..! Μην τρελλαθουμε!!!😋 Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από gia_nnis
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Αχ βρε παληκαρι μου,δεν σε παρεξηγω.Δεν πειράζει,θα καταλάβεις κάποια στιγμή.
Nikolas00 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 19 ώρες πριν, meletis_m είπε Για το Avensis έλεγα τη προηγούμενη γενιά μέχρι 2002 για 1600 κ.εκ Το Cicic δέν μου αρέσει πίσω σχεδιαστικά. Ανταλλακτικα βρίσκεις γνησια οτι θες απο εξωτερικο με διαφορα τιμής. Γενικα είχε κυκλοφορήσει περισσότερο απο το Accord. Εχω δεί 3 μοντέλα εντός Αθηνών , ~4000€ Κοίταζα και το Mazda 6 βγαίνει σε 1800 κυβικά , δέν ξέρω πως πήγαινει με το υγραέριο και τι γίνεται με τα ανταλλακτικά. Σήμερα κοίταξα και τα Octavia 1.6 χρονολογιας 2005-2006 (MPI). Απο προβλήματα έχω διαβάσει οτι βγάζουν μοτέρ παραθύρων, πολλ/στες , Maf. Ωστόσο είναι αρκετά συμβατα με υγραέριο. Σε όποιο και να καταλήξω δεν θα το πάρω ετοιμο υγράεριο. Καθώς δεν ξέρω εάν έχει ρυθμιστεί σωστά σε αυτά τα χιλιόμετρα , πώς έχει δουλευτεί επίσης . Θα βάλω ο ίδιος υγράεριο , καθώς γνωρίζω περί υγραέριου και ρυθμίσεων καθως είχα ηδη στο Accord. Θα έλεγα μακριά από Octavia 5 1.6 του 2005,ειδικά με τα FSI.Χωρις υγραέριο καίνε πολύ ειδικά το FSI. Μεχρι το 13 το είχε ο πατέρας μου και έβγαλε καταλύτη και κούρεμα διαφορικού από βλαβες. Μοτερ παραθύρου δεν έβγαλε σε εμάς,σε fabia 2006 χάλασε το μοτέρ στο παράθυρο του συνοδηγού(ηλεκτρικό). Σε diesel παίζουν πολλα Euro 4 σε χρονολογία που κοιτάς,δεν μπαίνουν στη πόλη όμως. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Είχαμε στην οικογένεια το Avensis του 2003, σε 1.8. Σε 7 χρονια δεν εβγαλε τίποτα κι απο χώρους ηταν αρκετά καλό (σε αντίθεση με Σειρά 3/Α4/C-Class). Ωστόσο είχε μονο 130 άλογα οποτε δεν ηταν και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο, βέβαια πήγαινε αξιοπρεπώς. Μοναδικό «προβλημα» ηταν πως τα πίσω φανάρια πήραν νερό και ηταν γενικά θεμα στη συγκεκριμένη γενιά. Χώρους σε αυτή την κατηγορία έχουν τα μη-premium. Τα 3 «πολυτελή» γερμανικά δεν έχουν χώρους, ειδικά αν πρόκειται για οικογένεια.
tsipakis Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 51 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε Θα έλεγα μακριά από Octavia 5 1.6 του 2005,ειδικά με τα FSI.Χωρις υγραέριο καίνε πολύ ειδικά το FSI. Μεχρι το 13 το είχε ο πατέρας μου και έβγαλε καταλύτη και κούρεμα διαφορικού από βλαβες. Μοτερ παραθύρου δεν έβγαλε σε εμάς,σε fabia 2006 χάλασε το μοτέρ στο παράθυρο του συνοδηγού(ηλεκτρικό). Σε diesel παίζουν πολλα Euro 4 σε χρονολογία που κοιτάς,δεν μπαίνουν στη πόλη όμως. octavia 4 2005 me 200,000km βλαβες ολοι οι γρυλοι παραθυρων ολες κλειδαριες απο μοτερ βλαβες καμια γενικα εχουν πολυ καλα μοτερ με χαλια περιφερειακα
ritchie77 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 32 λεπτά πριν, tsipakis είπε octavia 4 2005 me 200,000km βλαβες ολοι οι γρυλοι παραθυρων ολες κλειδαριες Οπως και τα υπολοιπα του group VW και Seat τα ιδια προβληματα. Για Audi δεν εχω ακουσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα