meletis_m Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ερχόμενος απο Honda Accord μοντέλο 2003 , ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί λόγω ατυχήματος. Οποιαδήποτε επισκευή είναι ασύμφορη καθώς πήρε ο ουρανός και άνοιξαν οι αερόσακοι. Ψάχνω ξανά Sedan κατά προτίμηση Ιαπωνικό και έως 1600 cc Έχω κοιτάξει Avensis , Civic , Almera , Vectra , Λόγω οτι κάνω >40.000 ετησίως θα μπεί ξανά υγραέριο. Θα κοίταζα για Diesel αλλά τα χρήματα είναι περιορισμένα , και με το μεταχειρισμένο είναι ρίσκο λόγω βλαβών μεγάλου κόστους όσο και να προσέχεις το καύσιμο. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από meletis_m 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πολυ καλα αμαξια καιτα δυο αλλα το Avensis πιο ...οικογενειακο sedan Τα ειχα και τα δυο το Avensis του 2000 και το Civic του 2007 Ισως το πιο καλο αμαξι που ειχα ποτε . Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από Γιάννης Platano
gia_nnis Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Στις 22/4/2019 στις 5:24 ΠΜ, meletis_m είπε Ερχόμενος απο Honda Accord μοντέλο 2003 , ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί λόγω ατυχήματος. Οποιαδήποτε επισκευή είναι ασύμφορη καθώς πήρε ο ουρανός και άνοιξαν οι αερόσακοι. Ψάχνω ξανά Sedan κατά προτίμηση Ιαπωνικό και έως 1600 cc Έχω κοιτάξει Avensis , Civic , Almera , Vectra , Λόγω οτι κάνω >40.000 ετησίως θα μπεί ξανά υγραέριο. Θα κοίταζα για Diesel αλλά τα χρήματα είναι περιορισμένα , και με το μεταχειρισμένο είναι ρίσκο λόγω βλαβών μεγάλου κόστους όσο και να προσέχεις το καύσιμο. Να σου δωσω μια εικονα απο αυτα που ξερω.. 1)Το avensis Θα το παρεις μονο 1.8 λογω βαρους.. Εκτος αν παρεις το προηγουμενο του 2001vvti πλατφορμα carinas! 2)Το civic ειναι φοβερο αλλα με πειραζει που δεν ειναι με καδενα και γενικα τσιμπαει σε ανταλλακτικα.. 3)Το almera 1.5 εχει την κατωτερη ποιοτητα στο εσωτερικο του σε σχεση με τα υπολοιπα και φοραει μακρη σασμαν με οτι συνεπαγεται.. 4)Το vectra καλα θα ειναι και αυτο να ειναι 1.8. Με προβληματιζει απο κατοχους του με διαφορα προβληματα που βγαζει.. Θεωρω οταν μιλαμε για honda-toyota και βαζουμε μεσα την opel τοτε υπαρχει μια διαφορα στην συχνοτητα των ζημιων.. Ιδιως οταν μιλαμε για παλια μοντελα..! Στην σημερινη εποχη η μονη που προχωραει με την δικη της αξιοπιστια ειναι η honda! Η toyota εχει χαλασει.. Δεν θα αναφερω την nissan γιατι ειναι πλεον σαν ν αγοραζεις Γαλλο..! Εμενα μου αρεσει πολυ αυτο https://www.car.gr/12514304-honda-civic-es αλλα δεν βρισκεις ευκολα για να εχεις επιλογες...
ritchie77 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Γιατί μόνο γιαπωνέζικο? https://www.car.gr/20204355-bmw-318-1600-cc-foul-extra
gia_nnis Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, ritchie77 είπε Γιατί μόνο γιαπωνέζικο? https://www.car.gr/20204355-bmw-318-1600-cc-foul-extra Στελνεις ακυρα! Παει αλλου η συντηρηση!!! Αλλαξαν οι εποχες.. Τα πιο οικονομικα στην συντηρηση εχουν μεγαλυτερη αξια..!
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Γιατί στο insomnia υπαρχουν κολλημενοι που νομίζουν οτι είναι πιο αξιόπιστα.Προσωπικά πιστεύω οτι τα καλυτερα συμβατικά αυτοκίνητα τα κατασκευάζουν οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί. 11 λεπτά πριν, ritchie77 είπε Γιατί μόνο γιαπωνέζικο? https://www.car.gr/20204355-bmw-318-1600-cc-foul-extra
ritchie77 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 6 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Στελνεις ακυρα! Παει αλλου η συντηρηση!!! Αλλαξαν οι εποχες.. Τα πιο οικονομικα στην συντηρηση εχουν μεγαλυτερη αξια..! ποια συντήρηση ρε φίλε? 😁 ακούτε BMW και νομίζετε ότι είναι πανάκριβη η συντήρηση? εγώ έχω ένα από το 2005, μοντέλο 2001 και το μόνο που θέλει είναι λάδια καθε εξάμηνο αν κάνεις πολλά χλμ ή κάθε χρόνο αν κάνεις λίγα όπως εγώ. Ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, πιο φθηνό μου βγήκε αυτό τόσα χρόνια, απ' το να καθόμουν με το Saxo που είχα
tsofras Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, jmmys είπε Γιατί στο insomnia υπαρχουν κολλημενοι που νομίζουν οτι είναι πιο αξιόπιστα.Προσωπικά πιστεύω οτι τα καλυτερα συμβατικά αυτοκίνητα τα κατασκευάζουν οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί. Εντάξει δεν είναι θέμα ότι είναι κολλημένος κάποιος , οκ δεν ξέρω και εγώ κατα πόσο είναι σωστές κάποιες στατιστικές αλλά π.χ. δείς εδώ : https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Ereyna-Autocheck-Ta-prwta-fetina-apotelesmata_158219.asp τα ιαπωνικά είναι πρώτα Δεν σου αρέσει το autotriti ? Δεκτό https://www.forbes.com/sites/jimgorzelany/2018/10/25/the-most-and-least-reliable-rides-on-the-road/#1a43544a52c7 Μία απο τα ίδια Και εγώ που κοιτάω τέτοιες λίστες τα τελευταία χρόνια περίπου έτσι είναι όλες με τα ιαπωνικά πρώτα. Οκ άσε και τις λίστες γιατί όλοι είναι πληρωμένοι , εγώ προσωπικά (όπως έχω αναφέρει και σε άλλο ποστ) , απο όλα τα ιαπωνικά της οικογένειας που πέρασαν κανένα δεν έπαθε τίποτα. Απο όλα τα ευρωπαϊκά όλα έπαθαν και απο κάτι ( άλλα μικρόπροβλήματα άλλα μεγαλύτερα) , τι σημαίνει δλδ αυτό ότι είμαι κολλημένος? Εγώ θα φωνάζω ιάπωνας και πάλι ιάπωνας ( και ας έχω αυτοκίνητο το VAG Group γιατί αυτό γούσταρα να πάρω)
Tenshi Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μου αρέσει πάντως που κοιτάτε γενικούς δείκτες, για να βγάλετε και ασφαλή συμπεράσματα.Λές και άπαντα οχήματα που φέρουν το τάδε σήμα είναι είτε αστέρια,είτε για την πρέσα. Όπως και να έχει,με 5K ο TS μπορεί να δεί Mazda 6 και Skoda Octavia.Με μια μικρή υπέρβαση,μπορεί να δεί και το Honda Civic (FD1),το οποίο δέν έχει καμία σχέση με την ντροπή που φέρει το ίδιο όνομα ως hatchback. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από Tenshi
toyo73 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Στις 22/4/2019 στις 5:24 ΠΜ, meletis_m είπε Ερχόμενος απο Honda Accord μοντέλο 2003 , ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί λόγω ατυχήματος. Οποιαδήποτε επισκευή είναι ασύμφορη καθώς πήρε ο ουρανός και άνοιξαν οι αερόσακοι. Ψάχνω ξανά Sedan κατά προτίμηση Ιαπωνικό και έως 1600 cc Έχω κοιτάξει Avensis , Civic , Almera , Vectra , Λόγω οτι κάνω >40.000 ετησίως θα μπεί ξανά υγραέριο. Θα κοίταζα για Diesel αλλά τα χρήματα είναι περιορισμένα , και με το μεταχειρισμένο είναι ρίσκο λόγω βλαβών μεγάλου κόστους όσο και να προσέχεις το καύσιμο. https://www.car.gr/14706397-toyota-avensis-1-8-sol-lpg
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Αυτές οι λίστες είναι εντελως γενικές και δεν λένε κάτι επειδή για να κάνεις σύγκριση πρεπει να συγκρίνεις ίδιες κατηγορίες και παρομοιες χρονολογιες.Δεν θα σύγκρινω το Kia picanto ή το Yaris με μια 8κυλινδρη Merc. Την Honda που εδώ μέσα την έχετε στα ουρανια έρχεται στην λίστα του Forbes στη 15η θέση και η Volvo τελευταια.Τι πάει να πει,οτι δεν είναι καλά αμαξια;Και ποιο Honda και Volvo συγκεκριμενα και ποιανης χρονολογίας;;; Το CLK που έχω από το 2003 με 305.000χλμ,έχω αλλάξει μόνο τον μετρητη μάζας αέρα πριν 10 χρόνια,τίποτα άλλο εκτος των αναλωσιμων,αρα τι να άποψη να έχω για την Mercedes;Καμμία.Έχω μονο για το συγκεκριμένο μοντελο της συγκεκριμένης χρονολογίας. Το Auris που έχω απο το 2016,δουλεύει και αυτό ρολόι. Στη δουλεια μου στεγάζονται στο χώρο και ακριβως απέναντι 4-5 συνεργεία, και μαντεψε τι,βλέπω αμάξια τα τελευταια 20 χρόνια από κάθε εταιρεία, και ω ναι και πολλά ιαπωνικά και κορεατικά και τα πάντα. Είναι εντελώς υποκειμενικό και στοχευμενο και κολλημενο να λέμε η τάδε εταιρεια είναι η καλύτερη,άραγε καλύτερη σε τι πράγμα;Ποσο μάλλον να συγκρίνουμε αμάξια με βαση τη χώρα προελευσης,αν είναι δυνατόν. Αυτά και καλό Πασχα😀
meletis_m Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 9 ώρες πριν, gia_nnis είπε Να σου δωσω μια εικονα απο αυτα που ξερω.. 1)Το avensis Θα το παρεις μονο 1.8 λογω βαρους.. Εκτος αν παρεις το προηγουμενο του 2001vvti πλατφορμα carinas! 2)Το civic ειναι φοβερο αλλα με πειραζει που δεν ειναι με καδενα και γενικα τσιμπαει σε ανταλλακτικα.. 3)Το almera 1.5 εχει την κατωτερη ποιοτητα στο εσωτερικο του σε σχεση με τα υπολοιπα και φοραει μακρη σασμαν με οτι συνεπαγεται.. 4)Το vectra καλα θα ειναι και αυτο να ειναι 1.8. Με προβληματιζει απο κατοχους του με διαφορα προβληματα που βγαζει.. Θεωρω οταν μιλαμε για honda-toyota και βαζουμε μεσα την opel τοτε υπαρχει μια διαφορα στην συχνοτητα των ζημιων.. Ιδιως οταν μιλαμε για παλια μοντελα..! Στην σημερινη εποχη η μονη που προχωραει με την δικη της αξιοπιστια ειναι η honda! Η toyota εχει χαλασει.. Δεν θα αναφερω την nissan γιατι ειναι πλεον σαν ν αγοραζεις Γαλλο..! Εμενα μου αρεσει πολυ αυτο https://www.car.gr/12514304-honda-civic-es αλλα δεν βρισκεις ευκολα για να εχεις επιλογες... Για το Avensis έλεγα τη προηγούμενη γενιά μέχρι 2002 για 1600 κ.εκ Το Cicic δέν μου αρέσει πίσω σχεδιαστικά. Ανταλλακτικα βρίσκεις γνησια οτι θες απο εξωτερικο με διαφορα τιμής. Γενικα είχε κυκλοφορήσει περισσότερο απο το Accord. Εχω δεί 3 μοντέλα εντός Αθηνών , ~4000€ 6 ώρες πριν, Tenshi είπε Μου αρέσει πάντως που κοιτάτε γενικούς δείκτες, για να βγάλετε και ασφαλή συμπεράσματα.Λές και άπαντα οχήματα που φέρουν το τάδε σήμα είναι είτε αστέρια,είτε για την πρέσα. Όπως και να έχει,με 5K ο TS μπορεί να δεί Mazda 6 και Skoda Octavia.Με μια μικρή υπέρβαση,μπορεί να δεί και το Honda Civic (FD1),το οποίο δέν έχει καμία σχέση με την ντροπή που φέρει το ίδιο όνομα ως hatchback. Κοίταζα και το Mazda 6 βγαίνει σε 1800 κυβικά , δέν ξέρω πως πήγαινει με το υγραέριο και τι γίνεται με τα ανταλλακτικά. Σήμερα κοίταξα και τα Octavia 1.6 χρονολογιας 2005-2006 (MPI). Απο προβλήματα έχω διαβάσει οτι βγάζουν μοτέρ παραθύρων, πολλ/στες , Maf. Ωστόσο είναι αρκετά συμβατα με υγραέριο. 6 ώρες πριν, toyo73 είπε https://www.car.gr/14706397-toyota-avensis-1-8-sol-lpg Σε όποιο και να καταλήξω δεν θα το πάρω ετοιμο υγράεριο. Καθώς δεν ξέρω εάν έχει ρυθμιστεί σωστά σε αυτά τα χιλιόμετρα , πώς έχει δουλευτεί επίσης . Θα βάλω ο ίδιος υγράεριο , καθώς γνωρίζω περί υγραέριου και ρυθμίσεων καθως είχα ηδη στο Accord.
Liapisftw Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Εγώ θα κοιτούσα κάτι σε bmw 316 ή κανένα a4. Είναι τίμιες επιλογές. 1
gia_nnis Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, ritchie77 είπε ποια συντήρηση ρε φίλε? 😁 ακούτε BMW και νομίζετε ότι είναι πανάκριβη η συντήρηση? εγώ έχω ένα από το 2005, μοντέλο 2001 και το μόνο που θέλει είναι λάδια καθε εξάμηνο αν κάνεις πολλά χλμ ή κάθε χρόνο αν κάνεις λίγα όπως εγώ. Ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, πιο φθηνό μου βγήκε αυτό τόσα χρόνια, απ' το να καθόμουν με το Saxo που είχα Αν ηταν ετσι οπως τα λες ο κοσμος θα επαιρνε μονο αυτα! Δεν ειναι τυχαιο που χανουν τοσο πολυ στην μεταπωληση..! Συντηρηση δεν ειναι μονο το βασικο service.. Πανε αλλου τ ανταλλακτικα και η εργασια..! Α και ο Γερμανος τσιμαπει βενζινη.. Θελει κυβικα ή turbo για να περπαταει σωστα.. Συνηθως ειναι τσακωμενα με τις χαμηλες στροφες! Αυτα που λεω ειναι ο μεσος ορος.. γιατι εχω οδηγησει ιαπωνα-ευρωπαικο 1.3 101hp και ηταν αθλιο!!! 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Για το Avensis έλεγα τη προηγούμενη γενιά μέχρι 2002 για 1600 κ.εκ Αυτο σου λεω και γω.. Ελαφρυ αμαξωμα-χωροι με αξιολογο κινητηρα! Δεν βρισκεις ευκολα σε καλη κατασταση.. https://www.car.gr/21369928-toyota-avensis 9 ώρες πριν, jmmys είπε Γιατί στο insomnia υπαρχουν κολλημενοι που νομίζουν οτι είναι πιο αξιόπιστα.Προσωπικά πιστεύω οτι τα καλυτερα συμβατικά αυτοκίνητα τα κατασκευάζουν οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί. Σε σχεση με τα παλια ιαπωνικα παιζει να ειναι μονο η honda και αυτη οχι με την ιδια αξιοπιστια! Αν παρεις ενα καινουργιο yaris και ενα polo παιζει πλεον οι δαπανες να ειναι πολυ κοντα!!!
ritchie77 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, gia_nnis είπε Συντηρηση δεν ειναι μονο το βασικο service.. Πανε αλλου τ ανταλλακτικα και η εργασια..! Ποια ανταλλακτικα? Αφου δεν χαλαει. Και μην βαζεις στο τσουβαλι ολα τα γερμανικα. Δεν αναφερθηκα σε opel και vw. Για BMW μιλησα. Αλλα ο Ελληνας εχει καταχωρημενο στο dna του τα Toyota λογω των παππουδων με τα αγροτικα και τα hilux 😂 Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από ritchie77
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα