Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5000 Series (RDNA/Navi)

billeiros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, mtifosi είπε

Μια επίσκεψη σε οφθαλμίατρο χρειάζεται για όσους θεωρούν physx το rtx .... ταιριάζει η παροιμία όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ....κλασική amd που μόλις το βάλει ξαφνικά οι οπαδοί της θα το αποθεώνουν και δεν θα είναι physx ποια ...

Μόνο που, όταν το δώσει η AMD, θα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά παιχνίδια και θα έχουν μεσολαβήσει και νέα-ες γενιές καρτών που θα το υποστηρίζουν σε fps που δεν θα σε κάνουν να ντρέπεσαι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, mtifosi είπε

Μια επίσκεψη σε οφθαλμίατρο χρειάζεται για όσους θεωρούν physx το rtx .... ταιριάζει η παροιμία όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ....κλασική amd που μόλις το βάλει ξαφνικά οι οπαδοί της θα το αποθεώνουν και δεν θα είναι physx ποια ...

α) Είμαι οπαδός μόνο της τσέπης μου, δεν έχω μετοχές σε καμία εταιρία.

β) Προσωπικά με τα δικά μου λεφτά δεν πρόκειται να γίνω πειραματόζωο του πέτσινου, όταν και αν με το καλό έχει καθολική αποδοχή το physX σόρρυ το RTX, τότε οι RTX 2xxx δεν θα κάνουν ούτε για μπρελόκ στα κλειδιά μας...  

• Like 2

Μάκαρι αλλά το βλέπω πολύ παραπάνω για την Nitro.

Επίσης Pulse με Nitro σε 580 που είχα δοκιμάσει ήταν η μέρα με τη νύχτα.Η μία χτύπαγε 80αρια και η άλλη 65αρια όποτε κάτι ξέρουν που έχουν μία σεβαστή διαφορά τιμής.

• Like 2

2 λεπτά πριν, Coppermine είπε

"τότε οι RTX 2xxx δεν θα κάνουν ούτε για μπρελόκ στα κλειδιά μας...  "

Από την πόλη έρχομαι και τηγανίζω ψάρια ή δεν ξέρω που μου παν τα 4......

Μα δεν έχει άδικο. Όταν και αν γίνει στανταρ το RTX, οι RTX 2000 series θα είναι για τα μπάζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περιμένω διαθεσιμότητα για να τσιμπίσω 2 5700 ΧΤ.

To dent με κέρδισε είναι πολύ art, σαν καντιλακ των 60's 😋

Επεξ/σία από The__Blade
  • Like 3

32 λεπτά πριν, Inler είπε

Μάκαρι αλλά το βλέπω πολύ παραπάνω για την Nitro.

Επίσης Pulse με Nitro σε 580 που είχα δοκιμάσει ήταν η μέρα με τη νύχτα.Η μία χτύπαγε 80αρια και η άλλη 65αρια όποτε κάτι ξέρουν που έχουν μία σεβαστή διαφορά τιμής.

Στη vega η Pulse εκδοση ειναι πολυ τιμια παντως. Αποκλειω day and night διαφορες σε σχεση με την πανθομολογουμενως κορυφαια Nitro+.

• Like 1

Σε Vega56 έτσι διάβαζα και εγώ ότι η διαφορά ήταν σχετικά μικρή(Pulse vs Nitro) αλλά σε 580 που δοκίμασα η μία είχε 65 βαθμούς με 1700rpm και η άλλη 80 με 2300rpm οπότε δεν το λέμε και μικρή διαφορά

Πάντα η Nitro είχε καλύτερο σύστημα ψύξης εκτός των αλλών(backplate led χρονισμούς) το θέμα ήταν αν χρειαζόταν κάτι τόσο extreme η κάρτα ή όχι γιατί και κάτι απλούστερο πολλές φορές έκανε δουλειά.Ελπίζω σε 5700 5700ΧΤ να παρουσιάσουν και οι Gigabyte XFX Powercolor Strix αξιόλογες προτάσεις για να υπάρχουν περισσότερες επιλογές.Gigabyte χλωμό οπότε μένουν οι άλλες τρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mtifosi είπε

Mantle και async compute. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; Που 2-3 bench είχαν γίνει σημαία από τους οπαδούς τότε.

Spoiler

Τα real time ray traced effects χρειάζονται εταιρείες με βαθιές τσέπες που θα σταθούν δίπλα  στους devs για τεχνική υποστήριξη, γιατί ακόμα και μετά από 3 γενιές καρτών τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αξίζει να διαβάσει κανείς τη συνέντευξη της 4A games για να καταλάβει τον άθλο του να πετύχεις real time RT GI. Και τι είναι εκείνο που δεν πρόκειται να σου δώσει το σημερινό εξαιρετικά χαμηλής ακρίβειας pre baked GI εν σχέσει με το πρώτο. 

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2019-metro-exodus-tech-interview

υ.γ.: 1. Όλα αυτά φυσικά επιβαρύνουν το κόστος μιας κάρτας. Αν δεν ασχοληθείς με τους devs(AMD) δεν θα ασχοληθούν μαζί σου. Είναι αλήθεια πάντως ότι από την τεχνογνωσία που αναπτύσσει η nvidia θα επωφεληθεί και η AMD(βλέπε συνέντευξη). Άρα ποιος καινοτομεί τώρα;

2. Το Exodus τρέχει σε 1080p 60 fps ultra/rt-high χωρίς DLSS πάνω σε RTX 2070. Σε 1440p 60fps ultra/RT-ultra/DLSS με 2080 και 4K ultra/RT-ultra/DLSS με 2080Ti. Και 1080p 60fps high-RT-high χωρίς DLSS σε 2060 των ~300€. Με οπτικό αποτέλεσμα καλύτερο από σκέτο ultra.

Τραγικές επιδόσεις όμως. Δεν τρέχει στα 144fps. 🙄

Το σταματάω εδώ.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 2

26 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Επειδή είμαι επαρχία από 3g, σε compute τι λένε; κάτι πήρε το μάτι μου ότι ο driver ακόμα δεν... σαν hardware όμως;

δεν είναι compatible  ο driver, αν κάποιος έχει νέα για compute mining κλπ ας ενημερώσει

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

α) Είμαι οπαδός μόνο της τσέπης μου, δεν έχω μετοχές σε καμία εταιρία.

β) Προσωπικά με τα δικά μου λεφτά δεν πρόκειται να γίνω πειραματόζωο του πέτσινου, όταν και αν με το καλό έχει καθολική αποδοχή το physX σόρρυ το RTX, τότε οι RTX 2xxx δεν θα κάνουν ούτε για μπρελόκ στα κλειδιά μας...  

Κανε οτι θελεις με την τσεπη σου αλλα δεν θα διαστρεβλωνεται η πραγματικοτητα. Ο φωτισμος του metro δεν ειναι κανενα πειραμα αλλα πραγματικοτητα και εχουν ανακοινωσει αρκετα rtx τιτλους στην πορεια. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...