Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5000 Series (RDNA/Navi)

billeiros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Το ultra στο exodus θελει 2080 για 60αρι σε 1440p. Για high μιλησα και για medium πχ shadows που τρωνε αρκετα fps. Τελος παντων αρκετα βγηκαμε offtopic παμε για κανα μπανακι.

Τα high με very high ομως στο exodus εχουν μεγαλες διαφορες στο ambient occlusion ,που ειναι ηδη πετσοκομενο για να τονιστει το RT. Οντως αρκετα το offtopic , μεχρι τα 400 ευρω μια χαρα καρτες υπαρχουν για ολες τις τσεπες . 570/580 κατω απο 200 ευρω , 200-300 1660ti, 300-400 αν θες να δοκιμαζεις που και που το ray tracing 2060, αλλιως 5700/5700xt μιας και εχουν καλυτερες επιδοσεις . Το 90% του κοσμου εκει θα ψωνισει . 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Καθολου ασχημο το game pass. Εκει θα πεχτει το παιχνιδι στα 300-350 ευρω. 

Ναι με gears of wars 5 μεσα Και αν δεν κάνω λάθος κάτι θα παιχτεί και με το borderlands 3. Δε θυμάμαι και την παρουσίαση καλά σε εκείνο το σημείο. 

• Like 2

Μόλις τώρα, DsLmAnIaC είπε

Ναι με gears of wars 5 μεσα Και αν δεν κάνω λάθος κάτι θα παιχτεί και με το borderlands 3. Δε θυμάμαι και την παρουσίαση καλά σε εκείνο το σημείο. 

Το borderlands το θυμαμαι σιγουρα θα μπει. Για το gears τωρα το ακουω. Αντε να χτυπηθουν λιγο να παρει ο κοσμος επιδοσεις σε λογικες τιμες.

30 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Το κακό με το RTG marketing team είναι ότι όντως πιστεύουν δυστυχώς ότι έτσι λειτουργούν τα πράγματα και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή. Εμένα προσωπικά με χάσαν από πελάτη και έχουν χύσει λίγο και την καρδάρα που χτίσαν με τόσο κόπο με τους ryzen. Όταν δεν έχεις το performance crown και όταν είσαι με τόσο μικρό market share που ειδικά τα τελευταία χρόνια μειώνεται ακόμα παραπάνω (πχ είναι εντελώς ανύπαρκτοι στα mobile/ultrabooks), δε κάνεις gouge pricing για να το παίξεις καλός μετά με μικρές μειώσεις και στημένα price wars με τον επίσης overpriced ανταγωνιστή σου. Αυτός είναι ο ορισμός του duopoly.

Κάνεις αυτό που έκανες με τους zen. Μπαμ 1600 στα λεφτά του 7600k ladies. Καλύτερο productivity από i7 στα μισά λεφτά. Δε πας τον 1600 στα λεφτά του 7700k. Θα τον αγόραζε μετά ίσως ένα 10% από επαγγελματίες που για κάποιο λόγο δεν έχουν τα λεφτά για HEDT και τέλος. Οι mainstream users θα πήγαιναν όλοι καρφωτοί στον 7700k που είναι safe λύση τόσα χρόνια και καλύτερη στο gaming. Δε το έκανες όμως γιατί ήθελες market share/brand establishing και να ζορίσεις όντως τον ανταγωνισμό, κάτι που φάνηκε και από το rushing στους CL. Οι navi έπρεπε να στοιχίζουν το πολύ 50 ευρώ πάνω από τα Polaris launch msrp. Και αυτό δικαιολογείται από το λίγο ακριβότερο process και την gddr6. Οτιδήποτε παραπάνω είναι καπέλο. Με τις polaris κιόλας είχες ίδιο performance με τα μεσαία pascal ΚΑΙ feature set. Και πάλι πούλησες 10 φορές λιγότερες κάρτες μαζί με το mining... Με τις navi που δεν έχεις καν εναλλaκτική στο RTX των Turing τι θα συμβεί με παρόμοιες τιμές? Στραβοί είναι δε τα βλέπουν?

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Arkin είπε

Για την ωρα ολα ultra και reshade και εχω 75+ σε ολα. Σε λιγο χαμηλοτερη αναλυση απο 1440p. Οποτε για το 60αρι σε high ναι στο 99% μια 4ετια ακομα την εχει ανετα. Αλλα κατσε να δουμε η 2070super με κλεινει το ματι.

αναβαθμιση 1070ti ~  2060 σε 2070S εναμισο χρονο πριν βγουν οι νεες κονσολες και οι ampere.

οπως θα λεγε κι ο Arkin προχωρα με κλειστα τα ματια και αποκλειεται να το μετανιωσεις. 4 χρονια θα βγαλεις.

Επεξ/σία από rofl

Μόλις τώρα, rofl είπε

αναβαθμιση 1070ti ~  2060 σε 2070S εναμισο χρονο πριν βγουν οι νεες κονσολες.

οπως θα λεγε κι ο Arkin προχωρα με κλειστα τα ματια αποκλειεται να το μετανιωσεις 4 χρονια θα βγαλεις.

Spoiler

Αν τα εχω θα τα σκασω και θα γουσταρω gaming αν και η 1070ti ακομα παει τραινο σε οτι βαλω. Αν δεν τα εχω θα κατσω με κονσολα η καμια 570. Κονσολα και 30fps και αγιος ο θεος. Τα φαγαμε στη μαπα και αυτα παλιοτερα αλλα δεν βγηκα να κραξω οσους ειχαν καρτες 1000αρικου οπως κανεις. Τα εχεις τα δινεις. Δεν τα εχεις κανεις υπομονη. Δεν κραζεις τον αλλον που τα εχει παντως. Συζητα ομορφα οπως καναμε στο θεμα με τις οθονες που σε βοηθησα.

• Like 1

2 λεπτά πριν, ilos είπε

Το κακό με το RTG marketing team είναι ότι όντως πιστεύουν δυστυχώς ότι έτσι λειτουργούν τα πράγματα και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή. Εμένα προσωπικά με χάσαν από πελάτη και έχουν χύσει λίγο και την καρδάρα που χτίσαν με τόσο κόπο με τους ryzen. Όταν δεν έχεις το performance crown και όταν είσαι με τόσο μικρό market share που ειδικά τα τελευταία χρόνια μειώνεται ακόμα παραπάνω (πχ είναι εντελώς ανύπαρκτοι στα mobile/ultrabooks), δε κάνεις gouge pricing για να το παίξεις καλός μετά με μικρές μειώσεις και στημένα price wars με τον επίσης overpriced ανταγωνιστή σου. Αυτός είναι ο ορισμός του duopoly.

Κάνεις αυτό που έκανες με τους zen. Μπαμ 1600 στα λεφτά του 7600k ladies. Καλύτερο productivity από i7 στα μισά λεφτά. Δε πας τον 1600 στα λεφτά του 7700k. Θα τον αγόραζε μετά ίσως ένα 10% από επαγγελματίες που για κάποιο λόγο δεν έχουν τα λεφτά για HEDT και τέλος. Οι mainstream users θα πήγαιναν όλοι καρφωτοί στον 7700k που είναι safe λύση τόσα χρόνια και καλύτερη στο gaming. Δε το έκανες όμως γιατί ήθελες market share/brand establishing και να ζορίσεις όντως τον ανταγωνισμό, κάτι που φάνηκε και από το rushing στους CL. Οι navi έπρεπε να στοιχίζουν το πολύ 50 ευρώ πάνω από τα Polaris launch msrp. Και αυτό δικαιολογείται από το λίγο ακριβότερο process και την gddr6. Οτιδήποτε παραπάνω είναι καπέλο. Με τις polaris κιόλας είχες ίδιο performance με τα μεσαία pascal ΚΑΙ feature set. Και πάλι πούλησες 10 φορές λιγότερες κάρτες μαζί με το mining... Με τις navi που δεν έχεις καν εναλλaκτική στο RTX των Turing τι θα συμβεί με παρόμοιες τιμές? Στραβοί είναι δε τα βλέπουν?

Η διαφορα με την intel ειναι οτι η nvidia θα αντιδρασει οτι και να βγαλει η amd . Ξεραν πολυ καλα οταν ανακοινωνανε τις τιμες τις επιδοσεις απο τις super της nvidia. Επισης ξερουν οτι η nvidia αντιδραει με τον βγαλει νεο προιον , γιατι οπως και η ιντελ price cut δεν κανουν . Αν εμφανιζαν τις καρτες με τις τωρινες τιμες πιθανο και η nvidia να εχει αλλες τιμες στις super. Τωρα η nvidia τι θα κανει ; Price cut δεν κανει , και να βγαλει καποια super duper καρτα δεν παιζει 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το borderlands το θυμαμαι σιγουρα θα μπει. Για το gears τωρα το ακουω. Αντε να χτυπηθουν λιγο να παρει ο κοσμος επιδοσεις σε λογικες τιμες.

Η nvidia έχει το πλεονέκτημα αλλά το κατοστάρικo διαφοράς από την 5700xt στην 2070 θα παίξει ρόλο γιατί κάποιες υλοποιήσεις στην nvidia θα πάνε στο θεό.

Στην Amd οι custom παίζουν χαμηλότερα. 

Η μικρή 5700 πρέπει να πέσει και άλλο. Όσο η 2060s είναι σε απόσταση 50αρικου δεν έχει ελπίδα. 

Η xt λογικά θα τα πάει καλά. Καλύτερη φαίνεται από την 2060s και αρκετά φθηνότερη από την 2070. 

Επεξ/σία από DsLmAnIaC
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Arkin είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Συζητα ομορφα οπως καναμε στο θεμα με τις οθονες που σε βοηθησα.

να σου θυμισω ποιος επιτεθηκε στον αλλον? οχι εγω παντως:P

Επεξ/σία από rofl

Μόλις τώρα, DsLmAnIaC είπε

Η nvidia έχει το πλεονέκτημα αλλά το κατοστάρικα διαφοράς από την 5700xt στην 2070 θα παίξει ρόλο γιατί κάποιες υλοποιήσεις στην nvidia θα πάνε στο θεό.

Στην Amd οι custom παίζουν χαμηλότερα. 

Η μικρή 5700 πρέπει να πέσει και άλλο. Όσο η 2060s είναι σε απόσταση 50αρικου δεν έχει ελπίδα. 

Η xt λογικά θα τα πάει καλά. Καλύτερη φαίνεται από την 2060s και αρκετά φθηνότερη από την 2070. 

Η 5700xt εχει ιδιο msrp με την 2070super και ειναι αναμεσα σε 2070-2070super. Καλες υλοποιησεις 2070super θα παιζουν στα 550 σε καταστηματα skroutz. Αν ειναι στα 450 οι καλες υλοποιησεις τις 5700xt θα αξιζει να την προτιμήσει καποιος. 

Μόλις τώρα, rofl είπε

να σου θυμισω ποιος επιτεθηκε στον αλλον? οχι εγω παντως:P

Spoiler

Πανε ξανα διαβασε τα ποστ να δεις και πες μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ναι δειγμα απο καρτα η 2060. Οκ. Μονο 570 ολες οι αλλες ειναι σαπιες. 

σαφεστατος υπαινιγμος στην "φθηνη καρτα" που εχω στην κατοχη μου.

και οτι εκατσες και ξεθαψες ενα ποστ που ξερεις πολυ καλα  και φαινεται οπως το γραφω πως ειμαι υπερβολικος.

και ακομα κι ετσι το διευκρινησα μεσα σε 5 λεπτα τοτε... αλλα ειπες να το ριξεις μεμονωμενα...

Επεξ/σία από rofl

1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Η διαφορα με την intel ειναι οτι η nvidia θα αντιδρασει οτι και να βγαλει η amd . Ξεραν πολυ καλα οταν ανακοινωνανε τις τιμες τις επιδοσεις απο τις super της nvidia. Επισης ξερουν οτι η nvidia αντιδραει με τον βγαλει νεο προιον , γιατι οπως και η ιντελ price cut δεν κανουν . Αν εμφανιζαν τις καρτες με τις τωρινες τιμες πιθανο και η nvidia να εχει αλλες τιμες στις super. Τωρα η nvidia τι θα κανει ; Price cut δεν κανει , και να βγαλει καποια super duper καρτα δεν παιζει 😋

Αυτό είναι το πρόβλημα. Στο μυαλό τους νομίζουν ότι ζόρισαν την nvidia. Η nvidia δε χρειάζεται καν να ρίξει αυτή τη στιγμή τις τιμές στις super. Η 2060s από μόνη της θα κάνει outsale και τις 2 navi, ενώ η 2070s δεν έχει καν αντίπαλο, πιο πολύ κοντράρεται με την radeon 7 την οποία εξαϋλώνει κυριολεκτικά σε perf/$. Εδώ είμαστε και θα δεις πρώτα η AMD θα ξαναχαμηλώσει τις τιμές στα navi και μετά θα ακολουθήσει η nvidia.

3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η 5700xt εχει ιδιο msrp με την 2070super και ειναι αναμεσα σε 2070-2070super. Καλες υλοποιησεις 2070super θα παιζουν στα 550 σε καταστηματα skroutz. Αν ειναι στα 450 οι καλες υλοποιησεις τις 5700xt θα αξιζει να την προτιμήσει καποιος. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Όχι ίδιο msrp. 400 δολάρια έχει η 2060s και η 5700xt. Στα 500 η 2070s. 

350 η μικρή και 450 η anniversary edition. 

• Like 1
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, rofl είπε

σαφεστατος υπαινιγμος στην φθηνη καρτα που εχω στην κατοχη μου.

και οτι εκατσες και ξεθαψες ενα ποστ που ξερεις πολυ καλα  και φαινεται οπως το γραφω πως ειμαι υπερβολικος.

και ακομα κι ετσι το διευκρινησα μεσα σε 5 λεπτα...

Spoiler

Μερικες φορες θες να αγιασεις και δεν μπορεις ρε συ. Σκεψου. Εγραψες οτι η 570 θα εχει 2 χρονια ακομα σε full hd και μετα γραφεις οτι η 2060 ειναι δειγμα καρτας. Δεν ειναι λιγο οξυμωρο ολο αυτο? Τελος παντων βγηκαμε πολυ offtopic δεν ειναι εδω θεμα για τετοια συζητηση εμενα με ενδιαφερει να υπαρχει ανταγωνισμος να παρε ο κοσμος τιμιες καρτες σε λογικα χρηματα. Απο εκει και περα ο καθενας κοιταει την τσεπη του και μονο.

1 λεπτό πριν, DsLmAnIaC είπε

Όχι ίδιο msrp. 400 δολάρια έχει η 2060s και η 5700xt. Στα 500 η 2070s. 

350 η μικρή και 450 η anniversary edition. 

Σωστος με τις μειωμενες τιμες ειναι 100 δολλαρια κατω η 5700xt σε msrp. Οποτε θα υπαρχει σοβαρη διαφορα μεταξυ τους σε retail τιμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...