leros2004 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Όπως τα λέγανε τα χαρωπά παιδιά του insomnia δλδ, 2060 super = 5700xt και αν βάλεις το RTX στο παιχνίδια 2060 > 5700xt Tι εννοείς 18 μήνες μετά την κυκλοφορία τους, έχουμε 4 ολόκληρα παιχνίδια που υποστηρίζουν dlss ? Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από leros2004 2
Fulgore Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Εχει αναφερθει πριν 5 σελιδες το συγκριτικο αυτο. Επισης δεν θυμαμαι ποτε κανεις(που να γνωριζει και να το εννοει πραγματικα)να ειπε οτι σε απολυτα νουμερα 5700xt=2060super. Ουτε εχω πετυχει στο εδω θεμα πολλους να ειναι σε διλημμα εαν θα αγορασουν 2060super ή 5700xt. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, Fulgore είπε Εχει αναφερθει πριν 5 σελιδες το συγκριτικο αυτο. Επισης δεν θυμαμαι ποτε κανεις(που να γνωριζει και να το εννοει πραγματικα)να ειπε οτι σε απολυτα νουμερα 5700xt=2060super. Ουτε εχω πετυχει στο εδω θεμα πολλους να ειναι σε διλημμα εαν θα αγορασουν 2060super ή 5700xt. αλλο ειναι αυτο, εβγαλε σημερα νεο βιντεο. βασικα μολις το εβλεπα και ειπα να το ποσταρω εδω αλλα με προλαβαν
Dantε Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, Fulgore είπε Εχει αναφερθει πριν 5 σελιδες το συγκριτικο αυτο. Επισης δεν θυμαμαι ποτε κανεις(που να γνωριζει και να το εννοει πραγματικα)να ειπε οτι σε απολυτα νουμερα 5700xt=2060super. Ουτε εχω πετυχει στο εδω θεμα πολλους να ειναι σε διλημμα εαν θα αγορασουν 2060super ή 5700xt. Αφου πριν 30 λεπτα βγηκε το συγκριτικο Ειναι με την 2070 super αυτο. 2
Fulgore Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Οκ λαθος μου για το συγκριτικο μιας και αφορα την 2070 και 2060,βεβαια το υπολοιπο σχολιο που εγραψα παραπανω ισχυει. Επισης μην ξεχναμε οτι συγκεκριμενα στην Ελλαδα ειναι διαφορετικα τα πραγματα απο αλλες χωρες του εξωτερικου. Στην Ελλαδα για παραδειγμα σαν μοναδικη επιλογη για αγορα Amd καρτας με τα δωρεαν παιχνιδια εχουμε το Πλαισιο.Στο εξωτερικο(ειδικα σε Γερμανια,Γαλλια,Αγγλια μερια)εχουν ποσους retailers. Εαν λοιπον βαλεις στην εξισωση για παραδειγμα την γνωστη κορυφαια Sapphire 5700xt που επαιζε στα 400περιπου ευρω απο το Πλαισιο,με μια αντιστοιχα πολυ καλη υλοποιηση σε 2060 super,η τιμη ξεφευγει σε nvidia μερια. Δεν ειναι δηλαδη οτι συγκρινουμε πχ στα 400ευρω sapphire 5700xt,και στα 420 Asus strix 2060 super. Αρα αφου ειναι καλυτερο deal η 5700xt απο την 2060super, ε θα ειναι ακομα καλυτερο deal απο την ακομα πιο ακριβη 2070super. Δεν δειχνει κατι που δεν ξερουμε ηδη το video αυτο.
pirmen56 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Η AMD πουλάει GPU με ανώτερες επιδόσεις σε πολύ λιγότερα χρήματα. Θα μπορούσε άνετα να αυξήσει την τιμή, μαζί με τα κέρδη της και να μην έχει καθόλου απώλεια μεριδίου αγοράς. Προφανώς είναι ΜΚΟ και δεν την νοιάζει το κέρδος. Τα στοιχεία του Steam όμως για πρόσφατη κίνηση/μεταβολή(όχι συνολικο ποσοστό από την αρχή μόνο που είδαν ορισμένοι) στα μερίδια των διαφόρων μοντέλων δείχνει ότι πρώτες έρχονται όλες οι nvidia RTX. Το γιατί δεν το ξέρω. Εσείς να μου πείτε. Πάντως ο καθένας αγοράζει ελεύθερα ό,τι θέλει.
MINDER Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Διάβασα μερικά ποσταρίσματα και θα πω την γνώμη μου. Νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι μοναδικός παράγοντας επιλογής για κάποιον οι επιδόσεις που έχουν οι κάρτες γραφικών ώστε να αποφασίσει ποια θα πάρει. Εμένα πιστεύω και άλλους μας ενδιαφέρει και η σταθερότητα των οδηγών. Τι να το κάνεις αν πάρεις στην ίδια τιμή μια κάρτα με διπλάσιες επιδόσεις από μια άλλης εταιρίας αλλά μετά στα μισά του παιχνιδιού να σου μαυρίζει πχ η οθόνη ή να τρως σε τυχαίους χρόνους μπλε οθόνη. Παραδείγματα λέω που τα έχω διαβάσει εδώ μέσα στο φόρουμ και που τα άτομα που τους έτυχαν αποφάσισαν να πουλήσουν την κάρτα και να πάρουν της άλλης εταιρίας που έχει μικρότερες επιδόσεις. Σημασία παίζει και τι θερμοκρασίες σηκώνει η κάρτα και πόσο σταθεροί είναι οι drivers που έχει να μην βγάζουν προβλήματα σαν τα παραπάνω. Δεν είναι λίγοι που σκυλομετάνιωσαν την επιλογής τους με βάση μόνο τις επιδόσεις. Υπάρχουν και οι άλλοι που τους βγήκε καλά και θεωρούν ότι έκαναν την σωστή επιλογή. Αλλά όταν δίνεις μερικές εκατοντάδες ευρώ δεν το παίζεις στην τύχη κορώνα γράμματα αν θα σου κάτσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 19 λεπτά πριν, MINDER είπε Διάβασα μερικά ποσταρίσματα και θα πω την γνώμη μου. Νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι μοναδικός παράγοντας επιλογής για κάποιον οι επιδόσεις που έχουν οι κάρτες γραφικών ώστε να αποφασίσει ποια θα πάρει. Εμένα πιστεύω και άλλους μας ενδιαφέρει και η σταθερότητα των οδηγών. Τι να το κάνεις αν πάρεις στην ίδια τιμή μια κάρτα με διπλάσιες επιδόσεις από μια άλλης εταιρίας αλλά μετά στα μισά του παιχνιδιού να σου μαυρίζει πχ η οθόνη ή να τρως σε τυχαίους χρόνους μπλε οθόνη. Παραδείγματα λέω που τα έχω διαβάσει εδώ μέσα στο φόρουμ και που τα άτομα που τους έτυχαν αποφάσισαν να πουλήσουν την κάρτα και να πάρουν της άλλης εταιρίας που έχει μικρότερες επιδόσεις. Σημασία παίζει και τι θερμοκρασίες σηκώνει η κάρτα και πόσο σταθεροί είναι οι drivers που έχει να μην βγάζουν προβλήματα σαν τα παραπάνω. Δεν είναι λίγοι που σκυλομετάνιωσαν την επιλογής τους με βάση μόνο τις επιδόσεις. Υπάρχουν και οι άλλοι που τους βγήκε καλά και θεωρούν ότι έκαναν την σωστή επιλογή. Αλλά όταν δίνεις μερικές εκατοντάδες ευρώ δεν το παίζεις στην τύχη κορώνα γράμματα αν θα σου κάτσει. Ε μέχρι να λυθούν τα θέματα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί να θυσιάσει επιδόσεις και να πάει στην 2060 Super αντί της 5700ΧΤ. Τώρα τα πράγματα φαίνονται εντάξει στο θέμα των drivers..
Dantε Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Αληθεια η θερμοκρασια καποιον που δε θα ανοιξει ποτε προγραμμα να τη δει,τι τον νοιαζει? Δε βαζω το θορυβο μεσα,μονο τη θερμοκρασια. 2
leros2004 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MINDER είπε Διάβασα μερικά ποσταρίσματα και θα πω την γνώμη μου. Νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι μοναδικός παράγοντας επιλογής για κάποιον οι επιδόσεις που έχουν οι κάρτες γραφικών ώστε να αποφασίσει ποια θα πάρει. Εμένα πιστεύω και άλλους μας ενδιαφέρει και η σταθερότητα των οδηγών. Τι να το κάνεις αν πάρεις στην ίδια τιμή μια κάρτα με διπλάσιες επιδόσεις από μια άλλης εταιρίας αλλά μετά στα μισά του παιχνιδιού να σου μαυρίζει πχ η οθόνη ή να τρως σε τυχαίους χρόνους μπλε οθόνη. Παραδείγματα λέω που τα έχω διαβάσει εδώ μέσα στο φόρουμ και που τα άτομα που τους έτυχαν αποφάσισαν να πουλήσουν την κάρτα και να πάρουν της άλλης εταιρίας που έχει μικρότερες επιδόσεις. Σημασία παίζει και τι θερμοκρασίες σηκώνει η κάρτα και πόσο σταθεροί είναι οι drivers που έχει να μην βγάζουν προβλήματα σαν τα παραπάνω. Δεν είναι λίγοι που σκυλομετάνιωσαν την επιλογής τους με βάση μόνο τις επιδόσεις. Υπάρχουν και οι άλλοι που τους βγήκε καλά και θεωρούν ότι έκαναν την σωστή επιλογή. Αλλά όταν δίνεις μερικές εκατοντάδες ευρώ δεν το παίζεις στην τύχη κορώνα γράμματα αν θα σου κάτσει. Συμφωνώ απόλυτα και μένα μ'αρέσει όταν πληρώνω κάτι, να κάνει αυτά που υπόσχεται. Τι να το κάνω να χρυσοπληρώσω κάτι, και 18 μήνες μετά, να κυκλοφορούν 4 όλα και όλα παιχνίδια που επωφελούνται αυτής της τεχνολογίας? Οπότε πως επιβραβεύω την εταιρία που με κορόιδεψε μια φορά? Φυσικά ξανά αγοράζω day 1 ότι μου πασάρει στη μούρη, όπου 6 μήνες μετά, έβγαλε και νεότερη σειρά (αυτό που έπρεπε εξαρχής να βγάλει) και με κάνει να αισθάνομαι για 2η φορά σε μια αγορά μου υπερήφανο, για την εταιρία που διάλεξα να δώσω τα λεφτά μου. Ps: Είμαι πεπεισμένος ότι το ίδιο προσπάθησε να κάνει και η amd με τις 5600xt, αλλά δεν της βγήκε (λόγο 2060) και αναγκαστικά έδωσε το αναβαθμισμένο bios... Για ποιες θερμοκρασίες αναφέρεσαι ? Όλες στους 70 βαθμούς παίζουν. Η μεγάλη διαφορά της μίας με την άλλη εταιρία είναι ότι η nvidia έχει τη δυναμική και το budget να λύσει ένα πρόβλημα σε χρόνο n-1 απο ότι η amd. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από leros2004 3
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, leros2004 είπε Συμφωνώ απόλυτα και μένα μ'αρέσει όταν πληρώνω κάτι, να κάνει αυτά που υπόσχεται. Τι να το κάνω να χρυσοπληρώσω κάτι, και 18 μήνες μετά, να κυκλοφορούν 4 όλα και όλα παιχνίδια που επωφελούνται αυτής της τεχνολογίας? Οπότε πως επιβραβεύω την εταιρία που με κορόιδεψε μια φορά? Φυσικά ξανά αγοράζω day 1 ότι μου πασάρει στη μούρη, όπου 6 μήνες μετά, έβγαλε και νεότερη σειρά (αυτό που έπρεπε εξαρχής να βγάλει) και με κάνει να αισθάνομαι για 2η φορά σε μια αγορά μου υπερήφανο, για την εταιρία που διάλεξα να δώσω τα λεφτά μου. Ps: Είμαι πεπεισμένος ότι το ίδιο προσπάθησε να κάνει και η amd με τις 5600xt, αλλά δεν της βγήκε (λόγο 2060) και αναγκαστικά έδωσε το αναβαθμισμένο bios... Για ποιες θερμοκρασίες αναφέρεσαι ? Όλες στους 70 βαθμούς παίζουν. Η μεγάλη διαφορά της μίας με την άλλη εταιρία είναι ότι η nvidia έχει τη δυναμική και το budget να λύσει ένα πρόβλημα σε χρόνο n-1 απο ότι η amd. Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι όμως, αυτούς τους 18 μήνες μπορούσες να παίξεις αυτά τα 4 RTX παιχνίδια, αλλά και οτιδήποτε άλλο ήθελες. Ενώ για 7 μήνες όσοι είχαν θέματα με τις Navi ουσιαστικά έπαιζαν 0 παιχνίδια. Η σταθερότητα και οι επιδόσεις πρέπει να πηγαίνουν μαζί.. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
noFEARgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι όμως, αυτούς τους 18 μήνες μπορούσες να παίξεις αυτά τα 4 RTX παιχνίδια, αλλά και οτιδήποτε άλλο ήθελες. Ενώ για 7 μήνες όσοι είχαν θέματα με τις Navi ουσιαστικά έπαιζαν 0 παιχνίδια. Η σταθερότητα και οι επιδόσεις πρέπει να πηγαίνουν μαζί.. Κατι τετοιο ειναι τελειως αφελεις μην πω bias μεχρι τα μπουνια . Οσοι ειχαν προβληματα σχεδον σε ολους λυνοταν με το να κλεισουν το hardware acceleration σε ορισμενα προγραμματα. Απο κει και περα ακομα και στους ελαχιστους που δεν λυνοταν ετσι ,συναβαινε σε ορισμενα παιχνιδια και οχι σε ολα που αναφερεις.
enable_your_mind Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι όμως, αυτούς τους 18 μήνες μπορούσες να παίξεις αυτά τα 4 RTX παιχνίδια, αλλά και οτιδήποτε άλλο ήθελες. Ενώ για 7 μήνες όσοι είχαν θέματα με τις Navi ουσιαστικά έπαιζαν 0 παιχνίδια. Η σταθερότητα και οι επιδόσεις πρέπει να πηγαίνουν μαζί.. Υπηρχαν/Υπαρχουν και παρα πολλοι οπως και εγω που δεν αντιμετωπισαν κανενα προβλημα .. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από enable_your_mind
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Κατι τετοιο ειναι τελειως αφελεις μην πω bias μεχρι τα μπουνια . Οσοι ειχαν προβληματα σχεδον σε ολους λυνοταν με το να κλεισουν το hardware acceleration σε ορισμενα προγραμματα. Απο κει και περα ακομα και στους ελαχιστους που δεν λυνοταν ετσι ,συναβαινε σε ορισμενα παιχνιδια και οχι σε ολα που αναφερεις. Εγώ την αίσθηση που πήρα από άτομα εδώ μέσα λέω. Που λέγανε ότι παίζουν και μαυρίζει ξαφνικά και τέτοια. Δεν θυμάμαι να είπαν για συγκεκριμένα παιχνίδια. Και το να κλείσεις το hw acceleration δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά, δεν θα έπρεπε να γίνεται. Αλλά τώρα φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν αυτά τα θέματα. Άντε να δούμε τι θα δούμε με το RDNA 2 vs Ampere..
Arkin Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι όμως, αυτούς τους 18 μήνες μπορούσες να παίξεις αυτά τα 4 RTX παιχνίδια, αλλά και οτιδήποτε άλλο ήθελες. Ενώ για 7 μήνες όσοι είχαν θέματα με τις Navi ουσιαστικά έπαιζαν 0 παιχνίδια. Η σταθερότητα και οι επιδόσεις πρέπει να πηγαίνουν μαζί.. Οποιος κρατησε την καρτα 7 μηνες ενω δεν μπορεσε να παιξει κανενα παιχνιδι για μενα ηταν λαθος του επρεπε να την επιστρεψει. Οι περισσοτεροι εδω μεσα την ευχαριστηθηκαμε παντως παιζοντας αρκετα παιχνιδια για οσο την εχουμε χωρις σοβαρα προβληματα. Το μεγαλυτερο θεμα το ειχα στο odyssey λογω dx11 overhead που το ελυσα αμεσα με το dxvk και στο 99% των περιπτωσεων εχω 99% gpu usage και 60fps. Μαυρες οθονες ειχα και εγω οπως εχω γραψει αλλα με πολυ συγκεκριμενους drivers πχ 20.2.1 αν θυμαμαι καλα στο heat ενω ειχα ηδη 40 ωρες με τον 20.1.4 χωρις καποιο θεμα. Για τις θερμοκρασιες μην αγχωνεται κανεις οι navi στους 110 βαθμους βαρανε throttle οποτε και 80αρια να εχει core μιλαμε για 95-97 max junction που ειναι αρκετα πιο κατω απο τους 110. Αν παλι χαλασει η καρτα πιο γρηγορα εχουμε τα 3 χρονια εγγυησης και στην αλλαζουν κανονικα εφοσον δεν βαλεις χερι. Τα RT/DLSS ειναι πολυ καλα features ομως των turing και βοηθανε πολυ και στο performance και στα γραφικα των παιχνιδιων που τα υποστηριζουν. Λιγο χαμηλοτερες τιμες αν ειχαν πχ 2070super στα 450 και 2060super στα 350 θα ηταν διαφορετικη η κατασταση και αρκετοι θα πηγαιναμε εκει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα