Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/4/2020 στις 12:22 ΠΜ, pirmen56 είπε

Έχεις δίκιο. Είχα μπει skroutz και για κάποιο λόγο δεν μου εμφανιζε καθόλου αυτές κάτω των 400€. Με φίλτρο ταξινόμησης τιμής.

Άνοιξε και το κουτί αστείρευτης πετυχημένης ειρωνείας τώρα - σιγουρευτήκαμε ότι είναι φωστήρας πράσινος 😆

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Occultist είπε

Άνοιξε και το κουτί αστείρευτης πετυχημένης ειρωνείας τώρα - σιγουρευτήκαμε ότι είναι φωστήρας πράσινος 😆

Έκανα λάθος γιατί είχα πολύ καιρό να δω τιμές καρτών. Νόμισα λοιπόν ότι στο μεσοδιάστημα οι τιμές συνέκλιναν.

Περιμένω ακόμα απάντηση στο παρακάτω και κυρίως στο μπολντ. Θα αρχίσω να πιστεύω ότι ψάχνετε στο νετ μέχρι να βρείτε κάτι που να επιβεβαιώνει την πίστη σας. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό για 100% αμερόληπτα άτομα που κοιτάζουν μόνο την τσέπη τους. Άσε με εμένα που είμαι τέρμα βαμμένος.

Στις 9/4/2020 στις 11:40 ΜΜ, pirmen56 είπε

Μια απορία.

Βλέπουμε πολύ χειρότερα frame times με την RTX 2070S που είναι το ίδιο ακριβώς arch με την 2080Ti των 1200€, απλά με κομμένους shaders, ROPs κτλ. και φυσικά τρέχει ίδιους drivers. Αν τα πάρουμε αυτά τοις μετρητοίς τότε:

1) Όλα τα συγκριτικά cpu που βλέπουμε, επάνω σε RTX κάρτες, οπου οι ryzen τρέχουν βούτυρο και οι intel σαν σεισμογράφος πρέπει να είναι μούφα. Θα έπρεπε και τα δύο cpu να έχουν χάλια frame times εφόσον τρέχουν πάνω σε stuttery κάρτα.

2) Οι αγοραστές των 2080Ti είναι θύματα αφού παίζουν κάμποσα games σε 4K 60fps αλλά το παιχνίδι έχει την αίσθηση των 40 καρέ με τέτοιο microstuttering. Θα μπορούσαν να βολευτούν και με μία Radeon VII ή ακόμα και με 5700XT ξέρω γω για 40 καρέ smooth. Δεν βλέπουμε όμως κανέναν απαιτητικό εδώ μέσα να παραπονιέται για microstuttering και να διώχνει την 2080Ti για AMD.

Δεν ξέρω τι απόψεις υπάρχουν επί τούτου. Πάντως έχω δει και τα δύο γραφήματα frametimes αναλόγως με το αν φορτώνω ένα benchmark scene για πρώτη ή πολλοστή φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Έκανα λάθος γιατί είχα πολύ καιρό να δω τιμές καρτών. Νόμισα λοιπόν ότι στο μεσοδιάστημα οι τιμές συνέκλιναν.

Περιμένω ακόμα απάντηση στο παρακάτω και κυρίως στο μπολντ. Θα αρχίσω να πιστεύω ότι ψάχνετε στο νετ μέχρι να βρείτε κάτι που να επιβεβαιώνει την πίστη σας. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό για 100% αμερόληπτα άτομα που κοιτάζουν μόνο την τσέπη τους. Άσε με εμένα που είμαι τέρμα βαμμένος.

Αφου εισαι τερμα βαμμενος όπως το παραδέχεσαι και ο ιδιος,αλλα και αποδειχθηκε κιολας, απλα δεν ασχολούμαστε.απορω απλα πως και το αθωο λαθος σου δεν εδειξε τις 2070 s που παιζουν τιμολογιακα πανω από 600

p.s. αγοραστης 2080ti speaking

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 9/4/2020 στις 11:40 ΜΜ, pirmen56 είπε

2070S και 5700XT έχουν σήμερα ίδια τιμή περίπου και η 2070S-τουλάχιστον-παίζει δροσερά ακόμα και σε απλές υλοποιήσεις(π.χ. Ventus). 

Αδιάβαστο σε πιάνω, εδώ και καιρό η 2070s είναι αισθητά φθηνότερη απο την 5700xt, δε το μαθες ? Για ψάξε λίγο καλύτερα.

Για τη ventus εννοείται, ψυγείο είναι, παίζει και χωρίς ανεμιστήρες , είναι επιβεβαιωμένο και απο φίλο του @7nisiotis  που με στοκ fans παίζει κάτω από 65 βαθμούς. 

Eνω παράλληλα η τοπ 2070s υλοποίηση της msi (gaming X) βαράει 70αρια σε αποστειρωμένο περιβάλλον κιόλας, χωρίς κουτί με ελεγχόμενη θερμοκρασία δωματίου (20 βαθμούς).

Αλλά εντάξει η ventus Πολύ καλύτερη τι να λέμε τώρα. 
index.php?ct=articles&action=file&id=53986  

Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν η θερμοκρασίες της κάρτας όταν γίνονται συγκρίσεις μεταξύ AMD και NVIDIA.

Αυτό το είναι ποιο δροσερή η 2070S σε σχέση με την 5700ΧΤ δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπεί , εκτός του να κάνει την μια να φαίνεται χειρότερη από την άλλη για λόγους καθαρά και μόνο Marketing και PR.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν η θερμοκρασίες της κάρτας όταν γίνονται συγκρίσεις μεταξύ AMD και NVIDIA.

Αυτό το είναι ποιο δροσερή η 2070S σε σχέση με την 5700ΧΤ δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπεί , εκτός του να κάνει την μια να φαίνεται χειρότερη από την άλλη για λόγους καθαρά και μόνο Marketing και PR.

Ε λέγε λέγε που θα πάει θα το πιστέψουμε ότι είναι κιόλας. Εκεί αποσκοπεί.

Είναι ακριβώς το ίδιο έργο εδώ και χρόνια. πλύση εγκεφάλου.

Το λέω απο προσωπική εμπειρία με την vega και την 1080 που είχα ταυτόχρονα που αν εξαιρέσεις την μεγαλύτερη κατανάλωση της vega, σε θερμοκρασίες και θόρυβο δεν είχαν και καμιά τρελή διαφορά ( Ίδια υλοποίηση και οι 2 Gigabyte).

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billeiros είπε

Αφου εισαι τερμα βαμμενος όπως το παραδέχεσαι και ο ιδιος,αλλα και αποδειχθηκε κιολας, απλα δεν ασχολούμαστε.απορω απλα πως και το αθωο λαθος σου δεν εδειξε τις 2070 s που παιζουν τιμολογιακα πανω από 600

p.s. αγοραστης 2080ti speaking

Σκότωσέ την την 2080Ti. Δεν αξίζει και το ξέρεις.

Αφού έχει microstuttering και παίζεις με 60 καρέ, αλλά πρακτικά είσαι στα 30. Δες πόσα έγραψαν και έδειξαν προηγουμένως Aten-Ra και Πέτρος. Το smoothness που βλέπεις εσύ στην πράξη δεν έχει καμία σημασία. Θα κοιτάς μόνο 0,00001% min frame times από διάφορα ιντερνετικά bench που είναι all over the place, για ευνόητους λόγους. Εκεί δεν είδα όμως να σχολιάζεις κάτι ως αμερόληπτος.

Βασικά περισσότερο αυτό ήθελα να θίξω γιατί απ' ότι βλέπεις δεν μετέχω καθόλου στο θρεντ. Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με έναν ανταγωνισμό που έχει μείνει τόσο πίσω. Τα σχόλια και τα likes των χιλιάδων viewers του DF πάνω στο πρόσφατο vid του DLSS 2.0 μιλάνε από μόνα τους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Αδιάβαστο σε πιάνω, εδώ και καιρό η 2070s είναι αισθητά φθηνότερη απο την 5700xt, δε το μαθες ? Για ψάξε λίγο καλύτερα.

Για τη ventus εννοείται, ψυγείο είναι, παίζει και χωρίς ανεμιστήρες , είναι επιβεβαιωμένο και απο φίλο του @7nisiotis  που με στοκ fans παίζει κάτω από 65 βαθμούς. 

Eνω παράλληλα η τοπ 2070s υλοποίηση της msi (gaming X) βαράει 70αρια σε αποστειρωμένο περιβάλλον κιόλας, χωρίς κουτί με ελεγχόμενη θερμοκρασία δωματίου (20 βαθμούς).

Η 2080 λογικά έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και σε Ventus έκδοση ξέρω από πρώτο χέρι πώς συμπεριφέρεται. Δεν είπα ότι είναι η καλύτερη υλοποίηση. Απλά είσαι κοντά στους 70c όλα στοκ. Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις δεν επιτρέπεται πια overvolting στις κάρτες. Όσο oc και να κάνεις με λίγο επιθετικό προφίλ στα φανς ελέγχεται.

Τώρα περιμένω να μας πεις και για το degradation και την καταστροφή των καρτών από τους ~70c για να δέσει το πράγμα.

1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

To RTX  Microsoft DXR που δεν θα δεις ποτέ με Navi ξέχασες.  Ούτε σε native, ούτε με upscale RIS τίγκα στο pixel crawling.

Fixed

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Η 2080 λογικά έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και σε Ventus έκδοση ξέρω από πρώτο χέρι πώς συμπεριφέρεται. Δεν είπα ότι είναι η καλύτερη υλοποίηση. Απλά είσαι κοντά στους 70c όλα στοκ. Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις δεν επιτρέπεται πια overvolting στις κάρτες. Όσο oc και να κάνεις με λίγο επιθετικό προφίλ στα φανς ελέγχεται.

Τώρα περιμένω να μας πεις και για το degradation και την καταστροφή των καρτών από τους ~70c για να δέσει το πράγμα.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση ! Καλή συνέχεια θα μας λείψεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, leros2004 είπε

index.php?ct=articles&action=file&id=53986  

Το παιδί που την έχει και τον ξέρω αυτά έλεγε δεν είμαι μέσα στο σπίτι του να δω θερμοκρασίες , ούτε είμαι ο Νίο από το Ματριξ να μπω να δω , αλλά τέτοια περίοδο πριν 2 βδομάδες που μου το ειπε την μέρα αγοράς της κάρτας (430 την αγόρασε σφραγισμένη από δω στις αγγελίες - φυσικά και αλλού καινούρια η τιμή είναι παραπάνω) αυτά είδα από κάποια λαιβ στο ντισκορντ.

Αυτά. Εξάλλου ότι και να λέμε και να ξε λεμε ένα είναι σίγουρο. Ας αγοράσει ο καθένας ότι τραβάει η όρεξη του.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Το παιδί που την έχει και τον ξέρω αυτά έλεγε δεν είμαι μέσα στο σπίτι του να δω θερμοκρασίες ούτε είμαι ο Νίο από το Ματριξ να μπω να δω ζ αλλά τέτοια περίοδο πριν 2 βδομάδες που μου το ειπε εσωτερική θερμοκρασία δωματίου 20 δεν είχαμε πιστεύω. Γύρω στους 18 ναι. Κι όμως 2 βαθμοί κελσίου έχουν διαφορά. Τουλάχιστον στον επεξεργαστή που έχω δει σε βγάζουν 3 βαθμούς περίπου ανα πυρήνα χαμηλότερα. Δε μπορώ να γνωρίζω όμως και τι Bios φοράει κι αν έχει ανεβασμένα ρολόγια fan speed.

Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά έτσι ?
Δεν γίνεται να έχει καλύτερες θερμοκρασίες απο την gaming X που είναι η καλύτερη υλοποίηση της msi και μάλιστα πιάνει 70 βαθμούς χωρίς καν να είναι μέσα σε case  

Είτε έχει πειράξει κάτι, είτε παίζει με κόφτη στα fps είτε έχει bottleneck και η κάρτα δεν δουλεύει full. 

Προσωπικά ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο σχόλιο γιατί αυτό που μένει είναι η εντύπωση και αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη.....  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να την έχει ανοίξει να έβαλε liquid metal σε αυτό ναι δεν τον έχω ρωτήσει. Τέλος πάντων. Λάθος μου τότε. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Μπορεί να την έχει ανοίξει να έβαλε liquid metal σε αυτό ναι δεν τον έχω ρωτήσει. Τέλος πάντων. Λάθος μου τότε. 

μιλάμε για 10 βαθμούς + xd 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...