Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Το συγκεκριμένο θέμα είναι σε navi, μόνο?

Έπαιξα ακόμα και BFV (για δοκιμή) διπλώνοντας, και σε 20' δεν είχα ποτέ θέμα.

Ετρεχες στη gpu folding?

Γιατι αν τρεχει μονο σε cpu δεν εμφανιζεται.

Επισης 20 λεπτα ειναι λιγο.

Μια μερα ολοκληρη πχ που διπλωνα,γυρω στις 2 φορες κολλησε.Αρα θελει κανα 4ωρο τουλαχιστον.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dantε είπε

Ετρεχες στη gpu folding?

Γιατι αν τρεχει μονο σε cpu δεν εμφανιζεται.

GPU, εννοείται.

Με τους 20.2.2, συγκεκριμένα (είχα και τους 3.1, αλλά κάπου δεν είχαν κάτσει καλά...περιμένω τώρα να τελειώσει αυτό που τρέχει, να δοκιμάσω τους 4.1 με "βρώμικη" εγκατάσταση).

Δημοσ.
On 05/04/2020 at 15:36, 7nisiotis said:

Το RiS στο MW Warzone νομίζω προκαλεί stuttering. Θα δοκιμάσω με τους νέους drivers και βλέπουμε.

yeap και εμένα μου το έκανε όταν το ενεργοποίησα. Αλλά χωρίς αυτό παίζω μια χαρά εδώ και βδομάδες. Βέβαια μια στο τόσο (2 φορές μου το χει κάνει) ξεκινάει το stuttering έτσι και αλλιώς και θέλει restart γιατί το game crasharei αν αλλάξεις κάτι στα γραφικά. Σήμερα βγάλανε update βέβαια που μπορεί να τα φτιάχνει αυτά τα θέματα. Για να δούμε.

21 hours ago, yiannis1991 said:

Meanwhile, AMD Know Issues (...) Running Folding@Home while also running an application using hardware acceleration of video content can cause a system hang or black screen. A potential workaround is disabling hardware acceleration for the application that has it enabled (...). Hahahaha

Σε Linux πάντως που κάνω folding δεν έχω κανένα θέμα, ίσως είναι μόνο στα Windows αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Luciddream είπε

yeap και εμένα μου το έκανε όταν το ενεργοποίησα. Αλλά χωρίς αυτό παίζω μια χαρά εδώ και βδομάδες. Βέβαια μια στο τόσο (2 φορές μου το χει κάνει) ξεκινάει το stuttering έτσι και αλλιώς και θέλει restart γιατί το game crasharei αν αλλάξεις κάτι στα γραφικά. Σήμερα βγάλανε update βέβαια που μπορεί να τα φτιάχνει αυτά τα θέματα. Για να δούμε.

Σε Linux πάντως που κάνω folding δεν έχω κανένα θέμα, ίσως είναι μόνο στα Windows αυτό το πρόβλημα.

Κάνε μια καθαρισμα την standby cache πριν μπεις στο παιχνίδι και ανα μία ώρα όσο παίζεις manual. 

Δημοσ.
Just now, 7nisiotis said:

Κάνε μια καθαρισμα την standby cache πριν μπεις στο παιχνίδι και ανα μία ώρα όσο παίζεις manual. 

Καλά είναι τόσο σπάνιο που μπορεί να μου το κάνει σε μια βδομάδα πάλι. Κατέβασα το RamMap για monitoring, και βλέπουμε, αν μου το ξανακάνει θα το ψάξω.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Πέτρος είπε

GPU, εννοείται.

Με τους 20.2.2, συγκεκριμένα (είχα και τους 3.1, αλλά κάπου δεν είχαν κάτσει καλά...περιμένω τώρα να τελειώσει αυτό που τρέχει, να δοκιμάσω τους 4.1 με "βρώμικη" εγκατάσταση).

Λοιπόν:

Η "βρώμικη" (πέρασμα από πάνω, απλά) εγκατάσταση δεν έκατσε καλά (είχα μαύρη οθόνη σε F@H, είχα κόλλημα και επαναφορά του οδηγού, είχα διάφορα).

DDU, λοιπόν, και οι οδηγοί (20.4.1 + νέοι chipset) είναι υποδειγματικοί.

Κάτι που έχω παρατηρήσει, αρνητικό, σε όλες τις τελευτάιες εκδόσεις:

Δεν λειτουργεί η επαναφορά ολικού backup του προφίλ του οδηγού, πάντα κάτι βγαίνει προβληματικό. Αντίθετα, το performance profile που έφτιαξα από τους 12.12.2 ακόμα, (core/mem oc/uv, power, fan) λειτουργεί πάντα, εξαιρετικά και απροβλημάτιστα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Αντίθετα, το performance profile που έφτιαξα από τους 12.12.2 ακόμα, (core/mem oc/uv, power, fan) λειτουργεί πάντα, εξαιρετικά και απροβλημάτιστα.

Σε μένα δεν μου κράταγε το voltage κάθε φορά που έκανα restart. Έφτιαξε μόνο όταν μετά απο restart πέρασα το voltage και έκανα save το profile 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, leros2004 είπε

Σε μένα δεν μου κράταγε το voltage κάθε φορά που έκανα restart. Έφτιαξε μόνο όταν μετά απο restart πέρασα το voltage και έκανα save το profile 

Αυτό το κάνει και σε μένα καμιά φορά. Μια στις 5 φορές. Απλά σε κάθε περίπτωση ρίχνω μια ματιά πριν μπω σε παιχνίδια αν είναι εκεί που το έχω ορίσει. Θα δοκιμαστεί κ αυτό με το προφίλ.

Μέχρι στιγμής άριστοι οδηγοί οι 20.3.1 έπαιζαν άψογα στο CoD Warzone. Κανένα περίεργο φαινόμενο όπως κρας κλπ.

Δοκιμή εδώ και 2 μέρες οι 4.1

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oποτε παιδια αφοβα αγορα 5700xt?. Σκεφτομαι υλοποιηση msi. Ποτε βγαινουν οι επομενες καρτες της amd?

Επεξ/σία από Giannis_kan
Δημοσ.
Στις 5/4/2020 στις 1:29 ΜΜ, Aten-Ra είπε

Είμαστε στο 2020 και ακόμα βλέπετε μόνο τα avg fps ??

Προτιμώ να έχω 5-10 λιγότερα avg fps αλλά να είναι ποιο σταθερά.

spacer.png

spacer.png

The-Division-2-1.png

Μια απορία.

Βλέπουμε πολύ χειρότερα frame times με την RTX 2070S που είναι το ίδιο ακριβώς arch με την 2080Ti των 1200€, απλά με κομμένους shaders, ROPs κτλ. και φυσικά τρέχει ίδιους drivers. Αν τα πάρουμε αυτά τοις μετρητοίς τότε:

1) Όλα τα συγκριτικά cpu που βλέπουμε, επάνω σε RTX κάρτες, οπου οι ryzen τρέχουν βούτυρο και οι intel σαν σεισμογράφος πρέπει να είναι μούφα. Θα έπρεπε και τα δύο cpu να έχουν χάλια frame times εφόσον τρέχουν πάνω σε stuttery κάρτα.

2) Οι αγοραστές των 2080Ti είναι θύματα αφού παίζουν κάμποσα games σε 4K 60fps αλλά το παιχνίδι έχει την αίσθηση των 40 καρέ με τέτοιο microstuttering. Θα μπορούσαν να βολευτούν και με μία Radeon VII ή ακόμα και με 5700XT ξέρω γω για 40 καρέ smooth. Δεν βλέπουμε όμως κανέναν απαιτητικό εδώ μέσα να παραπονιέται για microstuttering και να διώχνει την 2080Ti για AMD.

Δεν ξέρω τι απόψεις υπάρχουν επί τούτου. Πάντως έχω δει και τα δύο γραφήματα frametimes αναλόγως με το αν φορτώνω ένα benchmark scene για πρώτη ή πολλοστή φορά.

2070S και 5700XT έχουν σήμερα ίδια τιμή περίπου και η 2070S-τουλάχιστον-παίζει δροσερά ακόμα και σε απλές υλοποιήσεις(π.χ. Ventus). Ενώ υποστηρίζει και δύο επιπλέον τεχνολογίες που η άλλη δεν έχει καθόλου και υποστηρίζονται από AAA devs. Υπάρχει θέμα συζήτησης πια;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

2070S και 5700XT έχουν σήμερα ίδια τιμή περίπου και η 2070S-τουλάχιστον-παίζει δροσερά ακόμα και σε απλές υλοποιήσεις(π.χ. Ventus). Ενώ υποστηρίζει και δύο επιπλέον τεχνολογίες που η άλλη δεν έχει καθόλου και υποστηρίζονται από AAA devs. Υπάρχει θέμα συζήτησης πια;

Εχουν πανω απο 100 ευρω διαφορα οι δυο καρτες...

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μια απορία.

Βλέπουμε πολύ χειρότερα frame times με την RTX 2070S που είναι το ίδιο ακριβώς arch με την 2080Ti των 1200€, απλά με κομμένους shaders, ROPs κτλ. και φυσικά τρέχει ίδιους drivers. Αν τα πάρουμε αυτά τοις μετρητοίς τότε:

1) Όλα τα συγκριτικά cpu που βλέπουμε, επάνω σε RTX κάρτες, οπου οι ryzen τρέχουν βούτυρο και οι intel σαν σεισμογράφος πρέπει να είναι μούφα. Θα έπρεπε και τα δύο cpu να έχουν χάλια frame times εφόσον τρέχουν πάνω σε stuttery κάρτα.

2) Οι αγοραστές των 2080Ti είναι θύματα αφού παίζουν κάμποσα games σε 4K 60fps αλλά το παιχνίδι έχει την αίσθηση των 40 καρέ με τέτοιο microstuttering. Θα μπορούσαν να βολευτούν και με μία Radeon VII ή ακόμα και με 5700XT ξέρω γω για 40 καρέ smooth. Δεν βλέπουμε όμως κανέναν απαιτητικό εδώ μέσα να παραπονιέται για microstuttering και να διώχνει την 2080Ti για AMD.

Δεν ξέρω τι απόψεις υπάρχουν επί τούτου. Πάντως έχω δει και τα δύο γραφήματα frametimes αναλόγως με το αν φορτώνω ένα benchmark scene για πρώτη ή πολλοστή φορά.

Μετοχές της nv έχεις? Δεν κουράστηκες πια? Μπήκες στο νήμα των navi να τονίσεις την τεχνολογική υπεροχή μια κάρτας που παίζει σε τιμή 25% και πάνω?λέγοντας μάλιστα ότι κοστίζουν το ίδιο?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

2070S και 5700XT έχουν σήμερα ίδια τιμή περίπου και η 2070S-τουλάχιστον-παίζει δροσερά ακόμα και σε απλές υλοποιήσεις(π.χ. Ventus).

Τι ώρα σήμερα; 🤣

Μεσοσταθμικά τους τελευταίους μήνες οι δύο κάρτες σε αντίστοιχες υλοποιήσεις έχουν 130-200€ διαφορά.

Κάνεις σκληρό τρολάρισμα πάντως, σε παραδέχομαι! 😂

3 λεπτά πριν, billeiros είπε

Μετοχές της nv έχεις? Δεν κουράστηκες πια? Μπήκες στο νήμα των navi να τονίσεις την τεχνολογική υπεροχή μια κάρτας που παίζει σε τιμή 25% και πάνω?λέγοντας μάλιστα ότι κοστίζουν το ίδιο?

Όπως έχω πει και παλιότερα ... δεν είναι 25%. Μακάρι να ήταν.

40% είναι η διαφορά (με βάση την 5700 ΧΤ)

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 3
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Εχουν πανω απο 100 ευρω διαφορα οι δυο καρτες...

Έχεις δίκιο. Είχα μπει skroutz και για κάποιο λόγο δεν μου εμφανιζε καθόλου αυτές κάτω των 400€. Με φίλτρο ταξινόμησης τιμής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...