LIGHT1NG Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 24 λεπτά πριν, Luciddream είπε 30c πάνω αλλά within spec απο ότι φαίνεται... μια χαρά για χειμώνα αλλά το καλοκαίρι τι γίνεται? 😛 Θόρυβος απο fan, κατανάλωση, θερμοκρασίες και μείωση της ζωής της κάρτας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. το καλοκαίρι έχει σεζόν παίρνει ρεπό το pc 5-6 μήνες
Luciddream Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 14 minutes ago, leros2004 said: όσο και να είναι το παραπάνω πάντα θα έχεις αύξηση κατανάλωσης και θερμοκρασίας, είναι αναπόφευκτο. Πάντως μιλάμε για ακραία σενάρια γιατι αν θυμάμαι καλά η amd λέει ότι τα όρια του throttling είναι 110 βαθμοί junction Δεν είναι ακραία σενάρια αν σκεφτείς ότι δεν προσέχουν όλοι τις θερμοκρασίες και τα κουτιά τους... μπορεί να τρέχεις ένα ελαφρύ παιχνίδι αλλά να έχεις δημιουργήσει συνθήκες που να ανεβάζουν την θερμοκρασία πολύ έυκολα εκεί. Πολλά παραδείγματα έχουμε στο ίδιο το τοπικ.. όπου με ίδιες κάρτες έχουμε διαφορά 20+ βαθμών επειδή π.χ κάποιος δεν έχει frame limiting. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, leros2004 είπε όσο και να είναι το παραπάνω πάντα θα έχεις αύξηση κατανάλωσης και θερμοκρασίας, είναι αναπόφευκτο. Πάντως μιλάμε για ακραία σενάρια γιατι αν θυμάμαι καλά η amd λέει ότι τα όρια του throttling είναι 110 βαθμοί junction κατι λαθος λενε γιατι οταν δοκιμαζα τα ορια της καρτας ΔΕΝ της αρεσε το junction να αγγιζει τους 100C τεσπα γενικα καταλαβα τι παιζει με το power limit. σιγουρα στο 0% περιοριζει τη καρτα καθως το οριο ειναι στα 180W, ενω με το PL μαξ βλεπω τη καρτα να παιζει στα 160-200W σε 1900mhz@1100mV αρα πραγματι αυτο που λες για 15% (207W) ειναι μαλλον υπεραρκετο. θυμαμαι ομως οταν την ετρεχα στους 1950mhz η καρτα εφτανε να ζηταει μεχρι και 220 (οχι συνεχεια, spikes) οποτε φανταζομαι σε μεγαλυτερα ρολογια το 15% δεν ειναι αρκετο (για την απλη 5700 τουλαχιστο, οι ΧΤ εχουν πιο αποδοτικα τσιπακια) Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
LIGHT1NG Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε κατι λαθος λενε γιατι οταν δοκιμαζα τα ορια της καρτας ΔΕΝ της αρεσε το junction να αγγιζει τους 100C τεσπα γενικα καταλαβα τι παιζει με το power limit. σιγουρα στο 0% περιοριζει τη καρτα καθως το οριο ειναι στα 180W, ενω με το PL μαξ βλεπω τη καρτα να καθεται στους 200 σε 1900mhz@1100mV αρα πραγματι αυτο που λες για 15% (207W) ειναι μαλλον υπεραρκετο. θυμαμαι ομως οταν την ετρεχα στους 1950mhz η καρτα εφτανε να ζηταει μεχρι και 220 (οχι συνεχεια, spikes) οποτε φανταζομαι σε μεγαλυτερα ρολογια το 15% δεν ειναι αρκετο (για την απλη 5700 τουλαχιστο, οι ΧΤ εχουν πιο αποδοτικα τσιπακια) Εμένα στο pubg με 2100@1850@1091mv +50 pl είναι στα 190-200 watt αλλά από αυτό το +50 pl όπως είπε ο @leros2004 θα παίρνει μόνο το 15-20pl
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, LIGHT1NG είπε Εμένα στο pubg με 2100@1850@1091mv +50 pl είναι στα 190-200 watt αλλά από αυτό το +50 pl όπως είπε ο @leros2004 θα παίρνει μόνο το 15-20pl ναι γι αυτο και λεω να το αφησω ετσι στο 50% αφου στη τελικη η καρτα δε ζηταει παραπανω. αν θελησω να ανεβασω ρολογια θα ξανακοιταξω μηπως κανει μεγαλα spikes οποτε να το περιορισω.
leros2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 15 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε κατι λαθος λενε γιατι οταν δοκιμαζα τα ορια της καρτας ΔΕΝ της αρεσε το junction να αγγιζει τους 100C τεσπα γενικα καταλαβα τι παιζει με το power limit. σιγουρα στο 0% περιοριζει τη καρτα καθως το οριο ειναι στα 180W, ενω με το PL μαξ βλεπω τη καρτα να παιζει στα 160-200W σε 1900mhz@1100mV αρα πραγματι αυτο που λες για 15% (207W) ειναι μαλλον υπεραρκετο. θυμαμαι ομως οταν την ετρεχα στους 1950mhz η καρτα εφτανε να ζηταει μεχρι και 220 (οχι συνεχεια, spikes) οποτε φανταζομαι σε μεγαλυτερα ρολογια το 15% δεν ειναι αρκετο (για την απλη 5700 τουλαχιστο, οι ΧΤ εχουν πιο αποδοτικα τσιπακια) εσύ καλά τα λες και δεν είσαι ο μόνος...
Luciddream Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής Nexus και τα 6 χιλιάδες άτομα που του κάνουνε like... η φράση της AMD λέει ακριβώς ότι η κάρτα λειτουργεί ΕΩΣ και 110c within spec και αυτό είναι expected... τέτοια κάνουνε για να πάρουνε views? 😛 Και λίγα downvotes έχει. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από Luciddream
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Luciddream είπε Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής Nexus και τα 6 χιλιάδες άτομα που του κάνουνε like... η φράση της AMD λέει ακριβώς ότι η κάρτα λειτουργεί ΕΩΣ και 110c within spec και αυτό είναι expected... τέτοια κάνουνε για να πάρουνε views? 😛 Και λίγα downvotes έχει. δες καπου στο 2ο λεπτο. δε φτανουν πανω απο 100. επειδη το εχω δοκιμασει, η καρτα στα "κρυφα" σου ανεβαζει ταχυτητα στα φανακια ανεξαρτητα της ρυθμισης που εχεις, ειναι ομως αναλογα με τη ρυθμιση σου. πχ εσυ εχεις ορισει 40% στη Χ θερμοκρασια, η καρτα θα βαλει 60%. αν στην ιδια θερμοκρασια εσυ οριζες 20% η καρτα θα βαλει 50% αντι για 60%. τυχαια ολα τα νουμερα απλα να καταλαβεις τι παιζει. ε με το που φτασει το junction στους 100 η καρτα ξεχναει ολες τις καλοσυνες και βαζει οτι θελει αυτη χωρις να λαμβανει υποψη τιποτα απ τις ρυθμισεις του χρηστη, ενω παραλληλα ριχνει ρολογια αβερτα. γι αυτο αμα θες μαξιμουμ ησυχια δε φτανει μονο να εχεις οσο το δυνατον μικροτερες ρυθμισεις, αλλα πρεπει να ειναι οι μικροτερες ρυθμισεις ωστε να μη φτανει τους 100C το junction, αλλιως μετα χανεις και ησυχια και επιδοσεις Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Arkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δεν ισχυει το παραπάνω. Με custom curve αν η κάρτα πάει 100c+ συνεχίζει στο max curve που έχω θέσει στο tuning. Δεν δίνει ότι θέλει από μόνη της. Στα 110c ρίχνει συχνότητα για 1 2 δευτερόλεπτα στα 1300mhz πέφτει το junction κάτω από 100 και ξανά τα ίδια. Το έχω δει μόνο σε stock κατάσταση σε voltage με δικό μου fan curve όταν την πήρα και σε ένα firestrike loop. Ότι δώσουμε στο πέμπτο κουτακι στο fan curve τοσο θα πάνε οι ανεμιστήρες. Σε manual tuning αυτά. Σε τελείως auto κατάσταση δεν ξερω τι κάνει δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν ισχυει το παραπάνω. Με custom curve αν η κάρτα πάει 100c+ συνεχίζει στο max curve που έχω θέσει στο tuning. Δεν δίνει ότι θέλει από μόνη της. Στα 110c ρίχνει συχνότητα για 1 2 δευτερόλεπτα στα 1300mhz πέφτει το junction κάτω από 100 και ξανά τα ίδια. Το έχω δει μόνο σε stock κατάσταση σε voltage με δικό μου fan curve όταν την πήρα και σε ένα firestrike loop. Ότι δώσουμε στο πέμπτο κουτακι στο fan curve τοσο θα πάνε οι ανεμιστήρες. Σε manual tuning αυτά. Σε τελείως auto κατάσταση δεν ξερω τι κάνει δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι. εκτος αν το εχουν αλλαξει σε νεοτερο οδηγο ετσι εκανε οταν τη πρωτοπηρα με το wattman σε custom curve μεχρι και τωρα με 2.1.3 σορι ξεχασα να αναφερω μοντελο, ισως σε αλλα να το εχουν κανει διαφορετικα, δε ξερω. 5700 pulse (εχω το bios της αντιστοιχης ΧΤ) υγ2. δε χρειαζεται καν να παει στους 100C η καρτα δινει οτι γουσταρει αυτη. απλα πριν τους 100 λαμβανει υποψη της τη δικια σου ρυθμιση.. κατι ψιλα. και παλι διαφορετικο fan speed θα εχει. δε ξερω τι γινεται αμα ο ιδιος ρυθμιζεις ψηλα τα φανακια. φανταζομαι θα υπερισχυει η δικη σου ρυθμιση, αλλα δε το εχω δοκιμασει. το νοημα ειναι να ακουγεται λιγοτερο οχι περισσοτερο Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
LIGHT1NG Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) εντωμεταξύ είπα να δοκιμάσω άλλη μια φορά το cru για να μην έχει κόλλημα το memory clock max στα 144hz θυμάμαι είχε bug με τα χρώματα από 8bit πήγαινε στα 6bit αλλά αυτή την φορά ούτε broken free sync ούτε 6bit παράξενο πράγμα αυτό για να δούμε αργότερα τι θα κάνει. buggari το free sync κλασσικά Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από LIGHT1NG
kkatzos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μην μπερδεύετε το Thermal throttling με το Power throttling. Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι να χτυπάει το power limit άρα θα κάνει Power throttling και θα χαμηλώσει λίγο τη συχνότητα και μπορεί ταυτόχρονα να έχει Junction temp 100C. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κόβει λόγω θερμοκρασίας αλλά λόγω power limit.
Arkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε εκτος αν το εχουν αλλαξει σε νεοτερο οδηγο ετσι εκανε οταν τη πρωτοπηρα με το wattman σε custom curve μεχρι και τωρα με 2.1.3 σορι ξεχασα να αναφερω μοντελο, ισως σε αλλα να το εχουν κανει διαφορετικα, δε ξερω. 5700 pulse (εχω το bios της αντιστοιχης ΧΤ) υγ2. δε χρειαζεται καν να παει στους 100C η καρτα δινει οτι γουσταρει αυτη. απλα πριν τους 100 λαμβανει υποψη της τη δικια σου ρυθμιση.. κατι ψιλα. και παλι διαφορετικο fan speed θα εχει. δε ξερω τι γινεται αμα ο ιδιος ρυθμιζεις ψηλα τα φανακια. φανταζομαι θα υπερισχυει η δικη σου ρυθμιση, αλλα δε το εχω δοκιμασει. το νοημα ειναι να ακουγεται λιγοτερο οχι περισσοτερο Εκεί πρέπει να είναι η διαφορά στην υλοποιηση. Εγώ με reference και 30% να βάλω και 100 βαθμούς να πάει θα μείνει στο 30%. Γενικά δουλεύει και δούλευε πάντα κομπλέ το fan curve πέρα από τον 20.2.2 driver που μου το ανέβασε στο 20% από 10% που έπεφτε μέχρι τον τελευταίο driver. Με more power tool πάλι μπορώ να το ρίξω 10% αλλά θέλω να δουλεύω μόνο το wattman.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 18 λεπτά πριν, Arkin είπε Εκεί πρέπει να είναι η διαφορά στην υλοποιηση. Εγώ με reference και 30% να βάλω και 100 βαθμούς να πάει θα μείνει στο 30%. Γενικά δουλεύει και δούλευε πάντα κομπλέ το fan curve πέρα από τον 20.2.2 driver που μου το ανέβασε στο 20% από 10% που έπεφτε μέχρι τον τελευταίο driver. Με more power tool πάλι μπορώ να το ρίξω 10% αλλά θέλω να δουλεύω μόνο το wattman. Για να ειμαστε σιγουρα στο ιδιο μηκος κυματος, οταν λεω οτι βαζω πχ 20% και η καρτα δινει 40% δεν εννοω οτι μ αλλαζει το προφιλ ή κατι, απλα τα φανακια αντι για 1000ρπμ γυρνανε με 2000 (τυχαιοι αριθμοι). Συνεχιζει να φαινεται οτι εχω 20% παρολο που σιγουρα δεν ειναι τοσο, τα ρπμ φαινονται τα πραγματικα. 34 λεπτά πριν, kkatzos είπε Μην μπερδεύετε το Thermal throttling με το Power throttling. Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι να χτυπάει το power limit άρα θα κάνει Power throttling και θα χαμηλώσει λίγο τη συχνότητα και μπορεί ταυτόχρονα να έχει Junction temp 100C. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κόβει λόγω θερμοκρασίας αλλά λόγω power limit. Δε παιζει. Παντα 50% pl ειχα, δηλαδη κοντα 300w περιθωριο, δεν εχω κανει ποτε oc που να φτανει τοσο ψηλα. Τα ρολογια δεν εμεναν σταθερα κατω, απλα κανανε σα τρελα σκαμπανεβασματα. Οκ αυτο το κανει ετσι κι αλλιως, αλλα ειχε διαφορα ποσο κατω πηγαινε, ποση ωρα εμενε σε πιο μικρες συχνοτητες κλπ
NIKOS25271 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, Luciddream είπε Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής Nexus και τα 6 χιλιάδες άτομα που του κάνουνε like... η φράση της AMD λέει ακριβώς ότι η κάρτα λειτουργεί ΕΩΣ και 110c within spec και αυτό είναι expected... τέτοια κάνουνε για να πάρουνε views? 😛 Και λίγα downvotes έχει. Από το Bios της Nitro: Thermal Limit Edge: 100°C Hotspot: 108°C Memory: 105°C VR Gfx: 115°C VR Mem 1: 115°C VR Mem 2: 115°C VR SOC: 115°C Shutdown Temp.: 118°C. 1 λεπτό πριν, NIKOS25271 είπε Από το Bios της Nitro: Thermal Limit Edge: 100°C Hotspot: 108°C Memory: 105°C VR Gfx: 115°C VR Mem 1: 115°C VR Mem 2: 115°C VR SOC: 115°C Shutdown Temp.: 118°C. 108 Βαθμοί junction στη Nitro είναι η θερμοκρασία κατά την οποία ξεκινάει throttling 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα