kkatzos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε να κανω μια χαζη ερωτηση.. εν τελη ξερουμε τι ακριβως κανει το power limit και ποια ειναι η καλυτερη ρυθμιση? Κάθε GPU έχει στο BIOS της ένα όριο ισχύος. Ένα ποσό σε Watt που το έχει ορίσει ο κατασκευαστής. Όταν αυτό το όριο πάει να ξεπεραστεί η κάρτα κάνει throttle/ρίχνει λίγο τη συχνότητα. Το Power Limit ανεβάζει (ή και κατεβάζει) κατά το ποσοστό που ορίζεις αυτό το όριο ώστε να πετύχει υψηλότερες επιδόσεις με αντάλλαγμα την μεγαλύτερη κατανάλωση/θερμότητα. Στις Navi όμως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα (ίσως κάποιο χαμηλό ποσοστό) καθώς η κάρτα θέλει memory bandwidth. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από kkatzos
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Κάθε GPU έχει στο BIOS της ένα όριο ισχύος. Ένα ποσό σε Watt που το έχει ορίσει ο κατασκευαστής. Όταν αυτό το όριο πάει να ξεπεραστεί η κάρτα κάνει throttle/ρίχνει λίγο τη συχνότητα. Το Power Limit ανεβάζει (ή και κατεβάζει) κατά το ποσοστό που ορίζεις αυτό το όριο ώστε να πετύχει υψηλότερες επιδόσεις με αντάλλαγμα την μεγαλύτερη κατανάλωση/θερμότητα. Στις Navi όμως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα (ίσως κάποιο χαμηλό ποσοστό) καθώς η κάρτα θέλει memory bandwidth. το τελευταιο δε το επιασα αλλα τεσπα.. οποτε χρησιμευει μονο για υψηλα oc? πχ πανω απο 250w (τυχαιο αριθμο)
kkatzos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 20 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε μερικά παιχνίδια /εφαρμογές μπορεί να είναι γραμμένες σαν το furmark Benchmark ρυθμίζει τα watt σε κάθε mhz τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει με αυτό το benchmark θα ανεβάσω αποτελέσματα με 3-4 τρόπους με min/max κλπ. Κάνε τη χάρη στην κάρτα σου και μην τρέχεις το Furmark. Είναι power virus και βάζει εξωπραγματικό φορτίο στην κάρτα. Δεν υπάρχει λόγος να τη στρεσάρεις έτσι αφού σε κανένα παιχνίδι και με καμία ρύθμιση δεν πρόκειται να στρεσαριστεί τόσο. 3
LIGHT1NG Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Spoiler 0% Power Limit Spoiler +25% Power Limit Spoiler +50 Power Limit Spoiler Stable Quiet Δικό μου. 6 λεπτά πριν, kkatzos είπε Κάνε τη χάρη στην κάρτα σου και μην τρέχεις το Furmark. Είναι power virus και βάζει εξωπραγματικό φορτίο στην κάρτα. Δεν υπάρχει λόγος να τη στρεσάρεις έτσι αφού σε κανένα παιχνίδι και με καμία ρύθμιση δεν πρόκειται να στρεσαριστεί τόσο. Είναι όμως το μόνο GPU Bench που βγάζει 100% αν κρατάει το UV/OC @leros2004 με memory clock 1800 κρατάει η δικιά μου μέχρι 2100mhz/1085mv τα 1850 είναι σταθερά στα 1091mv 1
overpower Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Arkin είπε GTA 5 Benchmark Full HD Με Τελευταιους Drivers Average Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 0.1% Low Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Πηγη: https://www.computerbase.de/2020-03/gta-v-benchmark-test/#abschnitt_benchmarks_in_full_hd_ueber_alle_klassen Δλδ εγώ που πιάνω 60-70 σε 1440 με high/ultra είμαι οκ? Νόμιζα ότι ήταν λίγα τόσο καιρό
Arkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Ενα DX12 παιχνιδι που επαιζα πριν λιγο τρεχει εξαιρετικα μηδεν stuttering. Ζαλιστηκα να πω την αληθεια απο την μηδενικη βαρυτητα στο διαστημα γυρω γυρω συνεχεια. 3 λεπτά πριν, overpower είπε Δλδ εγώ που πιάνω 60-70 σε 1440 με high/ultra είμαι οκ? Νόμιζα ότι ήταν λίγα τόσο καιρό Αναλογως τις ρυθμισεις. Με κατεβασμα του MSAA στο 2X η καποιων advanced settings οπως και το grass στο very high και οχι στο ultra θα πρεπει να δεις και παραπανω.
leros2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε το τελευταιο δε το επιασα αλλα τεσπα.. οποτε χρησιμευει μονο για υψηλα oc? πχ πανω απο 250w (τυχαιο αριθμο) Γενικά πάνω απο 15% δεν έχει μεγάλη διαφορά στο gaming...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, leros2004 είπε Γενικά πάνω απο 15% δεν έχει μεγάλη διαφορά στο gaming... υπαρχει καποιο μειονεκτημα αν το εχεις στο μεγιστο?
Luciddream Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, LIGHT1NG said: +50 Power Limit Reveal hidden contents 30c πάνω αλλά within spec απο ότι φαίνεται... μια χαρά για χειμώνα αλλά το καλοκαίρι τι γίνεται? 😛 3 minutes ago, Lezantas26 said: υπαρχει καποιο μειονεκτημα αν το εχεις στο μεγιστο? Θόρυβος απο fan, κατανάλωση, θερμοκρασίες και μείωση της ζωής της κάρτας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από Luciddream
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, Luciddream είπε 30c πάνω αλλά within spec απο ότι φαίνεται... μια χαρά για χειμώνα αλλά το καλοκαίρι τι γίνεται? 😛 Θόρυβος απο fan, θερμοκρασίες και μείωση της ζωής της κάρτας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. τωρα με μπερδεψατε.. μονο το οριο δεν ανεβαζει? αν η καρτα δε χρειαστει τοσο ρευμα (πχ τρεχει στα 1900) δε θα τραβηξει παραπανω απ οσο χρειαζεται. εχω καταλαβει κατι λαθος?
leros2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε υπαρχει καποιο μειονεκτημα αν το εχεις στο μεγιστο? Υπό προϋποθέσεις ναι, γιατί ανεβάζεις το όριο του voltage που θεωρητικά σου δίνει καλύτερα mhz αλλά απο την άλλη αν οι θερμοκρασίες αυξηθούν πολύ τότε πέφτει κόφτης στα mz για να κρυώσει η κάρτα οπότε στη τελική βγαίνεις χαμένος γιατί και περισσότερη κατανάλωση έχεις, αλλά και χαμηλότερες επιδόσεις... Απο τη μικρη μου εμπειρία, δεν εχω δει καμιά διαφορά με πάνω απο 15%, οπότε το άφησα εκεί Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από leros2004
Luciddream Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Lezantas26 said: τωρα με μπερδεψατε.. μονο το οριο δεν ανεβαζει? αν η καρτα δε χρειαστει τοσο ρευμα (πχ τρεχει στα 1900) δε θα τραβηξει παραπανω απ οσο χρειαζεται. εχω καταλαβει κατι λαθος? Οχι σωστά, αλλά αν το χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσει. Quote Τhe RadeonTM RX 5700 series GPUs will continue to opportunistically and aggressively ramp clocks until any one of the many available sensors hits the ‘hotspot’ or ‘Junction’ temperature of 110 degrees Celsius. Operating at up to 110C Junction Temperature during typical gaming usage is expected and within spec. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από Luciddream
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, leros2004 είπε Υπό προϋποθέσεις ναι, γιατί ανεβάζεις το όριο του voltage που θεωρητικά σου δίνει καλύτερα mhz αλλά απο την άλλη αν οι θερμοκρασίες αυξηθούν πολύ τότε πέφτει κόφτης στα mz για να κρυώσει η κάρτα οπότε στη τελική βγαίνεις χαμένος γιατί και περισσότερη κατανάλωση έχεις, αλλά και χαμηλότερες επιδόσεις... Απο τη μικρη μου εμπειρία, δεν εχω δει καμιά διαφορά με πάνω απο 15%, οπότε το άφησα εκεί 1 λεπτό πριν, Luciddream είπε Οχι σωστά, αλλά αν το χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσει. αρα αν εχω καταλαβει καλα, με μεγαλυτερη ρυθμιση η καρτα μπορει να ζητησει παραπανω ρευμα αλλα υπερβολικα παραπανω απ οτι χρειαζεται? οποτε εχουμε παραπανω θερμοκρασιες και μικρη/καμια διαφορα στις επιδοσεις?
Luciddream Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Lezantas26 said: αρα αν εχω καταλαβει καλα, με μεγαλυτερη ρυθμιση η καρτα μπορει να ζητησει παραπανω ρευμα αλλα υπερβολικα παραπανω απ οτι χρειαζεται? οποτε εχουμε παραπανω θερμοκρασιες και μικρη/καμια διαφορα στις επιδοσεις? Δες εδώ ένα τυχαίο γράφημα που βρήκα μήπως βοηθήσει.... όσο ανεβαίνουν τα ρολόγια και οι απαιτήσεις του παιχνιδιού, χρειάζεται και περισσότερο ρεύμα για να λειτουργήσει και αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερη κατανάλωση που μετριέται σε watt.. δεν είναι και τίποτα μαγικό αυτό που συμβαίνει. Αν δεν ανεβάσει ρολόγια και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις εκείνη την στιγμή η κάρτα δεν θα ζητήσει παραπάνω ρεύμα. Για τις επιδόσεις δες στα screenshot του LIGHT1NG που φαίνεται η διαφορά. Spoiler Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από Luciddream
leros2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε αρα αν εχω καταλαβει καλα, με μεγαλυτερη ρυθμιση η καρτα μπορει να ζητησει παραπανω ρευμα αλλα υπερβολικα παραπανω απ οτι χρειαζεται? οποτε εχουμε παραπανω θερμοκρασιες και μικρη/καμια διαφορα στις επιδοσεις? όσο και να είναι το παραπάνω πάντα θα έχεις αύξηση κατανάλωσης και θερμοκρασίας, είναι αναπόφευκτο. Πάντως μιλάμε για ακραία σενάρια γιατι αν θυμάμαι καλά η amd λέει ότι τα όρια του throttling είναι 110 βαθμοί junction
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα