Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geo4sar είπε

Παίδες θέλω να πάρω μόνιτορ 144 ή 240hz. Ποια είναι η εμπειρία σας με την rx5700xt. Προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μόνιτορ. Παίζει η κάρτα να έχει elevated mem clock σε κάποια συγκεκριμένα μόνιτορ και σε άλλα όχι? Επίσης διαβάζω ότι με freesync ανοιχτό έχει σπασίματα η οθόνη.

Για το freesync δεν ισχυει σε ολους. Ισως σε "φθηνοτερα" monitors (βλ aoc στις προηγουμενες σελιδες). Ειμαι με asus vg32vq και δεν εχω κανενα θεμα.

Το mem clock ειναι λιγο τζοκερ, το οποιο λυνεται πολυ ευκολα προσωρινα (θεωρητικα δεν προκαλει καποιο θεμα στην καρτα, απλα ακομα και σε idle αντι για 30 βαθμους παιζεις στους 35 ξερωγω). degrade δεν γινεται παντως.

Για να προτεινουμε, το θεμα ειναι να ξερουμε και τι θες. 1080/240 ή 1440/144. 24,27 ή 32?

Παντως σε bfv με ultra/high πιανω 120 fps.

Btw επειδη θα παει οφφτοπικ, προτεινω να ανοιξεις θεμα στο section για τις οθονες.

10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

εεε οχι. δε χρησιμοποιω το πισι για να τρεχω στρες τεστ αλλα για παιχνιδια, ταινιες κλπ, οποτε τα στρες τεστ δε δειχνουν ΤΙΠΟΤΑ για τη χρηση μου. σου εξηγω οτι και γω παλια αυτης της λογικης ημουν και ετρεχα στρες τεστ μονο για να δω αργοτερα οτι σε καποιο παιχνιδι το "σταθερο" μου συστημα ετρωγε πορτα. αλλη χρηση κανει το στρες τεστ αλλη ενα παιχνιδι, ή ενα δευτερο παιχνιδι ή καποια αλλη εφαρμογη.

για να στο κανω πιο λιανα, ξοδευεις μια μερα με διαφορα στρες τεστ και βγαινουν οκ. πας παιζεις και τρωει σκαλωμα. κατεβαζεις ρολογια και ξανα μια μερα στρες. και ξανα παιχνιδι, σκαλωμα, ρολογια, στρες, κλπ μεχρι να μη κολλαει. εγω λοιπον κατεληξα οτι μπορω να εχω τα ιδια αποτελεσματα βγαζοντας απ την εξισωση τα στρες τεστ, διοτι ΠΟΤΕ το θεμα μου δεν ηταν να περασει τα τεστ, παντα το "τελευταιο" κολλημα θα το εκανε καποια εφαρμογη.

Σε αυτο μπορει να μην ετρεχες το σωστο stress test. Αν ανοιγες το prime95 και ετρεχες το default, ναι παιζει να μην ζοριζε την καρτα. 

Επισης εν ωρα Gaming στην εξιωση μπαινει και η θερμοκρασια που βγαζει η καρτα, ζοριζοντας τις ram

• Thanks 1
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, overpower είπε

Για το freesync δεν ισχυει σε ολους. Ισως σε "φθηνοτερα" monitors (βλ aoc στις προηγουμενες σελιδες). Ειμαι με asus vg32vq και δεν εχω κανενα θεμα.

Το mem clock ειναι λιγο τζοκερ, το οποιο λυνεται πολυ ευκολα προσωρινα (θεωρητικα δεν προκαλει καποιο θεμα στην καρτα, απλα ακομα και σε idle αντι για 30 βαθμους παιζεις στους 35 ξερωγω). degrade δεν γινεται παντως.

Για να προτεινουμε, το θεμα ειναι να ξερουμε και τι θες. 1080/240 ή 1440/144. 24,27 ή 32?

Παντως σε bfv με ultra/high πιανω 120 fps.

Btw επειδη θα παει οφφτοπικ, προτεινω να ανοιξεις θεμα στο section για τις οθονες.

Σε αυτο μπορει να μην ετρεχες το σωστο stress test. Αν ανοιγες το prime95 και ετρεχες το default, ναι παιζει να μην ζοριζε την καρτα. 

Επισης εν ωρα Gaming στην εξιωση μπαινει και η θερμοκρασια που βγαζει η καρτα, ζοριζοντας τις ram

δε τα θυμαμαι τωρα πια καλα. prime, aida, ενα ιντελ κατι νομιζω? και ειχα δει και μερικα ακομα αλλα δε ζοριζαν το πισι οποτε δεν ειχε νοημα. για τη καρτα ειχα το unigen (αν το λεω καλα) γιατι το furmark ποτε δε το συμπαθησα 😂 ειχα δοκιμασει διαφορες ρυθμισεις αλλα δε θυμαμαι ποιες ηταν οι "καλες"

τζαμπα χρονο και ρευμα χαλαγα, το μονο αξιοπιστο τεστ ειναι να χρησιμοποιεις τον υπολογιστη σου. μονο για τη gpu κανω το firestrike για να δω τα ορια (ποση θερμοκρασια στα Χ volt και αν εχει artifacts) και μετα παιχνιδια μονο. δεν υπηρχε φορα που 2-3 παιχνιδια δεν "εβαζαν τα γυαλια" στα στρες τεστ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
35 minutes ago, overpower said:

Αντιο. Τραβα σπαμμαρε το nvidia thread και να τους λες να μην εγκαθιστουν το nvidia control panel.

Μία χαρά είναι το nvidia control panel. 7 χρόνια κλείνω σε λίγο χωρίς προβλήματα.

Το να μην βάλεις το Adrenalin είναι προσωρινό fix και απορώ που δεν το δοκίμασε κάνεις εδώ μέσα. Στο εξωτερικό αρκετοί έχουν σωθεί. Καθηστε και ταλαιπωρηθειτε με τα black screen. Μάλλον σας αρέσει, την βρίσκετε. Και προφανώς δεν παίζετε esports.

Δημοσ.
1 hour ago, Lezantas26 said:

εεε οχι. δε χρησιμοποιω το πισι για να τρεχω στρες τεστ αλλα για παιχνιδια, ταινιες κλπ, οποτε τα στρες τεστ δε δειχνουν ΤΙΠΟΤΑ για τη χρηση μου. σου εξηγω οτι και γω παλια αυτης της λογικης ημουν και ετρεχα στρες τεστ μονο για να δω αργοτερα οτι σε καποιο παιχνιδι το "σταθερο" μου συστημα ετρωγε πορτα. αλλη χρηση κανει το στρες τεστ αλλη ενα παιχνιδι, ή ενα δευτερο παιχνιδι ή καποια αλλη εφαρμογη.

για να στο κανω πιο λιανα, ξοδευεις μια μερα με διαφορα στρες τεστ και βγαινουν οκ. πας παιζεις και τρωει σκαλωμα. κατεβαζεις ρολογια και ξανα μια μερα στρες. και ξανα παιχνιδι, σκαλωμα, ρολογια, στρες, κλπ μεχρι να μη κολλαει. εγω λοιπον κατεληξα οτι μπορω να εχω τα ιδια αποτελεσματα βγαζοντας απ την εξισωση τα στρες τεστ, διοτι ΠΟΤΕ το θεμα μου δεν ηταν να περασει τα τεστ, παντα το "τελευταιο" κολλημα θα το εκανε καποια εφαρμογη.

μα αυτο σου εξηγω, καθε φορα μπορεις να τεσταρεις το συνολο του συστηματος. ναι τωρα περιοριζω τη καρτα γραφικων, αυριο μπορει να παρω αλλο επεξεργαστη και η καρτα να βγαζει θεματα. αν και με τις καρτες γραφικων συνηθως μπορεις να ανεβασεις τα γραφικα και θα δειξει αμα υπαρχει προβλημα. τεσπα, αυτο που λεω ειναι πως ΔΕΝ μπορεις να ελεγξεις τη καθε περιπτωση, το θεμα ειναι το παρον συστημα να ειναι λειτουργικο. τι θα γινει αν αυριο μεθαυριο αλλαξεις κατι ΔΕΝ το ξερεις και ΚΑΝΕΝΑ στρες τεστ δε θα σου "πιστοποιησει" σταθεροτητα. χασιμο χρονου ειναι

Αυτό που σου λέω είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν ξέρεις ποτέ πραγματικά τι έχει το πρόβλημα. Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από μία απάντηση που έκανα ότι αν έχει overclocked υποσυστήματα δεν είναι αναγκαστικά το πρόβλημα αυτών όταν έχεις πρόβλημα με την κάρτα.

Εσύ είχες πρόβλημα με την κάρτα (που δεν μου απάντησες κιόλας τι πρόβληματα είχες) και αποφάσισες να ρίξεις τα ρολόγια και σου φτιάξανε, που σημαίνει ξεκάθαρα ότι το σύστημα σου δεν ήταν σταθερό και άρα η μέθοδος τεστάρω μόνο με games δεν εγγυάται αποτελέσματα. Το δεν είναι σταθερό, δε σημαίνει απλά μου κάνει προβλήματα και crashes. Σημαίνει και ότι φθείρεις τα συστήματα σου περισσότερο απ'ότι πρέπει αν το τρέχεις καιρό έτσι. Επιλογή σου είναι αν βαριέσαι να κάνεις μερικά stress tests που δεν χρειάζεται να είσαι καν πάνω από το pc για να τα κάνεις, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά με αυτό που είπα.

Αν κάποιος έχει προβλήματα που παραπέμπουν σε πρόβλημα στο σύνολο του συστήματος, σίγουρα πρέπει να κοιτάξει τα πάντα. Οι μαύρες οθόνες και τα lost signal δεν είναι όμως τέτοιου είδους προβλήματα.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Μία χαρά είναι το nvidia control panel. 7 χρόνια κλείνω σε λίγο χωρίς προβλήματα.

Το να μην βάλεις το Adrenalin είναι προσωρινό fix και απορώ που δεν το δοκίμασε κάνεις εδώ μέσα. Στο εξωτερικό αρκετοί έχουν σωθεί. Καθηστε και ταλαιπωρηθειτε με τα black screen. Μάλλον σας αρέσει, την βρίσκετε. Και προφανώς δεν παίζετε esports.

Εγώ με τους 20.2.2 δεν έχω θέμα εσύ δεν τους έχεις δοκιμάσει καν τους συγκεκριμένους οπότε δεν μπορείς να βγάλεις και συμπεράσματα τώρα πάνε στο nvidia thread. 

Δημοσ.
2 minutes ago, LIGHT1NG said:

Εγώ με τους 20.2.2 δεν έχω θέμα εσύ δεν τους έχεις δοκιμάσει καν τους συγκεκριμένους οπότε δεν μπορείς να βγάλεις και συμπεράσματα τώρα πάνε στο nvidia thread. 

https://community.amd.com/community/support-forums/drivers-software/content

Εδώ ορισμένα εκατοντάδες μέλη που έχουν προβλήματα με drivers. Non stop τα posts εδω και μήνες. Όλα μια χαρά. Έπρεπε να ανοιξω σφραγισμένη κάρτα και να χάσω το RMA. Εδώ με το ζορι νου το έδωσαν.

Για ποιο λόγο να πάω nvidia thread; 7 χρόνια ποτέ δεν έγραψα. Όταν κάτι λειτουργεί σωστά, δεν χρειάζεται να γράψεις κάτι. Και δεν είμαι κανένα fanboy για να γράφω μηνύματα από εδώ και από εκεί. Τόσα χρόνια μέλος, τωρα 1η φορά άρχισα να γράφω σε αυτη την ενότητα, επειδή δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Εδώ ορισμένα εκατοντάδες μέλη που έχουν προβλήματα με drivers. Non stop τα posts εδω και μήνες. Όλα μια χαρά. Έπρεπε να ανοιξω σφραγισμένη κάρτα και να χάσω το RMA. Εδώ με το ζορι νου το έδωσαν.

Για ποιο λόγο να πάω nvidia thread; 7 χρόνια ποτέ δεν έγραψα. Όταν κάτι λειτουργεί σωστά, δεν χρειάζεται να γράψεις κάτι. Και δεν είμαι κανένα fanboy για να γράφω μηνύματα από εδώ και από εκεί. Τόσα χρόνια μέλος, τωρα 1η φορά άρχισα να γράφω σε αυτη την ενότητα, επειδή δημιουργήθηκαν προβλήματα.

τι παιχνίδια παίζεις? 

Δημοσ.

Έχω 3 μέρες παιζω hellblade με 20.2.1 drivers είμαι κοντά 9 ώρες κανένα black screen η άλλα θέματα πέρα από κάποια ελάχιστα σημεία που έχει το παιχνίδι και κάνει ένα ψηλό stuttering το οποίο υπάρχει σε όλες τις κάρτες είτε Amd είτε Nvidia. Πολύ ευχαριστημένος με τους 20.2.1 οταν ξανά φτιάξουν το fan curve που το χάλασαν στους 20.2.2 θα ξανά περάσω νέους. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aruil είπε

Αυτό που σου λέω είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν ξέρεις ποτέ πραγματικά τι έχει το πρόβλημα. Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από μία απάντηση που έκανα ότι αν έχει overclocked υποσυστήματα δεν είναι αναγκαστικά το πρόβλημα αυτών όταν έχεις πρόβλημα με την κάρτα.

Εσύ είχες πρόβλημα με την κάρτα (που δεν μου απάντησες κιόλας τι πρόβληματα είχες) και αποφάσισες να ρίξεις τα ρολόγια και σου φτιάξανε, που σημαίνει ξεκάθαρα ότι το σύστημα σου δεν ήταν σταθερό και άρα η μέθοδος τεστάρω μόνο με games δεν εγγυάται αποτελέσματα. Το δεν είναι σταθερό, δε σημαίνει απλά μου κάνει προβλήματα και crashes. Σημαίνει και ότι φθείρεις τα συστήματα σου περισσότερο απ'ότι πρέπει αν το τρέχεις καιρό έτσι. Επιλογή σου είναι αν βαριέσαι να κάνεις μερικά stress tests που δεν χρειάζεται να είσαι καν πάνω από το pc για να τα κάνεις, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά με αυτό που είπα.

Αν κάποιος έχει προβλήματα που παραπέμπουν σε πρόβλημα στο σύνολο του συστήματος, σίγουρα πρέπει να κοιτάξει τα πάντα. Οι μαύρες οθόνες και τα lost signal δεν είναι όμως τέτοιου είδους προβλήματα.

Αναφορά σε κείμενο

δεν μου απάντησες κιόλας τι πρόβληματα είχες

σου απαντησα φριζ και ρεσταρτ. δεν ειναι θεματα καρτας αυτα και απ οταν κατεβασα λιγο επεξεργαστη δεν ειχα θεματα.

Αναφορά σε κείμενο

αν βαριέσαι να κάνεις μερικά stress tests

τα στρες τεστ δεν εβγαζαν προβληματα και ετρεχαν για ωρες χωρις θεμα, ενω η καθημερινη χρηση τα ΔΙΕΨΕΥΔΕ. θα καταλαβαινα τη χρησιμοτητα τους αμα ηταν πιο αξιοπιστα απο τη καθημερινη χρηση, αλλα ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ. δε μπορω να το τονισω αρκετα. αμα πηγαινα με το τι θεωρουν τα στρες τεστ σταθερο τοτε μερα παρα μερα θα ειχα και απο ενα φριζ/ρεσταρτ.

επισης δεν ειναι θεμα βαρεμαρας, οσο κοιμομουν τα αφηνα να κανουν δουλεια (εκτος απο καποια που θυμαμαι ηθελε χειροκινητα). το προβλημα ειναι οτι τζαμπα ρευμα και εχανα και υπομονη να ψαχνω να βρισκω στρες τεστ και γιατι να μην ειναι σταθερο ενω περασε 6-8-10 ωρες ποσους κυκλους. τα παρατησα και το εκανα μονος μου και οποτε ετρωγε σκαλωμα το κατεβαζα. με καθημερινη χρηση κατεβασα 200mhz σε σχεση με οτι λεγανε τα στρες τεστ, και αυτο τοτε που το πισι ετρωγε μπουκαλα!! και αλλα 200mhz τωρα που δε τρωει. μιλαμε για αξιοπιστια οχι παιξε γελασε 😂

Αναφορά σε κείμενο

με αυτή τη μέθοδο δεν ξέρεις ποτέ πραγματικά τι έχει το πρόβλημα

με τη μονη μεθοδο που ξερεις τι εχει προβλημα ειναι να τα βαλεις ολα στοκ να δεις αμα λειτουργει καλα και μετα ενα ενα να τα επιστρεφεις εκει που τα ειχες. οποτε αρχισουν τα προβληματα αυτο εχει θεματα και πρεπει να το κατεβασεις. επισης εξαρταται και απο τα προβληματα που συναντας, συνηθως σου δινουν μια ιδεα που να κινηθεις

Αναφορά σε κείμενο

αν έχει overclocked υποσυστήματα δεν είναι αναγκαστικά το πρόβλημα αυτών όταν έχεις πρόβλημα με την κάρτα

συμφωνω. οπως και συμφωνω οτι κατα 99.999999% (αφηνω και μια μικρη πιθανοτητα μπας και..) οι μαυρες οθονες ειναι καρτα γραφικων. παρ ολα αυτα δεν συμφωνω οτι εχεις σταθερο συστημα απ τη στιγμη που αλλαζεις καποιο βασικο κομματι γιατι πολυ απλα ειναι πλεον αλλο συνολο και δε θα "παιζει" το ιδιο.

Αναφορά σε κείμενο

φθείρεις τα συστήματα

αυτο θελω να μου εξηγησεις πως το φανταζεσαι..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Που να δεις το control panel της 4850 μου.... Μια χαρά, κανένα πρόβλημα εδώ και 12 χρόνια.

Τι να πεις και εσύ γατάκι . 😋

Τόσα χρόνια κάρτα σε Nvidia δεν θα βρεις ... 👹

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Black screen after a few seconds of working when i install a driver for my gpu

Vulkan broken on Windows 10 Fall Creators Update [Insider Preview]?

Crashing Reboot

και αλλα πολλα αντιστοιχα σε nvidia μερια.

Κουρασες παντως. Εκτος και αν εχεις κατι ουσιωδες να προσφερεις, καλυτερα μην γραφεις ουτε και στο amd thread. 

Επεξ/σία από overpower
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

προφανως αμα εχεις προβλημα καλα κανεις και το λες και rma να κανεις και απ ολα. τη καρτα τη δευτερη γιατι δεν την ανοιξες να τη δοκιμασεις? αφου σου κανανε τη πρωτη που ειχε ανοιχτει λες στη δευτερη να σου λεγανε οχι? εγω απορω πως δε σου ειπαν οχι επειδη ακριβως ηταν κλειστη (σε φαση δε τη δοκιμασες καν, δοκιμασε και μετα ζητα rma)

Δημοσ.

Αυτα απο εμενα. Εδω και 2 μερες εντοπισα και ποιο timing στις ram προκαλουσε θεμα, και ολα smooth πλεον

23.PNG

• Like 2
Δημοσ.

Οντως κουρασε ο elpaso εχω σταματησει να μπαινω συχνα στο συγκεκριμενο θεμα. Πηγαινε σε καποια κονσολα να ηρεμησεις. Η παρε καποια nvidia και γραφε στα θεματα των nvidia. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...