Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε
  1. Το ότι θα βγουν οι νέες κονσόλες σε 8 μήνες από τώρα δεν σημαίνει ότι θα έχουμε δεκάδες παιχνίδια με RayTracing με το καλημέρα. Άντε να δούμε ένα δυο, άντε τρία παιχνίδια τους πρώτους 6 μήνες και ίσως πολλά να λέω.
  2.  Ποιος σου είπε ότι τα παιχνίδια με RT για τις κονσόλες με NAVI θα τρέχουν καλά σε RTX2060 Super ???

Γιατί θα χαλάσει η μαγιά αν έχει HBM2e για consumer ?? 🙄

τόσες consumer έχουν βγει πριν με HBM/2

Σε 1080p ανάλυση που παίζει το παιδί μια χαρά θα τρέχουν με την 2060 super. 

Επίσης μην έχεις μεγάλες ελπίδες για τρομερό rt στις νέες κονσόλες. Αυτά που είπε ο Spencer χτες ήταν για αντανακλάσεις και σκιές. " true-to-life lighting, accurate reflections and realistic acoustics" 

Το φουλ πακέτο Ray tracing με global illumination και Fully path-traced lighting δεν το ανέφερε. Είναι κ λογικό γιατί είναι τρελά βαρύ όλο αυτό ακόμα κ για μια 2080ti, κάρτα ανώτερη από νέες κονσόλες. Σε 4κ ανάλυση μιλάω πάντα μιας κ εκεί ποντάρουν οι νέες κονσόλες. 

Γενικά πάντως, μονο Ray tracing αντανακλάσεις κ σκιές να έχουν οι νέες κονσόλες είναι μια χαρα  δεν το συζητώ. Θα είμαι κ πολύ ευχαριστημένος. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Όσο για τα thread κατόχων συγκεκριμένων μοντέλων καρτών γραφικών, η λογική είναι απλή: φωτογραφία του συστήματος με την κάρτα εγκατεστημένη, ως αποδεικτικό στοιχείο, και τέλος. Welcome to the club.

Inb4 καποιος ανεβασει φωτογραφια απο συστημα αλλου στο internet(ή γνωστου/φιλου/θειου κλπ) και το πλασαρει για δικο του :P

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Inb4 καποιος ανεβασει φωτογραφια απο συστημα αλλου στο internet(ή γνωστου/φιλου/θειου κλπ) και το πλασαρει για δικο του :P

Βαζουμε χαρτακι διπλα στο κουτι και τελος. Το να γραφετε σε θεμα με συγκεκριμενο περιεχομενο οτι να ναι οπως οι τελευταιες σελιδες δεν βοηθαει κανεναν. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Φιλε, δλδ με βγαζεις χαζο ή τρελο ή ψευτη;

Μου δημιουργεις επιπλεον πονοκεφαλο. Και αδιαφορω για τα 3,4,5 ατομα που δεν εχουν κανενα θεμα με τις navi. Απλα ειναι τυχεροι.

Δωσε πονο.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Το εχω ξαναπει καμια 10αρια φορες, οτι η 5600xt δεν δεχεται παλιους drivers, αφου ηρθε στην αγορα τελη Ιανουαριου και οι stable της navi ειναι πριν τον Ιανουαριο.

Τι ray tracing να κανω με την 2060super; Να δωσω 100 ευρω παραπανω για να παιζω τα 2,3 παιχνιδια που υπαρχουν στα 30fps; Αν την αγορασω, θα γινει για τις δυνατοτητες τις που εχει, χωρις να δωσω βαση στο RT.

Σε καμια ωρα πηγαινω στο Πλαισιο. Δεν ξερω τι να κανω. Δεν εχω αρκετες επιλογες, παρα μονο τα εξης : Ειτε ζηταω να αγορασω την 5700xt που φαινεται πιο safe επιλογη, καθως εχει stable drivers, με την 5600xt αν ξαναδω ρεσταρτ σημερα, θα την πεταξω στην θαλασσα. Αν δεν δεχθουν, πολυ απλα θα τους ζητησω RMA και θα παρω τα λεφτα και θα φυγω, δε νομιζω να τους συμφερει κατι τετοιο.. Τωρα να αγορασω Nvidia απο το πλαισιο, λιγο δυσκολο. Αν παρω τα λεφτα μου πισω, ειτε αγοραζω καμια 2060s απο το σκρουτζ, ειτε περιμενω το καλοκαιρι για τις καινουριες καρτες. Το μονο που θελω ειναι να εχω το κεφαλι μου ησυχο, καθως το 3ημερο που ειχα την 5600xt, ειχα αρκετους πονοκεφαλους, και ειχα να τους τυχω 10+ χρονια απο εποχες windows xp και μπλε οθονων. 

Δεν με νοιαζει amd, nvidia, intel, το κεφαλι μου ησυχο θελω να εχω. Μισω τους fanboyσμους. Ετσι απλα.

Εγώ που έχω 2060 απλή κιόλας, 30fps με RT δεν έχω δει. Ούτε καν στο Exodus που έχει GI, ακόμη και στο ULTRA..

2 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον πλήρη διαχωρισμό των νημάτων σε: 1) νήματα με ειδήσεις γύρω από τις νέες κυκλοφορίες καρτών γραφικών (νέα, σχόλια, τεχνολογικού περιεχομένου συζήτηση) και 2)  νήματα καθαρά για τους κατόχους συγκεκριμένων μοντέλων καρτών γραφικών (π.χ. 5700xt owners thread/2080ti owners thread κ.ο.κ).

Ας υπάρχει ένα νήμα για τις amd και ένα για τις nvidia gpu's (μιλάω για τα γενικά νήματα).

Αν πάμε σ' ένα megathread ειδήσεων γύρω από τις κάρτες γραφικών, βλέπω το μεγάλο λουκέτο να έρχεται.

Όσο για τα thread κατόχων συγκεκριμένων μοντέλων καρτών γραφικών, η λογική είναι απλή: φωτογραφία του συστήματος με την κάρτα εγκατεστημένη, ως αποδεικτικό στοιχείο, και τέλος. Welcome to the club.

Διαφορετικά, θα διαβάζουμε το μακρύ και το κοντό του καθενός, τα νήματα, αργά ή γρήγορα, θα κλειδώνονται και οι τελευταίοι των Μοϊκανών θ' απέχουν οιουδήποτε σχολιασμού, καθώς θα θέλουν να προφυλάξουν την ψυχική τους υγεία.

+10000

Δημοσ.
4 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Φιλε, δλδ με βγαζεις χαζο ή τρελο ή ψευτη; Λες να μην το εχω δοκιμασει; Ο Installer αποτυγχανει να εγκαταστησει τους παλιους drivers. Ισως το φτιαξουν, προς το παρον δεν γινεται. Εχεις 5600xt και το δοκιμασες προσωπικα; Μου δημιουργεις επιπλεον πονοκεφαλο. Και αδιαφορω για τα 3,4,5 ατομα που δεν εχουν κανενα θεμα με τις navi. Απλα ειναι τυχεροι. Θελω να αγορασω gpu και να λειτουργει κανονικοτατα, χωρις καμια απολυτως ρυθμιση. Ουτε 4k παιζω, ουτε 5πλες οθονες εχω, ουτε freesync. Ελεος δλδ. 200+ ευρω δινουμε, δεν εχουμε ολοι λεφτα για πεταμα.

Οι πρωτοι drivers που βγηκαν για την 5600xt και την υποστηριζουν ειναι οι 20.1.3. Τι δεν γινεται κατανοητο; Υποτιθεται ορισμενοι το παιζετε και pc experts gurus..

image.png.03f11b6d0c9f944330929e22a62c4719.png

Καλο ειναι να γραφουμε καλυτερα και να μην κανουμε γενικοποιουμε με σχολια αδιαφορω για αυτους που δεν εχουν θεματα κλπ .. Ενοειται οτι για να γραφεις τοσο καιρο εχεις θεματα αλλα να ειρωνευσαι δεν νομιζω οτι βοηθαει το forum.. 

Εγω δεν ειχα κανενα θεμα με την καρτα δεν βγηκα να ειρωνευτω αυτους που εχουν θεματα.. Το θεμα ειναι να μπορει να υπαρχει συζητηση για να δουμε που μπορει ο καθενας αν μπορει να βοηθαει τον αλλο.. Τεσπα νομιζω οτι το νημα εχει ξεφυγει αρκετα και ελπιζω να λυθουν τα προβληματα σου

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε

Καλο ειναι να γραφουμε καλυτερα και να μην κανουμε γενικοποιουμε με σχολια αδιαφορω για αυτους που δεν εχουν θεματα κλπ .. Ενοειται οτι για να γραφεις τοσο καιρο εχεις θεματα αλλα να ειρωνευσαι δεν νομιζω οτι βοηθαει το forum.. 

Εγω δεν ειχα κανενα θεμα με την καρτα δεν βγηκα να ειρωνευτω αυτους που εχουν θεματα.. Το θεμα ειναι να μπορει να υπαρχει συζητηση για να δουμε που μπορει ο καθενας αν μπορει να βοηθαει τον αλλο.. Τεσπα νομιζω οτι το νημα εχει ξεφυγει αρκετα και ελπιζω να λυθουν τα προβληματα σου

Ποια κάρτα γραφικών έχεις εσύ αν επιτρέπεται υλοποίηση δλδ μπας και προβώ κ εγώ σε αγορά λίγο πιο safe τουλάχιστον να έχω στο μυαλό μου ότι κ κάποιοι είναι οκ. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Σε 1080p ανάλυση που παίζει το παιδί μια χαρά θα τρέχουν με την 2060 super. 

Επίσης μην έχεις μεγάλες ελπίδες για τρομερό rt στις νέες κονσόλες. Αυτά που είπε ο Spencer χτες ήταν για αντανακλάσεις και σκιές. " true-to-life lighting, accurate reflections and realistic acoustics" 

Το φουλ πακέτο Ray tracing με global illumination και Fully path-traced lighting δεν το ανέφερε. Είναι κ λογικό γιατί είναι τρελά βαρύ όλο αυτό ακόμα κ για μια 2080ti, κάρτα ανώτερη από νέες κονσόλες. Σε 4κ ανάλυση μιλάω πάντα μιας κ εκεί ποντάρουν οι νέες κονσόλες. 

Γενικά πάντως, μονο Ray tracing αντανακλάσεις κ σκιές να έχουν οι νέες κονσόλες είναι μια χαρα  δεν το συζητώ. Θα είμαι κ πολύ ευχαριστημένος. 

Δεν το κατάλαβες, λόγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής το RT στο NAVI 2 και στο Turing τι σε κάνει να νομίζεις ότι η 2060/S θα είναι οκ στα παιχνίδια , έστω και σε 1080p,  που θα έχουν γραφτεί για RT σε NAVI 2 ??

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Εγώ που έχω 2060 απλή κιόλας, 30fps με RT δεν έχω δει. Ούτε καν στο Exodus που έχει GI, ακόμη και στο ULTRA..

Γιατί βάζεις DLSS. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Σε προκαλώ να κοιταξεις τις τελευταιες σελίδες οπως λες και να μου βρεις εμενα συγκεκριμενα δικα μου σχολια με τα οποια χαλαω το θεμα μιας και με τσουβαλιαζεις με τους υπολοιπους.

Αντιθετως εγω μπορω να αναφερω παρα πολλα που εχεις γραψει στο διπλα θεμα και ποσο'' σχετικα'' ειναι με αυτο.Και δεν χρειαζεται να γυρισω σε παλιοτερες αναφορες,να ορισμενα σχολια του προηγουμενου μηνα.

Οχι γιατι οπως ειπε και ο συμφορουμιτης NoFeargr πιο πισω,μονο οι κατοχοι nvidia καρτων σχολιαζουν στα θεματα των Amd navi....

Προφανως και δεν πηγαινε σε σενα το σχολιο βρε fulgore. Δεν εγραψες τιποτα στις τελευταιες σελιδες νομιζω ηταν αυτονοητο. Το σχολιο σου εγινε quote καθαρα για να γραψω για το χαρτακι μιας και ανεφερες οτι πιθανως καποιοι να περνουν ετοιμες φωτογραφιες απο αλλου και να κανουν οτι εχουν την καρτα.

RX 5700 XT Ultrawide 3440x1440 (test in 14 games)

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν το κατάλαβες, λόγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής το RT στο NAVI 2 και στο Turing τι σε κάνει να νομίζεις ότι η 2060/S θα είναι οκ στα παιχνίδια , έστω και σε 1080p,  που θα έχουν γραφτεί για RT σε NAVI 2 ??

Γιατί βάζεις DLSS. 

Χωρίς DLSS είναι mid to low 40s, όχι 30..

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Γιατί βάζεις DLSS. 

Αρχικά κάτσε να δούμε πως θα είναι το rt στις νέες navi. Ακόμα δεν βγήκε. Για το τώρα λοιπόν ο συνδυασμός μιας 2060 S και dlss δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε 1080p με rt. Πανω από 60frames. Οποτε υπάρχει περιθώριο και για το μέλλον. Νομίζω έγραψα πριν το παράδειγμα με τον φίλο μου κ το wollfestein 2.

Για ποια παιχνιδια αναφερεσαι ότι θα'ναι γραμμένα αποκλειστικά σε rt των navi 2? Για τα αποκλειστικά των νεων κονσολων? Γιατί αν εννοείς αυτό, στην περίπτωση  του xbox δεν ισχύει μιας κ έχει γινει ενοποίηση με τα windows 10 των pc. Συν το γεγονός ότι η nvidia πάντα βγάζει τους καλύτερους drivers. Ακόμα κ κάποιο παιχνίδι να'ναι AMD, θα βγάλει αντίστοιχους drivers η nvidia.  Όπως κανει πάντα. 

Θεωρω ότι όσο παίζει στα 1080p η 2060 S θα τον καλύψει για αρκετο χρονικό διάστημα. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Αρχικά κάτσε να δούμε πως θα είναι το rt στις νέες navi. Ακόμα δεν βγήκε. Για το τώρα λοιπόν ο συνδυασμός μιας 2060 S και dlss δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε 1080p με rt. Πανω από 60frames. Οποτε υπάρχει περιθώριο και για το μέλλον. Νομίζω έγραψα πριν το παράδειγμα με τον φίλο μου κ το wollfestein 2.

Για ποια παιχνιδια αναφερεσαι ότι θα'ναι γραμμένα αποκλειστικά σε rt των navi 2? Για τα αποκλειστικά των νεων κονσολων? Γιατί αν εννοείς αυτό, στην περίπτωση  του xbox δεν ισχύει μιας κ έχει γινει ενοποίηση με τα windows 10 των pc. Συν το γεγονός ότι η nvidia πάντα βγάζει τους καλύτερους drivers. Ακόμα κ κάποιο παιχνίδι να'ναι AMD, θα βγάλει αντίστοιχους drivers η nvidia.  Όπως κανει πάντα. 

Θεωρω ότι όσο παίζει στα 1080p η 2060 S θα τον καλύψει για αρκετο χρονικό διάστημα. 

Τα παιχνίδια που θα βγουν για τις καινούργιες κονσόλες και θα έχουν RT θα χρησιμοποιούν το DXR και όχι το RTX της NVIDIA. DLSS δεν θα έχουν οι κονσόλες αφού είναι proprietary της NVIDIA άρα και όσα παιχνίδια γραφτούν για τις κονσόλες δεν θα υποστηρίζουν DLSS.  Τις 2060/S τις βλέπω να πιάνουν πάτο σε αυτά τα παιχνίδια όταν θα τρέχεις RT.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω έχουν κλείσει τόσα εργοστάσια στην Κίνα λόγω κορωνοϊού , μεγάλες εταιρείες έχουν ακυρώσει τις συμμετοχές τους σε διεθνή gaming event και εσείς πιστευετε πως σε λίγους μήνες οι εταιρείες θα δώσουν νέες κάρτες στην αγορά.  Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις περνάμε σε περίοδο τεχνολογικής ύφεσης και οτι υπολογίζετε για 8 μήνες μετά, θα πρεπει να το μετακυλίσετε για αργότερα.  Εδώ η sony και η microsoft δεν ξέρουν αν θα προλάβουν τις ημερομηνίες του Δεκεμβρίου για τις νεες κονσολες και εσεις τσακώνεστε για  ανούσια specs . Αυτο θα πει εκτός τόπου και χρόνου. Ας αγοράσει καθένας οτι αντέχει η τσέπη του  και να χαρεί την κάρτα του. 

Επεξ/σία από badbad
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Τα παιχνίδια που θα βγουν για τις καινούργιες κονσόλες και θα έχουν RT θα χρησιμοποιούν το DXR και όχι το RTX της NVIDIA. DLSS δεν θα έχουν οι κονσόλες αφού είναι proprietary της NVIDIA άρα και όσα παιχνίδια γραφτούν για τις κονσόλες δεν θα υποστηρίζουν DLSS.  Τις 2060/S τις βλέπω να πιάνουν πάτο σε αυτά τα παιχνίδια όταν θα τρέχεις RT

Το 90% των παιχνιδιών που βγαίνουν για τις κονσόλες παλιές κ νεες είναι multiplatform. Το υπόλοιπο είναι αποκλειστικά παιχνίδια. Στην περίπτωση της sony πλέον. Οπότε με αυτό που λες όποιος έχει Nvidia κάρτα ή πρόκειται να πάρει στο μέλλον με την νέα rtx 3000 σειρά θα έχει σοβαρό θέμα μιας κ τα παιχνίδια θα γράφονται στις rt Navi 2. Αυτό λες πρακτικά. Να βάλει λουκέτο από τώρα η Nvidia δλδ. Τι να πω τώρα... άφωνος...

Μια παρατήρηση ακόμα. Αν οι νέες κονσόλες και το Navi 2 των pc γενικά, δεν έχουν καποια αντίστοιχη τεχνολογία σαν το DLSS δεν πρόκειται ποτέ να δεις παιχνίδι Ray tracing που να παίζετε.. Ακόμα και με τους dedicated rt cores της RTX σειρας το Ray tracing είναι τρομακτικά βαρύ. Εκεί σώζει την κατάσταση το DLSS. 

Επεξ/σία από andreas84gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...