Arkin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, JoannisV είπε Μιλάμε για Origins και όχι Odyssey. Το ξέρω ότι το Odyssey είναι καλύτερο, δεν το έχω παίξει για να δω πως τρέχει στο σύστημα μου αλλά σε benches φαίνεται όντως πιο smooth. Το Origins όμως έχει θέμα και για αυτό χαίρομαι που ο Arkin το επιβεβαίωσε και δεν είμαι ο τρελός. Αφού τώρα κολλάει και με 8700Κ -που δεν πεινάει για RAM/infinity fabrics κτλ- το θέμα καταλήγει να είναι στην GPU και όχι στο CPU/RAM. Από την στιγμή που είναι το ίδιο engine με το Odyssey το βρίσκω δύσκολο η AMD να μην μπορεί να κάνει κάποιο Optimization η ίδια με τους drivers για να φτιάξει τουλάχιστον το τραγικό stuttering. Ας μην τα ρίχνουμε μόνο στην Ubisoft, με κάρτες όπως η 580 δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και η κάρτα είναι καρφωμένη στο 95-100% όταν η 5700ΧΤ σε ανάλυση (VSR) 4K UltraWide πασχίζει να φτάσει 90% usage. Πέρα από αυτό το ίδιο πρόβλημα έχω και με το Danger Zone του CSGO. Το κατάλαβα πως είσαι εσύ ένα λεπτό αφού σου απάντησα και εκεί (σου άφησα και ραβασάκι αν αποκρυπτογραφήσεις τα bolds ) Τωρα σε καταλαβα φιλε μου οτι εγραψες και εσυ στο reddit. Σου απαντησα κιολας ηταν πριν τεσταρω στο memphis και εγραψα οτι δεν εχω freezes. Τελικα και freezes υπαρχουν στο Memphis στην Αλεξανδρεια μονο stuttering. Γενικως ειναι σε τραγικο επιπεδο το performance στο συγκεκριμενο παιχνιδι. Το breakpoint που ειναι πολυ πιο βαρυ ηταν βουτυρο με ελαχιστα πολυ μικρα stutters μια φορα στο 10λεπτο πχ η καρτα δουλευε μονιμα 90%+ οπως και το clock. Στο origins η καρτα κοιματε δεν ξερω τι συμβαινει αλλα να στρωθουν εκει στην AMD να το φτιαξουν. Σε καταλαβαινω απολυτα με την αγανακτηση σου που θες να παιξεις το συγκεκριμενο παιχνιδι και δεν μπορεις λογο της καρτας ενω αν ειχες πχ μια 1060 μισης αποδοσης θα επαιζες ανετα. Γενικα τα θεματα πρεπει να τα αναφερουμε και με report στην AMD μπας και τα φτιαξουν. Αν παλι δεν τους νοιαζει δεν θα μας νοιαζει και εμας στην επομενη αγορα καρτας που θα κανουμε. Ο πελατης μια φορα θα την πατησει οχι δευτερη. 1
Πέτρος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 35 λεπτά πριν, Dantε είπε Να κανει ρμα γιατι; Ειχα δοκιμασει 5700 φιλου και τα ιδια μου εκανε. 3 5700 ειναι στο κυκλο μου και ολες εχουν θεματα. Πριν λιγο μιλαγα στο τηλ με ξαδελφο που του πρότεινα 5700 τοτε και εχει θεματα με black screens κτλ. Αλλαζε τους drivers μπας και βρει κανεναν σταθερο. Η διαφορα με την nvidia ειναι οτι εκει γυρναγες μια εκδοση πισω και ησουν οκ και στην επομενη το διορθωναν. Εδω μιλαμε για κατασταση που εχουν βγει τουλάχιστον 15 εκδοσεις απο την 9.2 που εχω και η κατασταση ειναι απο το κακο στο χειροτερο. Είσαι Αγγλία, αν δεν κάνω λάθος?
Arkin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 51 λεπτά πριν, JoannisV είπε Αυτό είναι που με εκνευρίζει, μαζί με όσους σου λένε "δεν υπάρχει θέμα, απλά κλείσε freesync, antilag, sharpening, enchanced sync, whatever και θα είσαι καλά". Ντάξει, όσο τα κάνω αυτά να ξεκολλήσω και 4gb VRAM μπας και βοηθήσει και αυτό (8gb έχει αρχίκά, θα μείνω με 4 κλάιν). Το ότι παίζω με Freesync στο OFF 5 μήνες τώρα γιατί η οθόνη flickαρει σαν τρελή, ενώ με την 1070 το Fressync δούλευε τέλεια επίσης με ξεπερνάει. Πήρα ένα προϊόν που πρέπει να απενεργοποιήσω τα μισά "selling points" του για να δουλέψει χωρίς να μου σπάει τα νεύρα. Το πραγματικα bugarismeno feature ειναι το enchanced sync. Δημιουργει stutters ακομα και σε παιχνιδια που ειναι smooth με freesync+vsync. Το freesync το εχω μονιμα ενεργο απο την αρχη χωρις σοβαρα προβληματα τα παιχνιδια που ειναι smooth ειναι smooth και οταν πεσουν απο τα hz της οθονης και δουλεψει το freesync. To chill το δουλευω επισης σε παιχνιδια χωρις θεμα. Πια οθονη εχεις συγκεκριμενα? Ενα καλο report στην amd με το μοντελο και το προβλημα μπας και το δει. Τα issues ανεβαινουν σε καθε driver update και φτιαχνουν χαζομαρες απλα για τα ματια του κοσμου.
JoannisV Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Arkin είπε Το πραγματικα bugarismeno feature ειναι το enchanced sync. Δημιουργει stutters ακομα και σε παιχνιδια που ειναι smooth με freesync+vsync. Το freesync το εχω μονιμα ενεργο απο την αρχη χωρις σοβαρα προβληματα τα παιχνιδια που ειναι smooth ειναι smooth και οταν πεσουν απο τα hz της οθονης και δουλεψει το freesync. To chill το δουλευω επισης σε παιχνιδια χωρις θεμα. Πια οθονη εχεις συγκεκριμενα? Ενα καλο report στην amd με το μοντελο και το προβλημα μπας και το δει. Τα issues ανεβαινουν σε καθε driver update και φτιαχνουν χαζομαρες απλα για τα ματια του κοσμου. Samsung Sj55w. Έχω διαβάσει για κάποιες Samsung που έχουν γενικά το flicker bug. Δεν μου το κάνει πάντα και όχι σε όλα τα παιχνίδια. Από συνήθεια όμως το έχω πλέον μόνιμα κλειστό... Είχα κάνει report πιο παλιά θα ξανακάνω πάλι αύριο μαζί κ με το Origins κ CSGO που θα τα βγάλω και εγώ βίντεο. Χθες και σήμερα βλέπω να επιμένει το άλλο bug που ανέφερα με το full-screen. Μετά από μερικές ώρες χρήσης βάζω να δω βίντεο (yt, vlc) full screen και πέφτουν τα frames (το βίντεο "κολλάει"). Το κάνει όλο κ πιο συχνά τελευταία κ δεν έχω βρει αν φταίει κάποιο άλλο πρόγραμμα συγκεκριμένα, αλλά μόνο με restart φτιάχνει. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από JoannisV
Arkin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, JoannisV είπε Samsung Sj55w. Έχω διαβάσει για κάποιες Samsung που έχουν γενικά το flicker bug. Δεν μου το κάνει πάντα και όχι σε όλα τα παιχνίδια. Είχα κάνει report πιο παλιά θα ξανακάνω πάλι αύριο μαζί κ με το Origins κ CSGO που θα τα βγάλω και εγώ βίντεο. Χθες και σήμερα βλέπω να επιμένει το άλλο bug που ανέφερα με το full-screen. Μετά από μερικές ώρες χρήσης βάζω να δω βίντεο (yt, vlc) full screen και πέφτουν τα frames (το βίντεο "κολλάει"). Το κάνει όλο κ πιο συχνά τελευταία κ δεν έχω βρει αν φταίει κάποιο άλλο πρόγραμμα συγκεκριμένα, αλλά μόνο με restart φτιάχνει. Εχω διαβασει για την συγκεκριμενη για το flickering ηταν κατι που με απετρεψε απο το να την παρω γιατι εχει δελεαστικη τιμη για 1440p ultrawide 75hz που παει μεχρι 100 απο οτι λενε. Αν ομως δουλευε κομπλε με την 1070 τοτε φταιει η καρτα εφοσον εμεινες με το ιδιο καλωδιο DP. Καντα μια σουμα και στειλτα στην amd μπας και συγκινηθει. Γινεται χαμος στο internet με τα μεγαλα καναλια και το κραξιμο των drivers αν δεν στρωσουν και τωρα τοτε εχουν θεμα στο silicon και δεν λυνετε με drivers.
JoannisV Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, Arkin είπε Εχω διαβασει για την συγκεκριμενη για το flickering ηταν κατι που με απετρεψε απο το να την παρω γιατι εχει δελεαστικη τιμη για 1440p ultrawide 75hz που παει μεχρι 100 απο οτι λενε. Αν ομως δουλευε κομπλε με την 1070 τοτε φταιει η καρτα εφοσον εμεινες με το ιδιο καλωδιο DP. Καντα μια σουμα και στειλτα στην amd μπας και συγκινηθει. Γινεται χαμος στο internet με τα μεγαλα καναλια και το κραξιμο των drivers αν δεν στρωσουν και τωρα τοτε εχουν θεμα στο silicon και δεν λυνετε με drivers. Την έχω κάνει OC στα 90-95hz, πιθανόν πάει και 100 απλά δεν θέλω να την ζορίσω. Την έχω κατάχαρει πάντως για την τιμή της. Με 1070 όλα καλά ήταν και το DP το έχω προσέξει να είναι Vesa certified. Ας συνεχίζουν να την κράζουν μπας και κάνει τίποτα. Και αν υπάρχει θέμα με το silicon ας κινηθούμε νομικά (όπως με την 970 και τη vram). Βέβαια δεν πιστεύω/ελπίζω να είναι τόσο σκούρα τα πράγματα, δεν το θεωρώ και απίθανο όμως. Εξαιρετικά CPUs αλλά μετά τους τελευταίους έξι μήνες η εμπιστοσύνη μου στα GPU έχει κλονίστει. Είχα αγαπήσει τα Polaris για το vfm, η Navi τελείως άλλο πράμα. Το επόμενο θα είναι πράσινο (ή ακόμα και μπλε αν έχει βγει κάτι αξιόλογο μέχρι τότε). 1
Arkin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, JoannisV είπε Την έχω κάνει OC στα 90-95hz, πιθανόν πάει και 100 απλά δεν θέλω να την ζορίσω. Την έχω κατάχαρει πάντως για την τιμή της. Με 1070 όλα καλά ήταν και το DP το έχω προσέξει να είναι Vesa certified. Ας συνεχίζουν να την κράζουν μπας και κάνει τίποτα. Και αν υπάρχει θέμα με το silicon ας κινηθούμε νομικά (όπως με την 970 και τη vram). Βέβαια δεν πιστεύω/ελπίζω να είναι τόσο σκούρα τα πράγματα, δεν το θεωρώ και απίθανο όμως. Εξαιρετικά CPUs αλλά μετά τους τελευταίους έξι μήνες η εμπιστοσύνη μου στα GPU έχει κλονίστει. Είχα αγαπήσει τα Polaris για το vfm, η Navi τελείως άλλο πράμα. Το επόμενο θα είναι πράσινο (ή ακόμα και μπλε αν έχει βγει κάτι αξιόλογο μέχρι τότε). Μιλας πολυ σωστα στις τελευταιες 2 παραγραφους. Μακαρι να μην ειναι silicon αλλα εχουν περασει 7 μηνες και το RMA ειναι 5 φορες πανω στις Navi. Βγαζουν drivers απλα για να βγαλουν ενω τα μεγαλα προβληματα συνεχιζονται για πολυ κοσμο. Στα CPU ειναι αρχηγος σημερα γιατι δεν μπορουν να φτιαξουν τις gpu τους δεν ξερω. Οι polaris ακομα και σημερα βαστανε γερα στην τιμη που εχουν πεσει με σωστο UV. Οσο για την οθονη ειναι ενα πολυ καλο VA panel σε εξαιρετικη τιμη με καλο OC και ποιοτητα.
DEADLAZARUS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 https://www.techspot.com/amp/news/84005-gamers-ditching-radeon-graphics-cards-over-driver-issues.html Για να τα λέει και ο ήπιων τόνων Steve, τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν βλέπουν φαντάσματα όσοι τα γράφουν κι επιμένουν να τ' αναδεικνύουν. 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 6 minutes ago, DEADLAZARUS said: https://www.techspot.com/amp/news/84005-gamers-ditching-radeon-graphics-cards-over-driver-issues.html Για να τα λέει και ο ήπιων τόνων Steve, τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν βλέπουν φαντάσματα όσοι τα γράφουν κι επιμένουν να τ' αναδεικνύουν. Από την στιγμή που έχει βγάλει video o AdoreTV, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Σαν να την λέει ο Τσουκαλάς στον Ολυμπιακό...
Dantε Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, Πέτρος είπε Είσαι Αγγλία, αν δεν κάνω λάθος? Τσου, αθηνα βρίσκομαι. Εδω προχθες βρηκα καινουργιο bug. Netflix στη μια οθονη, discord στην αλλη,αν εγραφες στο discord όσο παιζει το netflix,εκανε stuttering η ταινία μεχρι που αν το συνεχιζες εριχνε black screen και restart.
George b Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Παιδια θελω κ γω να παρω την 5700xt,αλλα μαλλον ετσι οπως το βλεπω δεν αξιζει μεχρι να φτιαξουν τα προβληματα. Θα ηταν καλυτερο να πηγαινα σε μια πιο φτηνη λυση για 1080p μεχρι να φτιαξουν τους drivers ή να αγορασω την 5700 xt ελπίζοντας οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα?
holy grail Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, George b είπε Παιδια θελω κ γω να παρω την 5700xt,αλλα μαλλον ετσι οπως το βλεπω δεν αξιζει μεχρι να φτιαξουν τα προβληματα. Θα ηταν καλυτερο να πηγαινα σε μια πιο φτηνη λυση για 1080p μεχρι να φτιαξουν τους drivers ή να αγορασω την 5700 xt ελπίζοντας οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα? παρε nvidia να ξεμπερδευεις. οι drivers δε θα φτιαξουν. στην πρασινη τα λεφτα σου θα πιασουν τοπο αφου εκτος απο την αρχιτεκτονικη πληρωνεις και αριστη υποστηριξη με τους drivers. 3
JoannisV Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 40 λεπτά πριν, George b είπε Παιδια θελω κ γω να παρω την 5700xt,αλλα μαλλον ετσι οπως το βλεπω δεν αξιζει μεχρι να φτιαξουν τα προβληματα. Θα ηταν καλυτερο να πηγαινα σε μια πιο φτηνη λυση για 1080p μεχρι να φτιαξουν τους drivers ή να αγορασω την 5700 xt ελπίζοντας οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα Όχι. Όλα καλά, απλά καλό είναι να έχεις: 1) Enhanced Sync κλειστό, αν έχεις Flickering κλείνεις και το Freesync. 2) 1000W+ SUPER Nova Platinum XXL τροφοδοτικό με riple-protection thingy 3) Gold plated Display Port καλώδιο το οποίο θα αντικαθιστάς κάθε 5 μέρες γιατί η Navi το θέλει φρέσκο φρέσκο. 4) Επίσης μην παίζεις AC:Origins Πέρα από την πλάκα, πάρα πολλοί δεν έχουν προβλήματα ενώ αλλοι έχουν τόσα πολλά που απλά η εμπειρία με την κάρτα είναι τραγική. Αυτό που βέβαια ξεχνάμε είναι πως δεν χρησιμοποιούμε όλοι τον υπολογιστή μας για τις ίδιες δουλειές, ούτε παίζουμε τα ίδια παιχνίδια. Προσωπικά η εμπειρία μου με την κάρτα, η οποία κοστίζει 400€ και είναι η πρώτη κάρτα που έδωσα τόσα για να πάρω, είναι κακή. Όχι τραγική, αλλά ώρες ώρες με εκνευρίζει αρκετά. Βάση της προσωπικής μου εμπειρίας σου λέω πάρε nvidia και έχε το κεφάλι σου ήσυχο. Αν μπορούσα να πάω πίσω και να έπαιρνα ακόμα και μία 2060S (που είναι λιγότερο ισχυρή) για τα ίδια λεφτά θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. 6
Πέτρος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Dantε είπε Τσου, αθηνα βρίσκομαι. Εδω προχθες βρηκα καινουργιο bug. Netflix στη μια οθονη, discord στην αλλη,αν εγραφες στο discord όσο παιζει το netflix,εκανε stuttering η ταινία μεχρι που αν το συνεχιζες εριχνε black screen και restart. Έχεις κ το θέμα με τις δύο οθόνες, εσύ...μεγάλη ιστορία, άσχημη. Από τη στιγμή που είναι θέμα οδηγών, πάντως, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι καθολικό. Οκ, τις διπλές οθόνες τις βγάζω εκτός σαν παράγοντα. Σε κάποιους, γιατί υπάρχουν τα θέματα και σε κάποιους όχι? Τί τα ενεργοποιεί συγκεκριμένα?
JoannisV Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dantε είπε Τσου, αθηνα βρίσκομαι. Εδω προχθες βρηκα καινουργιο bug. Netflix στη μια οθονη, discord στην αλλη,αν εγραφες στο discord όσο παιζει το netflix,εκανε stuttering η ταινία μεχρι που αν το συνεχιζες εριχνε black screen και restart. Ξέρω πως είναι δύσκολο να συνδέεται με το δικό μου θέμα αλλά έχεις το Netflix σε full screen; Εμένα από ένα σημείο και μετά ότι video βάλω σε fullscreen (όχι όμως παιχνίδια) κολλάει χωρίς να έχω discord ανοιχτό. Ακόμα και το playback στο Davinci Resolve κολλάει... Χθες, 2 ώρες αφού άνοιξα τον υπολογιστή μου το έκανε πάλι. Κοίταξα μήπως φταίει κάποια ρύθμιση του Adrenaline και είδα πως κάθε φορά που άνοιγα το Radeon Overlay (alt+Z) το βίντεο σταματούσε να κολλάει. Με το που το ξαναέκλεινα πάλι έκανε τα ίδια. Μόνο με restart μου φτιάχνει. 🤷♀️ Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από JoannisV
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα