Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατσε καθε μια σελιδα θα ανεβαινει . Εδω στο Hardware unboxed χαρακτηρηστηκαν ως κουμουνοσκυλα επειδη ανέφεραν οτι στο δικο τους συστημα δεν εχουν προβλημα με τον 5700xt. 

4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Στις NVIDIA δεν έχω να πω κάτι, όλα λειτουργούν στην εντέλεια..

εκτος του performance βεβαια που στην ιδια τιμη παιρνεις 20% κατω. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Στις NVIDIA δεν έχω να πω κάτι, όλα λειτουργούν στην εντέλεια..

Καλά μην παίρνεις όρκο κάτι rtss/nvidia limiter διαβάζω και κάτι vsync δεν φαίνεται μόνο η amd να θέλει διδακτορικό +ότι το nvidia panel για να αλλάξεις γλώσσα ώστε να βάλεις μερικές ρυθμίσεις όπως προτείνουν μερικοί σε διάφορα σαιτ πρέπει να κάνεις αλλαγή στο registry για το oc scanner δεν έχω να πω κάτι για να κάνω uv σε σωστό επίπεδο το λάπτοπ χρειάστηκε ώρες ενώ τα καλά του wattman θα το ήθελαν και στην nvidia είναι γεγονός. 

υγ. αυτό που έπρεπε να κάνει η amd στο 2020 είναι να βάλει optional το έξτρα panel και να χωρίσει το wattman σε ξεχωριστό και τα υπόλοιπα relive σαν το geforce experience 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Φυσικά γιατι το crash σε συγκεκριμένα παιχνίδια δεν σου χαλάει τη διασκέδαση, μόνο η μαύρη οθόνη έχει αυτή την ιδιότητα... 

Να το ξανά πούμε: Η διαφορά AMD με Nvidia είναι ότι η 2η έχει τη δυνατότητα να λύνει τα προβλήματα με drivers σύντομα.  Σίγουρα είναι και λιγότερα, αλλά μέχρι εκεί  

Define "σύντομα".😁 7 μήνες από το launch δεν είναι απλά αργά, είναι μια αιωνιότητα στον τεχνολογικό κλάδο και valid λόγος για rma/refund.

Συν ότι και από προσωπική μου εμπειρία, όποτε έχω στήσει μηχάνημα με polaris/vega σε γνωστούς πάντα θα με πάρουν τηλέφωνα για προβλήματα μετά από κάποιο καιρό που δεν είναι και εύκολο να πεις αν οφείλονται σε drivers ή hardware fault/compatibility. Άλλες φορές θα είναι θέματα του browser/video player που μειώνονται κάπως αν κλείσεις το hardware acceleration, άλλες φορές απενεργοποιούν το sleep ή αυξάνουν το TDR delay ή κλείνουν το link state power management στα power options (αυτό και με nvidia καλό είναι να το έχετε off).

Πχ δίπλα γείτονάς μου έχει polaris που ακριβώς λίγο καιρό μετά την πάροδο της εγγύησης τρελάθηκε εντελώς. Η κάρτα δεν έχει τα κλασικά προβλήματα πχ να κλείνει το Pc ή να κρασάρει games ή να μη σε αφήνει να περνάς drivers ή να βγάζει memory artifacts (όπως όταν πουσάρεις τη vram πολύ με oc). Απλά κάποιες φορές μπορεί να μη ποστάρει (black screen/no signal), άλλες φορές μπορεί να μπει στο desktop και να πάθεις επιληψία, άλλες φορές να φαίνεται κυριλέ και με το που τρέξεις κάποιο game να λείπουν textures/shadows ή  κάποια lights και άλλες φορές να είναι εντελώς μια χαρά.Πχ furmark βγάζει με τις ώρες χωρίς ίχνος artifact.🤑 Και όλα αυτά μετά από 100000000 formats και 100 διαφορετικούς drivers. Τα temps είναι πάντα κυριλέ (sapphire nitro υλοποίηση).

Μετά από όλα αυτά που βλέπω να έχει περάσει κόσμος, όταν με ρωτάνε γιατί εγώ να μη τους προειδοποιήσω όταν μου ζητάνε συμβουλές για build?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια δεν ειναι μονο οι drivers το θεμα οπως αναφερθηκε.

Και η Nvidia εχει θεματα με drivers.Οχι το ιδιο συχνα,δεν τα αντιμετωπιζουν ολοι για να παρει τετοια εκταση το θεμα αλλα και αυτοι εχουν.

Απο την αλλη ομως σε nvidia μερια δεν βλεπουμε αυτα τα χαλια που βλεπουμε στους κατασκευαστες.

Ανεφερα πιο πισω για την καρτα της Powercolor την 5600xt( που βγαζει μονο για Amd καρτες κιολας)

It's unacceptable that a video card can go out the door with a VBIOS that doesn't even spin the fans until 100 degrees,

Η Xfx(επισης εταιρεια που βγαζει μονο amd καρτες) με την 5700xt σε αλλους τους αλλαζε η ιδια το cooler που ειχε θεμα,σε αλλους τους εστελνε μονο το cooler να το αλλαξει ο πελατης μονος του.

Η Msi με την evoke(που καποιοι της εδωσαν και μπραβο επειδη αναγνωρισε τα αυτονοητα)περιμενε video απο το GamersNexus για να αναγνωρισει το θεμα με τα pads.

Asus Tuf αλλο καρναβαλι.

Και ολα αυτα ερχονται στην φορα επειδη 2 καναλια ασχολουνται περισσοτερο με αυτα. Και τα review των καρτων δεν κυκλοφορουν επιτηδες πριν το launch των καρτων για να ενημερωσουν τον κοσμο.

Linus,Jay2cents,Bitwit και υπολοιποι youtubers που εχουν πανω απο 1μυριο συνδρομητες βαρανε χαρταετο.

Μεχρι και στην ιδια την εγγυηση οι περισσοτερες απο αυτες τις εταιρειες οπως ειχε αναφερθει πιο πισω που βγαζουν μονο Amd καρτες δινουν 2χρονια εγγυηση.

Ειναι ολη αυτη η εικονα εις βαρος του καταναλωτη(δηλαδη εμας)και των χρηματων που δινει,ανεξαρτητως αν αυτος που το κανει ειναι σε nvidia ή Amd.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, JoannisV είπε

Arkin σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και μου το επιβεβαίωσες! Είχα αρχίσει να πιστεύω πως όντως κάτι φταίει με το σύστημα μου γιατί με την 1070 που είχα πιο πριν, ακόμα και σε 1440p UW η εμπειρία ήταν καλύτερη (χαμηλότερα frames και settings βέβαια, αλλά με το Freesync ήμουν κομπλέ). Από την στιγμή που είσαι και με 8700Κ που δεν έχει και τα θέματα με τις RAM, ακόμα καλύτερα! Να 'σαι καλά!

Εάν δεν σου κάνει κόπο (και δεν το έχεις διαγράψει ακόμα το παιχνίδι) κάνε ένα capture να το ανεβάσεις να υπάρχει και θα φτιάξω και εγώ για να τα στείλω με report στην AMD μπας και το κοιτάξουν. Από την άλλη, μόλις είδα στο reddit το post αυτό και από κάτω όλοι του γράφουν πως το παιχνίδι τρέχει μια χαρά και πως αυτός έχει θέμα, οπότε ίσως στο screen record για κάποιο λόγο δεν φαίνεται το stuttering; Όταν θα έχω χρόνο τώρα το Σ/Κ θα το ψάξω και εγώ και αν είναι θα τραβήξω βίντεο.

Εν το μεταξύ, αν κάποιος έχει CSGO μπορεί να κοιτάξει και εκεί πως το πάει το παιχνίδι; Ας μπει ένα Casual και μετά ένα Danger Zone (στυλ Royale του CS). Στο πρώτο αν και η κάρτα υπολειτουργεί η εμπειρία είναι ΟΚ, στο δεύτερο απλά θέλω να σπάσω την οθόνη.

edit: Επίσης στο AC Odyssey το έχω ακούσει και εγώ πως δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με το stuttering και στο benchmark που έτρεξα φάνηκε πως ήταν όντως λίγο καλύτερο. Δεν σου εγγυώμαι κάτι μέχρι να το παίξω όμως (όταν τελειώσω Origins, που με τους ρυθμούς μου και τα κολλήματα θα πάρει λίγο καιρό) :P

Είναι κομπλέ το σύστημα σου φίλε μου χαίρομαι που βοήθησα. Το θέμα στο reddit εγώ το ανέβασα το βίντεο είναι δικό μου το έβαλα και εδώ στην προηγούμενη σελίδα πρώτα και μετά το ανέβασα στο reddit. Το παιχνίδι μόνο smooth δεν είναι. Κάνει τεράστια drops ακόμα και στα 40fps και η κίνηση είναι πολύ χάλια. Τρελό stuttering η κάρτα κοιμάται στους 64 βαθμούς. Και με vii στο reddit που μιλήσαμε είναι το ίδιο κακο το stuttering. Με την Nvidia στο origins όλα ultra είχα σταθερά 75fps και εξαιρετική κίνηση. Δοκίμασα και όλα High και πάλι η κάρτα κάθεται και το stuttering τρελό. Στο odyssey είπαν ότι το έφτιαξαν. Είναι το πρώτο παιχνίδι που είναι unplayable με την 5700xt.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Και η Nvidia εχει θεματα με drivers.Οχι το ιδιο συχνα,δεν τα αντιμετωπιζουν ολοι για να παρει τετοια εκταση το θεμα αλλα και αυτοι εχουν.

Απο την αλλη ομως σε nvidia μερια δεν βλεπουμε αυτα τα χαλια που βλεπουμε στους κατασκευαστες.

Ανεφερα πιο πισω για την καρτα της Powercolor την 5600xt( που βγαζει μονο για Amd καρτες κιολας)

It's unacceptable that a video card can go out the door with a VBIOS that doesn't even spin the fans until 100 degrees,

Η Xfx(επισης εταιρεια που βγαζει μονο amd καρτες) με την 5700xt σε αλλους τους αλλαζε η ιδια το cooler που ειχε θεμα,σε αλλους τους εστελνε μονο το cooler να το αλλαξει ο πελατης μονος του.

Η Msi με την evoke(που καποιοι της εδωσαν και μπραβο επειδη αναγνωρισε τα αυτονοητα)περιμενε video απο το GamersNexus για να αναγνωρισει το θεμα με τα pads.

Asus Tuf αλλο καρναβαλι.

Και ολα αυτα ερχονται στην φορα επειδη 2 καναλια ασχολουνται περισσοτερο με αυτα. Και τα review των καρτων δεν κυκλοφορουν επιτηδες πριν το launch των καρτων για να ενημερωσουν τον κοσμο.

Linus,Jay2cents,Bitwit και υπολοιποι youtubers που εχουν πανω απο 1μυριο συνδρομητες βαρανε χαρταετο.

Δεν ειναι μονο το θεμα με τους drivers.Ειναι ολη αυτη η εικονα εις βαρος του καταναλωτη(δηλαδη εμας)και των χρηματων που δινει,ανεξαρτητως αν αυτος που το κανει ειναι σε nvidia ή Amd.

Off/on topic: αρνούμαι να παρακολουθήσω τα κανάλια που αναφέρεις. Όλοι αυτοί λειτουργούν ως επιχειρηματίες και όχι ως techtubers.

Και ο gamers nexus έχει πολλούς συνδρομητές, αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον, λειτουργεί με γνώμονα την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων.

Ο jays είναι για κάνα extreme build, ο bitwit για να δείχνει τα boobs της συζύγου και ο linus είναι... ας μην πω τι είναι.

Δες και τον tech deals, ο οποίος ξεκίνησε όπως ο gamers nexus και τώρα έχει μετατρέψει το κανάλι του σε family business, με αδιάφορα videos και ενημερώσεις. Φαίνεται ότι δεν τραβάει η ομάδα και από το πόσο αργά αυξάνεται ο αριθμός των συνδρομητών του.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ilos είπε

Define "σύντομα".😁 7 μήνες από το launch δεν είναι απλά αργά, είναι μια αιωνιότητα στον τεχνολογικό κλάδο και valid λόγος για rma/refund.

Συν ότι και από προσωπική μου εμπειρία, όποτε έχω στήσει μηχάνημα με polaris/vega σε γνωστούς πάντα θα με πάρουν τηλέφωνα για προβλήματα μετά από κάποιο καιρό που δεν είναι και εύκολο να πεις αν οφείλονται σε drivers ή hardware fault/compatibility. Άλλες φορές θα είναι θέματα του browser/video player που μειώνονται κάπως αν κλείσεις το hardware acceleration, άλλες φορές απενεργοποιούν το sleep ή αυξάνουν το TDR delay ή κλείνουν το link state power management στα power options (αυτό και με nvidia καλό είναι να το έχετε off).

Πχ δίπλα γείτονάς μου έχει polaris που ακριβώς λίγο καιρό μετά την πάροδο της εγγύησης τρελάθηκε εντελώς. Η κάρτα δεν έχει τα κλασικά προβλήματα πχ να κλείνει το Pc ή να κρασάρει games ή να μη σε αφήνει να περνάς drivers ή να βγάζει memory artifacts (όπως όταν πουσάρεις τη vram πολύ με oc). Απλά κάποιες φορές μπορεί να μη ποστάρει (black screen/no signal), άλλες φορές μπορεί να μπει στο desktop και να πάθεις επιληψία, άλλες φορές να φαίνεται κυριλέ και με το που τρέξεις κάποιο game να λείπουν textures/shadows ή  κάποια lights και άλλες φορές να είναι εντελώς μια χαρά.Πχ furmark βγάζει με τις ώρες χωρίς ίχνος artifact.🤑 Και όλα αυτά μετά από 100000000 formats και 100 διαφορετικούς drivers. Τα temps είναι πάντα κυριλέ (sapphire nitro υλοποίηση).

Μετά από όλα αυτά που βλέπω να έχει περάσει κόσμος, όταν με ρωτάνε γιατί εγώ να μη τους προειδοποιήσω όταν μου ζητάνε συμβουλές για build?

Το σύντομα πήγαινε στην nvidia, το κόκκινο πανί αγνοεί το χρόνο διόρθωσης  drivers... :P 

8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Asus Tuf αλλο καρναβαλι.

Δεν ειναι μονο το θεμα με τους drivers.Ειναι ολη αυτη η εικονα εις βαρος του καταναλωτη(δηλαδη εμας)και των χρηματων που δινει,ανεξαρτητως αν αυτος που το κανει ειναι σε nvidia ή Amd.

και για τους κατασκευαστές η AMD φταίει δλδ? Φταίει πχ για την Asus που κάνει αγγαρεία στα προϊόντα της amd ?  

Ps: Το bold αφιερωμένο: 

https://new.engineering.com/story/nvidia-confirms-issues-affecting-early-production-run-of-geforce-rtx-2080-ti-graphics-cards

όλοι έχουν προβλήματα ειδικά στις αρχές καινούργιων προϊόντων /τεχνολογιών... Η διαφορά είναι ότι η  AMD δεν έχει τη δυναμική να τα διορθώσει 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, JoannisV είπε

Τσέκαρε το edit Μου. Το ίδιο engine έχουν τα 2 παιχνίδια, σιγά! Απλά πήγαινε Αθήνα (στο παιχνίδι :P) και δες αν έχεις stuttering/downclocking

17 ώρες πριν, Arkin είπε

Στο AC Origins υπαρχει μεγαλο stuttering στην Αλεξανδρεια και η καρτα κοιματε δεν δουλευει σωστα. Με τους 19.12.1 μολις κατεβηκε το παιχνιδι εβγαλα και ενα βιντεο. Με την 1070ti και ιδιο CPU ειχα μηδεν stuttering στην Αλεξανδρεια. Οποτε υπαρχει μεγαλο θεμα καθαρα στο Origins και στην Αλεξανδρεια με την 5700xt.

8 ώρες πριν, JoannisV είπε

Arkin σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και μου το επιβεβαίωσες! Είχα αρχίσει να πιστεύω πως όντως κάτι φταίει με το σύστημα μου γιατί με την 1070 που είχα πιο πριν, ακόμα και σε 1440p UW η εμπειρία ήταν καλύτερη (χαμηλότερα frames και settings βέβαια, αλλά με το Freesync ήμουν κομπλέ). Από την στιγμή που είσαι και με 8700Κ που δεν έχει και τα θέματα με τις RAM, ακόμα καλύτερα! Να 'σαι καλά!

Το Odyssey είναι optimized για την 5700, το Origins δεν είναι.

Ίδιο engine αλλά το Odyssey είναι AMD sponsored και είναι σχετικά optimized για AMD GPUs. Το Origins έπαιζε χάλια με AMD GPUs ανέκαθεν.

Άλλο σφάλμα στο testing που κάνετε είναι ότι πάτε να συγκρίνετε με το πειρατικό Odyssey, το οποίο δεν έχει τα τελευταία updates για AMD CPUs.

Μεγάλη βελτίωση (>10%) είδα στα ίδια settings στο AC Odyssey αυθεντικό vs πειρατικό. Έχει συζητηθεί εδώ.

Πόσα σας βγάζει το AC Odyssey στo benchmark σε Ultra High όλα σε 1920x1080 στο run με ηλιοφάνεια (έχει ελαφρώς καλύτερα fps με ηλιοφάνεια);

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ίδιο engine αλλά το Odyssey είναι AMD sponsored και είναι σχετικά optimized για AMD GPUs. Το Origins έπαιζε χάλια με AMD GPUs ανέκαθεν.

Άλλο σφάλμα στο testing που κάνετε είναι ότι πάτε να συγκρίνετε με το πειρατικό Odyssey, το οποίο δεν έχει τα τελευταία updates για AMD CPUs.

Μεγάλη βελτίωση (>10%) είδα στα ίδια settings στο AC Odyssey αυθεντικό vs πειρατικό. Έχει συζητηθεί εδώ.

Πόσα σας βγάζει στo benchmark σε Ultra High όλα σε 1920x1080 στο run με ηλιοφάνεια (έχει ελαφρώς καλύτερα fps με ηλιοφάνεια);

Εγώ δεν τεσταρα odyssey καθόλου μόνο το αυθεντικό origins από uplay. Κρίμα να παίζει τόσο άσχημα σε όλες τις AMD κάρτες. Θα είχα νευριάσει πολύ αν το έπαιζα τώρα και είχα τέτοιο stuttering. Το odyssey από ότι λένε παίζει κομπλέ με AMD οπότε θα το τσιμπήσω και μακάρι να μην έχει τα χάλια του origins. 

Δημοσ.

Και ο joannis το origins τρέχει φίλε μου. Ο leros κατά λάθος τεσταρε το odyssey. Ο joannis με το origins είχε πολύ stuttering. 

Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Arkin για δοκίμασε μια custom res 2560X1440 

Δοκίμασα μέσω superscaling in game δείχνει να δουλεύει πιο πολύ η κάρτα αλλά τα fps πολύ χαμηλά στα 30 35. 75 stable έχω αν κοιτάω θαλασσα η ουρανό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Και ο joannis το origins τρέχει φίλε μου. Ο leros κατά λάθος τεσταρε το odyssey. Ο joannis με το origins είχε πολύ stuttering. 

E  αφου μου είπατε ότι είναι ίδιο engine / συμπεριφορά και δεν το κατέβασα εχθές  . 

Σήμερα όμως:

1413629088_.jpg.f44beb07807c3846c9ab9fb7dd3c40e4.jpg

Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

E  αφου μου είπατε ότι είναι ίδιο engine / συμπεριφορά και δεν το κατέβασα εχθές  . 

Σήμερα όμως:

1413629088_.jpg.f44beb07807c3846c9ab9fb7dd3c40e4.jpg

Δεν πειράζει βρε συ ίδιο engine έχει και το breakpoint και ήταν βούτυρο. Στο origins δοκίμασε και εσύ τρέχει πολύ χάλια. Αν σου τρέχει καλύτερα η σπασμένη σημαίνει ότι κάτι παίζει με uplay και denuvo. Αντε να δούμε να στείλουμε και στην AMD μπας και το κοιτάξει. Δεν έπρεπε να υπάρχουν τέτοια θέματα. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Aν σου τρέχει καλύτερα η σπασμένη σημαίνει ότι κάτι παίζει με uplay και denuvo. Αντε να δούμε να στείλουμε και στην AMD μπας και το κοιτάξει. Δεν έπρεπε να υπάρχουν τέτοια θέματα. 

Στο Odyssey τρέχει καλύτερα το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ. Γιατί απλά το πειρατικό είναι παλιά έκδοση και δεν έχει κάποια Updates που βελτίωσαν την απόδοση σε AMD CPUs. Καμία σχέση με Denuvo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...