Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, JoannisV είπε

Κάνω downlock ανάλογα με τα voltages που θέλω. Θέλω να έχω μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι 70-72C (core). Για να το πετύχω αυτό θέλω μέχρι ~1050v στην reference μου. Έπειτα αρχίζω και ρίχνω τα ρολόγια μέχρι να είναι σταθερό.

Το ξέρω πως συνήθως γίνεται το ανάποδο και φτιάχνεις το voltage ανάλογα με το ρολόι που θες, απλά με την reference αν το κάνω αυτό θα χτυπάει εύκολα 110 junction και 80-90 core, οπότε για μερικά frames (2-5% στην καλύτερη;) το κρατάω στα 1850Mhz και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αν μιλάς για το downclock "bug", στο CSGO πιάνω εύκολα πάνω από 150fps σε κανονικά παιχνίδια και η οθόνη μου είναι 90-95hz. Οπότε το ξεπερνάει το cap. Το θέμα είναι πως με την  1070 είχα αν θυμάμαι καλά εύκολα 200+ fps. Για μένα δεν είναι καν αισθητή η διαφορά, ούτε και παίζω τόσο competitive. Από την άλλη αν μπω danger zone εκεί έχω θέμα.

Αρκετά πολύπλοκο το OC στις AMD. Στις NVIDIA απλά παίζεις με το core, ενώ το voltage άρα και οι Τ είναι σταθερές. Πάντως αν δεν έχεις ενεργό VSync ή δεν χρησιμοποιείς κάποιο frame cap (RTSS ή in game) η GPU πρέπει να τρέχει με τέρμα συχνότητα (ανάλογα με την Τ) και usage 99% (εκτός αν έχεις CPU bottleneck που είναι άλλο αυτό φυσικά και δεν φταίει η κάρτα εκεί)..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δεν νομίζω με το ingame να έχεις λιγότερο lag σε σχέση με driver level cap.

Ενδιαφέρον βίντεο, τροφή για σκέψη / ανάλυση

προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κάτι εξ αυτών ακόμη. 

Μόνο uncap παίζω χρόνια. Τώρα με το νέο μόνιτορ ίσως κάνω καμιά δοκιμή

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Ενδιαφέρον βίντεο, τροφή για σκέψη / ανάλυση

προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κάτι εξ αυτών ακόμη. 

Μόνο uncap παίζω χρόνια. Τώρα με το νέο μόνιτορ ίσως κάνω καμιά δοκιμή

Και εγω uncap επαιζα, ομως με το cap στα 138~ (πχ αν εχεις 144 μονιτορ) εχεις σταθερο input lag, ομαλα frametimes, και μειωμενες θερμοκρασιες. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, billpall13 είπε

Και εγω uncap επαιζα, ομως με το cap στα 138~ (πχ αν εχεις 144 μονιτορ) εχεις σταθερο input lag, ομαλα frametimes, και μειωμενες θερμοκρασιες. 

138; Έχω ακούσει για 2-3 καρε πριν το refresh rate. Βέβαια κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν δουλεύει σωστά σε όλα τα παιχνίδια, ανάλογα το engine δηλαδή και πρέπει να κάνεις δοκιμές ; Ισχύει κάτι τέτοιο;

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

138; Έχω ακούσει για 2-3 καρε πριν το refresh rate. Βέβαια κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν δουλεύει σωστά σε όλα τα παιχνίδια, ανάλογα το engine δηλαδή και πρέπει να κάνεις δοκιμές ; Ισχύει κάτι τέτοιο;

Απο τον battlenonsense το ειδα και εγω, αναλογα το game εχει μεγυτερα η μικροτερα spikes.. το θεμα ειναι να μην πιασει το refresh rate της οθονης, που θα επιφερει αρκετα αυξημενο input lag. Οποτε στα 138 εισαι σειφ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimmakosapple είπε

Παιδιά σε RX 5700 Pulse έχω περάσει το bios της ΧΤ, όλα τα υπόλοιπα είναι stock. Τρελές διαφορές δεν έχω δει βέβαια στην απόδοση, απλά με προβληματίζει ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία 8-10 βαθμούς και είμαι στους 80-82 όταν παίζω. Το αφήνω ως έχει? Πειράζει κάτι άλλο?

Κάνε undervolt/underclock όπως έχουν κάνει οι υπόλοιποι από το forum με pulse xt και ξανά έλεγξε τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Κάνε undervolt/underclock όπως έχουν κάνει οι υπόλοιποι από το forum με pulse xt και ξανά έλεγξε τις θερμοκρασίες.

Ερώτηση, κάνοντας untervolt, underclock δεν χάνω τις όποιες επιδόσεις "κέρδισα" περνώντας το profile της XT?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Αρκετά πολύπλοκο το OC στις AMD. Στις NVIDIA απλά παίζεις με το core, ενώ το voltage άρα και οι Τ είναι σταθερές. Πάντως αν δεν έχεις ενεργό VSync ή δεν χρησιμοποιείς κάποιο frame cap (RTSS ή in game) η GPU πρέπει να τρέχει με τέρμα συχνότητα (ανάλογα με την Τ) και usage 99% (εκτός αν έχεις CPU bottleneck που είναι άλλο αυτό φυσικά και δεν φταίει η κάρτα εκεί)..

Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ πειράξω την 1070 που είχα επειδή έπρεπε να κατεβάσω msi afterburner και βαριόμουν την διαδικασία, εξάλλου η κάρτα ήταν μια χαρά οπότε δεν υπήρχε και νόημα.

Με AMD πάντως (και στην rx470 που είχα πριν την 1070 και στην 5700xt τώρα) πάντα κάνω ένα μικρό UV τουλάχιστον. Δεν ξέρω σε σύγκριση με nvidia πόσο πιο εύκολο/δύσκολο είναι, πάντως το wattman βολεύει πολύ

13 λεπτά πριν, jimmakosapple είπε

Ερώτηση, κάνοντας untervolt, underclock δεν χάνω τις όποιες επιδόσεις "κέρδισα" περνώντας το profile της XT?

Να ξέρεις πως πάντα μετά από ένα σημείο οποιαδήποτε αύξηση σε ρολόγια δεν επιφέρει ανάλογη αύξηση σε επιδόσεις. (Το ίδιο ισχύει και στους CPU)

Πχ. από 1600mhz στα 1850mhz σου δίνει μεγαλύτερη αύξηση σε επιδόσεις από ότι 1850Mhz στα 2100mhz.

Στις 5700ΧΤ το sweet spot ειναι 1900-2000mhz (δεν ξέρω για την δικιά σου που είναι 5700 πόσο μπορεί να φτάσει), παραπάνω από αυτά η κάρτα αρχίζει να ζεσταίνεται περισσότερο και οι επιδόσεις που κερδίζεις είναι πολύ μικρότερες.

Εγώ παίζω με 1850mhz ρολόι ενώ θα μπορούσα να το φτάσω εύκολα ~2000-2050, το reference μοντέλο που έχω όμως θα γινόταν φούρνος. Οι επιδόσεις από την άλλη που χάνω είναι αμελητέες για εμένα άρα δεν υπάρχει θέμα.

Τέλος, το UV δεν μειώνει επιδόσεις, το UC μειώνει. Μπορείς αρχικά να δοκιμάσεις απλά να μειώσεις τα voltages της κάρτας διατηρώντας τα ρολόγια όπως είναι. Τα κατεβάζεις σιγά σιγά έως εκεί που αντέχει η κάρτα. Εάν και πάλι θεωρείς ότι είναι ζεστή αρχίζεις να κατεβάζεις και το ρολόι.

Εν συντομία σε αυτό που ρώτησες: Πιθανόν με ένα UV (και ίσως μικρό UC) να φτιάξεις την θερμοκρασία, δεν θα χάσεις τόσο σε επιδόσεις γιατί τα GPU στην AMD έχουν πάντα τσιμπημένα stock voltages χωρίς λόγο. Δοκίμασε για αρχή στο wattman να κάνεις auto undervolt.

Επεξ/σία από JoannisV
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimmakosapple είπε

Παιδιά σε RX 5700 Pulse έχω περάσει το bios της ΧΤ, όλα τα υπόλοιπα είναι stock. Τρελές διαφορές δεν έχω δει βέβαια στην απόδοση, απλά με προβληματίζει ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία 8-10 βαθμούς και είμαι στους 80-82 όταν παίζω. Το αφήνω ως έχει? Πειράζει κάτι άλλο?

Δες και αυτό: 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, JoannisV είπε

Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ πειράξω την 1070 που είχα επειδή έπρεπε να κατεβάσω msi afterburner και βαριόμουν την διαδικασία, εξάλλου η κάρτα ήταν μια χαρά οπότε δεν υπήρχε και νόημα.

Με AMD πάντως (και στην rx470 που είχα πριν την 1070 και στην 5700xt τώρα) πάντα κάνω ένα μικρό UV τουλάχιστον. Δεν ξέρω σε σύγκριση με nvidia πόσο πιο εύκολο/δύσκολο είναι, πάντως το wattman βολεύει πολύ

Το περίπλοκο το είπα με την έννοια ότι πρέπει να βρεις σε ποια τάση είναι σταθερή ανάλογα την συχνότητα, αλλά όσο ανεβαίνει η τάση ανεβαίνει και η Τ, κτλ. Αλλιώς μπορείς να κρατήσεις μία τάση σταθερή πχ 1.1V και να βρεις το μέγιστο σταθερό ρολόι εκεί. Και οι μνήμες είναι λίγο μυστήριες στις Navi. Ενώ είναι GDDR6 όπως στις RTX, για κάποιο λόγο ανεβαίνουν πολύ λιγότερο..

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Όσο κι αν μου φαίνεται μη λογικό, I stand corrected.

Ναι.. το ingame frame limiter εχει λιγοτερο input lag, ομως τα external limiters εχουν καλυτερα frametimes. Ολα αυτα τα εχω δει απο αυτον τον τυπακο που φαινεται γνωστης..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

9f85b59db034a6647150b160239ae872d60158a3

Όλα σωστά αλλά το 2ο ισχύει άνετα. Το έχουμε αναλύσει το θέμα ... βλέπε RDR2 και Control

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουσιαστικά αναφέρεται στα πρώτα όνειρα των rtg fanboys, θερινής νυκτός και στο " περίμενε Θα θα θα θα ".

Όταν πρωτοβγήκε η 480 δεν έπιανε την 1060.

Η 580 την έπιασε τη 1060, μετά από πολύ καιρό.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...