LIGHT1NG Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Άφησα να τρέχει memtest γυρνάω πισι βλέπω μπλε οθόνη..κάνω ρεσταρτ μπαίνω bios να γυρίσω σε xmp, κάνω ρεσταρτ το πισι δεν ανοιγει.. κοιτάω μέσα ανάβει το led debugger στο CPU....τι κάνουμε τώρα??🤪🤪 clear cmos και περιμένεις
noFEARgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Άφησα να τρέχει memtest γυρνάω πισι βλέπω μπλε οθόνη..κάνω ρεσταρτ μπαίνω bios να γυρίσω σε xmp, κάνω ρεσταρτ το πισι δεν ανοιγει.. κοιτάω μέσα ανάβει το led debugger στο CPU....τι κάνουμε τώρα??🤪🤪 βγαζεις μπαταρια . Εκανε soft brick η μητρικη . 1
silenoz66 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Ωραία την εβγαλα.. ποτέ την ξαναβάζω!? Εντάξει ποσταραμε! Βάζω xmp και δεν ξανασκαλιζω τίποτα 😜
noFEARgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Ωραία την εβγαλα.. ποτέ την ξαναβάζω!? Εντάξει ποσταραμε! Βάζω xmp και δεν ξανασκαλιζω τίποτα 😜 30 δευτερα θελει περιπου . Κοιτα οι μνημες θελουν το πιο πολυ ψαξιμο , μπορει να βγαλεις 500% στο memtest και να σου κατσει το error αργοτερα. Αλλα αν βρεις σταθεροτητα δεν ξανα ασχολεισαι . 1
7nisiotis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, JoannisV είπε Όχι δεν έχω κάνει. Περίμενα όντως να είχα θέματα με την αλλαγή του CPU, αλλά δεν είδα τελικά κάτι (βέβαια, το AC μπορεί να κολλάει για αυτό - αλλά επειδή μου το έκανε και με τον 1600 το θεώρησα φυσιολογικό). Στις επόμενες εβδομάδες πιθανόν να τσιμπήσω έναν m2 και έτσι αναγκαστικά θα κάνω. Ελπίζω όμως να μην εννοείς να κάνω re-install και τα παιχνίδια γιατί τα έχω σε ξεχωριστό δίσκο για να γλιτώνω το download που παίρνει καμιά εβδομάδα (σπαστά) Βάλε τα δικά μου settings μια και βλέπεις Για 5700XT PULSE core: 2000 ενδιάμεσα στάδια ρεύματος: 750 850 1130 ή 1134 Power Limit +20 Vram: stock 1750 Fan speed ΜΗ το πειράξεις καν προς το παρόν. Δες τι παίζει με στοκ φαν ρυθμίσεις και το βλέπουμε αργότερα Κλειστά όλα τα freesync κλπ Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από 7nisiotis
JoannisV Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Βάλε τα δικά μου settings μια και βλέπεις Για 5700XT PULSE core: 2000 ενδιάμεσα στάδια ρεύματος: 750 850 1130 ή 1134 Power Limit +20 Vram: stock 1750 Fan speed ΜΗ το πειράξεις καν προς το παρόν. Δες τι παίζει με στοκ φαν ρυθμίσεις και το βλέπουμε αργότερα Κλειστά όλα τα freesync κλπ Γενικά αν βάζω voltage πάνω από 1050-1080 η reference μου ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες που για το λίγο extra performance δεν τις προτιμάω. Αν έκανα καμία μοντα με αλλαγή πάστας και washers θα μπορούσα να βελτιώσω αρκετά την κατάσταση αλλά δεν θέλω να χάσω εγγύηση. Θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις πάντως μήπως δω αλλαγή στο stuttering 🤞 Εσένα το Apex έφτιαξε τελικά;
7nisiotis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Α reference τότε ο @Arkin ξέρει Αν λες για το downclock ήταν λίγο πιο μικρό τη τελευταία φορά
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Για να καταλάβω, κάνει downclock πριν πιάσει τα μέγιστα fps της οθόνης/frame cap;
billpall13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λιγο offtopic, (Δε ξερω αν ειναι θεμα driver-καρτας, η του παιχνιδιου) Στο cod MW, με το ingame framelimiter σε οποιοδηποτε vaule πανω απο 125fps, ειναι σαν να μπαινει vsync και κολλαει στα 144. Με 125fps cap και χαμηλοτερα, δουλευει κανονικα και καρφωνεται στο value που του δινεις. Εχει παρατηρησει κανεις κατι τετοιο? (144hz monitor, global και ingame vsync off) Edit: με το chill δουλευει αψογα, απλα θεωρητικα με το ingame cap εχεις λιγοτερο input lag, γιαυτο το ψαχνω. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από billpall13
JoannisV Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε Για να καταλάβω, κάνει downclock πριν πιάσει τα μέγιστα fps της οθόνης/frame cap; Κάνω downlock ανάλογα με τα voltages που θέλω. Θέλω να έχω μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι 70-72C (core). Για να το πετύχω αυτό θέλω μέχρι ~1050v στην reference μου. Έπειτα αρχίζω και ρίχνω τα ρολόγια μέχρι να είναι σταθερό. Το ξέρω πως συνήθως γίνεται το ανάποδο και φτιάχνεις το voltage ανάλογα με το ρολόι που θες, απλά με την reference αν το κάνω αυτό θα χτυπάει εύκολα 110 junction και 80-90 core, οπότε για μερικά frames (2-5% στην καλύτερη;) το κρατάω στα 1850Mhz και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν μιλάς για το downclock "bug", στο CSGO πιάνω εύκολα πάνω από 150fps σε κανονικά παιχνίδια και η οθόνη μου είναι 90-95hz. Οπότε το ξεπερνάει το cap. Το θέμα είναι πως με την 1070 είχα αν θυμάμαι καλά εύκολα 200+ fps. Για μένα δεν είναι καν αισθητή η διαφορά, ούτε και παίζω τόσο competitive. Από την άλλη αν μπω danger zone εκεί έχω θέμα. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από JoannisV
Πέτρος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δεν νομίζω με το ingame να έχεις λιγότερο lag σε σχέση με driver level cap.
jimmakosapple Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Παιδιά σε RX 5700 Pulse έχω περάσει το bios της ΧΤ, όλα τα υπόλοιπα είναι stock. Τρελές διαφορές δεν έχω δει βέβαια στην απόδοση, απλά με προβληματίζει ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία 8-10 βαθμούς και είμαι στους 80-82 όταν παίζω. Το αφήνω ως έχει? Πειράζει κάτι άλλο?
billpall13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεν νομίζω με το ingame να έχεις λιγότερο lag σε σχέση με driver level cap. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα