LIGHT1NG Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, JoannisV είπε Εγώ που τελευταία παίζω λίγο CSGO η κάρτα έχει κακό downclock και low utilizition. Αυτό βέβαια δεν με ενοχλεί γιατί είμαι στα 130-180fps. Από την άλλη αν μπω danger zone παθαίνω κατάθλιψη και όχι μόνο γιατί στα 2 λεπτά με έχουν φάει, αλλά η κάρτα παλεύει να βγάλει 80-110fps και παρόλο που φαίνεται να είναι σταθερή τουλάχιστον σε αυτά τα λίγα, έχω τρομακτικό stuttering. Απλά δεν μπαίνω danger zone πια. Αλλά μου φαίνεται περίεργο που στο κανονικό παιχνίδι δεν έχω αυτό το θέμα, ενώ εκεί έχω. Στο AC Origins/Odyssey υποφέρω και εγώ από downclock/low usage και stuttering όπως ο @silenoz66, η διαφορά πως εγώ παίζω σε 1440p UW και με τον 2700Χ έχω ακόμα χαμηλότερα ρολόγια και usage (50-80%) και επομένως κακό stuttering. Δέχομαι πως ίσως καλύτερες μνήμες θα βοηθούσαν σε τυχόν CPU bottleneck, αλλά σε τέτοια ανάλυση ρε παιδιά; και δεν μιλάμε για μη απαιτητικό παιχνίδι... Από Black screens το μόνο που μου έχει τύχει τον τελευταίο μήνα είναι κάποια που διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα και φτιάχνουν μόνα τους χωρίς restart. Χάρηκα που ο adored έθιξε θέματα που συζητούνται στο βίντεο του: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/f2gth2/adoredtv_still_something_wrong_at_radeon/ με τι ρυθμίσεις είσαι στο wattman?
kkatzos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, JoannisV είπε Στο AC Origins/Odyssey υποφέρω και εγώ από downclock/low usage και stuttering όπως ο @silenoz66, η διαφορά πως εγώ παίζω σε 1440p UW και με τον 2700Χ έχω ακόμα χαμηλότερα ρολόγια και usage (50-80%) και επομένως κακό stuttering. Δέχομαι πως ίσως καλύτερες μνήμες θα βοηθούσαν σε τυχόν CPU bottleneck, αλλά σε τέτοια ανάλυση ρε παιδιά; και δεν μιλάμε για μη απαιτητικό παιχνίδι... Φαίνεται από τα λεγόμενα σου ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι κακογραμμένη 3D Engine έχει το AC. Δεν έχεις τυχόν CPU bottleneck. Με τις 2666 μνήμες (αν θυμάμαι καλά;) και τον 2700Χ έχεις συνεχές και ασταμάτητο CPU bottleneck στις πόλεις/χωριά. Σου το λέω ένα μήνα τώρα. Οι καλές και tuned μνήμες το συγκεκριμένο παιχνίδι το μεταμορφώνουν. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από kkatzos 1
leros2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JoannisV είπε Εγώ που τελευταία παίζω λίγο CSGO η κάρτα έχει κακό downclock και low utilizition. Αυτό βέβαια δεν με ενοχλεί γιατί είμαι στα 130-180fps. Από την άλλη αν μπω danger zone παθαίνω κατάθλιψη και όχι μόνο γιατί στα 2 λεπτά με έχουν φάει, αλλά η κάρτα παλεύει να βγάλει 80-110fps και παρόλο που φαίνεται να είναι σταθερή τουλάχιστον σε αυτά τα λίγα, έχω τρομακτικό stuttering. Απλά δεν μπαίνω danger zone πια. Αλλά μου φαίνεται περίεργο που στο κανονικό παιχνίδι δεν έχω αυτό το θέμα, ενώ εκεί έχω. Στο AC Origins/Odyssey υποφέρω και εγώ από downclock/low usage και stuttering όπως ο @silenoz66, η διαφορά πως εγώ παίζω σε 1440p UW και με τον 2700Χ έχω ακόμα χαμηλότερα ρολόγια και usage (50-80%) και επομένως κακό stuttering. Δέχομαι πως ίσως καλύτερες μνήμες θα βοηθούσαν σε τυχόν CPU bottleneck, αλλά σε τέτοια ανάλυση ρε παιδιά; και δεν μιλάμε για μη απαιτητικό παιχνίδι... Από Black screens το μόνο που μου έχει τύχει τον τελευταίο μήνα είναι κάποια που διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα και φτιάχνουν μόνα τους χωρίς restart. Χάρηκα που ο adored έθιξε θέματα που συζητούνται στο βίντεο του: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/f2gth2/adoredtv_still_something_wrong_at_radeon/ Εχω το ίδιο setup 2700x και 5700xt με ~3400mhz ram και qhd οθόνη .δεν έχω το AC, αλλά άμα ψήνεσαι το κατεβάζω να το τεστάρω.. Αρκεί να μην χρειάζεται 20 ώρες game play ώστε να φτάσω στα δύσκολα σημεία που ζοριζεται το σύστημα Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004 1
7nisiotis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Στείλε του @leros2004 το save file σου @JoannisV Θα δοκίμασα κ γω όπως σου είχα πει αλλά το κιτρινομαγαζο μας έχει σε αναμονή για το μονιτορ
noFEARgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Guys το τεσταραμε στις προηγουμενες σελιδες, ο r3600 με 3200cl16 και 3800cl14 ειχανε διαφορα μεχρι και 30 fps μεσα στην αθηνα σε 1080p ultra. Αποτελεσμα στην πρωτη περιπτωση 70-90% gpu usage , στην δευτερη 95%+ Στους ryzen 2xxx η μνημη παιζει ακομα μεγαλυτερο ρολο. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από noFEARgr
JoannisV Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Φαίνεται από τα λεγόμενα σου ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι κακογραμμένη 3D Engine έχει το AC. Δεν έχεις τυχόν CPU bottleneck. Με τις 2666 μνήμες (αν θυμάμαι καλά;) και τον 2700Χ έχεις συνεχές και ασταμάτητο CPU bottleneck στις πόλεις/χωριά. Σου το λέω ένα μήνα τώρα. Οι καλές και tuned μνήμες το συγκεκριμένο παιχνίδι το μεταμορφώνουν. Έχω 3200@16 sticks αλλά επειδή είναι 4 dimms δεν πάνε πάνω από ~2950mhz. Παρόλα αυτά από περιεργεια, θα δοκιμάσω να παίξω μόνο με 2 dimms το Σ/Κ αν έχω χρόνο ώστε να ανεβάσω έτσι τα ρολόγια και να βελτιώσω τα timings όσο περισσότερο μπορώ και να δω αν θα υπάρξει κάποια βελτίωση. Το ξέρω πως και το AC και το CSGO έχουν κακή μηχανή (το CS είναι πολύ εξαρτώμενο από τη CPU, από την άλλη με την 1070 είχα καλύτερα αποτελέσματα). Εκεί που κολλάω είναι: πώς στο καλό σε τέτοια ανάλυση γίνεται να πέφτει τόσο ή επίδοση. Αλλά και πέρα από αυτό, το βασικό θέμα μου με το AC δεν είναι τόσο τα ρολόγια όσο το stuttering. Οτιδήποτε πάνω από 60fps σε rpgs για εμένα είναι καλό, και αφού πήγα από 1600>2700Χ η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά. Από την άλλη ακόμα και τώρα κάθε 2 λεπτά στην Αλεξάνδρεια και σε άλλες πόλεις το παιχνίδι freezαρει για 2-4 δευτερόλεπτα, άλλες φορές πιο συχνά και άλλες όχι κ τόσο. 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Εχω το ίδιο setup 2700x και 5700xt με ~3400mhz ram και qhd οθόνη .δεν έχω το AC, αλλά άμα ψήνεσαι το κατεβάζω να το τεστάρω.. Αρκεί να μην χρειάζεται 20 ώρες game play ώστε να φτάσω στα δύσκολα σημεία που ζοριζεται το σύστημα Να σαι καλά! Είναι μεγάλο παιχνίδι, ~60gb, οπότε δεν χρειάζεται να μπεις σε κόπο αν δεν το παίξεις. Θα καθήσω να πειράξω τις ram μου όπως έγραψα και πιο πάνω κ αν δεν δω καμία διαφορά θα ενημερώσω και θα ανεβάσω το save μου! 1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε με τι ρυθμίσεις είσαι στο wattman? 1850@1020v (μπορώ και πιο κάτω τα volts αλλά βλέπω πως έτσι είναι πιο σταθερό) και +10 power limit. Ειμαι με reference οπότε uv/UC είναι μια λύση για να μην καίγεται η κάρτα στα παιχνίδια :ρ Τέλος κάτι άλλο που τελευταία μου συμβαίνει συχνά και πιθανόν να φταίει η GPU (?). Μερικές φορές όταν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός για αρκετή ώρα (ας πούμε 5-6 ώρες που δουλεύω) όταν πηγαίνω να βάλω video σε fullscreen (YouTube, VLC) πέφτουν τα frames του βίντεο (σε πολύ αισθητό βαθμό) και μέχρι τώρα μόνο με επανεκκίνηση το λύνω (2 λεπτά μεν παίρνει, αλλά αν έχω και άλλες εργασίες ανοιχτές πρέπει να κάνω save και να τις ξανανοίγω πάλι μετά). Έχει τύχει σε κάποιον τίποτα παρόμοιο; Δεν έχω δει να έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο πουθενά... Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από JoannisV
7nisiotis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, JoannisV είπε αναφερθεί Μήπως έχεις αφήσει τίποτα sleep modes on κλπ; Αυτες τις ώρες υπάρχει κάποιο μεγάλο διάστημα που μένει εντελώς χωρίς χρήση ο υπολογιστής και κάθεται; Στο λέω μπας και χτυπάει κανα power ssving και δεν επανέρχεται ποτέ στο 100% μετά
JoannisV Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Μήπως έχεις αφήσει τίποτα sleep modes on κλπ; Αυτες τις ώρες υπάρχει κάποιο μεγάλο διάστημα που μένει εντελώς χωρίς χρήση ο υπολογιστής και κάθεται; Στο λέω μπας και χτυπάει κανα power ssving και δεν επανέρχεται ποτέ στο 100% μετά Οχι. Αν δεν κάνω λάθος, είναι το αντίθετο και συνήθως συμβαίνει μετά από κάποιο heavy load (πχ. Rendering ή μετά από κάποιο παιχνίδι). Θα κοιτάξω μήπως φταίει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα από αυτά που χρησιμοποιώ γιατί τελευταία συμβαίνει σχεδόν 1 φορά κάθε 2 μέρες.
noFEARgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Απο 1600 σε 2700x format εκανες μετα ; Προσωπικα απο 2600 σε 3600 ειχα τρομερο stuttering στα παιχνιδια κτλπ ενω τα average fps ειχαν ανεβει. Εκανα format και εφτιαξαν τα παντα. Γενικα οι αλλαγες σε cpu με τα ιδια windows μπορει να δημιουργησουν θεματα.
JoannisV Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Απο 1600 σε 2700x format εκανες μετα ; Προσωπικα απο 2600 σε 3600 ειχα τρομερο stuttering στα παιχνιδια κτλπ ενω τα average fps ειχαν ανεβει. Εκανα format και εφτιαξαν τα παντα. Γενικα οι αλλαγες σε cpu με τα ιδια windows μπορει να δημιουργησουν θεματα. Όχι δεν έχω κάνει. Περίμενα όντως να είχα θέματα με την αλλαγή του CPU, αλλά δεν είδα τελικά κάτι (βέβαια, το AC μπορεί να κολλάει για αυτό - αλλά επειδή μου το έκανε και με τον 1600 το θεώρησα φυσιολογικό). Στις επόμενες εβδομάδες πιθανόν να τσιμπήσω έναν m2 και έτσι αναγκαστικά θα κάνω. Ελπίζω όμως να μην εννοείς να κάνω re-install και τα παιχνίδια γιατί τα έχω σε ξεχωριστό δίσκο για να γλιτώνω το download που παίρνει καμιά εβδομάδα (σπαστά)
noFEARgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, JoannisV είπε Όχι δεν έχω κάνει. Περίμενα όντως να είχα θέματα με την αλλαγή του CPU, αλλά δεν είδα τελικά κάτι (βέβαια, το AC μπορεί να κολλάει για αυτό - αλλά επειδή μου το έκανε και με τον 1600 το θεώρησα φυσιολογικό). Στις επόμενες εβδομάδες πιθανόν να τσιμπήσω έναν m2 και έτσι αναγκαστικά θα κάνω. Ελπίζω όμως να μην εννοείς να κάνω re-install και τα παιχνίδια γιατί τα έχω σε ξεχωριστό δίσκο για να γλιτώνω το download που παίρνει καμιά εβδομάδα (σπαστά) οχι ουτε εγω ξαναπερασα τα παιχνιδια μονο τα windows περασα. Προσωπικα παντα κανω μετα απο αλλαγη cpu . Eιπα να δοκιμασω χωρις με τον 3600 αλλα κατεληξα να κανω και παλι. 1
silenoz66 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις πουσαρα λίγο τις ripjaws (hynix cjr) 3600mhz cl16 (fast settings απο dram calc) , φαίνεται να υπάρχει μια μικρή βελτίωση στην αθήνα , δλδη βλέπω πιο συχνά 90%+ usage , αλλά όχι κάποια τρελή διαφορά σε σχέση με XMP πχ...Δεν ξέρω ποιά είναι η χρυσή τομή έτσι ώστε να φύγει το bottleneck και να είναι 95%+ η κάρτα
noFEARgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Μόλις πουσαρα λίγο τις ripjaws (hynix cjr) 3600mhz cl16 (fast settings απο dram calc) , φαίνεται να υπάρχει μια μικρή βελτίωση στην αθήνα , δλδη βλέπω πιο συχνά 90%+ usage , αλλά όχι κάποια τρελή διαφορά σε σχέση με XMP πχ...Δεν ξέρω ποιά είναι η χρυσή τομή έτσι ώστε να φύγει το bottleneck και να είναι 95%+ η κάρτα Με αυτες τις μνημες δεν μπορεις να κανεις κατι καλυτερο γιαυτο το παιχνιδι . Το ACO εχει κουσουρια οτι και να το κανεις . Τσεκαρε να δεις αν ειναι σταθερες οι μνημες μην τρως error.
LIGHT1NG Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 @JoannisV μάλλον θέλει λίγο ρεύμα παραπάνω ή δοκίμασε να δώσεις στο power limit φουλ εγώ πάντως γύρισα στους 19.2.1 γιατί ξεκίνησε πάλι μόνο του τα πιξελιασματα στο pubg ενώ δεν το έκανε πρώτα αλλά οκ καλύτερο uv/oc με αυτή την έκδοση και είναι κομπλέ
silenoz66 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Άφησα να τρέχει memtest γυρνάω πισι βλέπω μπλε οθόνη..κάνω ρεσταρτ μπαίνω bios να γυρίσω σε xmp, κάνω ρεσταρτ το πισι δεν ανοιγει.. κοιτάω μέσα ανάβει το led debugger στο CPU....τι κάνουμε τώρα??🤪🤪
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα