Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, silenoz66 είπε

Να κάνω μια άκυρη ερώτηση εγώ τώρα?

Οσοι έχετε 5700XT , στο Ac Odyssey έχετε καταφέρει μέσα στην πόλη να έχετε σταθερά GPU usage 90%+?
Eμένα παίζει απο 70 εως 90+, μόνο όταν κοιτάω ουρανό έχω 90%+ σταθερά..

Σύστημα: Ryzen 5 3600 stock, 16gb 3200mhz cl16, tomahawk, corsair CX600.

bottleneck απο cpu. Σφιξε timings στις μνημες για καλυτερα αποτελεσματα

Για ποια πολη μιλας ; Εχουμε ιδιο cpu και gpu , αν ειναι να το τεσταρω για σιγουρα αλλα λογικα αυτο ειναι .

Επισης πες μου In game settings

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

bottleneck απο cpu. Σφηξε timings στις μνημες για καλυτερα αποτελεσματα

Δεν το περίμενα να τρώω μπουκάλι απο 3600 tbh:D
Οκ ας μπω και εγώ σε διαδικασία OC στην ραμ, είναι κάτι το οποίο θα κάνω πρώτη φορά στην ζωή μου 

Ram έχω τις εξείς:

G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)

Eρώτηση 1) Οι συγκεκριμένες πέρνουν απο OC πέρα απο XMP? Μιλάω για αισθητές διαφορές.
Ερώτηση 2) Πόσο safe είναι το OC στις ραμ? (μειώνει χρόνο ζωής τους?)

Σρυ για τις nubo ερωτήσεις είμαι τέρμα  ανίδεος στο OC στις ram

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, silenoz66 είπε

Οκ ας μπω και εγώ σε διαδικασία OC στην ραμ, είναι κάτι το οποίο θα κάνω πρώτη φορά στην ζωή μου 

Ram έχω τις εξείς:

Eρώτηση 1) Οι συγκεκριμένες πέρνουν απο OC πέρα απο XMP? Μιλάω για αισθητές διαφορές.

Tσεκαρε μια αυτο που εγραψα , να σου πω σιγουρα οτι φταιει ο cpu/ram. 

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Tσεκαρε μια αυτο που εγραψα , να σου πω σιγουρα οτι φταιει ο cpu/ram. 

Athens π.χ. με το που πέφτεις απο κάτω απο το άγαλμα αράζω εκεί ακρόπολη ..

fps 50-60 

settings όλα στο τέρμα σε 1080p 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, silenoz66 είπε

Athens π.χ. με το που πέφτεις απο κάτω απο το άγαλμα αράζω εκεί ακρόπολη ..

fps 50-60 

settings όλα στο τέρμα σε 1080p 

yep εχεις bottleneck απο μνημες. Ακριβως ιδια συστηματα (εχω τον x αλλα all core εχουν 100 mhz διαφορα , 1-2 fps διαφορα απο εκει δηλαδη ) 

Η μονη διαφορα ειναι οτι εχω τις ram 3800cl14 και το infinity fabric 1900.

65-80 fps 95-99% η gpu.

Και εγω εχω bottleneck αλλα πολυ λιγοτερο. Και εδω φαινεται οτι ειναι πολυ συμαντικο να σφιξει καποιος  timings σε ram στους ryzen . 

Για τα ερωτηματα σου , λογικα εχεις hynix , σιγουρα δεν ανεβαινουν οπως τα b-die αλλα μπορεις να σφιξεις . Περνα μια απο overclocking thread για τους ryzen να ρωτησεις τα παιδια εκει.Παντως με το ryzen dram calculator ειναι πλεον σχετικα ευκολα τα πραγματα . 

Παντως και να τις αφησεις οπως εχουν μην σε ανησυχει τοσο , το odyssey ειναι παραλογα απαιτητικο σε cpu στα υπολοιπα παιχνιδια δεν ειναι τετοιες οι διαφορες. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, silenoz66 είπε

Ram έχω τις εξείς:

https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/

Έχουμε τις ίδιες εγώ τις τρέχω με το fast από το παραπάνω πρόγραμμα σε 3733mhz δεν έχω το παιχνίδι να το δοκιμάσω αλλά πρώτου κάνεις κάτι με το πρόγραμμα θα πρέπει να βάλεις το thaiphon για να δεις τι module είναι οι μνήμες εμένα πχ είναι cjr  εκτός αν περιμένεις να σε βοηθήσω αύριο να σου στείλω και φωτογραφίες από το δικό μου πως είναι 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε

https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/

Έχουμε τις ίδιες εγώ τις τρέχω με το fast από το παραπάνω πρόγραμμα σε 3733mhz δεν έχω το παιχνίδι να το δοκιμάσω αλλά πρώτου κάνεις κάτι με το πρόγραμμα θα πρέπει να βάλεις το thaiphon για να δεις τι module είναι οι μνήμες εμένα πχ είναι cjr  εκτός αν περιμένεις να σε βοηθήσω αύριο να σου στείλω και φωτογραφίες από το δικό μου πως είναι 

Ειδα το βιντεο του Κωστάκη και έβαλα thaiphon κτλ ..και εμένα hynix cjr είναι, λέω να δοκιμάσω 3600 CL16 fast, ελπίζω να μην πάθει κοκομπλόκο το σύστημα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, silenoz66 είπε

Ειδα το βιντεο του Κωστάκη και έβαλα thaiphon κτλ ..και εμένα hynix cjr είναι, λέω να δοκιμάσω 3600 CL16 fast, ελπίζω να μην πάθει κοκομπλόκο το σύστημα

Δοκίμασε το 3600 και μετά το 3733 τα ryzen πεινάνε για τα mhz 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο πολυ πεινανε για καλα sub timings. 

Kατεβασε το calculator και βαλε τις μνημες σου , 3200 και safe αρχικα 

βαλε τα settings , και δες αν ειναι σταθερες. Μπορεις να δοκιμασεις με fast μετα. 

Αν βαλεις 3600 μην ξεχασεις να βαλεις και το infinity fabric 1800. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, overpower είπε

Πάνω από 24 ώρες χωρίς καινούργια απάντηση? Τι έγινε, δεν έχετε άλλα black screens? 😂

Με 19.12.1 λιώσαμε στο gaming. Εκεί που έτρωγα κανένα signal lost στο breakpoint με τους τελευταίους 20.1.x νευριαζα και το έκλεινα με τους 19.12.1 σε 4 μέρες λιώσιμο καθημερινά 7ωρα συν χωρίς θέμα. Καλύτερα οι νέοι drivers λιγότερο παίζαμε. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, overpower είπε

Πάνω από 24 ώρες χωρίς καινούργια απάντηση? Τι έγινε, δεν έχετε άλλα black screens? 😂

Δυστυχώς έχω εδώ και μια βδομάδα μόνιμο Black Screen.... 

Το error code είναι 00ΧΧ:SF_exei_h_gynaika_mou_gennthlia_kai_exoume_epeteio_tin_idia_vdomada::🥵🥵🥵

Κατα τα αλλα ολα καλα...

Δημοσ.

Εγώ που τελευταία παίζω λίγο CSGO η κάρτα έχει κακό downclock και low utilizition. 

Αυτό βέβαια δεν με ενοχλεί γιατί είμαι στα 130-180fps. 

Από την άλλη αν μπω danger zone παθαίνω κατάθλιψη και όχι μόνο γιατί στα 2 λεπτά με έχουν φάει, αλλά η κάρτα παλεύει να βγάλει 80-110fps και παρόλο που φαίνεται να είναι σταθερή τουλάχιστον σε αυτά τα λίγα, έχω τρομακτικό stuttering.

Απλά δεν μπαίνω danger zone πια. Αλλά μου φαίνεται περίεργο που στο κανονικό παιχνίδι δεν έχω αυτό το θέμα, ενώ εκεί έχω. 

Στο AC Origins/Odyssey υποφέρω και εγώ από downclock/low usage και stuttering όπως ο @silenoz66, η διαφορά πως εγώ παίζω σε 1440p UW και με τον 2700Χ έχω ακόμα χαμηλότερα ρολόγια και usage (50-80%) και επομένως κακό stuttering. Δέχομαι πως ίσως καλύτερες μνήμες θα βοηθούσαν σε τυχόν CPU bottleneck, αλλά σε τέτοια ανάλυση ρε παιδιά; και δεν μιλάμε για μη απαιτητικό παιχνίδι...

Από Black screens το μόνο που μου έχει τύχει τον τελευταίο μήνα είναι κάποια που διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα και φτιάχνουν μόνα τους χωρίς restart. 

Χάρηκα που ο adored έθιξε θέματα που συζητούνται στο βίντεο του:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/f2gth2/adoredtv_still_something_wrong_at_radeon/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...