Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Το θέμα είναι πως θα παίζει στα παιχνίδια σε αυτά τα ρολόγια - ρεύμα ειδικά το 1.3mv είναι υπερβολικά πολύ θα στο κάνει το τσιπάκι σε λίγους μήνες να σέρνεται... Αν και το πιο πιθανό μολις μπεις game στο μισάωρο να φας ένα blackscreen και να ακούς τα φαν σαν ελικόπτερο 

Κοίτα Βλέπω σε ξένα φόρουμ βαρανε και 1.35v και λέω εντάξει οπότε στα 1.3v είμαστε safe.. 😂

Γενικά από ότι φαίνεται δεν έπεσα σε καλό κομμάτι με το στοκ 1.2v φτάνει maximum 2110-2120mhz. Μετά τρώει crash και με 1.3v βαριά 2180mhz και 2170mhz για ποιο stable.. θερμοκρασίες μετά από 3 ώρες benchmarks πήγε 71-72°

Μνήμες τις έχω στα 1850mhz stable χωρίς να δοσω ρεύμα στο soc

Επεξ/σία από johnmt2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnmt2 είπε

Κοίτα Βλέπω σε ξένα φόρουμ βαρανε και 1.35v και λέω εντάξει οπότε στα 1.3v είμαστε safe.. 😂

Γενικά από ότι φαίνεται δεν έπεσα σε καλό κομμάτι με το στοκ 1.2v φτάνει maximum 2110-2120mhz. Μετά τρώει crash και με 1.3v βαριά 2180mhz και 2170mhz για ποιο stable.. θερμοκρασίες μετά από 3 ώρες benchmarks πήγε 71-72°

Κάτι μου λέει ότι τα values αυτά δεν τα δίνει άνοιξε το gpuz τρέξε bench και δες μετά στο μαξ πόσο mv έδωσε 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Μόνο σε παιχνίδια βλέπεις πράγματι τη σταθερότητα. Ας πούμε παίζει να περάσει Unigine Heaven, Superposition, και στο CoD να μην είναι σταθερή πχ μαύρη οθόνη ή γκριζαρισμα του παραθύρου των οδηγών είναι σημάδι αστάθειας τελικά.

Γκριζάρισμα εννοείς το γκρίζο κενό πλαίσιο που δεν ανοίγει σωστά ο οδηγός? Αν ναι, τότε αυτό το κάνει και στο άσχετο, π.χ. παίζεις 1 - 2 ώρες κάποιο game με τον οδηγό ανοιχτό (minimized),  μετά τον κλείνεις κανονικά και μόλις πας να το ανοίξεις μετά από λίγο ανοίγει γκριζαρισμένος (με shift, ctrl, windows, B, ή με sign out - sign in επανέρχεται). Μου το κάνει αρκετά συχνά με τον 20.1.3. Με τον 20.2.1 που δοκίμαζα χθες δεν το έκανε καμία φορά αλλά με αυτόν δεν δουλεύει το HDR σε Assassin's creed Odyssey (και να σκεφτείς ότι με αυτόν τον οδηγό διορθώσανε τα ζητήματα με το HDR :rolleyes:).

Fixed Issues: HDR content may become overly dark or overly bright in some DirectX®12 API games on Radeon RX 5000 series graphics products. Και ναι, τα κατάφεραν πάλι, με αυτό τον οδηγό το HDR στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι overly bright! Στην ουσία δεν ενεργοποιεί καν το HDR, είναι απλά μια εκτυφλωτική ασπρίλα.  

Πιστεύω ότι τα προβλήματα (μικρά ή μεγάλα) που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι, άσχετα αν τα λύνουμε μερικώς εμείς με διάφορα workarounds, δεν θα επιλυθούν ποτέ από την AMD και το ήδη υπάρχον τμήμα προγραμματιστών τους.  

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Κάτι μου λέει ότι τα values αυτά δεν τα δίνει άνοιξε το gpuz τρέξε bench και δες μετά στο μαξ πόσο mv έδωσε 

Οκ το απόγευμα όταν σχολασω από την δουλειά

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

Οκ το απόγευμα όταν σχολασω από την δουλειά

Αν βγάζεις πάντως 2100 mhz καθαρά με το ρολόι κολλημένο στο φουλ με μαξ 1.2 είναι κομπλέ ακόμα και το 2050 καθαρό boost να έχεις είναι πολύ κομπλέ 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Αν βγάζεις πάντως 2100 mhz καθαρά με το ρολόι κολλημένο στο φουλ με μαξ 1.2 είναι κομπλέ ακόμα και το 2050 καθαρό boost να έχεις είναι πολύ κομπλέ 

Εχθές ας πούμε το είχα κάνει set στα 2150 1270v 50%pl έβγαζε καθαρά 2070-2095mhz. Αλλά έχω άλλο πρόβλημα.. έχω έντονα downclocks  έως και 1850~mhz.. δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό το θέμα.. μήπως αλλάξω κάνα driver

Δημοσ.

Με ref pcb σε νερο, με 2100core και 1200mV, στο timespy παιζει 2050-2030. Πανω απο 2120 κρασαρει. Σε superposition εχω φτασει να κραταει 2130 με 2110, ( ειναι πιο ελαφρυ το superposition). Επειδη εχω μεγαλη διαφορα στο junction με το core temp ( περιπου 30 βαθμους) θεωρω κατι δεν εχει κατσει καλα στην παστα-μπλοκ, κοινως εχω κανει βλακεια.. Οποτε με sppt 1.25 volt χτυπαει 108 βαθμος junction οπου κανει throttle. Σε κανα μηνα που θα αλλαξω κουτι και θα το κανω hardtube, θα ανοιξω να δω τι παιζει στο μπλοκ.. Βεβαια, εστω οτι φτιαχνει πολυ η θερμοκρασια, δεν θεωρω οτι θα δω 2.2 ποτε, που αλλα τσιπ τα βλεπουν σε αερα, οποτε παιζει πολυ λοταρια..

Για την ωρα ειμαι με 2030core, 1180v και στο cod παιζει 55 edge με 80 junction.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

Εχθές ας πούμε το είχα κάνει set στα 2150 1270v 50%pl έβγαζε καθαρά 2070-2095mhz. Αλλά έχω άλλο πρόβλημα.. έχω έντονα downclocks  έως και 1850~mhz.. δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό το θέμα.. μήπως αλλάξω κάνα driver

Περνά 19.12.1 και τσέκαρε τα downclocks. Με τον συγκεκριμένο driver με 1.10volt με κρατάει σταθερά 1930 1950 στο 99% load. Με 1.30volt μόνο για bench πάντως παραείναι μεγάλο το ρεύμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, billpall13 είπε

Με ref pcb σε νερο, με 2100core και 1200mV, στο timespy παιζει 2050-2030. Πανω απο 2120 κρασαρει. Σε superposition εχω φτασει να κραταει 2130 με 2110, ( ειναι πιο ελαφρυ το superposition). Επειδη εχω μεγαλη διαφορα στο junction με το core temp ( περιπου 30 βαθμους) θεωρω κατι δεν εχει κατσει καλα στην παστα-μπλοκ, κοινως εχω κανει βλακεια.. Οποτε με sppt 1.25 volt χτυπαει 108 βαθμος junction οπου κανει throttle. Σε κανα μηνα που θα αλλαξω κουτι και θα το κανω hardtube, θα ανοιξω να δω τι παιζει στο μπλοκ.. Βεβαια, εστω οτι φτιαχνει πολυ η θερμοκρασια, δεν θεωρω οτι θα δω 2.2 ποτε, που αλλα τσιπ τα βλεπουν σε αερα, οποτε παιζει πολυ λοταρια..

Εντελώς Μπακαλιστικα stock αέρα vs νερό τι διαφορές είδες στα mhz

7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Περνά 19.12.1 και τσέκαρε τα downclocks. Με τον συγκεκριμένο driver με 1.10volt με κρατάει σταθερά 1930 1950 στο 99% load. Με 1.30volt μόνο για bench πάντως παραείναι μεγάλο το ρεύμα. 

19.12.2 έχω αυτή τη στιγμή

Και εγώ το θεωρώ πολύ το 1.3v αλλά αν το κατεβάσω τρώω crashes στα ίδια mhz,και έχω αποφασίσει να την ανεβάσω... Κοινός ξεζουμισμα

Επεξ/σία από johnmt2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NIKOS25271 είπε

Γκριζάρισμα εννοείς το γκρίζο κενό πλαίσιο που δεν ανοίγει σωστά ο οδηγός? Αν ναι, τότε αυτό το κάνει και στο άσχετο, π.χ. παίζεις 1 - 2 ώρες κάποιο game με τον οδηγό ανοιχτό (minimized),  μετά τον κλείνεις κανονικά και μόλις πας να το ανοίξεις μετά από λίγο ανοίγει γκριζαρισμένος (με shift, ctrl, windows, B, ή με sign out - sign in επανέρχεται). Μου το κάνει αρκετά συχνά με τον 20.1.3. Με τον 20.2.1 που δοκίμαζα χθες δεν το έκανε καμία φορά αλλά με αυτόν δεν δουλεύει το HDR σε Assassin's creed Odyssey (και να σκεφτείς ότι με αυτόν τον οδηγό διορθώσανε τα ζητήματα με το HDR :rolleyes:).

Fixed Issues: HDR content may become overly dark or overly bright in some DirectX®12 API games on Radeon RX 5000 series graphics products. Και ναι, τα κατάφεραν πάλι, με αυτό τον οδηγό το HDR στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι overly bright! Στην ουσία δεν ενεργοποιεί καν το HDR, είναι απλά μια εκτυφλωτική ασπρίλα.  

Πιστεύω ότι τα προβλήματα (μικρά ή μεγάλα) που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι, άσχετα αν τα λύνουμε μερικώς εμείς με διάφορα workarounds, δεν θα επιλυθούν ποτέ από την AMD και το ήδη υπάρχον τμήμα προγραμματιστών τους.  

Δεν έχω καν οθόνη με HDR

μόνο οταν παίζω με UV το κάνει.

Απ οταν έβαλα 2000 πυρήνα με 1.136mv δε το κάνει

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, billpall13 είπε

48 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

Μη δίνετε βάση στη gpu edge θερμοκρασία, μόνο η θερμοκρασία junction είναι αυτή που παίζει ρόλο, γιατί αυτή τελικά είναι που ανεβαίνει δυσανάλογα (π.χ. edge 68, junction 88).

108 Βαθμοί junction στη Nitro είναι η θερμοκρασία κατά την οποία ξεκινάει throttling (μέχρι και 100 δεν έχω δει throttling), στους 118 "σβήνει". 

Από το Bios της Nitro: Thermal Limit Edge: 100°C Hotspot: 108°C Memory: 105°C VR Gfx: 115°C VR Mem 1: 115°C VR Mem 2: 115°C VR SOC: 115°C Shutdown Temp.: 118°C.

Η γνώμη μου είναι να κρατάτε όσο το δυνατόν χαμηλότερα το voltage (από 1080mv ~ 1110mv είναι καλά για Nitro, αναλόγως την ανοχή του καθενός στο θόρυβο) και ανάλογα να ρυθμίσετε το core clock αντίστοιχα. Η διαφορά στο 1935 (πραγματικό, όχι ρύθμιση) core clock με το 1990 (επίσης πραγματικό) core clock δεν είναι πάνω από 2 fps. Η αντίστοιχη διαφορά σε mv στη δική μου κάρτα είναι 50mv (1080mv/1980mhz vs 1130mv/2030mhz), που μεταφράζεται σε διαφορά έως και 10 βαθμούς παραπάνω στο junction (83 vs 93) και αρκετά μεγαλύτερο θόρυβο (από περίπου 1950~2100rpm σε 2350~2450rpm) μετά από 2 ώρες gaming. Οπότε, αν μπορείτε με waterblock να έχετε 2030mhz (πραγματικά) σε περίπου 1150mv και μνήμες πάνω από 1800 stable, τότε θα έχετε ένα κέρδος περίπου 4 fps average χωρίς θόρυβο, αλλά με μεγαλύτερο κόστος σε χρήμα από την αξία της κάρτας.

Η υδρόψυξη στην περίπτωση AIB κάρτας δεν αξίζει τόσο (λόγω αναλογίας κόστους/απόδοσης), προσωπική μου γνώμη. 

18 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Δεν έχω καν οθόνη με HDR

μόνο οταν παίζω με UV το κάνει.

Απ οταν έβαλα 2000 πυρήνα με 1.136mv δε το κάνει

Θα τεστάρω βάζοντας παραπάνω αλλά είμαι τρομερά stable (έχω βγάλει και τρίωρα σε games) και θυμάμαι καλά ότι το κάνει στο ξεκάρφωτο.

Όπως και να έχει, είναι unstable ή η κάρτα λόγω uv ή ο driver από μόνος του.. 

Δημοσ.

Η εταιρεια που εβγαλε μια απο τις καλυτερες 5700xt,αυτη την φορα κυκλοφορει μια απο τις χειροτερες 5600XT. Πως στο καλο συμβαινουν ολα αυτα μονο σε Amd μερια(μαζι με τα των drivers)πραγματικα με ξεπερνα

Για οποιον βαριεται να ανοιξει το video

It's unacceptable that a video card can go out the door with a VBIOS that doesn't even spin the fans until 100 degrees, even if it's fixed later. Test your products!

PowerColor did ultimately release a good VBIOS for its card, but the card still loses in multiple ways to the Sapphire RX 5600 XT Pulse. The Pulse has better serviceability and maintenance options with socketable fans, it costs the same as the Red Dragon (at time of writing), it's got higher frequencies, and it's superior in thermals. There aren't really any reasons to buy the Red Dragon other than if you (1) hate how the Pulse looks or (2) can't get anything else. It's not a "bad" card with the new VBIOS, it's just not competitive. With the original VBIOS and first round of public updates, though, we're experiencing second-hand embarrassment that PowerColor would let VBIOSes out the door with fans that don't even spin. It's shameful, really, and it seems like no one even tested the product. The fact that one reviewer can find so many issues in a span of a 5-6 hour benchmark is laughable for PowerColor, which presumably employs engineers and technicians aplenty as compared to us.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnmt2 είπε

Εντελώς Μπακαλιστικα stock αέρα vs νερό τι διαφορές είδες στα mhz

19.12.2 έχω αυτή τη στιγμή

Και εγώ το θεωρώ πολύ το 1.3v αλλά αν το κατεβάσω τρώω crashes στα ίδια mhz,και έχω αποφασίσει να την ανεβάσω... Κοινός ξεζουμισμα

Δεν ασχοληθηκα καν με το blower.. 

Δημοσ.

@LIGHT1NG

Κανονικα 1.3v δινει και στο gpu-z τα clocks ανεβαινουν και αλλο αν ανεβασω power limit. αλλα ανεβαινουν και τα temps.. περιμενω waterblock για καλυτερα tests

Screenshot 10_2_2020 4_07_59 μμ.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnmt2 είπε

@LIGHT1NG

Κανονικα 1.3v δινει και στο gpu-z τα clocks ανεβαινουν και αλλο αν ανεβασω power limit. αλλα ανεβαινουν και τα temps.. περιμενω waterblock για καλυτερα tests

Screenshot 10_2_2020 4_07_59 μμ.png

Πάντως να ξέρεις αν πας την μνήμη 1800 ίσως να είναι ποιο σταθερό το core overclock αλλά θεωρώ πως το 1.300 είναι πάρα πολύ.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...