Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Prospector8 είπε

Βρηκα τη λύση εδω, οσοι έχετε θεματα σίγουρα θα σας επιλυθούν αν κάνετε οτι γράφονται εδώ :

Τα εκανε τα πιο πολλα ο φιλος μου και μέχρι στιγμής ολα πενα. Για να δούμε.. 

6 months ago Τώρα πρόσφατα. 

• Like 1
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι NVIDIA κάρτες είναι σαν την αρχικά ψηλομύτα, απρόσιτη που όταν την γνωρίσεις καλύτερα περνάς μια χαρά και μένεις μαζί της, ενώ οι AMD είναι η καλούλα και γλυκούλα, συνεννοήσιμη και προσιτή στην αρχή και μετά αρχίζει σιγά σιγά και βγάζει όλες τις γκρίνιες μόλις σε "δέσει" :P

Σοβαρά τώρα βλέπω κάτι πράγματα που λέγονται και φρίττω. Να έχεις λέει το high performance συνέχεια ή να βγάλεις το AMD Cool 'n' Quiet και να κλείσεις το sleep mode. Δηλαδή θα είναι ο υπολογιστής σε φουλ τάση και συχνότητα ακόμη και στο idle και δεν θα μπαίνει σε sleep μήπως και δουλέψει σωστά η κάρτα 7 (!!)  μήνες μετά το release, 7 μήνες!! Συγνώμη για το rant, αλλά στην AMD πηγαίνει. Όπως το βλέπω πάλι καινούργιο δερμάτινο θα πάρουμε στον Jensen με τις Ampere..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Οι NVIDIA κάρτες είναι σαν την αρχικά ψηλομύτα, απρόσιτη που όταν την γνωρίσεις καλύτερα περνάς μια χαρά και μένεις μαζί της, ενώ οι AMD είναι η καλούλα και γλυκούλα, συνεννοήσιμη και προσιτή στην αρχή και μετά αρχίζει σιγά σιγά και βγάζει όλες τις γκρίνιες μόλις σε "δέσει" :P

AWALT :P

Με τις ρυθμίσεις που σας παραθέτω, φαίνεται και ο επεξεργαστής δίπλα όλα μια χαρά είναι. Παίζω με Fixed Vcore γι αυτό δε κατεβαίνει κ.αυτο. Από εποχές nvidia το ίδιο έκανα. Δεν είχα κανένα θέμα με ρεύματα κλπ

6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

high performance συνέχεια

Προσωπικά αν θέλω να παίξω παίζω με αυτά όπως είναι. Μαζί με το oc στα 4.9

Αν θέλω να δω καμία ταινία ή να χαζολογησω γυρίσω στο στοκ.προφιλ.

Έχω 4 προφιλ στο bios

stock

oc.4.9

oc.4.8

test oc.5

και ένα τεστ.ακομη για δοκιμές :P

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Σοβαρά τώρα βλέπω κάτι πράγματα που λέγονται και φρίττω. Να έχεις λέει το high performance συνέχεια ή να βγάλεις το AMD Cool 'n' Quiet και να κλείσεις το sleep mode. Δηλαδή θα είναι ο υπολογιστής σε φουλ τάση και συχνότητα ακόμη και στο idle και δεν θα μπαίνει σε sleep μήπως και δουλέψει σωστά η κάρτα 7 (!!)  μήνες μετά το release, 7 μήνες!! Συγνώμη για το rant, αλλά στην AMD πηγαίνει. Όπως το βλέπω πάλι καινούργιο δερμάτινο θα πάρουμε στον Jensen με τις Ampere..

Πιο πολυ ωρα περνας ομως εδω παρα σε οποιοδηποτε αλλο topic μηπως αυτη με τις γκρινιες και που κανει την δυσκολη σαρεσει ; :P 

Περα απο την πλακα δεν εχω σκαλισει το παραμικρο απο τον νοεμβρη που πηρα την καρτα , παιζει οπως πρεπει ,εξαιροντας μικρα bugs κτλπ που τα αναλογα ειχα και στην  gtx 1080 και σε οποιαδηποτε καρτα πριν απο αυτην.  

Προφανως τοσες ωρες που περνανε καποιοι σε πειραγματα θελουν και τις περνανε γιατι τους αρεσει να σκαλιζουν το hardware. 

Ειδαλλως ενα format θα ηταν σχεδον σιγουρη λυση και θα επαιρνε και πολυ λιγοτερη ωρα. 

Αν πας σε amd το μονο σκαλισμα που πρεπει να γινει ειναι στις ram , να σφιξεις τα timings . CPU και GPU ειναι πουσαρισμενα μεχρι τερμα απο το εργοστασιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Πιο πολυ ωρα περνας ομως εδω παρα σε οποιοδηποτε αλλο topic μηπως αυτη με τις γκρινιες και που κανει την δυσκολη σαρεσει ; :P 

Περα απο την πλακα δεν εχω σκαλισει το παραμικρο απο τον νοεμβρη που πηρα την καρτα , παιζει οπως πρεπει ,εξαιροντας μικρα bugs κτλπ που τα αναλογα ειχα και στην  gtx 1080 και σε οποιαδηποτε καρτα πριν απο αυτην.  

Προφανως τοσες ωρες που περνανε καποιοι σε πειραγματα θελουν και τις περνανε γιατι τους αρεσει να σκαλιζουν το hardware. 

Ειδαλλως ενα format θα ηταν σχεδον σιγουρη λυση και θα επαιρνε και πολυ λιγοτερη ωρα. 

Αν πας σε amd το μονο σκαλισμα που πρεπει να γινει ειναι στις ram , να σφιξεις τα timings . CPU και GPU ειναι πουσαρισμενα μεχρι τερμα απο το εργοστασιο. 

Την ψηλομύτα μου μια χαρά της πίνω το αίμα και δεν λέει ποτέ όχι :P Και ναι όταν βγήκε η προσφορά με τα 369 ήμουν στο τσακ να παρατήσω την ψηλομύτα αλλά εν τέλη κάτι με κράτησε με αυτά που διάβαζα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το stability των 19.12.1 είναι τρομερο. Στους 2020 ξεκίνησαν τα σοβαρά signal lost μαύρες οθόνες. Και δεν υπάρχει κανένα downclock όταν η κάρτα δουλεύει στο 99% μόνιμα 1900+ ο πυρήνας. Το μόνο σοβαρό που χάνουμε είναι το sharpening σε dx11 παιχνίδια που λύνετε εύκολα με το reshade. Αφήστε να ωριμάσουν και άλλο οι 2020. 

• Like 6
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με 19.12.1 εδώ και 2 μήνες ούτε κιχ.Για τους καινούργιους το κόβω σε κανά 3μηνο να έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ αναρωτιόμουν πως και ξαφνικά το pubg ανέβαζε την θερμοκρασία στο 69-70 ενώ ξέχασα ότι είχα βάλει το render scale 120 και η κάρτα έτρεχε μόνιμα στα κόκκινα τις 😂😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τους 20.1.4 δεν είχα θέμα με downclock στο Apex όσο πριν, μετά το τελευταίο update.  Έμενε 97%. Αν ήταν να κάνει downclock  ηταν πιο σπάνια. 

Θα το εξετάσω το θέμα καλύτερα όταν έρθει οθόνη γιατί..... έφυγε η παλιά 70Hzαρα σε νέο κάτοχο.

Για να μη με λέτε πλεμπουρα με τα 60 Hz.

:P

Αν και ήθελα 1440/144, αργότερα αυτό ίσως μετά το καλοκαίρι

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
7 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Με τους 20.1.4 δεν είχα θέμα με downclock στο Apex όσο πριν, μετά το τελευταίο update.  Έμενε 97%. Αν ήταν να κάνει downclock  ηταν πιο σπάνια. 

Θα το εξετάσω το θέμα καλύτερα όταν έρθει οθόνη γιατί..... έφυγε η παλιά 70Hzαρα σε νέο κάτοχο.

Για να μη με λέτε πλεμπουρα με τα 60 Hz.

:P

Αν και ήθελα 1440/144, αργότερα αυτό ίσως μετά το καλοκαίρι

Αν ανεβάσεις το render scale θα δεις ότι downclocking δεν θα έχεις καθόλου 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, overpower είπε

Απο που βγηκε η μικροτερη αποδοση?

https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_5700_xt_rog_strix_review,13.html

απο τους rt cores. πχ η 1080ti εχει 1.1 giga rays 10 teraflos/giga ray σε σχεση με τα 10+ giga rays της 2080ti.

η 2060 σε συνολικη αποδοση ειναι ισχυροτερη καρτα απο την 5700xt. το review που ανεβασες ειναι χωρις raytracing.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, holy grail είπε

απο τους rt cores. πχ η 1080ti εχει 1.1 giga rays 10 teraflos/giga ray σε σχεση με τα 10+ giga rays της 2080ti.

η 2060 σε συνολικη αποδοση ειναι ισχυροτερη καρτα απο την 5700xt. το review που ανεβασες ειναι χωρις raytracing.

Κάτι προσπαθείς να πεις εσύ τώρα αλλά μπέρδεψες κάπως τις κάρτες και τα συγκριτικά, αυτό που λες θα έβγαζε νόημα αν η 2060 έβγαζε ίδια fps με την 5700ΧΤ με το ray tracing on. 

Δημοσ.

Στα games που δεν έχουν RT όμως οι RT cores κάθονται, δεν νομίζω να "συμμετέχουν" στο rasterization..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Στα games που δεν έχουν RT όμως οι RT cores κάθονται, δεν νομίζω να "συμμετέχουν" στο rasterization..

Θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί η nvidia να τους αξιοποίηση κάπως όταν κάποιο παιχνίδι δεν έχει RT, οπότε ίσως δουλεύουν ίσως όχι χωρίς software να κάνει monitoring τα συγκεκριμένα δεν γίνετε να πεις ότι κάθονται. 

Επίσης αν ένα παιχνίδι υποστηρίζει DLSS "λένε" πως οι rtx έχουν διπλάσιο performance από τις gtx και από όσο φαίνεται αρκετά παιχνίδια το υποστηρίζουν 

Spoiler

The biggest bonus is that RTX cards will supposedly run up to twice as fast as previous-generation GPUs using conventional anti-aliasing, assuming the game supports DLSS. 

Δημοσ.
Spoiler

Επειδή το DLSS στην ουσία κάνει render σε χαμηλότερη ανάλυση και μετά "χτίζει" πάλι την εικόνα. Όσο θα βελτιώνεται θα είναι πολύ δυνατό feature. Στο Youngblood και στο Exodus είναι πολύ καλό..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...