jimmakosapple Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 34 λεπτά πριν, Prospector8 είπε Διαβάζοντας αυτό το ποστ να αναφέρω και εγω οτι 2 φιλοι τσιμπισανε την 5700XT Pulse και με τον εναν που μίλησα για εντυπώσεις μου είπε εκανε full εγκατάσταση οτι νεο driver υπάρχει και έπαιξε λιγο starcraft 2,δεν ηταν το game τοσο smooth οσο περιμένε χωρίς να σημαίνει οτι ειχε low fps καθε αλλο, αλλα εφαγε 2 φορες και crash to desktop.. Μετα εβαλε και Gears 5 να δει benchmark πως παει, τα average fps ηταν οπως πρέπει αλλα κατα τη διαρκεια του έβγαλε ξαφνικά την κάτω μπαρα των windows.. Ξαναβαζει το game τρωει αλλο ενα crash to desktop στην αρχή και μετα έπαιξε το game κομπλε.. Ερωτω εγω τωρα ειναι δυνατόν ολα αυτα να μην έχουν επιληφθεί τοσο καιρό?! Τι προτείνετε τώρα να κανει αυτός ο φιλος ώστε να παίζει απροβληματιστα? Σύστημα: 3600Χ,msi tomahawk b450max, corsair 16gb 3200, Evga g3 650w, Monitor 1080p Asus 144hz Εγώ εχθές έκανα unistall μέσω uud τους νέους drivers και έκανα εγκατάσταση τους 19.12.2, restart και δεν έφαγα κανένα crash. Ότι και να μου πούνε φαίνεται ότι είναι καθαρά θέμα drivers το όλο θέμα. 1
LIGHT1NG Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 25 λεπτά πριν, Prospector8 είπε Δύσκολο οταν βγάζει ιδια fps στο Gears με την 2070Super με 120€ λιγότερα (οοταν παίζει σωστα το game 😅) Πριν πάει σε driver 19.12.1 ας δοκιμάσει το 20.1.4 1
Inler Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, noFEARgr είπε Και γω για 98-99% Load λεω. Τωρα επαιζα metro μεχρι 67 πηγε . Δεν ξερω τι παιζει , αλλα και σε review που βλεπω τοσο πηγαινε. Φανταζομαι δεν αναφερεσαι στο junction temperature ετσι ; Σε πυρήνα αναφέρομαι.Δεν ξέρω και εδώ πάντως γύρω στους 72-73 δίνει https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-5700-xt-nitro/31.html Μήπως το έχεις γυρίσει σε silent bios; Σε Superposition τσέκαρε πόσο πάει ακριβώς μέσα από το hwinfo. 7nisiotis η διαφορά 1900mhz με 2000mhz ζήτημα να είναι 4fps ίσως εκεί προκαλούνται πολλά προβλήματα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από Inler
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Prospector8 είπε Δύσκολο οταν βγάζει ιδια fps στο Gears με την 2070Super με 120€ λιγότερα (οοταν παίζει σωστα το game 😅) Ε θα δώσεις μία φορά τα 120 και μετά θα ξεχάσεις ότι έχεις κάρτα. Μόνο games θα παίζεις και κάθε φορά που βγαίνουν οι νέοι drivers θα τρως 1-2 λεπτά να τους περάσεις. Και στα περισσότερα παιχνίδια έχει καλύτερα fps η 2070S. Ιτ τζαστ γουορκσ..
John_on_PC Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Prospector8 είπε Διαβάζοντας αυτό το ποστ να αναφέρω και εγω οτι 2 φιλοι τσιμπισανε την 5700XT Pulse και με τον εναν που μίλησα για εντυπώσεις μου είπε εκανε full εγκατάσταση οτι νεο driver υπάρχει και έπαιξε λιγο starcraft 2,δεν ηταν το game τοσο smooth οσο περιμένε χωρίς να σημαίνει οτι ειχε low fps καθε αλλο, αλλα εφαγε 2 φορες και crash to desktop.. Μετα εβαλε και Gears 5 να δει benchmark πως παει, τα average fps ηταν οπως πρέπει αλλα κατα τη διαρκεια του έβγαλε ξαφνικά την κάτω μπαρα των windows.. Ξαναβαζει το game τρωει αλλο ενα crash to desktop στην αρχή και μετα έπαιξε το game κομπλε.. Ερωτω εγω τωρα ειναι δυνατόν ολα αυτα να μην έχουν επιληφθεί τοσο καιρό?! Τι προτείνετε τώρα να κανει αυτός ο φιλος ώστε να παίζει απροβληματιστα? Σύστημα: 3600Χ,msi tomahawk b450max, corsair 16gb 3200, Evga g3 650w, Monitor 1080p Asus 144hz Έχω ακριβώς ίδια μητρική, CPU και ram. Είμαι στους 19.12.3 από όταν την πήρα μέσα Δεκεμβρίου και το μόνο παιχνίδι που είχε πρόβλημα είναι το bf4 που δίνει black screen και no signal πάντα. Δοκιμάστε καλύτερα να βάλετε 19.12.1 που υποτίθεται είναι οι πιο σταθεροί, επίσης όσο είχα επιλεγμένο το windows sleep mode έβγαζε no signal και δεν ξυπνούσε από το sleep mode. Τέλος μια στο τόσο μου βγάζει κανένα bsod σε άλλα παιχνίδια, αλλά τίποτα που να συμβαίνει αρκετά συχνά για να με ενοχλεί. 1
Prospector8 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Βρηκα τη λύση εδω, οσοι έχετε θεματα σίγουρα θα σας επιλυθούν αν κάνετε οτι γράφονται εδώ : Τα εκανε τα πιο πολλα ο φιλος μου και μέχρι στιγμής ολα πενα. Για να δούμε.. 1
overpower Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Οκ ατομο που προτεινει ccleaner, θα τον εχω απο μακρια 😛. Ωστοσο, περι Msi ab, δεν εχω θεματα. Και δλδ, να μεινουμε με το σαπιο overlay του radeon? wtf
holy grail Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 να πουμε εδω οτι η 5700χτ εχει αυτες τις θερμοκρασιες με μικροτερη αποδοση απο την 2060 αφου εκει εχουμε και τους rt/tensor cores. https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_5700_xt_rog_strix_review,9.html
7nisiotis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Prospector8 είπε Βρηκα τη λύση εδω, οσοι έχετε θεματα σίγουρα θα σας επιλυθούν αν κάνετε οτι γράφονται εδώ : Τα εκανε τα πιο πολλα ο φιλος μου και μέχρι στιγμής ολα πενα. Για να δούμε.. Καλά τα περισσότερα έχουν αναφερθεί. Το μεγαλύτερο ότι ναναι είναι αυτά που λέει εδώ εκτός του UV Το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι: α) Τοποθετούμε ξεχωριστά 8pin/6pin ανάλογα τι ζητά η κάρτα μας. Πχ. θέλει 8+6 πιν; δίνουμε 1Χ8 πιν καθαρό από το τροφοδοτικό προς τη κάρτα και 1Χ6 καθαρό και ουκ το καθεξής. *BIOS* β) Επιλέγουμε την κάρτα γραφικών ως primary graphics adapter (ή ανάλογα πως αναγράφεται στο bios) και όχι AUTO! γ) Σε κάποια συστήματα με Ryzen προτείνουν αρκετοί λόγω προβλημάτων προς το παρόν pcie 3.0 χειροκίνητα να επιλέξουμε από το BIOS ( link speed 3 ίσως αναφέρεται ) . Αλλά και Intel να έχουμε πάλι χειροκίνητα 3. δ) Bios update (με κάθε επιφύλαξη δεν είμαι φαν τέτοιων τακτικών σε περίπτωση προβλήματος με τη κάρτα, σπάνια υπάρχουν bugs εκεί, επίσης με κάποιο bios update εμπεριέχεται ο κίνδυνος να πέσει κανένα ρεύμα αν είσαι άτυχος, να γίνει τίποτα corrupted, ή κάτι που δούλευε οκ πριν τώρα όχι κ.ο.κ ) στ) κλείνουμε power saving/green επιλογές πχ amd cool and quiet Τώρα πάμε Στα Windows: a) Power Plan: HIGH ή Ultimate pcie express link power state: off/disabled b). απενεργοποίηση προς το παρόν ότι sleep/turn screen of x.minutes και παρεμφερή ρυθμίσεις. Προσωπικά δε χρησιμοποιώ τέτοια πράγματα όπως να κλείνει η οθόνη μόνη της μετά από Χ λεπτά. c) ΠΆΝΤΑ DDU χρησιμοποιούμε και αποφεύγουμε να περνάμε από πάνω οδηγούς. Κάποιες φορές δουλεύει το από πάνω, άλλες όχι. Καλύτερα καθαρά πράγματα κι αν έχετε επιλέξει κάτι στους οδηγούς σημειώστε το κάπου και το επιλέγετε ξανά μετά. d) Πάντοτε χρησιμοποιήσουμε hdmi/d port της προκοπής, όχι 2 ευρώ του κιλού.. Δοκιμασμένο από μένα πρόσφατα. Με του κιλού μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα άμεσα ή στο μέλλον ή μπορεί και καθόλου αλλά μη το ρισκάρετε. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και καλώδια που εμπεριέχονται στις συσκευασίες των οθονών. Επενδύστε ενα οκ πόσο, ούτε πολύ μεγάλο ούτε υπερβολικά μικρό για ένα τίμιο καλώδιο. ------------------------- Σχετικά με το reddit post 1- τι σχέση έχει η registry. Τα περισσότερα προγράμματα που καθαρίζουν αυτή της τ@μαν το σπίτι κανονικά. Όσο αξιόπιστο κ αν είναι το ccleaner 2 vsync / frame limit Δηλαδή να μας καβαλικεψει η amd το τι θα κάνουμε και πώς θα παίξουμε. 3- Περί BIOS update@@ Δεν παίζει κανένα ρόλο εκτός και έχεις σύστημα προ 2014 ξέρω γω. αλλά και πάλι καλύτερα να μη παίζουμε με το παραμικρό μαζί του. Εξηγώ παραπάνω το γιατί. 4- Καμία σχέση. Κανένα θέμα με προβλήματα στο msi afterburner εφόσον δεν κλοκαρεις από αυτο . Κανείς ότι θέλεις uv,/oc στο Wattman κ έπειτα αυτόματα τα παίρνει και το afterburner. Αρκεί να είναι κλειστό όσο πειράζεις πράγματα. Εγώ δεν έχω κανένα θέμα που να προκλήθηκε από monitoring πρόγραμμα. Απεναντίας το amd overlay performance πρόγραμμα τους φαίνεται να προκαλεί λίγο περίεργη κίνηση στα παιχνίδια κάτι που με το msi δεν υπάρχει. Λέει ενεργοποίησε αν θες να βλέπεις τα fps από το origin ή το steam λες και αυτό δεν θεωρείται monitoring δηλαδή; EXTREMELY IMPORTANT: DO NOT USE MSI AFTERBURNER. DONT LET IT RUN IN THE BACKGROUND. DONT EVEN OPEN IT! (Credits to reddit User zqz110110) EXTREMELY IMPORTANT: DO NOT RUN ANY CPU, GPU MONITORING SOFTWARE IN THE BACKGROUND AT ALL! IF YOU WANT TO SEE FPS, USE STEAM, UPLAY, ORIGIN etc. They all conflict to the new RDNA architecture. (Credits to reddit User zqz110110) Important: Run CCleaner to clean your registry and reboot your system after that Do a factory reset of the Adrenalin Software and then restart your computer. If the game you're playing does not cap fps in menus it may cause a crash, get around this by turning on vsync or setting a frame limit. Undervolting can help in these situations as well (Credits to reddit user Shrike79) Set your freesync range on your monitor - when set to “basic” I had constant crashes. “Extended” and I can play for hours. (Credits to reddit user _DuranDuran_) Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από 7nisiotis
overpower Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, holy grail είπε να πουμε εδω οτι η 5700χτ εχει αυτες τις θερμοκρασιες με μικροτερη αποδοση απο την 2060 αφου εκει εχουμε και τους rt/tensor cores. Απο που βγηκε η μικροτερη αποδοση? https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_5700_xt_rog_strix_review,13.html
Prospector8 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Nisioti μια διευκρίνηση που το ειχα ψάξει παλια. Το power plan αν δεν αλλαξε κατι απο τοτε, προτεινανε Amd Balanced, διότι εκει δουλεύανε σωστά τα ρεύματα στους πυρήνες σε idle και high load. Ισχύει κατι τετοιο?
7nisiotis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Prospector8 είπε Nisioti μια διευκρίνηση που το ειχα ψάξει παλια. Το power plan αν δεν αλλαξε κατι απο τοτε, προτεινανε Amd Balanced, διότι εκει δουλεύανε σωστά τα ρεύματα στους πυρήνες σε idle και high load. Ισχύει κατι τετοιο? Δεν γνωρίζω για AMD. Αυτό που πρέπει να είναι off εκεί είναι τίποτα sleep modes, pcie power state disable κλπ. Όπως τα έχω σε αυτό το βίντεο απλά οι ρυζεν θα βάλουν το balanced. 1
Prospector8 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Και κατι ακομα με το Msi Afterburner, ο φιλος μου παρατήρησε κατι περίεργο χθες. Οταν πείραξε την ρύθμιση για να ανεβασει/κατεβάσει την ταχύτητα των φανς της κάρτας γραφικών, μπορούσε μόνο να ανεβασει ταχύτητα, να κατεβάσει δεν ανταποκρινοταν το πρόγραμμα.
7nisiotis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Prospector8 είπε Και κατι ακομα με το Msi Afterburner, ο φιλος μου παρατήρησε κατι περίεργο χθες. Οταν πείραξε την ρύθμιση για να ανεβασει/κατεβάσει την ταχύτητα των φανς της κάρτας γραφικών, μπορούσε μόνο να ανεβασει ταχύτητα, να κατεβάσει δεν ανταποκρινοταν το πρόγραμμα. Ναι φανς καλύτερα μόνο από τους οδηγούς. Αν χρησιμοποιείται μόνο για παρακολούθηση το πρόγραμμα δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον σε μένα, όπως το έχω σεταρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα