Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Προσωπικά επειδή είμαι σε sffpc case είναι must το undervolt ειδικά αν έχεις κιόλας AMD. Γι αυτό αποφεύγουν αρκετοί τις κόκκινες σε τέτοια συστήματα.

Ενω με nvidia καταρρίπτονται όλοι οι νόμοι της θερμοδυναμικής ? 

θες να σου ποστάρω τι τεμπς έχω με την 1080 σε άνετο κουτί ? 

Ρίξε και μια ματιά στα ψυγεία τις 2060 ,χωρίς κουτί και 22 θερμοκρασία δωματίου

1024968978_Screenshotat2019-06-2118-08-39.png.3c87549b206485b50047c2bde04c2319.png

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η gigabyte 3X ήταν και απο τις φθηνές που είχαν βγει για το μέγεθος της. 63 βαθμούς. οι άλλες ειναι σαπίλες. Η Asus πανάκριβη χωρίς λόγω ήταν. 

Ventus σάπιο ψολοκουλερ. 

Zotac το ίδιο

1 φανακι η μικρη giga

Και επίσης μιλάμε για 14 νανόμετρα του 2018 vs 7 του 2019

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Η gigabyte 3X ήταν και απο τις φθηνές που είχαν βγει για το μέγεθος της. 63 βαθμούς. οι άλλες ειναι σαπίλες. Η Asus πανάκριβη χωρίς λόγω ήταν. 

Ventus σάπιο ψολοκουλερ. 

Zotac το ίδιο

1 φανακι η μικρη giga

So ? 

Η Pulse τι είναι ακριβή σειρά δλδ ΄?

Η 2060 έχει ανάλογες επιδόσεις με την 5700xt ? 

Μια περίοδο που είχα τη gigabyte vega 64 (Undervolt) μπορώ να σου πω ότι είχα ακριβώς την ίδια φασαρία με την αντίστοιχη φθηνή 1080 (Stock) που έχω https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1080WF3OC-8GD#kf. Με την 1080 να ήταν κανα 2-3 βαθμούς ποιο δροσερή απο τη vega... 

Λογικό θα μου πεις αφού είχαν το ίδιο σύστημα ψύξης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, leros2004 είπε

So ? 

Μια περίοδο που είχα τη gigabyte vega 64 (Undervolt) μπορώ να σου πω ότι είχα ακριβώς την ίδια φασαρία με την αντίστοιχη φθηνή 1080 (Stock) που έχω https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1080WF3OC-8GD#kf. Με την 1080 να ήταν κανα 2-3 βαθμούς ποιο δροσερή απο τη vega... 

Οχι η Pulse έχει 2.4~ σλοτ cooler ενώ όλες όσες φαίνονται στο παραπάνω διάγραμμα είναι με 2πλο. Θεωρητικά θα έπρεπε λόγω πάχους ψύχτρας και μικρότερα νανόμετρα να ήταν πιο δροσερή αλλά βλέπουμε ότι μόνο με Νιτρο ή Red Devil είναι πιο δροσερές.

Επίσης τα 7 νανομετρα υποτίθεται θα εδιναν περισσότερη δροσιά στις κάρτες κάτι που δεν έγινε. Κατανάλωση έπεσε πάντως.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Οχι η Pulse έχει 2.4~ σλοτ cooler ενώ όλες όσες φαίνονται στο παραπάνω διάγραμμα είναι με 2πλο.

Ξανά γράφω οι από πάνω είναι απλές 2060 που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την κατηγορία της 5700xt, αντε με καμια 5600xt .
Τις πόσταρα για τα φοβερά θερμοδυναμικά κατορθώματα της nvidia που είναι η μόνη επιλογή σε μικρά κουτιά,  όπως αναφέρθηκε. 

Ps και φίλος με 1070ti 70+ βαράει όταν παίζουμε σερί Pubg.... 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλά και πάλι είμαστε και οι δύο λάθος συγκρίνοντας διαφορετικά νανόμετρα, διαφορετικά cooler, διαφορετικές κάρτες. 

36 λεπτά πριν, leros2004 είπε

So ? 

Μάπα υλοποίηση ήταν αυτή, ή μάλλον καλύτερα από τις κλασσικές ύπουλες της Gigabyte, κανα 20αρι πιο κάτω από την σχεδόν ίδια Gaming όπου είχε παραπάνω heatpipe και διαφορετικό σχεδιασμό του cooler αλλά σημαντική διαφορά σε θερμοκρασίες https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1080G1-GAMING-8GD#kf αυτή ηταν ανώτερη 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος τα 7nm είναι σχεδιασμένα να δώσουν απόδοση +20,30,40% με το ίδιο ρεύμα οπότε προφανώς και η θερμοκρασία θα μείνει στα ίδια πλαίσια, αλλά αν την κάνεις αρκετά uv/uc ώστε να έχει performance ίδιο με τα 14nm θα δεις αρκετά καλύτερες θερμοκρασίες και κατανάλωση. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Οχι η Pulse έχει 2.4~ σλοτ cooler ενώ όλες όσες φαίνονται στο παραπάνω διάγραμμα είναι με 2πλο. Θεωρητικά θα έπρεπε λόγω πάχους ψύχτρας και μικρότερα νανόμετρα να ήταν πιο δροσερή αλλά βλέπουμε ότι μόνο με Νιτρο ή Red Devil είναι πιο δροσερές.

Επίσης τα 7 νανομετρα υποτίθεται θα εδιναν περισσότερη δροσιά στις κάρτες κάτι που δεν έγινε. Κατανάλωση έπεσε πάντως.

Τα εχεις μπερδεψει λιγο , οσο μικραινει η λιθογραφια τοσο πιο δυσκολα να ψυξεις κατι . Μικροτερη επιφανεια αρα και λιγοτερη απαγωγη της θερμοτητας

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Kαι γω για στοκ μιλαω και χαμηλες στροφες. Τι να σου πω προφανως παιζει ρολο και το air flow στο κουτι . 

2 fan μπροστα εχω να βαζουν ,1 πανω και 1 πισω να βγαζει . 

66-67 βαθμούς το θεωρώ πολύ χαμηλό εκτός αν η κάρτα παίζει σε 70-75% load.Εγώ μιλάω για 97%+ σταθερά και με εξαιρετικό airflow σε Meshify C με τρεις 140αρηδες και έναν 120αρη ανεμιστήρα.Εξάλλου δεν δικαιολογεί τι διαφορά 7-8 βαθμών λόγω airflow.

Δοκίμασε ένα Superposition 1080P Extreme εκεί θα ξεπεράσει εύκολα τους 72-73 βαθμούς.

Επεξ/σία από Inler
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Inler είπε

66-67 βαθμούς το θεωρώ πολύ χαμηλό εκτός αν η κάρτα παίζει σε 70-75% load.Εγώ μιλάω για 97%+ σταθερά και με εξαιρετικό airflow σε Meshify C με τρεις 140αρηδες και έναν 120αρη ανεμιστήρα.

Και γω για 98-99% Load λεω. Τωρα επαιζα metro μεχρι 67 πηγε . Δεν ξερω τι παιζει , αλλα και σε review που βλεπω τοσο πηγαινε. 

Φανταζομαι δεν αναφερεσαι στο junction temperature ετσι ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ντάξει βλέπω οκ ειναι με 1.137 ρεύμα για 2000 πυρήνα, εδω

είμαστε

μεχρι 73 βαθμούς πυρήνα με 63% φαν 

*95c junction

*88c memory

*79c VRM

20.3 room temp

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
4 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Τα εχεις μπερδεψει λιγο , οσο μικραινει η λιθογραφια τοσο πιο δυσκολα να ψυξεις κατι . Μικροτερη επιφανεια αρα και λιγοτερη απαγωγη της θερμοτητας

Όντως, το μπερδεύω με τη κατανάλωση ενέργειας

Δημοσ.
Στις 6/2/2020 στις 7:54 ΠΜ, jimmakosapple είπε

Στην δική μου περίπτωση είναι καθαρά θέμα drivers. Παίζω λίγο και μόνο Apex, RX 5700 Pulse, όλα stock εκτός από το fan curve. Με τους 19.12.2 or 3 παίζω συνεχόμενα χωρίς κολλήματα και χωρίς να κλείσει το παιχνίδι. Τις προάλλες είχα βάλει 20.1.Χ και μετά από κάποια ώρα ενώ έπαιζα έκλεινε το παιχνίδι και με πετούσε στο Desktop, ξανά γυρίζω στους 19.12.Χ και όλα καλά. Εχθές λέω κάτσε να βάλω τους τελευταίους 20.1.Χ και πάλι τα ίδια. Εκεί που παίζεις ξαφνικά κλείνει το παιχνίδι και σε πετάει στο Desktop. 

Διαβάζοντας αυτό το ποστ να αναφέρω και εγω οτι 2 φιλοι τσιμπισανε την 5700XT Pulse και με τον εναν που μίλησα για εντυπώσεις μου είπε εκανε full εγκατάσταση οτι νεο driver υπάρχει και έπαιξε λιγο starcraft 2,δεν  ηταν το game τοσο smooth οσο περιμένε χωρίς να σημαίνει οτι ειχε low fps καθε αλλο, αλλα εφαγε 2 φορες και crash to desktop.. Μετα εβαλε και Gears 5 να δει benchmark πως παει, τα average fps ηταν οπως πρέπει αλλα κατα τη διαρκεια του έβγαλε ξαφνικά την κάτω μπαρα των windows.. Ξαναβαζει το game τρωει αλλο ενα crash to desktop στην αρχή και μετα έπαιξε το game κομπλε.. Ερωτω εγω τωρα ειναι δυνατόν ολα αυτα να μην έχουν επιληφθεί τοσο καιρό?! Τι προτείνετε τώρα να κανει αυτός ο φιλος ώστε να παίζει απροβληματιστα? 

Σύστημα: 3600Χ,msi tomahawk b450max, corsair 16gb 3200, Evga g3 650w, Monitor 1080p Asus 144hz

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Να πάρει NVIDIA να ησυχάσει το κεφάλι του.

Δύσκολο οταν βγάζει ιδια fps στο Gears με την 2070Super με 120€ λιγότερα (οοταν παίζει σωστα το game 😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...