Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimmakosapple είπε

Στην δική μου περίπτωση είναι καθαρά θέμα drivers. Παίζω λίγο και μόνο Apex, RX 5700 Pulse, όλα stock εκτός από το fan curve. Με τους 19.12.2 or 3 παίζω συνεχόμενα χωρίς κολλήματα και χωρίς να κλείσει το παιχνίδι. Τις προάλλες είχα βάλει 20.1.Χ και μετά από κάποια ώρα ενώ έπαιζα έκλεινε το παιχνίδι και με πετούσε στο Desktop, ξανά γυρίζω στους 19.12.Χ και όλα καλά. Εχθές λέω κάτσε να βάλω τους τελευταίους 20.1.Χ και πάλι τα ίδια. Εκεί που παίζεις ξαφνικά κλείνει το παιχνίδι και σε πετάει στο Desktop. 

Καλά εσύ αλλάζεις το fan curve που είναι από τα most bugged που έχει η amd στις 5ΧΧΧ

Επεξ/σία από LIGHT1NG
Δημοσ.
8 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Τι σύστημα έχεις και ποια οθόνη? 

Asus Radeon RX 5700 XT 8GB ROG Strix OC

Asus Prime x470pro

2x8gb 2666mhz ram

AMD Ryzen 5 1600X Box

CoolerMaster Masterliquid 120 Push-Pull

Corsair CX Series CX550M

Samsung 960 Evo 500GB

AOC G2460PF - Zowie Rl2455 (οθόνες)

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Arkin είπε

Τελευταια ειχα υποψιες για το OC με τους τελευταιους drivers 2020 και τελικα επιβεβαιωθηκα. Απο τους 19.12.2 και μετα που μπηκε το ολο νεο panel η καρτα ξαφνικα αρχικα χρειαζονταν 1.12voltage για 2000mhz στο Breakpoint και με τους τελευταιους 20.2.1 και με 1.13 μπορει πανω στην ωρα να με κρασαρει. Ενω ηθελα 1.10 για τα 2000 με τους 2019 drivers. Λεω δεν μπορει να εγινε degrade μεσα σε 4 μηνες.

Στο breakpoint εχω κοντα 90 ωρες οποτε μπορω να το βγαλω καποια ακρη με την συμπεριφορα του OC μιας και η καρτα δουλευει μονιμα στο 99%. Βαζω DDU και σε 5 λεπτακια ειχα περασει τους 19.12.1. Τους τελευταιους απολυτα stable drivers πριν τους 2020. Βαζω 1.10voltage 2000mhz και 1800mhz vram. Μετα απο 3 ωρες ουτε crash ουτε signal lost τιποτα. Η καρτα μονιμα 99% και 1900+ συχνοτητα. Οι 2020 drivers τουλαχιστον στο tuning εχουν προβληματα. Δεν μπορει ο 20.2.1 να θελει πανω απο 1.13 στο breakpoint και με τους 19.12.1 να παιζει κομπλε στα 1.10. Ηθελα καιρο να κανω το test γιατι ξαφνικα ανεβηκε το voltage που ηθελε η καρτα για τα 2000mhz. Απο οτι διαβαζω το ιδιο συμβαινει και με τους υπολοιπους. Εκει που εισασταν stable με τα παλια profile που ειχαμε φτιαξει η καρτα ξαφνικα ζηταει παραπανω για ιδια συχνοτητα με τους νεους drivers. Η amd εχει επικεντρωθει στα νεα features με τους 2020 και εχει αφησει στη μοιρα ολα τα υπολοιπα. Περαστε τους 19.12.1 και τσεκαρετε και εσεις το OC.

Δοκίμασε αν θες ένα firestrike με τους 19.12.1 και ένα με 20.1.3 με όλα στοκ χωρίς καν να ανοίξεις το radeon software και σύγκρινε τα graphics scores.

Λογικά θα δεις αρκετή διαφορά... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mosdi είπε

Asus Radeon RX 5700 XT 8GB ROG Strix OC

Asus Prime x470pro

2x8gb 2666mhz ram

AMD Ryzen 5 1600X Box

CoolerMaster Masterliquid 120 Push-Pull

Corsair CX Series CX550M

Samsung 960 Evo 500GB

AOC G2460PF - Zowie Rl2455 (οθόνες)

Αν δεν κάνω λάθος οι rog strix στις 5700ΧΤ είχαν θέματα για τσέκαρε λίγο θερμοκρασίες και ρολόγια 

38 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Δοκίμασε αν θες ένα firestrike με τους 19.12.1 και ένα με 20.1.3 με όλα στοκ χωρίς καν να ανοίξεις το radeon software και σύγκρινε τα graphics scores.

Λογικά θα δεις αρκετή διαφορά... 

Λογικά το 19 θα βγάλει καλύτερα σκορ

Δημοσ.

23 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Αν δεν κάνω λάθος οι rog strix στις 5700ΧΤ είχαν θέματα για τσέκαρε λίγο θερμοκρασίες και ρολόγια 

Λογικά το 19 θα βγάλει καλύτερα σκορ

Σε μένα τουλάχιστον με τους 19.12.1 είχα graphics score περίπου 26700 ενώ με τους 20.1.2 + 20.1.3 έχω περίπου 27200 με 27300 (στοκ σε κάθε περίπτωση).

Ακόμα και με 2000mhz/1100mv με τους 20.1.3 είχα λίγο μεγαλύτερο σκορ από ότι με τους 19.12.1 στοκ.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι με τους καινούριους υπάρχει κάποιο μικρό κέρδος.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Σε μένα τουλάχιστον με τους 19.12.1 είχα graphics score περίπου 26700 ενώ με τους 20.1.2 + 20.1.3 έχω περίπου 27200 με 27300 (στοκ σε κάθε περίπτωση).

Ακόμα και με 2000mhz/1100mv με τους 20.1.3 είχα λίγο μεγαλύτερο σκορ από ότι με τους 19.12.1 στοκ.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι με τους καινούριους υπάρχει κάποιο μικρό κέρδος.

Κέρδος υπάρχει τουλάχιστον σε benchmark και 2 3fps σε κάποια παιχνίδια. Το θέμα είναι τι να το κάνουμε αν το παιχνίδι ζητάει αρκετά μεγαλύτερο voltage για ίδια συχνότητα αλλιώς τρώει crash. Το signal lost δεν το είχα ποτέ μέχρι τους 20.1.4. Έχουν βγάλει 5 drivers σε 25 μέρες και φτιάχνουν χαζομάρες ενώ τα σοβαρά issues αυξάνονται σε κάθε release. Βγάζουν drivers για τα μάτια του κόσμου δηλαδή. Αν δεν στρωθούν να επιλύσουν τα σοβαρά ζητήματα των πελατών τους μην περιμένουν σοβαρό μερίδιο. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κέρδος υπάρχει τουλάχιστον σε benchmark και 2 3fps σε κάποια παιχνίδια. Το θέμα είναι τι να το κάνουμε αν το παιχνίδι ζητάει αρκετά μεγαλύτερο voltage για ίδια συχνότητα αλλιώς τρώει crash. Το signal lost δεν το είχα ποτέ μέχρι τους 20.1.4. Έχουν βγάλει 5 drivers σε 25 μέρες και φτιάχνουν χαζομάρες ενώ τα σοβαρά issues αυξάνονται σε κάθε release. Βγάζουν drivers για τα μάτια του κόσμου δηλαδή. Αν δεν στρωθούν να επιλύσουν τα σοβαρά ζητήματα των πελατών τους μην περιμένουν σοβαρό μερίδιο. 

Αν η διαφορά σε voltage είναι μεγάλη, τότε ναι δεν έχει νόημα, αλλά αν αντί να ανεβάσεις voltage ρίξεις ελάχιστα τη συχνότητα μήπως στρώνει και δουλεύει και καλύτερα στην τελική?

Δεν γνωρίζω με ακρίβεια για να το στηρίξω αυτό που λέω γιατί ασχολήθηκα πολύ λίγο με τους 19.12.1 και πολύ περισσότερο (έως τώρα) με τους 20.1.3.

Οι drivers πολύ σωστά τα λες είναι για τον π..

Καλύτερα θα ήταν να έβγαζαν driver μόνο για ότι αφορά το display και όλα τα άλλα να ήταν optional  

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Αν η διαφορά σε voltage είναι μεγάλη, τότε ναι δεν έχει νόημα, αλλά αν αντί να ανεβάσεις voltage ρίξεις ελάχιστα τη συχνότητα μήπως στρώνει και δουλεύει και καλύτερα στην τελική?

Δεν γνωρίζω με ακρίβεια για να το στηρίξω αυτό που λέω γιατί ασχολήθηκα πολύ λίγο με τους 19.12.1 και πολύ περισσότερο (έως τώρα) με τους 20.1.3.

Οι drivers πολύ σωστά τα λες είναι για τον π..

Καλύτερα θα ήταν να έβγαζαν driver μόνο για ότι αφορά το display και όλα τα άλλα να ήταν optional  

Το δοκίμασα και αυτό στο breakpoint απλά αρνείται να είναι απόλυτα stable. Μέχρι τους 20.1.3 δούλευα 1.12 χωρίς θέμα. Από τους 1.4 ζητάει 1.13 και στους τελευταίους θέλει παραπάνω. Με τους 19.12.1 θέλει 1.10 για 2000. Δεν ξέρω τι φτιάχνουν αλλά ο κόσμος θέλει stability πρώτα απ όλα. Καλή η καταγραφή του παιχνιδιού το ris το boost αλλά αν συνοδεύονται από signal lost και crashes λόγω voltage τι να το κάνουμε. Μέχρι να πέσει λίγο η issue list στους drivers μένουμε με 19.12.1 που είναι ότι πιο stable υπάρχει. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Το δοκίμασα και αυτό στο breakpoint απλά αρνείται να είναι απόλυτα stable. Μέχρι τους 20.1.3 δούλευα 1.12 χωρίς θέμα. Από τους 1.4 ζητάει 1.13 και στους τελευταίους θέλει παραπάνω. Με τους 19.12.1 θέλει 1.10 για 2000. Δεν ξέρω τι φτιάχνουν αλλά ο κόσμος θέλει stability πρώτα απ όλα. Καλή η καταγραφή του παιχνιδιού το ris το boost αλλά αν συνοδεύονται από signal lost και crashes λόγω voltage τι να το κάνουμε. Μέχρι να πέσει λίγο η issue list στους drivers μένουμε με 19.12.1 που είναι ότι πιο stable υπάρχει. 

Εγώ παρατήρησα εχθές στο pubg με τους 20.2.1 ακόμα και με 1.130mv που έδωσα έφτασε η θερμοκρασία 70/71 ενώ έπαιζε κάτω από 65 με το ίδιο προφίλ στους 20.1.3 παράξενα πράγματα 

Δημοσ.

@LIGHT1NG Εχεις παρατηρησει πρασινα σημαδια (σαν artifacts) οταν ανοιγεις το inventory, η σε καποια αλλη στιγμη? Το εχουμε παρατηρησει 2 ατομα, ( 5700xt ref και gigabyte gaming oc) Μονο στο pubg.. με στοκ vram.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billpall13 είπε

@LIGHT1NG Εχεις παρατηρησει πρασινα σημαδια (σαν artifacts) οταν ανοιγεις το inventory, η σε καποια αλλη στιγμη? Το εχουμε παρατηρησει 2 ατομα, ( 5700xt ref και gigabyte gaming oc) Μονο στο pubg.. με στοκ vram.

Ναι και με ανησύχησε λίγο η αλήθεια είναι μάλλον θα πάω σε παλιά drivers.. 

Δημοσ.

Το 20. 1.2 θα περάσω γιατί ήταν το 1ο με αυτό το ui και μου φαινόταν κομπλέ ελπίζω να θυμάμαι και σωστά αλλιώς θα πρέπει να πάω ακόμα ποιο πίσω.

@Arkin αλλιώς 19.12.1?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην τελική αν την αφήνατε stock voltage και συχνότητες με τέρμα το power limit και ένα καλύτερο curve τι χασούρα έχει στα παιχνίδια σε σχέση με OC; όχι στα benchmarks, στα παιχνίδια..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Το 20. 1.2 θα περάσω γιατί ήταν το 1ο με αυτό το ui και μου φαινόταν κομπλέ ελπίζω να θυμάμαι και σωστά αλλιώς θα πρέπει να πάω ακόμα ποιο πίσω.

@Arkin αλλιώς 19.12.1?

Το 1ο version με το καινουργιο ui ηταν καποιο 19.χχ (edit: 19.12.2)

Επεξ/σία από overpower
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

@Arkin αλλιώς 19.12.1?

19.12.1 έπαιξα σήμερα 4 ώρες με 2000 1.10volt κανένα crash η signal lost. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...