Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, overpower είπε

Επειδη μπηκα αργα στις navi, οντως παιζει να εχει θεμα το pcie 4 αντι για 3?

Φανταζομαι το pcie 4 = 4.0 ποιυ βλεπω εδω, ε?

image.png.07d6c2571c49669964ab1f6fe4392fd1.png

Στο 3.0 σου παίζει αν δεις δίπλα λέει χ16 3.0

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε

Στο 3.0 σου παίζει αν δεις δίπλα λέει χ16 3.0

Α αριστερα ειναι τι σηκωνει η καρτα και δεξια τι παιζει με την μητρικη? Οκ

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kkatzos είπε

Είπαμε ... οι μισοί με black screens δεν έχουν κάνει ποτέ σοβαρό RAM stress testing.

Και από τους άλλους μισούς οι περισσότεροι δοκιμάζουν OC/UV προφιλ, μη δοκιμασμένα, που τους τα έχουν δανείσει φίλοι τους.

Κάπως έτσι έχουμε τα περίφημα black screens, όχι ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, απλά αυτοί με πραγματικό πρόβλημα πρέπει να είναι μονοψήφιο ποσοστό...

Ο ενας λεει οι μισοι δε ξερουν το ενα,ο αλλος λεει ,οι αλλοι μισοι το αλλο,σε λιγο θα μας βγαλετε οτι δε ξερουμε και με ποιο κουμπι ανοιγει ο υπολογιστης.

3 5700 υπαρχουν στο κυκλο μου και οι 3 παρουσιαζουν θεματα.

Αλλα τι και αν ειναι και στα known issues,εμεις δε ξερουμε τη τυφλα μας επειδη δε τυχαινει και σε σενα.

6 λεπτά πριν, Staskw09 είπε

Να ρωτήσω εγώ που θέλω να πάρω μια 5700xt γιατί είναι vfm με stock settings θα έχω θέματα?

Να παρεις 2060 super.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Staskw09 είπε

Να ρωτήσω εγώ που θέλω να πάρω μια 5700xt γιατί είναι vfm με stock settings θα έχω θέματα?

Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Αλλά ήδη έχει περάσει καιρός που υπάρχουν τα προβλήματα οπότε λογικά όσο περνάει ο καιρός τόσο πλησιάζουνε στην επίλυση τους και τα έχει η AMD στα know issues οπότε σημαίνει ότι δουλεύουν πάνω σε αυτά. Εξαρτάται από 'σένα πόσο θέλεις να το ρισκάρεις και πόσο όρεξη-κουράγιο έχεις να ασχοληθείς με πιθανό RMA ή πώληση αν έχεις θέματα εν τέλη. Διαφορετικά χάνεις λίγες επιδόσεις για την σιγουριά της 2060 Super..

10 λεπτά πριν, Mosdi είπε

Εμένα είναι μία στο 3.0 μία στο 1.1. Αλλάζει κάθε λίγα δευτερόλεπτα... Είναι σωστό αυτό?

1.gif

2.gif

Και σε 'μενα που έχω NVIDIA έτσι κάνει. Δεν είναι κάτι, απλά η αλλαγή στο power state της pci θύρας..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Η πολυ απλα μπορεί να μη τα λυσουν και ποτε...

σκέψου οτι το RDNA NAVI line up (5500-5950) θα τρέξει και μέσα στο 2020 εναντίων των Ampere aka 3000 series της Invidia...δεν παίζει να μην τα λύσουν...

Δημοσ.

Τελευταια ειχα υποψιες για το OC με τους τελευταιους drivers 2020 και τελικα επιβεβαιωθηκα. Απο τους 19.12.2 και μετα που μπηκε το ολο νεο panel η καρτα ξαφνικα αρχικα χρειαζονταν 1.12voltage για 2000mhz στο Breakpoint και με τους τελευταιους 20.2.1 και με 1.13 μπορει πανω στην ωρα να με κρασαρει. Ενω ηθελα 1.10 για τα 2000 με τους 2019 drivers. Λεω δεν μπορει να εγινε degrade μεσα σε 4 μηνες.

Στο breakpoint εχω κοντα 90 ωρες οποτε μπορω να το βγαλω καποια ακρη με την συμπεριφορα του OC μιας και η καρτα δουλευει μονιμα στο 99%. Βαζω DDU και σε 5 λεπτακια ειχα περασει τους 19.12.1. Τους τελευταιους απολυτα stable drivers πριν τους 2020. Βαζω 1.10voltage 2000mhz και 1800mhz vram. Μετα απο 3 ωρες ουτε crash ουτε signal lost τιποτα. Η καρτα μονιμα 99% και 1900+ συχνοτητα. Οι 2020 drivers τουλαχιστον στο tuning εχουν προβληματα. Δεν μπορει ο 20.2.1 να θελει πανω απο 1.13 στο breakpoint και με τους 19.12.1 να παιζει κομπλε στα 1.10. Ηθελα καιρο να κανω το test γιατι ξαφνικα ανεβηκε το voltage που ηθελε η καρτα για τα 2000mhz. Απο οτι διαβαζω το ιδιο συμβαινει και με τους υπολοιπους. Εκει που εισασταν stable με τα παλια profile που ειχαμε φτιαξει η καρτα ξαφνικα ζηταει παραπανω για ιδια συχνοτητα με τους νεους drivers. Η amd εχει επικεντρωθει στα νεα features με τους 2020 και εχει αφησει στη μοιρα ολα τα υπολοιπα. Περαστε τους 19.12.1 και τσεκαρετε και εσεις το OC.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Τελευταια ειχα υποψιες για το OC με τους τελευταιους drivers 2020 και τελικα επιβεβαιωθηκα. Απο τους 19.12.2 και μετα που μπηκε το ολο νεο panel η καρτα ξαφνικα αρχικα χρειαζονταν 1.12voltage για 2000mhz στο Breakpoint και με τους τελευταιους 20.2.1 και με 1.13 μπορει πανω στην ωρα να με κρασαρει. Ενω ηθελα 1.10 για τα 2000 με τους 2019 drivers. Λεω δεν μπορει να εγινε degrade μεσα σε 4 μηνες.

Στο breakpoint εχω κοντα 90 ωρες οποτε μπορω να το βγαλω καποια ακρη με την συμπεριφορα του OC μιας και η καρτα δουλευει μονιμα στο 99%. Βαζω DDU και σε 5 λεπτακια ειχα περασει τους 19.12.1. Τους τελευταιους απολυτα stable drivers πριν τους 2020. Βαζω 1.10voltage 2000mhz και 1800mhz vram. Μετα απο 3 ωρες ουτε crash ουτε signal lost τιποτα. Η καρτα μονιμα 99% και 1900+ συχνοτητα. Οι 2020 drivers τουλαχιστον στο tuning εχουν προβληματα. Δεν μπορει ο 20.2.1 να θελει πανω απο 1.13 στο breakpoint και με τους 19.12.1 να παιζει κομπλε στα 1.10. Ηθελα καιρο να κανω το test γιατι ξαφνικα ανεβηκε το voltage που ηθελε η καρτα για τα 2000mhz. Απο οτι διαβαζω το ιδιο συμβαινει και με τους υπολοιπους. Εκει που εισασταν stable με τα παλια profile που ειχαμε φτιαξει η καρτα ξαφνικα ζηταει παραπανω για ιδια συχνοτητα με τους νεους drivers. Η amd εχει επικεντρωθει στα νεα features με τους 2020 και εχει αφησει στη μοιρα ολα τα υπολοιπα. Περαστε τους 19.12.1 και τσεκαρετε και εσεις το OC.

Σε αυτό σίγουρα θα συμφωνήσω μαζί σου, με βλέπω να γυρνάω και εγώ στους παλιούς γιατί εκεί που είχαμε εκείνα τα προφίλ ξαφνικά πεινάει τρελά.. 

Τα πολλά έξτρα features μάλλον πρέπει να τα βγάλουν 

Αν δεν κάνω λάθος το 1ο driver 2020 ήταν κομπλέ με το overclock 

Δημοσ.

Γενικά εγώ δεν έχω πειράξει τίποτα... ούτε overclocks ούτε τίποτα... η κάρτα μου είναι «μαμα»... όπως και το pc μου...  όπως έχω πει και ποιο πάνω το μόνο πρόβλημα που έχω είναι όταν ανοίγω το Freesync... Σκοτεινιάζουν όλα σε ανύποπτο χρόνο...  γενικά έχω να πω πως όλοι έχουμε από κάποιο θέμα με τις καρτούλες μας και όσο το σκαλίζουμε τόσο και περισσότερα βρίσκουμε... άλλαξα μέχρι και μητρική εχθές νομίζοντας ότι από εκεί έρχονται πολλά προβλήματα... τσάμπα όχι αλλά 160€ αναβάθμιση μητρική χωρίς να επείγει έγινε... δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται τα overclock στις κάρτες...; γιατί να βρούμε το κατάλληλο προφίλ; Ρεύματα; Αστυνομίες στρατοί ελικόπτερα.... :) Οι drivers έχουν θέμα μιας και η ίδια η AMD το λέει... καλώς ή κακώς πρέπει να περιμένουμε τα καλύτερα ελπίζοντας κάθε φορά με κάθε νέους drivers να είναι και αυτοί που θα λυτρωθούμε κιόλας όλοι μας... εύχομαι κάποια στιγμή το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα... :) σωστοί drivers για όλους... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mosdi είπε

Γενικά εγώ δεν έχω πειράξει τίποτα... ούτε overclocks ούτε τίποτα... η κάρτα μου είναι «μαμα»... όπως και το pc μου...  όπως έχω πει και ποιο πάνω το μόνο πρόβλημα που έχω είναι όταν ανοίγω το Freesync... Σκοτεινιάζουν όλα σε ανύποπτο χρόνο...  γενικά έχω να πω πως όλοι έχουμε από κάποιο θέμα με τις καρτούλες μας και όσο το σκαλίζουμε τόσο και περισσότερα βρίσκουμε... άλλαξα μέχρι και μητρική εχθές νομίζοντας ότι από εκεί έρχονται πολλά προβλήματα... τσάμπα όχι αλλά 160€ αναβάθμιση μητρική χωρίς να επείγει έγινε... δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται τα overclock στις κάρτες...; γιατί να βρούμε το κατάλληλο προφίλ; Ρεύματα; Αστυνομίες στρατοί ελικόπτερα.... :) Οι drivers έχουν θέμα μιας και η ίδια η AMD το λέει... καλώς ή κακώς πρέπει να περιμένουμε τα καλύτερα ελπίζοντας κάθε φορά με κάθε νέους drivers να είναι και αυτοί που θα λυτρωθούμε κιόλας όλοι μας... εύχομαι κάποια στιγμή το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα... :) σωστοί drivers για όλους... 

Τι σύστημα έχεις και ποια οθόνη? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mosdi είπε

το λες σα να ειναι καμια επιστημη. εγω κανω το εξης, βαζω οσο πιο πολυ ρευμα και ρολογια μπορω (δεν πειραζω τη μνημη). λογικα θα κολλησει το πισι. ξαναδοκιμαζω πιο κατω μεχρι να μη σκαλωνει και να μπορω να παιξω παιχνιδια. προφανως οι θερμοκρασιες θα ειναι τρελες και θα κρασαρει συνεχεια. οποτε ξεκιναω παλι και κατεβαζω ρολογια μεχρι να ναι σταθερο και ρευμα μεχρι να ειμαι σε θερμοκρασιες/θορυβο που θεωρω νταξει. οταν ολα λειτουργουν για μερικες μερες χωρις προβλημα τοτε παω στη μνημη και βαζω τερμα και κατεβαινω μεχρι ολα να ναι σταθερα.

ουσιαστικα το overclock ειναι να κανεις οτι κανεις συνηθως απλα με ενα πισι που δεν ειναι (ακομα) σταθερο. δε χρειαζεσαι ουτε γνωσεις ουτε χρονο περα απ οσο διαθετεις κανονικα. δε λεω οτι πρεπει να το κανεις, οποιος δε θελει σεβαστο, αλλα μη τρελαθουμε οτι ειναι κατι δυσκολο..

το μονο που μπορω να σκεφτω ως μειονεκτημα ειναι οτι καλο ειναι να μη παιξεις για λιγες μερες παιχνιδια που θα σε πειραξει να χασεις τη προοδο που εκανες αμα κρασαρει.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Στην δική μου περίπτωση είναι καθαρά θέμα drivers. Παίζω λίγο και μόνο Apex, RX 5700 Pulse, όλα stock εκτός από το fan curve. Με τους 19.12.2 or 3 παίζω συνεχόμενα χωρίς κολλήματα και χωρίς να κλείσει το παιχνίδι. Τις προάλλες είχα βάλει 20.1.Χ και μετά από κάποια ώρα ενώ έπαιζα έκλεινε το παιχνίδι και με πετούσε στο Desktop, ξανά γυρίζω στους 19.12.Χ και όλα καλά. Εχθές λέω κάτσε να βάλω τους τελευταίους 20.1.Χ και πάλι τα ίδια. Εκεί που παίζεις ξαφνικά κλείνει το παιχνίδι και σε πετάει στο Desktop. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...