johnmt2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Lezantas26 είπε οχι. και εγω scythe προτεινα παλαιοτερα, αλλα η arctic τους εχει σκισει ολους περνεις μια 34 duo, την περιοριζεις γυρω στα 50-60% και εχεις παρομοιες θερμοκρασιες και θορυβο με d15. προφανως δεν κανει για οτιδηποτε πανω απο 200w, αλλα μονο οι θερμαστρες της ιντελ και κανας threadripper να τα φτανει αυτα. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης στο θέμα απόδοσης η artic 34 duo με την scythe ninja 5. Η πρώτη είναι μονου πύργου με 4 heat pipes και η δεύτερη διπλού πύργου ενωμενους και 6 heat pipes 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, johnmt2 είπε Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης στο θέμα απόδοσης η artic 34 duo με την scythe ninja 5. Η πρώτη είναι μονου πύργου με 4 heat pipes και η δεύτερη διπλού πύργου ενωμενους και 6 heat pipes κοιταξες τα βιντεακια? ισως υστερα νομιζεις διαφορετικα παντως η νιντζα ποτε δεν ειχε τρελες επιδοσεις, απλα λογο του ογκου της εχει καλη ψυξη με ησυχα φανακια. σε κειμενο που ειχα βρει δοκιμασαν να αλλαξουν τα φανακια της νιντζα με της d15 και οι θερμοκρασιες κατεβηκαν ελαχιστα (δεν εφτανε την d15) και αυξηθηκε πολυ ο θορυβος (εν ολιγης δεν αξιζε). για ποιο λογο μια τοσο μεγαλη ψυχτρα δεν "ανεβαινει" με πιο δυνατα φανακια δε το ξερω. και τελος παντων ο καθενας οτι θελει αγοραζει, μετα απ αυτο που ειδα παντως (ιδιες επιδοσεις στα 90w και 5C διαφορα με d15 στα 180W) εγω δε βλεπω λογο να παρει καποιος κατι ακριβοτερο. μη ξεχναμε οτι 3900Χ με oc ειναι στα 140W, οποτε κατι ψυχτρες που αντεχουν πανω απο 200W ειναι περιττες για εμας τον απλο κοσμακι. εχουν φυγει οι εποχες που θελαμε ψυγειο για να ψυξουμε εναν επεξεργαστη (εκτος αν καποιος εχει αγορασει κανα πολυπυρηνο ιντελ..) Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
johnmt2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 37 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε κοιταξες τα βιντεακια? ισως υστερα νομιζεις διαφορετικα παντως η νιντζα ποτε δεν ειχε τρελες επιδοσεις, απλα λογο του ογκου της εχει καλη ψυξη με ησυχα φανακια. σε κειμενο που ειχα βρει δοκιμασαν να αλλαξουν τα φανακια της νιντζα με της d15 και οι θερμοκρασιες κατεβηκαν ελαχιστα (δεν εφτανε την d15) και αυξηθηκε πολυ ο θορυβος (εν ολιγης δεν αξιζε). για ποιο λογο μια τοσο μεγαλη ψυχτρα δεν "ανεβαινει" με πιο δυνατα φανακια δε το ξερω. και τελος παντων ο καθενας οτι θελει αγοραζει, μετα απ αυτο που ειδα παντως (ιδιες επιδοσεις στα 90w και 5C διαφορα με d15 στα 180W) εγω δε βλεπω λογο να παρει καποιος κατι ακριβοτερο. μη ξεχναμε οτι 3900Χ με oc ειναι στα 140W, οποτε κατι ψυχτρες που αντεχουν πανω απο 200W ειναι περιττες για εμας τον απλο κοσμακι. εχουν φυγει οι εποχες που θελαμε ψυγειο για να ψυξουμε εναν επεξεργαστη (εκτος αν καποιος εχει αγορασει κανα πολυπυρηνο ιντελ..) Σε στοκ 8700k με την nh-d15 έχουν 1 βαθμό διαφορά.. είναι μεγάλη η διαφορά σε μέγεθος ninja 5 vs. Artic bigger is better μην λεμε ότι θέλουμε
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, johnmt2 είπε Σε στοκ 8700k με την nh-d15 έχουν 1 βαθμό διαφορά.. είναι μεγάλη η διαφορά σε μέγεθος ninja 5 vs. Artic bigger is better μην λεμε ότι θέλουμε προφανως και εχουν ενα βαθμο διαφορα οταν τα W ειναι λιγα, μαντεψε πια αλλη ψυχτρα εχει ενα βαθμο διαφορα σε μικρα W και επιμενω, ειδες το βιντεακι ή θα συνεχισεις να "νομιζεις"? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
johnmt2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Εγώ δεν νομίζω φίλε μου. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους Και στα 2 γραφήματα υπάρχει και η ninja 5 και η esports 34 duo και μάντεψε ποια είναι πίσω
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, johnmt2 είπε Εγώ δεν νομίζω φίλε μου. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους Και στα 2 γραφήματα υπάρχει και η ninja 5 και η esports 34 duo και μάντεψε ποια είναι πίσω δεν χρειαζεται να "νομιζεις" αμα δεις θα σου φυγει η απορια. οι εικονες που στελνεις δεν μας λεει τιποτα για τη ποσοτητα της θερμοτητας, αμα μετραει θερμοκρασια ή διαφορα θερμοκρασιας (το πρωτο ειναι αχρηστο), τα επιπεδα θορυβου, ουτε δειχνει πως συμπεριφερονται σε διαφορα rpm. ενα ξερο νουμερο και υποτιθεται μ αυτο εβγαλες συμπερασμα? τεσπα, κανε οτι καταλαβαινεις. εγω τα λινκ τα εβαλα. οποιος θελει να ασχοληθει 10 λεπτα να τα δει μπορει να το κανει και ας πραξει οπως νομιζει. να δινω τζαμπα λεφτα για να λεω οτι εχω διπλους πυργους και ιστοριες δε το ψηνω. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
johnmt2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δεν χρειαζεται να "νομιζεις" αμα δεις θα σου φυγει η απορια. οι εικονες που στελνεις δεν μας λεει τιποτα για τη ποσοτητα της θερμοτητας, αμα μετραει θερμοκρασια ή διαφορα θερμοκρασιας (το πρωτο ειναι αχρηστο), τα επιπεδα θορυβου, ουτε δειχνει πως συμπεριφερονται σε διαφορα rpm. ενα ξερο νουμερο και υποτιθεται μ αυτο εβγαλες συμπερασμα? τεσπα, κανε οτι καταλαβαινεις. εγω τα λινκ τα εβαλα. οποιος θελει να ασχοληθει 10 λεπτα να τα δει μπορει να το κανει και ας πραξει οπως νομιζει. να δινω τζαμπα λεφτα για να λεω οτι εχω διπλους πυργους και ιστοριες δε το ψηνω. Η ninja 5 σχεδιάστηκε με γνώμονα την αθόρυβη λειτουργία.. όπως βλέπεις τα fans έχουν max rpm περί τις 800 στροφές .. πραγματικά δεν ακουγεται.. σε σύγκριση με της artic 2100 στροφές.. προσωπικά στην ninja 5 έβαλα static pressure της Corsair με περισσότερες στροφές και πραγματικά έχει κάνει μεγάλη διαφορά.. 1
Aten-Ra Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Ω χο χο. Έτοιμη ελπίζω να είναι η ομάδα που ελέγχει τα μηνύματα στο driver bug report. Θα έρθει πολύ σπαμ από εμένα με downclocking Apex Videos Ήδη έχω έτοιμο το πρώτο από χθες Και το power plan των windows που έχω σεταρει ως εξής Στο Rainbow Six Siege, w/ VULKAN api είναι μικρότερο το down lock έως ασήμαντο, μέχρι 88-89 πέφτει μόνο. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο πρώτο Video (APEX) και δεν το καταλαβαίνω ??
johnmt2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-2-1 Known Issues Some games may exhibit stutter or appear to be downclocking on Radeon RX 5000 series graphics products.
malakudi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο πρώτο Video (APEX) και δεν το καταλαβαίνω ?? Δείχνει πως πέφτει το clock ως και τα 1350MHz αλλά κι εγώ δεν είδα κάποιο σπάσιμο στη κίνηση. Αν δε χρειάζεται παραπάνω συχνότητα γιατί να μη πέφτει; Εκτός κι αν έχει σπάσιμο στη κίνηση και δε φαίνεται στο video Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από malakudi
7nisiotis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο πρώτο Video (APEX) και δεν το καταλαβαίνω ?? Παίζει το core clock τραμπολινο και μπορεί να μη φαίνεται στο βίντεο γιατί γράφει στα 60 αλλά έχει κίνηση εμετική ingame σαν ζαλισμενη πάει. Κ έτσι κι αλλιώς φαίνεται. Έχω γερακισιο μάτι κ το καταλαβαίνω. Από εποχές Bf3 ασχολούμαι με το θέμα stuttering + smoothness Ενώ εδώ για παράδειγμα που αυτό το παλικάρι βαζει ουλτρα δε το έχει με nvidia ~ στη μέση του βίντεο Κ δε το κάνει πάντα. 1 στα 3 παιχνίδια θα δουλέψει κ σε μένα 97% Σας το λέω τόσες βδομάδες. Κάποια energy saving πιπα έχουν χωσει μεσα. Τώρα που το έχουν ανεβάσει known θα περιμένω 2 βδομάδες διαφορετικά ξέρετε τι κίνηση θα εκτελεστεί. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από 7nisiotis 1
johnmt2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Τώρα που το έχουν ανεβάσει known θα περιμένω 2 βδομάδες διαφορετικά ξέρετε τι κίνηση θα εκτελεστεί. @7nisiotis αγορά 2x 2080 ti για sli;; 😜 Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από johnmt2
7nisiotis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, johnmt2 είπε @7nisiotis αγορά 2x 2080 ti για sli;; 😜 Όχι 2060 Super.
NIKOS25271 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, johnmt2 είπε Κοίτα έτρεξα 3-4 φορές superposition με την vram στα 1850mhz αλλά δεν είχα κανένα crash.. αλλά κ πυρήνας stock Λοιπόν μόλις έβαλα 2130 1.2v +20%pl έφαγε crash.. γενικά κυρίως στο superposition τρώω crashes αν κάνω oc .. Όπως προανέφερα και σε άλλο post.. Δεν είναι όλες οι Nitro τόσο overclockable, δυστυχώς για μένα η δικιά μου βγήκε κάπως μπανάνα . Στη δικιά μου δουλεύω 1980/1080/3%power limit ή 2009/1099/3%power limit ή 2029/1120/3%power limit ή 2069/1164/3%power limit χωρίς προβλήματα, αλλά δεν μπορώ να ρίξω παραπάνω τα ρεύματα γιατί τρώω Black screens. Μπορώ βέβαια να κάνω oc στα 2130 με στοκ ρεύμα αλλά οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ανάλογα (να συμπληρώσω ότι δεν έκανα αρκετά stability tests στα 2130 οπότε μπορεί να μην είναι τελικά stable εκεί αλλά στα 2120 ~ 2110). Οι μνήμες δε, πηγαίνουν μέχρι 1820 χωρίς προβλήματα (ίσως και 1830 αλλά δεν έκανα αρκετές δοκιμές) αλλά με τίποτα 1840, 1850, 1860. Το power limit από 15% και πάνω δεν βλέπω να προσφέρει κάτι. Το μεγαλύτερο κέρδος στις Nitro είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Με το πρώτο setting (1980/1080) έχω σε Witcher 3 (4k ultra) 63c gpu και 84c hot spot με κλειδωμένη την κάρτα στα 99%. Στα a plague tale innocence, Gears 5, Hellblade, Trine 3, έχω ακόμα μικρότερο hot spot, περίπου 81 ~ 83c. Με αυτό το setting η κάρτα είναι σχετικά αθόρυβη αφού οι ανεμιστήρες της γυρνάνε 2100rpm max. Επίσης να αναφέρω ότι γίνεται να την φλασάρεις με το bios από τη Nitro+ Special edition χωρίς πρόβλημα (έτσι την έχω τώρα). Οι διαφορές είναι οι μνήμες στα 1800, το base clock στα 1840 (από 1770) και το game clock στα 1965 (νομίζω από 1925 που έχει η απλή). Η μεγαλύτερη διαφορά όμως που βλέπω με αυτό το bios είναι τα ρολόγια που συντηρεί η κάρτα στα παιχνίδια. Με 1980/1080 και 3% power limit δουλεύει συνεχώς από 1915 ~ 1935. Ακόμα και με 0% power limit, πολύ σπάνια έχει κάποια στιγμιαία όμως spikes κάτω από 1900mhz (στα 1880 ~ 1890). Τα προβλήματα που αντιμετώπισα εγώ αφορούν μόνο τα custom fan curves που μου δημιουργούν stuttering (και με τα δύο bios δοκιμασμένα). Έχω βρει τελικά πολύ καλή λύση γι' αυτό και μάλιστα μέσα από το wattman και με αυτόματη λειτουργία των fan χωρίς ίχνος stuttering. Αν ορίσω τα fan speed/fan target σε: 10%/25c, 10%/30c, 11%/35c, 12%/40c και 15%/45c, τότε οι ανεμιστήρες σηκώνουν αλλά και ρίχνουν ότι ταχύτητα χρειαστεί αυτόματα από μόνοι τους με του που θα ξεπεραστεί το τελευταίο state (15%/45c).
LIGHT1NG Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε Όπως προανέφερα και σε άλλο post.. Δεν είναι όλες οι Nitro τόσο overclockable, δυστυχώς για μένα η δικιά μου βγήκε κάπως μπανάνα . Στη δικιά μου δουλεύω 1980/1080/3%power limit ή 2009/1099/3%power limit ή 2029/1120/3%power limit ή 2069/1164/3%power limit χωρίς προβλήματα, αλλά δεν μπορώ να ρίξω παραπάνω τα ρεύματα γιατί τρώω Black screens. Μπορώ βέβαια να κάνω oc στα 2130 με στοκ ρεύμα αλλά οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ανάλογα (να συμπληρώσω ότι δεν έκανα αρκετά stability tests στα 2130 οπότε μπορεί να μην είναι τελικά stable εκεί αλλά στα 2120 ~ 2110). Οι μνήμες δε, πηγαίνουν μέχρι 1820 χωρίς προβλήματα (ίσως και 1830 αλλά δεν έκανα αρκετές δοκιμές) αλλά με τίποτα 1840, 1850, 1860. Το power limit από 15% και πάνω δεν βλέπω να προσφέρει κάτι. Το μεγαλύτερο κέρδος στις Nitro είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Με το πρώτο setting (1980/1080) έχω σε Witcher 3 (4k ultra) 63c gpu και 84c hot spot με κλειδωμένη την κάρτα στα 99%. Στα a plague tale innocence, Gears 5, Hellblade, Trine 3, έχω ακόμα μικρότερο hot spot, περίπου 81 ~ 83c. Με αυτό το setting η κάρτα είναι σχετικά αθόρυβη αφού οι ανεμιστήρες της γυρνάνε 2100rpm max. Επίσης να αναφέρω ότι γίνεται να την φλασάρεις με το bios από τη Nitro+ Special edition χωρίς πρόβλημα (έτσι την έχω τώρα). Οι διαφορές είναι οι μνήμες στα 1800, το base clock στα 1840 (από 1770) και το game clock στα 1965 (νομίζω από 1925 που έχει η απλή). Η μεγαλύτερη διαφορά όμως που βλέπω με αυτό το bios είναι τα ρολόγια που συντηρεί η κάρτα στα παιχνίδια. Με 1980/1080 και 3% power limit δουλεύει συνεχώς από 1915 ~ 1935. Ακόμα και με 0% power limit, πολύ σπάνια έχει κάποια στιγμιαία όμως spikes κάτω από 1900mhz (στα 1880 ~ 1890). Τα προβλήματα που αντιμετώπισα εγώ αφορούν μόνο τα custom fan curves που μου δημιουργούν stuttering (και με τα δύο bios δοκιμασμένα). Έχω βρει τελικά πολύ καλή λύση γι' αυτό και μάλιστα μέσα από το wattman και με αυτόματη λειτουργία των fan χωρίς ίχνος stuttering. Αν ορίσω τα fan speed/fan target σε: 10%/25c, 10%/30c, 11%/35c, 12%/40c και 15%/45c, τότε οι ανεμιστήρες σηκώνουν αλλά και ρίχνουν ότι ταχύτητα χρειαστεί αυτόματα από μόνοι τους με του που θα ξεπεραστεί το τελευταίο state (15%/45c). Εσένα θεωρητικά η νιτρο είναι σαν την pulse μου πλέον έφτιαξα ένα profil που δουλεύει τέλεια στην κάρτα μου 2039 με 1128 memory 1850 και power limit +10 custom curve και βλέπω να δουλεύει αρκετά καλά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα