DEADLAZARUS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Για να δουν μερικοι, ποιος χρεωνει παραπανω απο οτι θα επρεπε. 57% πωλησεις 67.3% κερδη. Spoiler Ρε συ Γιώργο, θα καταρρίψουμε τους κανόνες της επιχειρηματικής λογικής. Δηλαδή, να μην πουλάει με σκοπό το κέρδος; Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι ο πέτσινος αισχροκερδεί, μιλάμε για εταιρεία και όχι για φιλανθρωπικό οργανισμό. Θεωρείς βιώσιμο το gpu department της Amd, εάν συνεχίσει να πουλάει κάρτες με ελάχιστο ή και καθόλου κέρδος; Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το ποσοστό κέρδους ανά κατηγορία, ήτοι με τι ποσοστό κέρδους πουλάει η πράσινη τις turing, με τι τις pascal κ.ο.κ.. Το αυτό και για την Amd, ειδικά σε ότι αφορά τις navi. 1
geo4sar Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Το ξέρω φίλος thanks , αλλά ταβάνι τα 40, δεν θέλω να δώσω παραπάνω, και όσοι την βάλανε σε 3600 ήταν πένα, οπότε ας παώ με αρκτικ που μου αρέσει και πολύ παραπάνω σε εμφάνιση. Do it. Άφοβα. Έχει και την πάστα τους πάνω ήδη, mx4. 1
Aten-Ra Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Απόκρυψη περιεχομένων Ρε συ Γιώργο, θα καταρρίψουμε τους κανόνες της επιχειρηματικής λογικής. Δηλαδή, να μην πουλάει με σκοπό το κέρδος; Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι ο πέτσινος αισχροκερδεί, μιλάμε για εταιρεία και όχι για φιλανθρωπικό οργανισμό. Θεωρείς βιώσιμο το gpu department της Amd, εάν συνεχίσει να πουλάει κάρτες με ελάχιστο ή και καθόλου κέρδος; Να πουλάει όσο θέλει , το θέμα είναι εμείς είμαστε καταναλωτές και πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σαν καταναλωτές και να μην αγοράζουμε ότι μας πλασάρουν χωρίς να το σκεφτόμαστε. Άλλωστε και πριν ανεβάσει τόσο τις τιμές είχε κέρδη, δεν έμπαινε μέσα η NVIDIA. 29 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Απόκρυψη περιεχομένων Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το ποσοστό κέρδους ανά κατηγορία, ήτοι με τι ποσοστό κέρδους πουλάει η πράσινη τις turing, με τι τις pascal κ.ο.κ.. Το αυτό και για την Amd, ειδικά σε ότι αφορά τις navi. Απλά δες τα Margins που έχει τα τελευταία 2-3 χρόνια 57 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Για να δουν μερικοι, ποιος χρεωνει παραπανω απο οτι θα επρεπε. 57% πωλησεις 67.3% κερδη. Τα νούμερα για τις NAVI πρέπει να βγαίνουν σχεδόν μόνο από δυο κάρτες , τις 5700 και 5700ΧΤ γιατί οι 5500/5500ΧΤ έχουν το χειρότερο perf/$ ακόμα και από τις αντίστοιχες της NVIDIA και δεν πρέπει να βγάζουν μεγάλα νούμερα σε πωλήσεις τώρα. Θέλω να δω τα νούμερα του Φεβρουαρίου και Μαρτίου που θα έχουν μπει και οι φτηνότερες 5600ΧΤ. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από Aten-Ra
DEADLAZARUS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε Να πουλάει όσο θέλει , το θέμα είναι εμείς είμαστε καταναλωτές και πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σαν καταναλωτές και να μην αγοράζουμε ότι μας πλασάρουν χωρίς να το σκαφτόμαστε. Άλλωστε και πριν ανεβάσει τόσο τις τιμές είχε κέρδη, δεν έμπαινε μέσα η NVIDIA. Spoiler Ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπως νομίζει. Εάν κάποιος θεωρεί ότι η nvidia τού προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης, σε αυτήν θα καταλήξει. Εάν δεν μπορεί ν' αγοράσει το top μοντέλο, θα πάει στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία. Δεν μπορεί, εφόσον μιλάμε για εταιρείες, η λογική μας να εξαντλείται στο "πάρτε amd, γιατί είναι vfm". Τι να το κάνω το value, όταν πρέπει να γίνω mythbuster για να παίξω. Προσοχή! Δεν λέω ότι όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ή ότι για όλα φταίει η amd. Αλλά είναι γεγονός πως πολλοί αποφεύγουν τις κάρτες της κόκκινης, ακόμη και αν αυτές έχουν ανθρώπινες τιμές ή/και προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, λόγω κακού ιστορικού. Έχει δρόμο ακόμη να διανύσει η amd στις gpu πριν φτάσουν στο σημείο να την εμπιστευτούν οι καταναλωτές. Οι ryzen έχουν δείξει τον δρόμο. 5
johnmt2 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, silenoz66 είπε Το ξέρω φίλος thanks , αλλά ταβάνι τα 40, δεν θέλω να δώσω παραπάνω, και όσοι την βάλανε σε 3600 ήταν πένα, οπότε ας παώ με αρκτικ που μου αρέσει και πολύ παραπάνω σε εμφάνιση. Σου το λέω γιατί μπορεί στο μέλλον να αλλάξεις επεξεργαστή και να μην επαρκεί η συγκεκριμένη που θέλεις να πάρεις.. είναι αυτό που λενε το μεγάλο γίνεται μικρό.. για 5 ευρώ διαφορά που είναι με το ταβάνι σου το θεωρώ αμαρτία 😜 Βέβαια εσύ αποφασίζεις και φυσικά να πάρεις αυτή που αρέσει σε εσένα.. την sycthe ninja 5 την έχω προσωπικά και είναι τούμπανο.. δίπλα στις dark rock pro4 και nh-d15. Την έχω σε 9700κ 5.1 σε gaming παίζει 55-60 βαριά Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από johnmt2
Aten-Ra Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Απόκρυψη περιεχομένων Ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπως νομίζει. Εάν κάποιος θεωρεί ότι η nvidia τού προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης, σε αυτήν θα καταλήξει. Εάν δεν μπορεί ν' αγοράσει το top μοντέλο, θα πάει στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία. Δεν μπορεί, εφόσον μιλάμε για εταιρείες, η λογική μας να εξαντλείται στο "πάρτε amd, γιατί είναι vfm". Τι να το κάνω το value, όταν πρέπει να γίνω mythbuster για να παίξω. Προσοχή! Δεν λέω ότι όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ή ότι για όλα φταίει η amd. Αλλά είναι γεγονός πως πολλοί αποφεύγουν τις κάρτες της κόκκινης, ακόμη και αν αυτές έχουν ανθρώπινες τιμές ή/και προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, λόγω κακού ιστορικού. Έχει δρόμο ακόμη να διανύσει η amd στις gpu πριν φτάσουν στο σημείο να την εμπιστευτούν οι καταναλωτές. Οι ryzen έχουν δείξει τον δρόμο. Εγώ δεν μίλησα καν για AMD, και μόνο NVIDIA να αγοράζεις μπορείς να συμπεριφέρεσαι σωστά σαν καταναλωτής και να μην αγοράζεις κατευθείαν ότι σου πλασάρουν. Αν πας να αγοράσεις λόγο Ιστορικού της κάθε εταιρείας τότε ούτε AMD ούτε NVIDIA έπρεπε να πάρει κανένας. 1
silenoz66 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, johnmt2 είπε Σου το λέω γιατί μπορεί στο μέλλον να αλλάξεις επεξεργαστή και να μην επαρκεί η συγκεκριμένη που θέλεις να πάρεις.. είναι αυτό που λενε το μεγάλο γίνεται μικρό.. για 5 ευρώ διαφορά που είναι με το ταβάνι σου το θεωρώ αμαρτία 😜 Βέβαια εσύ αποφασίζεις και φυσικά να πάρεις αυτή που αρέσει σε εσένα.. την sycthe ninja 5 την έχω προσωπικά και είναι τούμπανο.. δίπλα στις dark rock pro4 και nh-d15. Την έχω σε 9700κ 5.1 σε gaming παίζει 55-60 βαριά Δεν έχεις άδικο, αλλά το setup είναι new, όταν σε κάποια χρόνια αλλάξω δεν θα με απασχολήσει αυτό. Και επειδή όντως το έχω ψάξει σε Ryzen 3600 αυτές οι 2 ψύκτρες έχουν πολύ μικρές διαφορές στην πράξη. Και δυστυχώς η εμφάνιση θα παίξει τον ρόλο της στην προκειμένη Thanks anyways 1
leros2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, silenoz66 είπε Το ξέρω φίλος thanks , αλλά ταβάνι τα 40, δεν θέλω να δώσω παραπάνω, και όσοι την βάλανε σε 3600 ήταν πένα, οπότε ας παώ με αρκτικ που μου αρέσει και πολύ παραπάνω σε εμφάνιση. Η καλύτερη με 12αρη ανεμιστήρα είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/13763014/Scythe-Kotetsu-Mark-II.html? Βέβαια και η arctic είναι μια χαρά. Επίσης πρόσεχε πολύ όταν φτάσει η ώρα να βγάλεις την την εργοστασιακή, η πάστα είναι σαν τσιμέντο..... Καλύτερα να κάνεις τη αλλάγή μετά απο χρήση του υπολογιστή που θα είναι ζεστή Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004 3 1
noFEARgr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Απόκρυψη περιεχομένων Ρε συ Γιώργο, θα καταρρίψουμε τους κανόνες της επιχειρηματικής λογικής. Δηλαδή, να μην πουλάει με σκοπό το κέρδος; Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι ο πέτσινος αισχροκερδεί, μιλάμε για εταιρεία και όχι για φιλανθρωπικό οργανισμό. Θεωρείς βιώσιμο το gpu department της Amd, εάν συνεχίσει να πουλάει κάρτες με ελάχιστο ή και καθόλου κέρδος; Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το ποσοστό κέρδους ανά κατηγορία, ήτοι με τι ποσοστό κέρδους πουλάει η πράσινη τις turing, με τι τις pascal κ.ο.κ.. Το αυτό και για την Amd, ειδικά σε ότι αφορά τις navi. Μαλλον λαθος το διατυπωσα , κανενα θεμα δεν εχω εγω προσωπικα,απολυτως λογικο οσο περισσοτερο κερδος ανα τεμαχιο εχει η nvidia τοσο το καλυτερο γιαυτην . Το σχολιο μου ηταν για καποια ατομα τα οποια αναφεραν οτι η amd θα μπορουσε να ειχε τιμολογησει χαμηλοτερα τις gpu . Aπο οτι φαινεται απο το παραπανω προφανως και δεν θα μπορουσε, αντιθετος η nvidia εχει μεγαλυτερο περιθωριο για μειωσεις . Κατα αλλα συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες . 1
DEADLAZARUS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Εγώ δεν μίλησα καν για AMD, και μόνο NVIDIA να αγοράζεις μπορείς να συμπεριφέρεσαι σωστά σαν καταναλωτής και να μην αγοράζεις κατευθείαν ότι σου πλασάρουν. Αν πας να αγοράσεις λόγο Ιστορικού της κάθε εταιρείας τότε ούτε AMD ούτε NVIDIA έπρεπε να πάρει κανένας. Spoiler Ναι αλλά μιλάς μονίμως για την nvidia. Όπως έπραξες και στην παρατιθέμενη ανάρτηση. Τι είδους διαχωρισμός είναι αυτός; Αν δεν μίλησες καν για την amd, τότε πιστεύεις πως όσοι αγοράζουν nvidia είναι εξ ορισμού μη συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και αγοράζουν ακρίτως τα προϊόντα της πράσινης. Επειδή δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε το off topic, ενοχλώντας και όσους θέλουν να σχολιάσουν τα των navi, καλό θα ήταν να σταματήσει αυτή η υποτιθέμενη σταυροφορία κατά της κακιάς nvidia που μας τρώει τα λεφτά και μας προσφέρει χαλασμένο μουσακά. Διότι περί αυτού πρόκειται. Ο καθένας αγοράζει αυτό που θέλει και δεν έχεις κανένα δικαίωμα (όπως κι εγώ αλλά και οποιοσδήποτε άλλος) να προσβάλλεις -με έμμεσο τρόπο- όσους επιλέγουν τη μία ή την άλλη εταιρεία. Στο κάτω-κάτω, εγώ μπορεί να θέλω να πετάξω τα λεφτά μου. Δεν θυμάμαι να σου ζήτησα δανεικά ούτε τη γνώμη σου για το αν είμαι σωστός καταναλωτής ή αν κάνω ζημιά στο παγκόσμιο καταναλωτικό κίνημα με τις αγοραστικές μου επιλογές. Τέλος, σταματήστε επιτέλους να θεωρείτε προσωπική προσβολή οποιαδήποτε αναφορά στα προβλήματα των navi. Ξαναλέω: φρονώ πως οι περισσότεροι έχουν απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης. Υπάρχουν, όμως (τι να κάνουμε), και ορισμένοι που αντιμετωπίζουν διάφορα "κουφά" προβλήματα. Έχω αλλάξει τέσσερις (4) κάρτες nvidia τα τελευταία δύο (2) χρόνια και ποτέ δεν είχα τα προβλήματα που αναλύονται εδώ. Ας στρώσει τον πισινό της η amd και ας επιλύσει τα προβλήματα που οφείλονται στη δική της αβελτηρία. Καλό θα κάνει σε όλους μας.. 4
Arkin Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Ενα ακομα signal lost στο breakpoint με τον ηχο να παιζει απο πισω. Δοκιμασα να βγαλω το DP αλλα τιποτα. Μονο με restart απο το κουμπι του κουτιου. Ειναι το μονο παιχνιδι που το παθαινω μια στο τοσο. Αντε να δουμε αν αυριο-μεθαυριο που θα βγει ο νεος driver το επιλυσουν.
johnmt2 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 παιδια με στο θεμα του overclock τι εχετε καταφερει σε 5700 xt? θελω να πω. αν δοκιμασετε να την ανεβασετε σας κρασαρει??
Arkin Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, johnmt2 είπε παιδια με στο θεμα του overclock τι εχετε καταφερει σε 5700 xt? θελω να πω. αν δοκιμασετε να την ανεβασετε σας κρασαρει?? Μεχρι 2100 καθεται καλα με 1.20voltage. Και 1840 memory. Για ref παντα. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από Arkin
johnmt2 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Το λέω γιατί εγώ με nitro + από 2120-2130mhz και πάνω τουλάχιστον στο superposition κρασαρει ασυστόλως. Δοκίμασα ελαφρύ uv από 1170 μέχρι τα 1200 και power limit +20 και +50% αλλά τίποτα.. γενικά πολύ εύθραυστη στο overclock. Τι να πω δεν ξέρω.. ξενέρωμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα