Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Κάνουν οι Nvidia downclock σε χαμηλό load; Εννοώ με frame limiter. Είναι επιθυμητό κάτι τέτοιο.

Η Vega που έχω κάνει, η RX580 που είχα δεν έκανε. Έμενε συνέχεια στην ίδια συχνότητα ανεξαρτήτως load.

Δε δουλεύουν όλες οι GPU με τον ιδιο τρόπο.

Ναι αν βάλεις frame cap κάνουν downclock αν έχεις το optimal power και όχι το maximum performance. Αλλά το θέμα είναι ότι αναφέρονται προβλήματα με downclocking στις Navi χωρίς να έχεις κάποιο cap στα frames..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ναι αν βάλεις frame cap κάνουν downclock αν έχεις το optimal power και όχι το maximum performance. Αλλά το θέμα είναι ότι αναφέρονται προβλήματα με downclocking στις Navi χωρίς να έχεις κάποιο cap στα frames..

Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν υπάρχει load γιατί αδυνατούν CPU+RAM να τροφοδοτήσουν τη GPU.

Να υποθέσω δεν έχεις παίξει AC Odyssey να δεις τι downclock θα φάει η 2060 σου από τον 2600, παρόλο που έχεις σφικτά B-Die.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε εδώ σας λέω ότι κάνει ότι να ναι η κάρτα στο παιχνίδι. Ή θα παίζει μόνιμα 97-98 ή τραμπολινο. Τέλος πάντων.Και μένα η 580 είχε διαφορετική συμπεριφορά, όπως και η 570, καρφωμένη 99% στα πάντα. Δεν έχει stuttering στο APEX απλά οταν κάνει αυτές τις βουτιές έχει μια περίεργη αίσθηση το movement του παίχτη, πιο " μουδιασμένο " θα έλεγα.

ΙΣΩΣ μία λύση θα ήταν κάτι σαν prefer maximum performance. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Μάλλον Single Thread θέμα είναι εδώ. Άλλους drivers έχει η AMD, άλλους η Nvidia. Μπορεί οι drivers της AMD να είναι καλύτερα optimized για MT και της Nvidia για ST.

Κάνε μια δοκιμή. Βάλε το LoL μια φορά με το CPU σου στα 3,5GHz με κλειστά όλα τα boost και άλλη μία overclocked στα 4,2. Αν τα fps είναι ίδια τότε θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τη GPU.

Είπαμε, στα AC αν δεν αλλάξεις μνήμες δεν πας πουθενά.

Στο LoL δεν με ενοχλεί από την στιγμή αφού μου βγάζει πάνω από 140fps, θα το κοιτάξω όμως αυτό που λες πάντως για MΤ/ST έτσι για πλάκα.

Όσον αφορά το AC (και το FarCry5 τώρα που το έβλεπα), έχω 4 dimms των 8gb οπότε δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από ~2950mhz. Έσφυξα τα timings όσο γίνεται, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω γιατί μετά απλά κρασάρει ό,τι παιχνίδι ανοίξω.

Η 1070 που είχα (την είχα δοκιμάσει σε 1080p και σε 1440p UW) ποτέ δεν έπεφτε κάτω από 95-98% utilization, ακόμα και μέσα στην Αλεξάνδρεια που είναι ίσως η πιο "βαριά" περιοχή (και φαντάσου τότε είχα 2133mhz rams). Αυτό ως αποτέλεσμα είχε το παιχνίδι να μην έχει stuttering. Τώρα η 5700ΧΤ, παρόλο που με τον 2700Χ είναι πολύ καλύτερα από ότι με τον 1600, στην Αλεξάνδρεια κάθε μερικά λεπτά freezαρει. Ναι παίζω με υψηλότερα σχετικά fps και ρυθμίσεις αλλά το stuttering είναι πολύ πιο εκνευριστικό από το να παίζω με 45-50fps αντί για 50-70fps.

Πάντως ξαναελώ πως δέχομαι ότι μπορεί να φταίνε τα παιχνίδια, τα Windows ή και ρυθμίσεις που εμείς οι ίδιοι έχουμε βάλει και δεν το ξέρουμε. Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι πως σε ένα θέμα όπως το downclock που έχει αναφερθεί πολλές φορές (και αναφέρεται ακόμα) δεν απαντάει τουλάχιστον ένα "θα το κοιτάξουμε", όπως κάνανε με τις μαύρες οθόνες (πήρε καιρό αλλά το έκαναν) και τελικά τις έχουν βάλει και στα αναγνωρισμένα προβλήματα.

Δημοσ.

Έχεις επιλέξει να φανταστώ High/Ultimate power plan στα windows ετσι; @JoannisV

Σκέφτομαι να φτιάξουμε ένα θεμα

"Downclocking Navi"

Να δημιουργήσουμε μια λίστα με τα"προβληματικά" παιχνίδια και να δοκιμάζουμε με διαφορετικά ή παραπλήσια setup ώστε να αναπαραστήσουμε το θέμα ανα παιχνίδι.

Πχ

Apex

AC Origins

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Έχεις επιλέξει να φανταστώ High/Ultimate power plan στα windows ετσι; @JoannisV

Ναι :P Ό,τι ρύθμιση υπάρχει και μπορώ να την ενεργοποιήσω/απενεργοποιήσω το έχω κάνει. Εσύ έχεις δοκιμάσει καθόλου κάποιο από τα παιχνίδια που εμένα μου συμπεριφέρεται έτσι; (AC Origins/Odyssey και τώρα βλέπω πως και στο Far Cry δεν maxάρει εύκολα αλλά δεν έχει όμως το stuttering όπως στα άλλα 2) μήπως και μπορώ έτσι να επαληθεύσω πως δεν το κάνει μόνο σε μένα γιατί σε benches στο youtube δεν βλέπω να το κάνει σε χρήστες με αντίστοιχα build.

Δημοσ.

Σας χάνει κ σας τις ρυθμίσεις το wattman καμια φορά μετα απο restart? πήγε και μου γύρισε το ρεύμα στο 1.2 από 1.115

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Σας χάνει κ σας τις ρυθμίσεις το wattman καμια φορά μετα απο restart? πήγε και μου γύρισε το ρεύμα στο 1.2 από 1.115

Αυτό σημαίνει ότι δεν δούλεψε το oc/uv και ότι πρέπει να δώσεις ρεύμα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

Εχει βελτιωθει απο προηγουμενους drivers, αλλα καμια φορα το κανει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα stability test με 3D mark firestrike Extreme 20 loops[20.1.4 Driver].Με καποιον προηγουμενο δεν θυμαμαι εκδοση εβγαζε 94.2% και ελεγε not passed. Σε αυτον η καρτα σχεδον μονιμα 99%.

LlkEYEC.jpg

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.

Παίδες έκανα ενα τεστάκι σήμερα Metro Exodus,
Gpu Usage 90%+ καρφί, ~1900 mhz έπαιζε και κανένα απολύτως πρόβλημα γενικά.
Τα temps πως σας φαίνονται? Σαν να πήρε λιγο φωτιά ο CPU...

METRO.PNG.d4065771ca622b7b61cd89216870fd05.PNG

System : B450 tomahawk, R53600 stock(stock cooler) , 5700XT PULSE stock, 16g RipjawsV 3200mhz(XMP)

METRO2.PNG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...