Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το xmp είναι overclocking. 

Επίσης πολλοί έχουν κάνει overclocking σε επεξεργαστή ,ram και τώρα που πήραν δυνατότερη κάρτα(5700xt) pushαρονται  παραπάνω και αυτά και βγάζουν τα error λόγω oc 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, overpower είπε

Το χειροτερο oc δεν σημαινει και χειροτερη αποδοση ;) 

That i didn't know! Θανξ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έλεγξα διαφορά σε επιδόσεις με τουε καινούργιους οδηγούς, απλά έπαιζα με ρυθμίσεις στο wattman γιατί έτσι νόμιζε η γυναίκα μου ότι έχω "δουλειά" στον υπολογιστή 😁..

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Το xmp είναι overclocking. 

Επίσης πολλοί έχουν κάνει overclocking σε επεξεργαστή ,ram και τώρα που πήραν δυνατότερη κάρτα(5700xt) pushαρονται  παραπάνω και αυτά και βγάζουν τα error λόγω oc 

Τουλάχιστον είναι ένα safe oc όχι να πειράζει όλα τα subtimings χωρίς να γνωρίσουν 100% τα τσιπ που έχουν γιατί σε εμένα μπορεί να δουλέψει στα 16cas εσένα στα 14cas πχ αλλά εσύ να έχεις χ570 με 3600+ και εγώ να έχω a320 με 2 σλοτ και ryzen 1400 αλλά να έχουμε τις ίδιες ραμ ελπίζω να καταλαβαίνεις το point

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Το 50% αυτών που παραπονιούνται για black screens δεν έχει τρέξει ποτέ επιτυχώς κάποιο βαρύ RAM stress test. Κατά τα άλλα φταίνε πάντα οι Navi...

2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Γενικά με τις ραμ δε μπορεις να εισαι ποτέ 100% σίγουρος, μπορεί να περνάς ώρες stressαρισματος και να βαρέσει μια πιθανότητα error. Καλύτερα προσωρινά xmp μέχρι να στρώσουν τα πράγματα ειδικά με τους drivers να εχεις ενα λιγότερο πράγμα να σκεφτείς μετά " τι απ όλα ήταν "

Η RAM μπορεί να είναι stable και με μεγάλο memory test αλλά να μην είναι stable όταν παίζεις παιχνίδια. Ο λόγος; Μα φυσικά η θερμότητα της GPU. Όλη αυτή η θερμότητα που εκλύεται μέσα στο κουτί εκ των πραγμάτων ανεβάζει και τη θερμοκρασία των μνημών. Και όταν ξεπεράσουν ένα όριο, το προηγούμενο safe overclock γίνεται unstable.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/2/2020 στις 1:09 ΜΜ, 7nisiotis είπε

Διαβάστε σχόλια. Επιτέλους ξυπνάνε οι redhools κ ζητάνε να φτιάξουν τα θέματα των οδηγών πριν ναυαγήσει κι άλλο ο Τιτανικός

Αυτό που δεν βλέπω, ούτε έχω δει μέχρι τώρα  σε άλλα αντίστοιχα Posts, είναι η AMD να απαντάει σε σχόλια που αφορούν το Downclocking, παρόλο που γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που το αναφέρουν.

Επεξ/σία από JoannisV
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασα ξανά τους τελευταίους με το νέο DDU + factory reset στην επιλογή που υπάρχει κατά την εγκατάσταση

Θα τρέξω μερικά παιχνίδια χωρίς καν να κάνω κάποιο UV / κλπ ούτε fan curve.

Να δω συμπεριφορά. 

Update: @JoannisV

1) Έκανε downclocking εντελώς στοκ η κάρτα. Βέβαια όχι μεγάλο γύρω στο 70%-80%-90% ανεβοκατέβαινε. Δοκίμασα να πέσω στο ίδιο σημείο να τρέξω ακριβώς την ίδια διαδρομή και 1 στα 3 ματς ήταν 97% usage μια χαρά και στα άλλα downclock.

2) UV 2000 Core, 1116v, +50 PL

Το ίδιο, λίγο πολύ σκηνικό.

3) Επαναλάβα τα παραπάνω με στοκ επεξεργαστή και OC @4.8 

Τα ίδια.

Άρα είτε θέμα παιχνιδιού, είτε λειτουργικού είτε driver?

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, JoannisV είπε

Αυτό που δεν βλέπω, ούτε έχω δει μέχρι τώρα  σε άλλα αντίστοιχα Posts είναι η AMD να απαντάει σε σχόλια που αφορούν το Downclocking, παρόλο που γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που το αναφέρουν.

Θα έπρεπε να δώσει κάποια απάντηση νομίζεις? Το official boost είναι 1905mhz με ρυθμίσεις safe 2000(καθαρό boost 1960-1970mhz) με ρεύμα 1100mv δεν υπάρχουν downclocks. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε

Θα έπρεπε να δώσει κάποια απάντηση νομίζεις? Το official boost είναι 1905mhz με ρυθμίσεις safe 2000(καθαρό boost 1960-1970mhz) με ρεύμα 1100mv δεν υπάρχουν downclocks. 

Ακόμα και αν δεν είναι δικό τους θέμα, τόσα posts και σχόλια έχουν γίνει (και εξακολουθούν να γίνονται), δεν έχουν απαντήσει ούτε ένα "θα το κοιτάξουμε" όπως απαντάνε σε άλλα θέματα. Στην τελική αν δεν είναι πρόβλημα του driver ας βγουν να το πουν.

Βάζω να παίξω LoL και η κάρτα είναι μόνιμα στα 500-800Mhz από τα 1900Mhz που λές εσύ. Ναι, οκ μου δίνει 200fps οπότε δεν θα καθήσω να παραπονεθώ γιατί κάνω την δουλειά μου με την 90hz οθόνη μου, απλά αναφέρω πως με την 1070 που είχα έφτανα εύκολα 250-300fps.

Στο CSGO από την άλλη (το οποίο έχει και θέμα στο engine τού από όσο έχω δει) το ότι η κάρτα δεν μαξάρει να μου δίνει 300fps μου δημιουργεί θέματα στο smoothness του παιχνιδιού. Ο @7nisiotis έχει παρόμοιο θέμα με το Apex.

Μπορεί τελικά τα θέματα να είναι δικά μας, το δέχομαι. Π.χ. άλλαξα CPU και βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση με το AC:Origins/Odyssey (έπαιζα με 30-40fps και ρολόγια ~800mhz και τώρα είμαι ~60fps - βέβαια τα ρολόγια πάλι ανεβοκατεβαίνουν παρόλο που το παιχνίδι είναι σε high settings και 1440P UW ανάλυση). Ας βγουν να πουν λοιπόν πως δεν φτάιει ο driver και οι εμείς οι χρήστες έχουμε θέμα με κάποια ρύθμιση ή κομμάτι hardware. Αν θέλουν να το πάνε και ένα βήμα παραπέρα ας ζητήσουν και επιπλέον πληροφορίρες από όσους έχουν θέμα μήπως μπορέσουν να μας βοηθήσουν δίνοντας κάποιο tip (πχ. κοιτάχτε τις μνήμες σας) ή κάνοντας καλύτερο optimize σε κάποιο παιχνίδι. Αυτό θα είναι καλό support, όχι να γράψουν ένα blog post φάση:  " Γεια σας! Εδώ στην AMD προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τους driver μας οπότε ολα καλά".

Δημοσ.

Εχει παρατηρησει κανεις σας, πρασινα artifacts? Ξαφνικα μου εμφανιζονται στο pubg, ειμαι με τους 1.3 αν και με 1.4 το εκανε.. λογω ελειψης χρονου δε προλαβαινω να πειραματιστω με τα παντα τωρα.. αν εχει τυχει σε καποιον ισως να βοηθησει.. Τωρινες ρυθμισεις εχω , 2050 @ 1150, και στοκ vram.

Δημοσ.

Κάτι softwareικό είναι ή φταίνε τα Windows και όχι η AMD

Με κάποια alt tab αν το κάνεις στρώνει το gpu usage/downclocking στο ΑPEX

Βέβαια όχι πάντα. ΙΣΩΣ την ευθύνη έχουν τα win 1909.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JoannisV είπε

Βάζω να παίξω LoL και η κάρτα είναι μόνιμα στα 500-800Mhz από τα 1900Mhz που λές εσύ. Ναι, οκ μου δίνει 200fps οπότε δεν θα καθήσω να παραπονεθώ γιατί κάνω την δουλειά μου με την 90hz οθόνη μου, απλά αναφέρω πως με την 1070 που είχα έφτανα εύκολα 250-300fps.

Μάλλον Single Thread θέμα είναι εδώ. Άλλους drivers έχει η AMD, άλλους η Nvidia. Μπορεί οι drivers της AMD να είναι καλύτερα optimized για MT και της Nvidia για ST.

Κάνε μια δοκιμή. Βάλε το LoL μια φορά με το CPU σου στα 3,5GHz με κλειστά όλα τα boost και άλλη μία overclocked στα 4,2. Αν τα fps είναι ίδια τότε θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τη GPU.

1 ώρα πριν, JoannisV είπε

άλλαξα CPU και βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση με το AC:Origins/Odyssey (έπαιζα με 30-40fps και ρολόγια ~800mhz και τώρα είμαι ~60fps - βέβαια τα ρολόγια πάλι ανεβοκατεβαίνουν παρόλο που το παιχνίδι είναι σε high settings και 1440P UW ανάλυση).

Είπαμε, στα AC αν δεν αλλάξεις μνήμες δεν πας πουθενά.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Γενικά με τις ραμ δε μπορεις να εισαι ποτέ 100% σίγουρος, μπορεί να περνάς ώρες stressαρισματος και να βαρέσει μια πιθανότητα error. Καλύτερα προσωρινά xmp μέχρι να στρώσουν τα πράγματα ειδικά με τους drivers να εχεις ενα λιγότερο πράγμα να σκεφτείς μετά " τι απ όλα ήταν "

Βασικα και ta xmp ειναι oc, χωρις να σημαινει οτι ειναι stable ;) 

xmp τρεχω και εγω, αλλα τελικα δεν ηταν stable

8 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Ποια υλοποίηση είπαμε έχεις? Γιατί με την ίδια τάση και τα ίδια ρολόγια η pulse δεν πάει πάνω από 74 και τα φαν μαξ 60%

pulse

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Κάτι softwareικό είναι ή φταίνε τα Windows και όχι η AMD

Με κάποια alt tab αν το κάνεις στρώνει το gpu usage/downclocking στο ΑPEX

Βέβαια όχι πάντα. ΙΣΩΣ την ευθύνη έχουν τα win 1909.

Αν έφταιγαν τα windows δεν θα το έκανε και στις NVIDIA; Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ downclock..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αν έφταιγαν τα windows δεν θα το έκανε και στις NVIDIA; Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ downclock..

Κάνουν οι Nvidia downclock σε χαμηλό load; Εννοώ με frame limiter. Είναι επιθυμητό κάτι τέτοιο.

Η Vega που έχω κάνει, η RX580 που είχα δεν έκανε. Έμενε συνέχεια στην ίδια συχνότητα ανεξαρτήτως load.

Δε δουλεύουν όλες οι GPU με τον ιδιο τρόπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...