Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δουλευει και για 2 οθονες αυτο?

Λογικά πρέπει να δουλεύει αλλά να ξέρεις ότι το freesync τουλάχιστον στο pubg το χαλάει. 

9 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

καλησπερα, απο περιεργεια  κατεβασα το Morepowertool για να δω τις δυνατοτητες του προγραμματος.. αλλα προσεξα οτι δεν μπορω να κανω καμια ενεργεια. σαν να ειναι κλειδωμενο κατι γνωριζει κανεις τι παιζει? drivers εχω τους τελευταιους 20.1.4 

MorePowerTool 1_2_2020 7_23_24 μμ.png

https://www.igorslab.de/morepowertool-amd-radeon-rx-5700-und-rx-5700-xt-tweaking-and-overclocking-software/2/ διάβασε τo guide καλά και θα το καταφέρεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο ειναι το θεμα δεν εβγαλα ακρη, κατι για graphic adapter Μιλαει..

ακυρο εβγαλα ακρη.. στην ουσια φορτωνεις το bios σου

Επεξ/σία από johnmt2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Λογικά πρέπει να δουλεύει αλλά να ξέρεις ότι το freesync τουλάχιστον στο pubg το χαλάει. 

https://www.igorslab.de/morepowertool-amd-radeon-rx-5700-und-rx-5700-xt-tweaking-and-overclocking-software/2/ διάβασε τo guide καλά και θα το καταφέρεις. 

Τι χαλαει;

Γιατι το εχω ενεργο και για τη 2η οθόνη ειχα πειραξει με το cru και ολα ειναι οκ. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τι χαλαει;

Γιατι το εχω ενεργο και για τη 2η οθόνη ειχα πειραξει με το cru και ολα ειναι οκ. 

εμένα μου έβγαζε input not supported αν κλείσω στο pubg το free sync παίζει κανονικά.

Δημοσ.

Btw καπου εδω να πω οτι ειμαι 2 μερες χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Το μονο που αλλαξε ειναι οτι χρησιμοποιω msi ab για τα settings. Το ρευμα βεβαια που εδωσα ειναι στα 1175 σε σχεση με τα radeon settings που το εβαζα στα 1146 (ισως οπτικα να φαινεται μονο οτι εχω δωσει πιο πολυ ρευμα). Anyway, πηρε το ματι μου και αλλο ενα thread που καποιος δεν εχει πλεον θεμα με αυτον τον τροπο. Επισης οι θερμοκρασιες φαινεται να ειναι αισθητα πιο χαμηλες σε σχεση με πριν, και το usage παραμενει 85-90+ εκει που χρειαζεται.

Απλα ξανα καντε εγκατασταση τα drivers, επιλεξτε το factory reset και ξε τικαρετε το keep user settings. Κατα το ανοιγμα του radeon setting, στο tuning μην πατησετε accept στους ορους, απλα σεταρετε τα υπολοιπα (display/global graphics), και καντε το oc απο το msi ab

*Ποιο προγραμμα ειναι αυτος με τα διαγραμματα για να δω αν τρεχει σταθερα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Κατ εμέ πυρήνα 2000 και 1110+ κάτι ψηλά

Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά με τους πρώτους drivers που πέρασα 12.8.κατι όταν πρωτοαγορασα την κάρτα από την προσφορά του πλαισίου (rx5700xt νίτρο+) 

Ειμουν stable με 1100mvolt στα 2100 πυρήνα με 890 μνήμες. Από κει και πέρα κάθε driver update και χειροτερα με περισσότερο ρεύμα και θεματακια. Τελικά έμεινα με τους 19.12.1 γιατί είναι οι μόνοι που δε μου κρασαρει το song of horror με 1066 ρεύμα στα 2000mhz 880ram. Ίσως σηκώνει κιαλλο αλλά βαριέμαι πια τα bench...  monitor και Q7samsung tv.

Παρεμπιπτόντως το song of horror παιχνιδαρα για τους φίλους του είδους.

Επεξ/σία από kalliosmanos
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Κατ εμέ πυρήνα 2000 και 1110+ κάτι ψηλά μαξ. Παραπάνω μόνο αν έχεις nitro ή παραπλήσια πράγματα.

τρεχω στα 2050 1165 στους 65-70 βαθμους bfv. Μια χαρα ειμαι :)

2 ώρες πριν, kalliosmanos είπε

Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά με τους πρώτους drivers που πέρασα 12.8.κατι όταν πρωτοαγορασα την κάρτα από την προσφορά του πλαισίου (rx5700xt νίτρο+) 

Ειμουν stable με 1100mvolt στα 2100 πυρήνα με 890 μνήμες. Από κει και πέρα κάθε driver update και χειροτερα με περισσότερο ρεύμα και θεματακια. Τελικά έμεινα με τους 19.12.1 γιατί είναι οι μόνοι που δε μου κρασαρει το song of horror με 1066 ρεύμα στα 2000mhz 880ram. Ίσως σηκώνει κιαλλο αλλά βαριέμαι πια τα bench...  monitor και Q7samsung tv.

Παρεμπιπτόντως το song of horror παιχνιδαρα για τους φίλους του είδους.

Το χειροτερο oc δεν σημαινει και χειροτερη αποδοση ;) 

Προσωπικα, αν κατεβω σε oc αλλα τρεχει καλυτερα με τουςε καινουργιους drivers, i'm fine with that

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βάλω τα ρολόγια σου θα βαράει 73-75 βαθμούς και το junction παίζει ποπ κορν στα 103 βαθμουλάκια.

Δυστυχώς ισχυεί οτι σε SFF συστήματα αποδίδουν ζεστά οι περισσότερες AMD ή απλά επειδή είναι πιο χοντρέλο η pulse και μένει μικρότερο κενό μεταξύ της

3 λεπτά πριν, overpower είπε

τρεχω στα 2050 1165 στους 65-70 βαθμους bfv. Μια χαρα ειμαι :)

και του shroud ζεσταίνεται. Πάντως η 580 στοκ όλα ήταν δροσερή με 55-60fan speed% δε πέρναγε τους 60 η ρουφιάνα και καλο-έμαθα μαζί της. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.

Καπου εδω να πω οτι στο superposition δεν τελειωνε το benchmark. Αντι να πειραξω την καρτα και το oc/uv της, ειπα να ασχοληθω με τις ram. Τις ειχα στα 3367 και το 1ο run μου εδωσε Black screen και επρεπε να κανω restart. Στα 3280 κρασαρε το προγραμμα. στα 3200 απλα λιγο πριν το τελος μου εβγαλε το error σχετικα με το να στειλω bug report. Στα 3100κατι τελειωσε επιτυχως και η καρτα εχει μονο oc στην μνημη (1780). Το σκορ ειναι σταθερα το ιδιο (με στοκ μνημη βγαζω 7550). Αυριο θα ξανα προσπαθησω να κανω oc στην καρτα, γνωριζοντας οτι ισως εφταιγαν οι ram τοσο καιρο για καποιες black screen ή game crashes. Βασικα μου πηγε το μυαλο στις ram μιας και σημερα ειχα 2 game crashes που παλιοτερα ηταν λογω κακο oc στις ram μου.

Screenshot (45).png

Screenshot (46).png

Η 87αρα θερμοκρασια δεν με ανησυχει μιας και in game τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα 

Screenshot (34).png

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, overpower είπε

Καπου εδω να πω οτι στο superposition δεν τελειωνε το benchmark. Αντι να πειραξω την καρτα και το oc/uv της, ειπα να ασχοληθω με τις ram. Τις ειχα στα 3367 και το 1ο run μου εδωσε Black screen και επρεπε να κανω restart. Στα 3280 κρασαρε το προγραμμα. στα 3200 απλα λιγο πριν το τελος μου εβγαλε το error σχετικα με το να στειλω bug report. Στα 3100κατι τελειωσε επιτυχως και η καρτα εχει μονο oc στην μνημη (1780). Το σκορ ειναι σταθερα το ιδιο (με στοκ μνημη βγαζω 7550). Αυριο θα ξανα προσπαθησω να κανω oc στην καρτα, γνωριζοντας οτι ισως εφταιγαν οι ram τοσο καιρο για καποιες black screen ή game crashes. Βασικα μου πηγε το μυαλο στις ram μιας και σημερα ειχα 2 game crashes που παλιοτερα ηταν λογω κακο oc στις ram μου.

Screenshot (45).png

Screenshot (46).png

Η 87αρα θερμοκρασια δεν με ανησυχει μιας και in game τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα 

Screenshot (34).png

Ποια υλοποίηση είπαμε έχεις? Γιατί με την ίδια τάση και τα ίδια ρολόγια η pulse δεν πάει πάνω από 74 και τα φαν μαξ 60%

Δημοσ.
2 ώρες πριν, overpower είπε

Το 50% αυτών που παραπονιούνται για black screens δεν έχει τρέξει ποτέ επιτυχώς κάποιο βαρύ RAM stress test. Κατά τα άλλα φταίνε πάντα οι Navi...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά με τις ραμ δε μπορεις να εισαι ποτέ 100% σίγουρος, μπορεί να περνάς ώρες stressαρισματος και να βαρέσει μια πιθανότητα error. Καλύτερα προσωρινά xmp μέχρι να στρώσουν τα πράγματα ειδικά με τους drivers να εχεις ενα λιγότερο πράγμα να σκεφτείς μετά " τι απ όλα ήταν "

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Γενικά με τις ραμ δε μπορεις να εισαι ποτέ 100% σίγουρος, μπορεί να περνάς ώρες stressαρισματος και να βαρέσει μια πιθανότητα error. Καλύτερα προσωρινά xmp μέχρι να στρώσουν τα πράγματα ειδικά με τους drivers να εχεις ενα λιγότερο πράγμα να σκεφτείς μετά " τι απ όλα ήταν "

Όλα τα κομμάτια ενός υπολογιστή είναι φτιαγμένα να δουλεύουν 100% σε στοκ το να κάνεις undervolt /oc την κάρτα ή τον επεξεργαστή θα φανεί για ποιον λόγο είναι το error το θέμα είναι με τις ram διότι τα ryzen συστήματα διψάνε για πολλά mhz στις ram και τραβάνε κόσμο να κάνει overclock αλλά το θέμα είναι να μπορεί να δουλέψει και 100% αλλά μπορεί και όχι οπότε για μια αναθεώρηση όσοι έχετε θέμα με πράσινες, μπλε, κόκκινες, μαύρες κλπ οθόνες πατήστε ένα clear cmos βάλτε μόνο xmp περάστε και ένα ddu βάλτε drivers μην δοκιμάσετε για αρχή το cru γιατί σε μερικές οθόνες κάνει brick το free sync δοκιμάστε να παίξετε κανα 2ωρο αρχίζω να πιστεύω ότι η amd αναγκάστηκε να τα βάλει σε known issues μερικά πράγματα λόγο από τα reports αλλά μάλλον θα πρέπει να δώσει και βάση στα συστήματα που κάναν reports γιατί πλάκα πλάκα πολλοί εδώ δεν αντιμετώπισα θέμα στην κάρτα και δεν έχουν ποστάρει στο θέμα εδώ 

Επεξ/σία από LIGHT1NG
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...