Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimmakosapple είπε

Παίδες, πριν 2 εβδομάδες ενώ όλα ήταν κανονικά και έπαιζα Apex σε 4K με μέσο όρο FPS 80+ στα High settings , χρειάστηκε για διάφορους λόγους να γίνει ένα format. Από τότε είμαι σε ένα μέσο όρο 56-58 και η CPU (8700K @ 5Ghz) είναι στο 10-15-25%. Drivers της κάρτας έχουν δοκιμαστεί 2-3 εκδόσεις, drivers του συστήματος είναι σίγουρα όλοι περασμένοι. Έχω δοκιμάσει επίσης medium settings χωρίς σημαντικές αλλαγές, να κλείσω επίσης κάποια ενεργοβόρα menu από τα settings του παιχνιδιού. 

Πάει κάπου το μυαλό σας που μπορεί να οφείλεται αυτή η πτώση? Προσωπικά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η CPU έπαιζε πιο ψηλά. 

Power options ίσως?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimmakosapple είπε

Παίδες, πριν 2 εβδομάδες ενώ όλα ήταν κανονικά και έπαιζα Apex σε 4K με μέσο όρο FPS 80+ στα High settings , χρειάστηκε για διάφορους λόγους να γίνει ένα format. Από τότε είμαι σε ένα μέσο όρο 56-58 και η CPU (8700K @ 5Ghz) είναι στο 10-15-25%. Drivers της κάρτας έχουν δοκιμαστεί 2-3 εκδόσεις, drivers του συστήματος είναι σίγουρα όλοι περασμένοι. Έχω δοκιμάσει επίσης medium settings χωρίς σημαντικές αλλαγές, να κλείσω επίσης κάποια ενεργοβόρα menu από τα settings του παιχνιδιού. 

Πάει κάπου το μυαλό σας που μπορεί να οφείλεται αυτή η πτώση? Προσωπικά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η CPU έπαιζε πιο ψηλά. 

Δε φταίει ο επεξεργαστής. Δοκίμασε να κάνεις λίγο monitoring να δουμε gpu usage/core clock

Τράβα ένα βίντεο μέσω των driver ( hevc codec ) να δούμε τι γίνεται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Power options ίσως?

Η κάρτα σίγουρα δουλεύει στο φουλ, 99%. Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η cpu τραβούσε παραπάνω. 

5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Δε φταίει ο επεξεργαστής. Δοκίμασε να κάνεις λίγο monitoring να δουμε gpu usage/core clock

Τράβα ένα βίντεο μέσω των driver ( hevc codec ) να δούμε τι γίνεται 

Το βραδάκι που θα γυρίσω το δοκιμάσω και θα ανεβάσω αποτελέσματα να τα δεις. Επίσης έχω την 5700 Pulse, έχει νόημα να κάτσω να της περάσω το Bios από την XT?

Επεξ/σία από jimmakosapple
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Ελα ενταξει μην λεμε οτι θελουμε . 

113988.png.f0e56c667f4fade215aa744acdf853d7.png

Εδω.

https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-5500-xt-pulse-4-gb/31.html

Αναλογως του φόρτου, σε χαμηλο φορτο ειναι κοντά (με εξαίρεση το multimonitor setup) σε υψηλο φορτο εργασιας σε gaming η διαφορα ξεκινάει απο τα ~30 watt και μπορει να φτάσει τα ~70 

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jimmakosapple είπε

Η κάρτα σίγουρα δουλεύει στο φουλ, 99%. Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η cpu τραβούσε παραπάνω. 

Το βραδάκι που θα γυρίσω το δοκιμάσω και θα ανεβάσω αποτελέσματα να τα δεις. Επίσης έχω την 5700 Pulse, έχει νόημα να κάτσω να της περάσω το Bios από την XT?

Μήπως έχει μπει by default μετά το format κανένα windows power save ή windows balance στα Power options και κρατάει τη cpu?

Μόλις τώρα, NIKOS25271 είπε

Μήπως έχει μπει by default μετά το format κανένα windows power save ή windows balance στα Power options και κρατάει τη cpu?

Βέβαια είναι απίθανο έως αδύνατο να έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε fps από αυτό..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NIKOS25271 είπε

Θα το κοιτάξω να δω, δεν ψάχτηκα η αλήθεια είναι με τέτοιες ρυθμίσεις. 

Δημοσ.

Το timespy εχω δει οτι ζοριζει πολυ περισοτερο απο τα υπολοιπα.. Μεχρι στιγμης αν ειμαι stable στο timespy δεν εχω θεμα πουθενα αλλου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Δε το πιστεύω ρε συ έπαιξε ωρες σταθερά χωρίς προβλήματα Cod/Apex κ χθες το βράδυ έκανε αυτό που περιγράφεις ήταν στα 2050 με 1135. Θα γυρίσω 2000 πυρήνα κ οτι γίνει. Ίσως την αλλάξω με μια Gigabyte Rx 5700xt gaming oc γιατί είναι ζεστή για το κουτί μου η pulse

Και εμένα μου έχει συμβεί το ίδιο. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι που παίζεις. 

Σε κάποια μου κρασαρε με το (αρκετά μέτριο) downclock/volt σε άλλα δεν είχα θέμα. 

Το καλύτερο ήταν στα benchmarks εκεί μπορούσα να πετύχω πολύ καλά voltages και clocks, πότε όμως δεν έπαιζαν σε games και πάντα έπρεπε να ανεβάσω εύκολα +30-50v για να μην έχω θέμα. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, JoannisV είπε

Και εμένα μου έχει συμβεί το ίδιο. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι που παίζεις. 

Σε κάποια μου κρασαρε με το (αρκετά μέτριο) downclock/volt σε άλλα δεν είχα θέμα. 

Το καλύτερο ήταν στα benchmarks εκεί μπορούσα να πετύχω πολύ καλά voltages και clocks, πότε όμως δεν έπαιζαν σε games και πάντα έπρεπε να ανεβάσω εύκολα +30-50v για να μην έχω θέμα. 

Κάθε game έχει λίγο διαφορετική συμπεριφορά. Σε κάποια το oc μπορεί να παίζει απροβληματιστα και σε άλλα να κρασαρει. Γιαυτό είχε και διαφερικα προφίλ για κάθε game ξεχωριστά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostiger είπε

Τι πραγματικο κερδος εχετε απο το oc, ωστε να λυσσατε ετσι, ιδιως απο τη στιγμη που αντιμετωπιζετε και προβληματα ορισμενοι; Ειλικρινης απορια χωρις την παραμικρη διαθεση flaming.

5 fps με το ζόρι. Με το RGB rainbow effect παραπάνω fps παίρνεις 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 3
Δημοσ.

μηπως το παραπανω ειναι τυπογραφικο λαθος?

Ειναι δυνατον να δινουν περισσοτερα παιχνιδια για οποιον αγορασει την φθηνοτερη καρτα(5500)σε σχεση με οποιον αγορασει την ακριβοτερη (5700xt)?

Επισης απουσιαζει και η 5600xt.

Κατα τα αλλα πολυ δυνατο το bundle της φθηνης 5500xt αν ισχυει,ειδικα αν σκεφτουμε οτι μονο το RE3 και το warcraft 3 εχουν μαζι 90ευρω αρχικη τιμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, definitio είπε

Εδω.

https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-5500-xt-pulse-4-gb/31.html

Αναλογως του φόρτου, σε χαμηλο φορτο ειναι κοντά (με εξαίρεση το multimonitor setup) σε υψηλο φορτο εργασιας σε gaming η διαφορα ξεκινάει απο τα ~30 watt και μπορει να φτάσει τα ~70 

Από το link που έβαλες η διαφορά σε Gaming είναι 13W,

spacer.png

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Fulgore είπε

μηπως το παραπανω ειναι τυπογραφικο λαθος?

Ειναι δυνατον να δινουν περισσοτερα παιχνιδια για οποιον αγορασει την φθηνοτερη καρτα(5500)σε σχεση με οποιον αγορασει την ακριβοτερη (5700xt)?

Επισης απουσιαζει και η 5600xt.

Κατα τα αλλα πολυ δυνατο το bundle της φθηνης 5500xt αν ισχυει,ειδικα αν σκεφτουμε οτι μονο το RE3 και το warcraft 3 εχουν μαζι 90ευρω αρχικη τιμη.

Εγώ είχα πάρει την 570 στα 110 ευρώ με 2 games δώρο. Τα οποία είχαν ένα μήνα που είχαν βγει, δλδ τουλάχιστον 100 ευρώ αξίας παιχνίδια. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Αυτό είναι το performance bios ή το silent ? * default clock *

Capture.PNG

Το κανονικο bios ειναι αυτο. Για silent, το switch ειναι πιο κοντα στο backplate

5 ώρες πριν, kostiger είπε

Τι πραγματικο κερδος εχετε απο το oc, ωστε να λυσσατε ετσι, ιδιως απο τη στιγμη που αντιμετωπιζετε και προβληματα ορισμενοι; Ειλικρινης απορια χωρις την παραμικρη διαθεση flaming.

Καλυτερο performance. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...